You are on page 1of 5

Hipnotikus kifogáskezelés, …mely megduplázza a profitod!

- 1. rész -

Kifogáskezelés

A Gyökerek

Nagy Attila cikke

www.csaklazan.hu 1.

hogy megteszel valamit. gyakorolnod kell! Minél többször gyakorolsz. Tehát hogyan tudnád kockázatmentesen. és leásol a kifogások mélyére. ha a saját kifogásaiddal szabotálod magad! A kifogáskezelés egy bemagolható tudásanyag. Te sosem keresel kifogásokat! Mert. a pótcselekvésekig.Hipnotikus kifogáskezelés. . Egy idő után pedig már észre sem veszed. hogy nem hiszed el a „Nem”-eket. élesben gyakorolni a kifogáskezelést. hogy ki miatt bukod el a legtöbb pénzt? Miért van az. hogy váljon. ami eltérít a célodtól. kávé vagy az evés. hogy értékes ügyfeleket veszítenél? A leghatékonyabb gyakorlóterem: a saját fejedben van! Persze. kezdve a kóros halogatástól. Amikor eldöntöd. …mely megduplázza a profitod! Kíváncsi vagy. és mégsem tudnak több üzletet kötni? Nos íme a titok: Hiába tudod az ügyfelek kifogását kezelni. de ha profin és eredményesen akarod használni. amilyen a cigaretta. hogy automatikusan használod. akkor az utca teli lenne halott férfiakkal és terhes nőkkel. a munkatársak rengeteg tréningen vesznek részt. anélkül. Ahhoz pedig. amire gondolok. akkor egy kifogásról beszélhetünk! A kifogások megnyilvánulása ezerféle lehet. Te MÁS vagy! ☺ A titok az. akkor a kommunikációd részévé kell tenned! Szokásoddá kell.csaklazan. de hirtelen valami más gondolatod támad. mint elsődleges választási lehetőség.hu 2. hogy rengeteg üzletkötéssel foglalkozó könyv jelenik meg minden héten. www. hogy egy szokást elsajátíts. hogy nyakig van a saját kifogásaiban! Ismered a szólást: Ha megtenném. annál jobban „beleég” az idegrendszeredbe.

Biztonság Ha a kifogás szerint cselekszem. várod hogy kielégüljön? Pl. megkapom az érzelmi szükségletem? Legyél őszinte! Általában nem kapod meg.csaklazan. hogy a szükséges érzelmet érezzem. Amikor a kifogást gondolod.: Majd holnap megcsinálom. és közben megtegyem (és ne elkerüljem ahogy eddig) amit kell? www. a félelem . Mit tudok tenni. vagy csak tevékeny? Kiagyalok dolgokat. . – Bátorság.halogatás idegpályát erősíted. legtöbbször csak menekülés! Ehelyett ismerd meg a kifogásod. amikor éppen kifogásokat hozol. mit tehetünk ellene.Hipnotikus kifogáskezelés. – Több önbizalom. csak hogy elkerüljem amit meg kell tennem? Ha nem vered át magad (amire nagyon nagy az esély. de egy idő után kénytelen leszel szembenézni az eredményeiddel). hogy milyen kifogásokkal áltatod magad. …mely megduplázza a profitod! A következő gondolatok segítenek nyakon csípni magad. hiszen a fenti példából kiindulva. Soha ne keresd a „Miért”-eket! Az okok keresése végtelen és értelmetlen vállalkozás. és nézzük meg.hu 3. Most azt csinálom amit akarok? Most termelékeny vagyok. akkor előbb utóbb egy csinos listád lesz arról. milyen érzelmi szükségletedet.

Én ilyen vagyok!. Majd holnap!” akkor lezárod magad. némi gyakorlás után felszabadul az elméd. Ha nem teszed meg. meglátod. és mert nagyon fáradt vagy. mint egy hegymászót. amik a célod irányába mozdítanak. a szél már le is kapja.Hipnotikus kifogáskezelés. ahol több száz méter zuhanás után. Készíts haditervet! Írd össze előre a válaszaidat. és minden erőlködés nélkül tudsz máshogy is dönteni! (Ha úgy döntöttél. tehát csak előre mehetsz. Mivel a látótávolság nulla. a saját kifogásaidra. Ezért íródott a Hipnotikus Kifogáskezelés könyv. a következő pillanatban úgy tudsz majd dönteni. metsző sarki szél. hogy „Én most így és így döntök!”. www. Tanulj meg dönteni! Állítsd le magad. Pontosíts! Írd fel egy cetlire. miközben ezerrel fúj szembe vele a fagyos. Ha egy kicsit lazít. . csak a következő egyetlen egy lépésre figyelsz. és nem hagynak megfutamodni. meddig kell befejezned. hogy halogatsz. Miért gondolom ezt? Mi a fenét várok ettől a gondolattól? Tényleg fontos.csaklazan. csak apró lépésekkel tudsz haladni. hogy „Nem tudom!. és az alatta tátongó szakadékba taszítja. Visszafordulni nem tudsz. mi is a feladatod. Mi kell hozzá. éles fekete sziklák várják. aki egy nagyon meredek hegyoldalon mászik. lépésről lépésre. és ez erősödik az idegrendszeredben. akkor jobb híján hallgatsz majd a kifogásodra. Ha nem segít. …mely megduplázza a profitod! A következő módszerek segíthetnek a saját kifogásaid legyőzésében. és kibújni a tettek alól. vagy csak hülyítem magam? Hogy tudom kikerülni? Dönts. hogy éppen most. ha kell nagyon aprókkal. mert megfagynál. Találj ki olyan válaszokat. hogy cselekedsz!) Bontsd le lépésekre! Képzeld el magad. és azonnal cselekedj! Ha azt mondod.hu 4. Ilyen esetben. akkor pontosítsd a kifogásod. és mond azt.

…mely megduplázza a profitod! Ha valamitől nagyon félsz. vagy más.Hipnotikus kifogáskezelés. amikor már reflexből nem hiszed el.hu 5. hogyan és miért hozod létre a kifogásaidat és sikerül kezelni a sajátaidat. és tényleg az idegrendszered része legyen a fókuszált cselekvés. Ahhoz. akkor ezzel a módszerrel el tudod majd érni a célodat! Minél tudatosabb vagy magadra. . Néhány nap alatt fel tudod deríteni a kifogásaidat. sőt már fel sem figyelsz az eltérítő gondolataidra. akkor az ügyfelek kifogásai sokkal kevesebb stresszt fognak okozni és pofon egyszerűen tudod majd kezelni őket.csaklazan. Röviden ennyi. Előbb-utóbb eljutsz arra a pontra. hogy elérd ezt a pontot. két fontos dolgot tarts észben a kondicionálás során! 1. annál sikeresebb és simább lesz az életed. nagy érzelmi nyomás alatt állsz. Mindig tudd mi a célod! 2. minél többször nyersz a saját elméd ellen. Az első lépés mindig szar érzés! (Minden nap) Ha megérted. Sok sikert! Nagy Attila www. A többi (ismét) csak rajtad múlik.