Autor: Tena031

Tunjeviti ručak za posao :-)
Kada mi dojade kifle, pizze, bureci iz pekare i više nemam inspiraciju šta da si naručim kao jauznu za ručak na poslu onda napravim nešto kod kuće pa ponesem. A i bar znam šta jedem onda i da je sve svježe.:-) Ovo je jednostavno i zasitno jelo, može se jesti i hladno i toplo pa je idealno za ponjeti na posao, kao ručak, večera ili ako idete na viksu ili neki piknik! ;). Dobar tek!
Sastojci

4 osobe
1 pakovanje tjestenine 2 konzerve tunjevine 1 konzerva pelata ( komadi rajčice u sosu) 1 crveni luk 3 režnja bijelog lulka pola čašice bijelog vina malo vrhnja ili jogurta ( po želji) ja ovdje nisam stavljala jer nisam imala :-) vegete, soli, više bibera, bosiljka ili peršina maslinovog ulja

15min

Jednostavno

Priprema Skunamo tjesto, properemo ga i dodamo u njega maslinovo ulje i sol. 1. Izrežemo jednu glavicu crvenog luka i stavimo pržiti na maslinovom ulju. Kad se zarumeni dodamo 2 konzerve tunjevine i nakon 2 minute konzervu pelata ( njih izrežemo na veče komadiče) i dodamo. Dodamo po želi malo soli, vegete, bijelog vina i malo više bibera i senfa, bosiljka - isto po želji, Ako volite vrhnje ili jogurt slobodno i to dodajte..nema pravila. 2. kuhamo 4-5 minuta i dodamo 3 režnja bijelog luka. Kad skinete sa vatre posipajete dosta maslina i gotovo! :) Meni su oooomiljene ove crne očiščene! 3. Možete se jesti i toplo a i hladno kako kome odgovara! :). Meni je ukusnije toplo.

www.coolinarika.com