Bândilă Ana-Maria Diacon Adriana Man Raluca Stanciu Roxana Şulea Cristina Vodă Andreea

Nu există persoană care să nu îşi dorească să fie mai creativă. să exceleze în tot ceea ce face. Doar adoptând un stil de viaţă sănătos. este foarte greu de atins întregul potenţial de activitate al creierului. mai sensibilă. însa din cauza haosului şi a stresului de zi cu zi. mai productivă. îmbinând medicaţia cu exerciţiile fizice şi alimentatia .

dar şi funcţiile motoare ale subiecţilor. lucru ce le face ideale pentru prevenirea demenţei sau a bolii Alzheimer. .Efectul principal al afinelor este protejarea creierului împotriva oxidării. Mai multe studii pe animale au demonstrat că afinele au îmbunătăţit semnificativ capacitatea de învăţare.

ce poate fi consumată şi din ciocolată deoarece efectele antioxidante ale ciocolatei negre sunt dublate de conţinutul de cofeină. care te va ajuta să te concentrezi mai uşor. vei deveni agitat. Daca abuzezi de ea. .Ca şi zahărul. Efectele cofeinei. cafeaua este recomandată pentru a-ţi ajuta creierul în cantităţi moderate. sau băuturi energizante nu durează însa prea mult. iar stresul îţi va împiedica creierul să funcţioneze în condiţiile cele mai bune.

macrou. hering.Consumul ridicat de alimente cu Omega 3 este asociat cu un risc mai mic de demenţă sau atacuri cerebrale.Bogat în acizi graşi Omega 3. dar şi sadine. are şi un efect benefic asupra memoriei odată cu înaintarea în vârstă. ton. peştele este sursa de proteine cea mai bună pentru creierul tău. . Peştele bogat în Omega 3.somon.

Circulaţia sângelui. dar şi fructe ca avocado. cerealele integrale scad riscul de probleme de circulaţie sanguină. Sursa importantă de fibre şi vitamina E. . este susţinută de consumul de cereale integrale. în timp ce grăsimile monosaturate din avocado contribuie la scăderea colesterolului. este foarte importantă pentru creierul tău atunci când trebuie să te concentrezi.

nucile au ajutat la îmbunătăţirea capacităţii de memorare. În plus. .Nucile conţin antioxidanţi care contribuie la combaterea efectelor nocive ale radicalilor liberi asupra celulelor ADN din creier. asociată cu o degradare mai lentă a proceselor congnitive. învăţare şi coordonare a mişcărilor în cazul şoarecilor hrăniţi cu acestea .Nucile şi seminţele sunt o sursă importantă de vitamina E.

. care să conţină multe dintre alimentele care au un efect benefic demonstrat asupra creierului tău. Acestea vor avea efect doar dacă dieta ta este într-adevar incompletă şi suferi de deficienţe de anumite vitamine sau minerale.Consumul de vitamine pentru a te ajuta să te concentrezi nu este întotdeauna recomandat de medici. Ajută-ţi creierul să funcţioneze la parametrii cei mai buni cu un meniu echilibrat.

 Roşiile sunt o sursă bogată de licopen. un antioxidant ce poate feri celulele corpului de atacul radicalilor liberi (fenomen care poate contribui la dezvoltarea bolilor de demenţă. contribuie atât la menţinerea sănătăţii creierului. precum peştele (somonul. în special Alzheimer). . din soia şi din nuci. ori seminţele de dovleac. macroul). Alimentele bogate în acizi graşi omega-3. heringul. dar şi a inimii sau a încheieturilor. sardinele. păstrăvul. Broccoli are un conţinut bogat de vitamina K ce contribuie la îmbunătăţirea funcţiilor creierului. uleiul din seminţe de in.

Pe lista alimentelor benefice pentru sănătatea creierului mai putem adăuga sucul de rodii. . fasolea. morcovii şi coacăzele negre .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful