. etic şi religios aplicat la o colectivitate sau la un individ. Toleranţă (lat. religioase etc. precum şi a opiniilor sale de orice natură (politice.: tolerare = a suporta) este un termen social. care defineşte respectul libertăţii altuia. a modului său de gândire şi de comportare.).

.

.Dragostea Dragoste=sentiment de afectiune pentru cineva sau ceva.

puterea de a astepta in liniste desfasurarea unor evenimente.Rabdarea Rabdare=capacitatea fireasca de a suporta greutati si neplaceri fizice sau morale. .

de acord.3)comuniune de idei.4)armonie . compasiune fata de situatia (grea a) cuiva.de sentimente.2)bunavointa.Intelegerea Intelegere=1)actiune de a se intelege si rezultatul ei.

Iubirea lubire=sentiment de admiratie si afectiune pentru ceva sau cineva. .

. participare la efortul cuiva. indrumare(in imprejurari dificile). ajutorinta. asistenta acordata cuiva.Ajutor  Ajutor=sprijin .

Prietenia  Prietenia=sentiment de simpatie . . prietesug. amicitie . de respect . de atasament reciproc care leaga doua sau mai multe persoane. de stima .

.cinstit.Dreptate  Dreptate=principiu moral si juridic care cere sa i se dea fiecaruia ce i se cuvine si sa-i respecte drepturile.

Iertarea Iertare=actiunea de a ierta . ingaduinta. indulgenta . iertaciune . .

Sa fiti buni intre voi. Chiar sa fiti frati! Sa va traiti viata. Sa fiti toleranti!” ..• • • • .

 Fac mai mult decat frumusetea!!! .  Si va rog sa tineti minte.  Ca-n acest fel ar suna:  Fiti mereu buni si cinstiti. Un mic sfat de la mine.  Pentru voi eu as avea.  Daca vreti sa fiti iubiti!  Cinstea.toleranta si politetea.

Realizator: Cretu Vasile Clasa a VII-a Poieni-Solca .