You are on page 1of 9

Veliki predznaci Sudnjeg dana - Dedzal

Veliki predznaci Sudnjeg dana Dedzal


Imran Hosein (2009)

Pocinjemo sa Allahovim blagoslovljenim imenom. Velicamo Ga i molimo Mu se na nacin na koji je On zadovoljan da bude velican i na nacin na koji zeli da Mu se zahvaljujemo. I molimo ga za spas i selam za sve njegove plemenite poslanike a posebno za posljednjeg od njih svih Muhammeda a.s. Pred nama je jedan veoma interesantan dan koji zelimo otpoceti sa posjetom. Jutros zelimo posjetiti nekoga. Jutros zelimo posjetiti jednu zenu. Jutros zelimo posjetiti zenu robinju. I zelimo saznati kako je uopste postala robinja. Ko ju je pretvorio u roba? Zasto je pretvorena u roba? Ali (danas) necemo saznati kako ce ona roditi sebi gospodaricu, tim cemo se baviti neki drugi dan. Ko je ova zena robinja? Jucer smo zakljucili da se to nije desilo slucajno. Allah Uzviseni poslao je meleka (andjela) Dzibrila a.s. (Gabrijel). Pomoglo bi ako sjednete ovdje blize i ako zaustavite razgovore u pozadini. Zamolio bih vas da sjednete blize i da zaustavite razgovore u zadnjim redovima, koji me ometaju. Uradite tako, molim vas. Sjedite mirno jer me ovako ometate.

Dakle, nije to bilo slucajno. Allah Uzviseni poslao je meleka Dzibrila a.s. na samom kraju Poslanikovog a.s. zivota. Preostalo je samo nekoliko dana prije nego je umro. Poslan je andjeo na jedan dramatican nacin, a to se nije desilo slucajno tako. Postoji bitno znacenje, bitna implikacija i bitan znacaj u ovom dogadjaju. Velicinu znacaja mozes otkriti samo ako stvari stavis u kontekst dogadjaja. U POSLJEDNJE DOBA. Zatim, (potrebno je) studirati ovaj dogadjaj kao dio sire slike, a to jos nije uradjeno. Slusao sam i prisustvovao predavanjima mnogih koji su pokusali objasniti zenu robinju koja radja sebi gospodaricu. Ali jos nisam nasao da je neko to pokusao objasniti na ovakav nacin. Ovo je posao koji ce Ummet morati uraditi u godinama koje dolaze. Ono sto ja radim jeste otpocinjanje procesa danas za ono sto cete vi morati dovrsiti sutra.

19

Veliki predznaci Sudnjeg dana - Dedzal

Upitan je (Poslanik a.s.) 5 pitanja a vec smo jucer rekli da se svih 5 pitanja moraju studirati kao cjelina. Moras pronaci vezu izmedju njih. Prva tri pitanja potpadaju u prvi dio. Posljednja dva pitanja formiraju drugi dio. Ovih 5 pitanja, dakle, dijelimo u dva dijela. Prvi dio predstavalja faze kroz koje moras proci ako zelis razumjeti dio dva. Neces biti u stanju razumjeti dio dva ako ne proputujes kroz faze u prvom dijelu (formalna vjera-sustinska vjera-vjera kao da vidis Allaha). Faze prvog dijela kulminiraju sa spiritualnim dijelom. To je strateski vazno za islamski spiritualizam. U dijelu 1 kulminira, znate za onu moju VELIKU rijec, necim sto nazivamo EPISTEMOLOGIJA (nauka o spoznaji). Izvinjavam se zbog koristenja ovih velikih (teskih) rijeci. Epistemologija. Kako bi prepoznao i razumio dio dva. Susreli smo se sa epistemoloskim izazovom sa kakvim se covjecanstvo nikad prije nije susrelo. Ono dolazi od moderne zapadne civilizacije. To je izazov izvorima znanja, gdje prepoznajemo interno (unutrasnje) sticanje znanja (spoznajom) kao ravnopravno znanje (znanju stecenog culima). Oni (naucnici) kazu ne: To pripada Diznilendu. Naucna metodologija ne priznaje znanje koje se ne moze posmatrati (sa nasih 5 cula), ni koje ne moze biti podvrgnuto eksternoj kritickoj evaluaciji (obradi). Kako odgovoriti na ovo? Najbolji odgovor, ikad dat u modernom dobu, za ovaj izazov zapadnog svijeta, dao je covjek sa imenom Muhammed Igbal. Filozof. On nije bio arap, nije bio iz Afrike. Bio je iz Indije. Indijski intelektualni kalibar zahtjeva postovanje. Zelim vam predloziti da pronadjete knjigu: "Rekonstrukcija religiozne misli u Islamu". Ne govori se o bilo kojem darul-ulum (svijet znanja). Kada nadjete tu knjigu pregledajte prva dva poglavlja, ali si prije toga osigurajte nekoliko tableta protiv glavobolje. Razlog je taj sto on pise na visokom nivou. Proucavao sam (tu knjigu) kao master (iznad magistra) student filozofije i ta dva poglavlja sam procitao jedno dvadeset puta, kako bih izasao na ispit. Tada nisam uspio razumjeti Igbala sve dok nisam iscitao suru Kehf iz Kur ana. Onaj dio koji smo analizirali sinoc. Sura Kehf mi je omogucila razumjevanje Igbala i ta dva poglavlja. Kada putujes kroz faze: prvu (formalni obredi), drugu (sustina vjere) i treca (gledanje srcem) u dijelu jedan dobices sifru s kojom desifrujes dio 2: cetvrto pitanje (o sudnjem danu) i peto pitanje (o predznacima sudnjeg dana). Ovo je vjerovatno najveca manjkavost u islamskoj misli danasnjice. Za prepoznavanje realnosi danasnjeg vremena potrebna ti je nova metodologija, koja se nalazi u onih 5 pitanja. Bio je upitan (Poslanik a.s.) koji su predznaci Posljednjeg dana, no prvo je upitan: Kada ce biti Posljednji dan. Odgovorio je da upitani ne zna nista vise od onog koji pita. Znaci: Znam ko si i znam koliko i ti znas. To (sto pitas) je kod Allaha a ja imam (malo) znanja (o tome) i ti imas malo znanja. Nije rekao da ne zna nista o tome.

20

Veliki predznaci Sudnjeg dana - Dedzal

Zatim je upitan: Koji su predznaci Posljednjeg dana. Dao je dva: jedan koji je eksterno uocljiv. Zar bas moras biti slijep da ga ne vidis? Allahova mudrost je na djelu. U prepoznavanju visokih zgrada koje se pojavljuju sirom svijeta, a posebno (u Dubaiju). {qtube vid:=byPFSqWmNRk} Ono sto je uocljivo eksternim (bioloskim) culima. Pa zar moras biti slijep da to ne vidis. Allahova mudrost je na djelu. U prepoznavanju visokih zgrada koje se pojavljuju sirom svijeta, a posebno u Dubaiju. Pa kada ugledas ove visoke zgrade treba da znas: Hej to je to. Ovo je to. Ti sada zivis u tom dobu. A ako zivis u tom dobu namecu ti se odredjeni intelektualni izazovi. Znanje koje se tradicionalno prenosilo postalo je sada neadekvatno. Potrebno je prosiriti tradicionalno znanje sa necim novim i necim vecim nego sto si imao kako bi bio u stanju prepoznati realnost ovog novog doba te kako bi mu adekvatno odgovorio. U doba kada ugledate te visoke zgrade...Tada je Allahova mudrost na djelu, sto nas vodi do drugog znaka: Zene robinje. Gdje ce zena robinja roditi sebi gospodaricu. Ne gospodara vec gospodaricu. U ovih nekoliko rijeci, poslanikovih rijeci, nalazi se OGROMNO znanje. U samo nekoliko rijeci... I sve dok se ne budes druzio s njima i dok se ne budes borio i borio i borio i borio da ih razumijes i prodres (u njihovo znacenje)... Znanje ti nece doci na tanjiru... Ne. Neces dobiti nista osim onoga za sta se potrudis i boris. Moras posijati ako zelis ubrati plod. Imam jednu pricu da vam ispricam malo kasnije o sijanju i ubiranju plodova. Sada da se vratimo na zenu robinju, koja ce sebi roditi gospodaricu. Kako bismo otkrili kako je ona uopste postala zena robinja moramo se osvrnuti na onih 10 velikih znakova zadnjeg doba. Pod brojem jedan je Dedzal. U pitanju je Dedzal koji je pretvori u robinju. A ko je Dedzal? On je lazni Mesija. Poznat je i kao El-Mesihu-d-Dedzal. Ja upravo pisem jednu knjigu o tome a nisam stigao napisati ni rijeci u posljednja tri mjeseca zbog ovog naseg druzenja. Ja samo cekam i cekam i cekam da se ovo druzenje zavrsi kako bih se mogao vratiti toj knjizi. To je cetvrta knjiga u kvartetu o suri Kehf. Prva je bila "Sura Kehf tekst, prevod i moderni komentar", ciji dio imate u folderu (kojeg ste dobili). Druga je bila "Sura Kehf i moderno doba" koju sam pisao uzivajuci. Mnogo. Treca je "Gog i Magog". To je bila mato teza knjiga za napisati, ali zahvalimo se Allahu pa je napisana. Ima se jos toga napisati u toj knjizi ali mozda u drugom izdanju. Cetvrta i posljednja je "Dedzal lazni Mesija" ili Antikrist i tada ce kvartet biti zavrsen. Uzviseni Allah dao je obecanje Benu Israilu, da ce im poslati poslanika koji ce biti od njih i koji ce biti poznat kao El-Mesih, Mesija. Necemo se sad baviti znacenjem rijeci Mesih, vec onim sta ona predstavlja. U pitanju je poslanik. Kada on dodje, donijece sa sobom zlatno doba, jer on ce vladati svijetom na nacin na koji je Sulejman a.s., Solomon vladao svijetom. Iz Jeruzalema, iz
21

Veliki predznaci Sudnjeg dana - Dedzal

drzave Izrael. Ova Sulejmanova a.s drzava Izrael bila je najveca (najjaca) drzava koju je historija ikad vidjela. On je zamolio Allaha za to. Sulejman a.s. Allah mu je ispunio tu zelju. Sveti Izrael je najjaca zemlja kojoj covjecanstvo nikad nikad nikad vise nece svjedociti. Taj sveti Izrael je unisten, a Benu Israil je protjeran. Dok su bili u Babilonu slati su im poslanici koji su im prenosili ovo sveto obecanje: Allah ce vam poslati poslanika, jednog od vas, koji ce vam vratiti to zlatno doba. Koji ce vladati svijetom s Davudovog a.s. trona, u vladavini koja ce biti vjecna. Oni su to razumjeli kao: Mi cemo vladati svijetom jos jednom, a kada mi zavladamo svijetom to ce biti vjecno i to ce biti kraj historije. To je tako u njihovim srcima. I oni cekaju Mesiju da dodje. Da bi Mesija vladao svijetom, kako je Allah obecao, morace uciniti 4 stvari. Pod jedan: Morace osloboditi Svetu Zemlju, koja ce biti pod nejevrejskom vladavinom. Pod brojem dva: Morace vratiti narod Izraela nazad u zemlju kako bi je oni proglasili svojom. Do tad ce biti u egzilu. Pod tri: Morace obnoviti drzavu Izrael na teritoriji Svete Zemlje. Sveti Izrael mora se vratiti. I pod brojem cetiri: Sveti Izrael mora postati jos jednom vladajuca drzava na svijetu. Ovo je logicka dedukcija. Nemojte me pitati u kojem hadisu si to pronasao. Ovo je logicka dedukcija. Kada Izrael ponovo postane vladajuca drzava u svijetu, tada Mesija moze vladati svijetom iz Jeruzalema, u vladavini koja ce biti vjecna. Ali kada im je Allah poslao Mesiju, poslao ga je na nacin na koji ce ih testirati i oni su propali na testu, jer su rekli: Ona (Merjem) ucinila je blud, a on (Isus Mesija) je kopile. Neuzubillahi min haza (Utjecemo se Allahu od ovoga). I tako su oni propali na testu. A kada je on kao odrasla osoba rekao: Ja sam Mesija, sin Marijin, oni su rekli NE. Kopile ne moze biti Mesija. A kada je on kao djete ucinio sve one mudzize: kada je pricao iz besike, kad je uzeo blato i napravio oblik ptice, te puhnuo u nju a ona je Allahovom voljom postala ziva ptica i odletila... To je magija... I tako im je "prosao voz". Zatim su napravili zavjeru kako bi ga razapeli na krstu. Zelimo ga ubiti, ali zelimo ga ubiti na takav nacin da se dokaze da on ne moze biti Mesija. Ako ga razapnemo na krstu to cemo i postici, jer u Tori se kaze da ko bude ubijen na taj nacin on je i proklet od Allaha. A onda su ga i vidjeli raazpetog na krizu, pred nihovim vlastitim ocima. Eno ga na krstu i on je mrtav. Ispred vlastitih ociju. Sad je jasno potvrdjeno, bez ikakve sumnje, da on (Isus) nije mogao biti Mesija. Sto? Pa mrtav je. Nikad nije vladao svijetom. Ono sto oni nisu znali. Ono sto niko nije znao 600 narednih godina... {qtube vid:=1ZIL43ZgEYg} Ispred vlastitih ociju. Sad je jasno potvrdjeno, bez ikakve sumnje, da on (Isus) nije mogao biti Mesija. Sto? Pa mrtav je. Nikad nije vladao svijetom.
22

Veliki predznaci Sudnjeg dana - Dedzal

Ono sto oni nisu znali. Ono sto niko nije znao 600 narednih godina bilo je: NE. Iluzija i stvarnost bili su u suprotnosti kada je on rodjen. Iluzija i stvarnost bili su u suprotnosti i onda kada su ga pokusali razapeti na krstu. Iluzija i stvarnost biti ce isto tako u suprotnosti jedna s drugom i kada se on vrati. Zapamtite ove tri stvari. Kada se on rodio ILUZIJA je bila kao da je on kopile. Kada su ga pokusali razapeti ILUZIJA je bila da je on mrtav. U stvarnosti ovo je bilo djevicansko rodjenje. U stvarnosti bilo je :Ne! Allah je napravio da tako izgleda, ali on (Isus) nije umro. Smrt je... Definicija "Mauta" je Allahovo uzimanje duse i ne vracanje iste. To je maut. A to se ovdje nije desilo. Ali... svaka dusa mora osjetiti Maut. Ukljucujuci i sina Merjeminog. Znaci, jednog dana on ce se vratiti. A kada se on trebadne vratiti opet ce ILUZIJA i STVARNOST biti u suprotnosti jedna s drugom. Jutros pricam malo brze. Jucer je bilo sporije. Poslanik Muhammed s.a.w.s rekao je da je Allah stvorio bice i onda je... da iskoristimo informaticki rijecnik... programirao je to bice da se ponasa (da funkcionise) na odredjen nacin. Da oponasa stvarnog Mesiju. Poznat je kao Dedzal veliki Obmanjivac. On ima doktorat u obmanjivanju. Veliki Imitator. Kada ga Allah pusti u svijet on je jedan od velikih predznaka Sudnjeg dana. Kada se pusti u svijet njegova misija je da oponasa stvarnog Mesiju. Da bi on upotpunosti imiritao stvarnog Mesiju on MORA VLAAAADATI SVIJETOM iz Jeruzalema. U vladavini koja mora izgledati kao da je vjecna. Kraj historije. Kako bi to uradio, on mora osloboditi Svetu Zemlju, koja nije pod jevrejskom vlascu. To je vec uradio. Pod dva: on mora vratiti narod Izraela nazad u Svetu Zemlju, kako bi je oni proglasili svojom. Cak i ako su 2000 godina bili protjerani (u egzilu). I to je vec uradio. Pod tri: on mora obnoviti drzavu Izrael na Svetoj Zemlji, i mora navesti narod Izraela da vjeruje da je to onaj Sveti Izrael. U stvarnosti bice to obmana. I to je vec uradio. Pod cetiri: on ce morati napraviti da ta drzava Izrael postane vladajuca drzava u cijelom svijetu, a mi se nalazimo upravo u tom trenutku vremena. Kada Izrael postane vladajuca drzava u svijetu; sto ce se desiti sutra(bliska buducnost), pojavice se covjek u Izraelu... 1400 godina ranije poslanik Muhammed a.s. opisao nam je tog covjeka. Rekao je da ce on biti Jevrej. Rekao je da ce to biti mlad covjek. Rekao je da ce biti korpulentan (snazno gradjen). Rekao je da ce imati kovrdjavu kosu. Taj covjek postace vladar Izraela. Mislim da nece to biti predsjednik ili premijer vlade Izraela. Imam neku sumnju u srcu da ce Izrael postati monarhija, tako da ce Izrael imati Kralja. Taj covjek ce postati kralj Izraela kao sto je to bio kralj David ili kralj Solomon. On ce tada objaviti: Ja sam Mesih. Ali on nece biti Mesih. To ce biti Dedzal, lazni Mesija, Antikrist. Samo onda kada se on sam proglasi Mesijom, ni dan prije tog... Samo onda kada se on proglasi Mesijom, samo tada, Allah ce dati da se dese neke stvari u svijetu. Pojavice se imam Mehdi. Nemojte me molim vas pitati: Da li je imam Mehdi vec rodjen? Mene ta tema ne interesuje. Zao mi je. Nije u pitanju arogancija. Molim vas nemojte me pogresno razumjeti.
23

Veliki predznaci Sudnjeg dana - Dedzal

Moj interes za tu temu jednak je nuli. Ne trudim se saznati (ni doprijeti) nista vise od onoga sto mi je Allahova mudrost dopustila da znam. I zato, nemojte me pitati ni da li je Hidr a.s. covjek ili poslanik. Mene to ne interesuje. Ne trudim se saznati (ni doprijeti) nista vise od onoga sto mi je Allahova mudrost dopustila da znam. Ne zelim naprezati moj mozak onim sto mi nije bitno. Tek tad kad se ovaj proglasi Mesijom, tek tad pojavice se imam Mehdi. Tek tad ce se sin Merjemin vratiti. Tek tad ce Dedzal biti ubijen. Tek tad muslimanska vojska ce osloboditi Svetu Zemlju, sto ce potvrditi jedan Kur anski ajet u suri 'Israa ili znanoj kao sura Beni Israil (sinovi Israilovi). Allah im je rekao, upozorio ih je: Prvi put su Ga iznevjerili i ucinili nasilje te im je On poslao babilonsku vojsku koja ih je unistila. Ucinivsi drugi put fesad (nered)... Drugi period fesada...volio bih da je sejh Muhammed As Sharavi ovdje, neka mu se Allah smiluje, jer on se ne slaze sa mnom ovdje. Kad su ucinili fesad po drugi put, iskoristavajuci Svetu Zemlju, varajuci Allaha, krseci ugovor... On (Allah) poslao im je vojsku koja ih je unistila. Bila je to rimska vojska. A zatim im je On rekao: samo nekoliko rijeci, a u tih nekoliko rijeci nalazi se muslimanska armija. AKO SE VI VRATITE...misli se (ako se vratite) u Svetu Zemlju, sa svojim ponasanjem, sa svojim tlacenjem, sa svojom bezboznoscu, MI CEMO SE VRATITI SA NASOM KAZNOM. I tako ce muslimanska armija osloboditi Svetu Zemlju. Meni ne treba... {qtube vid:=o2ruABkCCzY} I tako ce muslimanska armija osloboditi Svetu Zemlju. Meni ne treba hadis o Korosanu. Ako kazete da je to slab hadis, meni to ne smeta, jer ja imam Kur an (koji ga potvrdjuje). A onda ce istina doci u Svetu Zemlju, a istinski Mesija ce vladati svijetom iz Jeruzalema, sa istinom sa kojom je dosao Muhammed s.a.w.s. i koju je donio svijetu. Ovo je uvod za Dedzala, laznog Mesiju. Kada ce on biti pusten u svijet? Oni od vas koji su prije slusali moja predavanja i citali ono sto sam pisao znaju o cemu govorim. A u Trinidadu cini se da ljudi nisu zainteresovani za citanje mojih knjiga. Tako da moram vise raditi ovdje u Trinidadu. Dosao je jedan covjek Poslaniku a.s. u Medini. Ime mu je Tamim al-Dari. Bio je krcanin koji je usao u islam i postao musliman i kao takav obratio se Poslaniku a.s. vezano za jedan svoj dozivljaj. Kada kriticki posmatramo dogadjaj dolazimo do zakljucka da se ovo nije moglo desiti u stvarnosti nego da je to bila vizija. Rekao je... Pricao je o svom iskustvu Poslaniku a.s. a hadis je u sahih Muslimu gdje je Poslanik rekao ljudima: Sjedite, sjedite... u mesdzidu... imam nesto da vam kazem. Tamim ad-Dari mi je ispricao nesto o Dedzalu a sto se slaze sa onim sto sam vam ja pricao o njemu. Sad imamo dogadjaj sa usana Allahovog poslanika a.s. Tamim ad-Dari je sa svojim saputnicima, kojih je bilo 30-40
24

Veliki predznaci Sudnjeg dana - Dedzal

putovao brodom. Pojavila se oluja i drzala ih je na moru cijeli mjesec dana. Nakon mjesec dana putovanja dosli su do jednog ostrva. Kada su izasli na kopno susreli su jednu veoma dlakavu zivotinju. Toliko dlakavu... trazim izvinjenje za izraz... toliko dlakava da nisi znao gdje joj je glava a gdje rep. Kao sto sad imas problema na Menhetnu da odredis ko je musko a ko zensko. A onda je zvjer progovorila i rekla: Ja sam Dzesasa. (spijun arapska rijec) sura Hudzurat. Spijun... I rekla je: Neko vas ceka da vas vidi, pokazujuci na hram koji lezi medju rusevinama. Dakle, pod broj jedan: OSTRVO, koje je na jedan mjesec plovidbe od arapskog svijeta. Pod broj dva: Ostrvo specijalizirano za spijuniranje i spijunazu. Poput James Bond-a. Pod tri: Ostrvo na kojem ce se religija u konacnici srusiti, unistiti, lezati medju rusevinama, a vecina ljudi postace ateisti. Oni od vas koji dolazite iz Londona molim vas da budete tihi. Znaci hram koji je lezao medju rusevinama. Oni su dosli do covjeka, lijepo gradjenog, vezanog u lancima, u lancima. Sa rukama privezanim za vrat, i vezanim stopalima. Ako lopov udje u tvoju kucu, (ne razumijem), to je najbolje doba da ga zarobis. Sa rukama privezanim za vrat i sa vezanim stopalima. Bi li mogao hodati da si vezan na takav nacin? Znaci: OSTRVO, JEDAN MJESEC, PROFESIONALNI SPIJUNI, URUSAVANJE RELIGIJE, u konacnici ostrvo ateista. Tu je bio Dedzal. U lancima. I on je rekao: Ja sam Dedzal, te je poceo da ih ispituje. "Da li je arapski poslanik, arapski poslanik, dosao u Medinu?" Arapski poslanik. Oni su odgovorili DA. Postavio je jos nekoliko pitanja, koje zelim da studirate oprezno, od sada. Uradite to jer ja vise nemam vremena da to uradim (misli na buducu analizu i svoje godine). Pitao je: "Da li je ostalo ista vode u Galilejskom moru"? Oni su mu odgovorili DA. A mi cemo se u ponedjeljak ili utorak vratiti na Galilejsko more. Onda je on objavio: Ja sam Dedzal, i kada budem pusten u svijet, a do tog trenutka on nije bio pusten. To je Medinski period, i to pocetak Medinskog perioda. Kada budem pusten uci cu u svaki grad i u svaki gradic... a to je razlog sto smo izabrali Barapo jer je to selo. Kada budem pusten uci cu u svaki grad i u svaki gradic, ali nece mi biti dozvoljeno da udjem u Meku i Medinu. Meleki mi nece dozvoliti. Ovo je hadis od kljucne vaznosti. Poslanik Muhammed a.s. rekao je da kada se Dedzal pusti, zivjece na Zemlji 40 dana. Jedan dan kao godina, jedan dan kao mjesec, jedan dan kao sedmica a svi njegovi dani, misli se na sve ostale dane (37) ce biti kao vasi dani. U Bibliji znak Dedzala je 666 sto bi se moglo protumaciti kao 600, a zatim 60, a zatim 6. Nas Poslanik kazao je dan (period) kao godina, to je 600. Dan kao mjesec, to je 60. Dan kao sedmica, to je 6. Znaci ista stvar samo se koristi drugacije izrazavanje. O kojem ostrvu je rijec? Jer kad on bude pusten to ostrvo je ono sa kojeg ce otpoceti svoju misiju... {qtube vid:=-uTXPuShkdU}
25

Veliki predznaci Sudnjeg dana - Dedzal

...kako bi u konacnici vladao svijetom iz Jeruzalema. Ja kazem: Ovo je moj odgovor. Ne morate se slagati sa mnom. Ali ako kazete da sam krivu, morate mi kazati sta je ispravno. Je li to fer? Britanija je postala prva vladajuca zemlja modernog svijeta nakon sto je jevrejsko krscanska alijansa uspostavljena u evropi, iz cega je rodjena moderna zapadna civilizacija. Naucna i tehnoloska revolucija otpocela je u Britaniji. I zelim vam dati savjet, vama koji imate ili zelite diplomu: Idite i uradite to. Naucnu i tehnolosku revoluciju studirajte, studirajte. Studirajte Bojev zakon, studirajte nastanak parne masine. Prostudirajte kako se snaga prenijela sa konja na auta. Prostudirajte nastanak aviona. Naucna i tehnoloska revolucija i dalje traje. Jos ce toga doci. Ali sve je pocelo u Britaniji. Ona je srce svega. Britanija je vladala svijetom. Velika Britanija. Sunce nikad ne zalazi na britanskoj imperiji (zbog njene velicine). Britanija je izmislila (papirni) novac nakon sto je kreirana Banka Engleske 1676 ili neka od tih godina. Funta je postala vladajuca valuta u svijetu. Zatim je Britanija ostvarila misterioznu, neobjasnjivu vezu sa Svetom Zemljom. To se ne moze objasniti normalnim alatima politicke analize. Ja tvrdim da to samo Muhammed a.s. moze objasniti (od ljudi). Zatim imamo i Balfursku deklaraciju. Volio bih da imam vremena da prosirim temu... ali vi ste vec procitali moje knjige i studirali ste to. U konacnici Britanija je utrla put drugoj vladajucoj zemlji SAD-u. Ja vjerujem, da sam mozda prvi koji je interpretirao i analizirao hadise na ovaj nacin. I sve je vise ljudi u svijetu koji se slazu sa mojim analizama. Kada je Dedzal bio u danu kao godina, kada je pusten na onom ostrvu, ostrvo je bila Britanija. Britanija je vladala svijetom u danu kao godina sto predstavlja 600 (prema bibliji). Kada je Britanija dala vladavinu SAD-u, kada preslusate moje predavanje o Dedzalu, ciji dvd imamo tamo, dobicete dokaz od mene jer sad nemam vremena da se ponavljam. SAD su postale druga vladajuca sila u svijetu i US dolar zamijenio je britansku funtu. SAD su nastavile odrzavati onu misterioznu vezu sa Svetom Zemljom i Izraelom. Ja kazem da je ovo (uvod u) dan kao sedmica. SAD nece ostati vladajuca drzava u svijetu vjecno. SAD ce vladati svijetom znatno manje vremena od Britanije. Odakle Imran Husainu ovo znanje? Odakle? Ko ga je tome naucio? To se ne uci niti u jednoj skoli. Ni jedan politicki analiticar ne prica o ovome. Ko je on? Ja jednostavno tumacim rijeci izgovorene u arabiji prije1400 godina od strane covjeka koji nije znao citati ni pisati. Rijec je o Muhammedu a.s. Kada SAD naprave put za trecu i posljednju vladajucu zemlju u svijetu, americki dolar nece prezivjeti kao vladajuca valuta u svijetu. 15 godina vec, i u posljednjih 15 godina ja to govorim. Ovi ovdje u Trinidatu traze dokaze kad cuju moje predavanje. Da Imran ovo kazuje: US dolar ce kolabirati (izgubiti moc). To niko drugi ne govori a to se vec dogadja. Znaci, treca i posljednja
26

Veliki predznaci Sudnjeg dana - Dedzal

vladajuca drzava mora izroniti a sa njom i novi medjunarodni monetarni sistem. Mora iznoniti da zamijeni Breton woods ugovor u kojem je americkom dolaru dat status vladajuce valute u svijetu. O ovome cemo vise pricati u iducoj sesiji. Ja smatram da se dan poput mjeseca sada blizi kraju, a priblizava se dan kao sedmica. Niko drugi u svijetu islama to ne govori. Ja sam jedini. Ali dogadjaji koji se (konstantno) desavaju, potvrdjuju ovu analizu. Ako me upitaju gdje je hadis? Zasto ne citira hadis? Mi nismo vidjeli u zbirkama hadisa da je Britanija bila vladajuca drzava u fazi 1. Ja cu im reci: Cekajte i vidjecete. Dogadjaji koji se desavaju potvrdjuju validnost (ovakvog tumacenja) hadisa. Ja se ne moram zamarati sa kritikama. Kako bi napravili Britaniju vladajucom drzavom u svijetu, u cilju pravljenja SAD-a vladajucom drzavom u svijetu i u cilju pravljenja Izraela vladajucom drzavom u svijetu, i kako bi Dedzal izasao i rekao: Ja sam Mesija, oni moraju da smisle nevjerovatna oruzja. Uzasna oruzja moraju opotrijebiti kako bi postigli ovo. To oruzje je Rib'a. Nije slucajno da je zadnja objava u Kur anu dosla nakon oprosnog hadzdza, nakon oprosne ceremonije. Allah je objavio: Danas sam vam kompletirao moju milost prema vama. Danas sam vam usavrsio vjeru. Zatim su se vratili u Medinu, i kako prenosi Abdullah ibn Abbas r.a. u sahihu koji je zabiljezio Buharija posljednja objava koja je spustena jest objava o Rib'a-i u suri Bekare. U toj suri Allah dz.s. objavio je RAT, RAT; Ako se vi ne odreknete od potraznje za Rib'a-om primite obavijest o objavljenom ratu od Allaha i Njegovog Poslanika. U iducoj sesiji, a to ce vam biti interesantno... Zasto je Allah zabranio Rib'a-u? Sta je to Rib'a? Kako se Rib'a koristi kao oruzje, u cilju porobljavanja covjecanstva, kako bi proizveo Zenu robinju. Ne samo da je Allah s.w.t. izabrao Rib'a-u kao posljednju objavu u Kur anu, a to nije (slucajno) {qtube vid:=9JIuBDaSWgY} Ne samo da je Allah s.w.t. izabrao Rib'a-u kao posljednju objavu u Kur anu, a to nije slucajno. Ne. Vratio se problemu Rib'a-e sa melekom Dzibrilom kroz zenu robinju. Kako bismo opisali ono sto je Poslanik a.s. govorio i Rib'a-i: On je prokleo...On koji je poslan kao milost svjetovima...Ne zelim vam oduzimati vrijeme za osvjezenje koje vas ceka... ali on (Poslanik a.s.) je PROKLEO sve cetvero i proglasio ih jednako odgovornim: Onaj koji uzima Rib'a-u, onaj koji je daje, onaj koji zabiljezi transakciju, i svjedoci. Dodao je da onaj koji okusi cak i jedan dirhem Rib'a-e, ne samo da ih je Poslanik a.s. sve zajedno prokleo, nego je naglasio da onaj ko konzumira i jedan dirhem Rib'a-e, a ja zelim da ovu rijec upamtite...dirhem... jednako je kao da je ucinio blud 36 puta. Ta Rib'a je oruzje koje je koristeno da porobi ljude, i da zena robinja dodje na svijet.

27