Type a message: ON SMSREADER and send it to: 9870807070 for free GK, Current Affairs etc.

http://tnpsc.wordpress.com/ Page No: 1/10

7
t
h

S
c
i
e
n
c
e

(
S
a
m
a
c
h
e
e
r


K
a
l
v
i
)

7k; tFg;G mwptpay; (rkr;rPh;f; fy;tp)


01. cyfpd; gl;L cw;gj;jpapy; ,e;jpah tfpf;Fk; ,lk;
A) xd;W B) ,uz;L
C) %d;W D) ehd;F

02. nghJthf kpf mjpf mstpy; gadpy; cs;s gl;L
A) lh]h; gl;L B) vhp gl;L
C) ky;nghp gl;L D) Kfh gl;L

03. Njhypidr; Nrjg;gLj;jhky; fk;gspia vLf;Fk; Gjpa Kiwf;F _____ vdg; ngah;
A) ];fpd;fpspg; B) N`h;fpspg;
C) gNahfpspg; D) lTd;fpspg;

04. NjdP tsh;g;Gf;F cfe;j ,dkhff; fUjg;gLtJ
A) Vgp]; lhh;Nrl;lh B) Vgp]; GNshhpah
C) Vgp]; ,z;bfh D) Vgp]; nky;ypnguh

05. fPo;fz;ltw;Ws; vJ tpyq;Ffspd; ghJfhg;gpw;fhf Vw;gLj;jg;gl;l Xh; mikg;ghFk;
A) GS fpuh]; B) nul; fpuh];
C) mdpky; fpuh]; D) ity;L fpuh];

06. ,e;jpahtpy; Kl;il cw;gj;jpia mjpfg;gLj;j Nkw;nfhs;sg;gLk; Gjpa mwptpay;
eilKiwf;F _____ vd;W ngah;.
A) ntz;ikg; Gul;rp B) gRikg; Gul;rp
C) njhopw; Gul;rp D) nts;spg; Gul;rp

07. Njdpy; cs;s $l;Lg; nghUs;fspy; rh;f;fiuapd; msT
A) 82 rjtPjk; B) 75 rjtPjk;
C) 17 rjtPjk; D) 8 rjtPjk;

08. rhWz;zpf;F vLj;Jf;fhl;L
A) fhshd; B) f];Fl;lh
C) iyf;fd; D) rljhhp

09. _____ vd;gJ xU My;fh kw;Wk; xU G+Q;ir ,ilNa fhzg;gLk; $l;Laph;
tho;f;if MFk;
A) mkPgh B) i`l;uh
C) iyf;fd;fs; D) neg;gd;e;j];

10. kdpjhpy; ghy;gw;fspd; vz;zpf;if
A) 18 B) 20
C) 28 D) 32

11. mirNghLk; ghY}l;bfs; ; mtrukhf cl;nfhz;l Gw;fis ,iug;igapy; cs;s
Kjy; gFjpapy; Nrfhpf;fpwJ. ,jw;F _____ vdg;ngah;
A) Mfhuf; ftsk; B) rPf;fk;
C) &kd; D) rpWFly;

12. N`hkpNahgjp vd;w kUj;Jt Kiwia mwpKfg;gLj;jpath;
A) Nfyd; B) `pg;NghfpNul;l];
C) mf];jpah; D) rhKnty; `hdpkd;
Type a message: ON SMSREADER and send it to: 9870807070 for free GK, Current Affairs etc.
http://tnpsc.wordpress.com/ Page No: 2/10

7
t
h

S
c
i
e
n
c
e

(
S
a
m
a
c
h
e
e
r


K
a
l
v
i
)


13. fPo;f;fz;l $w;Wf;fis ftdp:-
I. X-fjph;fs; my;yJ fhkh fjph;fs; my;yJ Gw Cjhf;fjph;fs; %yk;
cztpYs;s ghf;Bhpaq;fs; kw;Wk; G+Q;irfs; nfhy;yg;gLfpd;wd
II. fjph;tPr;R cztpy; cs;s Rit kw;Wk; juj;ij mopg;gjpy;iy
III. fjph;tPr;rhy; gjg;gLj;jg;gl;l czTfs; er;Rj;jd;ik nfhz;lJ
,tw;wpy;:
A) I kl;Lk; rhp B) I kw;Wk; II rhp
C) III kl;Lk; rhp D) midj;Jk; rhp

14. ,uj;jj;jpy; FSf;Nfh]pd; msitf; fl;Lg;gLj;j cjTtJ
A) i`l;Nuh FNshhpf; mkpyk; B) ijuha;L Rug;gp
C) mikNy]; D) ,d;Rypd;

15. KOtJk; ePhpy; %o;fp kz;zpy; Nt&d;wp thOk; jhtuq;fSf;F vLj;Jf;fhl;L
A) my;yp B) jhkiu
C) Mfhaj; jhkiu D) thyp];Ndhpah

16. MzpNth; njhFg;G fhzg;gLk; jhtuj;jpw;F (jhtuq;fSf;F) vLj;Jf;fhl;L
A) Ntk;G B) Nful;
C) Ks;sq;fp D) ,it midj;Jk;

17. ePh;j; Njitapd; mbg;gilapy; jhtuq;fis %d;W tiffshfg; gphpj;jth;
A) Nfyd; B) thh;kpq;
C) jpNahgpuh];l]; D) ney;rd;

18. FwpaPLfisf; nfhz;L rhpahfg; nghUj;Jf
a) $k;G tbtk; - 1. Ks;sq;fp
b) fjph; tbtk; - 2. Nful;
c) gk;gu tbtk; - 3. lh;dpg;
d) nfhj;J Nth;fs; - 4. lhypah
FwpaPLfs;:
a b c d
A) 2 1 3 4
B) 1 2 3 4
C) 1 3 2 4
D) 2 3 4 1

19. _____ vd;gth; fz;Lgpbj;j fpiuNrhfpuhg; fUtp %yk; jhtuq;fSf;F czh;T
cz;L vd;gJ njhpate;jJ.
A) M.N. uha; B) th;fP]; Fhpad;
C) J.C. Ngh]; D) ePy;]; Nghh;

20. jhtuq;fs; xspr;Nrh;f;ifapd; NghJ mjpf mstpy; vLj;Jf;nfhs;Sk; thA
A) fhh;gd;il Mf;i]L B) Mf;]p[d;
C) i`l;u[d; D) iel;u[d;

21. jhtq;fspd; rhh;girT vj;jid tifg;gLk;
A) xd;W B) ,uz;L C) %d;W D) ehd;F

22. ghpzhkj; njhlh;gpd; mbg;gilapy; Ie;Jyf tifg;ghl;il mwpKfg;gLj;jpath;
A) fNuhy]; ypd;Nda]; B) `hh;bq; tpl;Nlf;fh;
C) Mh;jh; fpuhq;tp];l; D) `pg;Nghfpnul;l];
Type a message: ON SMSREADER and send it to: 9870807070 for free GK, Current Affairs etc.
http://tnpsc.wordpress.com/ Page No: 3/10

7
t
h

S
c
i
e
n
c
e

(
S
a
m
a
c
h
e
e
r


K
a
l
v
i
)


23. ePyfphp kiyapy; FwpQ;rp kyh; filrpahf G+j;j Mz; L
A) 2004 B) 2005 C) 2006 D) 2007

24. fPo;f;fhz;gtw;Ws; nkhdpuh cyfj;jpy; tifg;gLj;jg;gl;Ls;sJ vJ
A) GNuhl;NlhNrhth B) G+Q;ir
C) ePyg;gRk;ghrp D) gpiuNahigl;

25. rpw;wpdk; vd;w nrhy;iy mwpKfg;gLj;jpath;
A) `pg;Nghfpnul;l]; B) [hd;Nu
C) fNuhy]; ypd;Nda]; D) mhp];lhl;by;

26. ,Unrhw; ngahpLk; Kiwia mwpKfg;gLj;jpath;
A) `pg;Nghfpnul;l]; B) [hd;Nu
C) fNuhy]; ypd;Nda]; D) mhp];lhl;by;

27. jf;fhspapd; ,Unrhw; ngah;
A) iyNfhngh;rpfhd; v];Fyz;lk; B) xiurh rl;ilth
C) i`gp];f]; Nuh]hirdd;rp]; D) khQ;rpnguh ,d;bfh

28. ghf;Bhpahtpdhy; Vw;gLk; thly; NehahdJ ,jpy; Njhd;WfpwJ
A) jf;fhsp B) Mg;gps;
C) cUis D) vYkpr;ir

29. ‘kUe;Jfspd; uhzp’ vd miof;fg;gLtJ
A) ngdprpypak; B) Nkhy;Lfs;
C) <];l; D) ngdprpypd;

30. FwpaPLfisf; nfhz;L rhpahfg; nghUj;Jf
a) gpiuNah/igl;Lfs; - 1. hpf;]pah
b) nlhpNlh/igl;Lfs; - 2. nguzpfs;
c) [pk;Ndh];ngh;k;fs; - 3. irf];
d) MQ;rpNah];ngh;k;fs; - 4. Ntk;G
FwpaPLfs;:
a b c d
A) 2 1 3 4
B) 1 2 3 4
C) 1 3 2 4
D) 2 3 4 1

31. kdpjDf;F gpNsf; Nehia cz;lhf;Fgit
A) itu];fs; B) ghf;Bhpaq;fs;
C) G+Q;irfs; D) My;fhf;fs;

32. kJghd jahhpg;gpy; gad;gLk; G+Q;ir
A) <];l; B) ngdprpypak;
C) Nkhy;L D) fhshd;fs;

33. rpijg;gitfSf;F vLj;Jf;fhl;L
A) jhtuq;fs; B) tpyq;Ffs;
C) G+Q;irfs; D) ,tw;Ws; VJkpy;iy


Type a message: ON SMSREADER and send it to: 9870807070 for free GK, Current Affairs etc.
http://tnpsc.wordpress.com/ Page No: 4/10

7
t
h

S
c
i
e
n
c
e

(
S
a
m
a
c
h
e
e
r


K
a
l
v
i
)


34. ‘tdkfh cw;rtk;’ gz;bif nfhz;lhlg;gLk; khjk;
A) [{d; B) [{iy
C) nrg;lk;gh; D) mf;Nlhgh;

35. FwpaPLfisf; nfhz;L rhpahfg; nghUj;Jf
a) cyf epyg;gug;G jpdk; - 1. etk;gh; 25
b) cyf fhLfs; jpdk; - 2. mf;Nlhgh; 5
c) ,aw;if Mjhu jpdk; - 3. khh;r; 21
d) ,aw;if ghJfhg;G jpdk; - 4. gpg;uthp 2
FwpaPLfs;:
a b c d
A) 2 3 1 4
B) 1 3 2 4
C) 4 3 2 1
D) 2 3 4 1

36. kpf mjpf cg;G jd;ikiaf; nfhz;l fly;
A) ,e;jpag; ngUq;fly; B) kj;jpa jiuf;fly;
C) rhf;fly; D) mugpf; fly;

37. cyf ePh; jpdk; nfhz;lhlg;gLtJ
A) Vg;uy; 22 B) khh;r; 22
C) [_d; 5 D) nrg;lk;gh; 16

38. Xh; Mz;bw;F xU kdpjDf;F fpilf;Fk; ePhpd; mstpy; ,e;jpah cs;s ,lk;
A) 121 B) 129 C) 131 D) 133

39. nekpyp fly; ePiu FbePuhf;Fk; jpl;lk; mike;Js;s khtl;lk;
A) ehif B) mhpaY}h;
C) jpUts;@h; D) fhQ;rpGuk;

40. rhj;jD}h; miz mike;Js;s khtl;lk;
A) nrd;id B) Nryk;
C) jQ;rhT+h; D) jpUtz;zhkiy

41. xU NeNdhkPl;lh; vd;gJ
A) 10
-5
kPl;lh; B) 10
-6
kPl;lh;
C) 10
-9
kPl;lh; D) 10
-10
kPl;lh;

42. mjpf ntg;gg;gLj;jg;gl; ;l thA epiyahdJ ,t;thW miof;fg;gLfpwJ
A) gpsh];kh B) ePuhtp
C) Ngh];-Id;];Bd; fhz;ld;];Nll; D) fz;zhb

43. fPo;f;fhz;gtw;Ws; ,aw;gpay; khw;wk; vJ
A) I];fphPk; cUFjy; B) ngd;rpy; ciljy;
C) kpd;dpio tpsf;F vhpjy; D) ,it midj;Jk;

44. JUg; gpbf;f mtrpakhdJ
A) ePh; B) Mf;]p[d;
C) ePh; kw;Wk; Mf;]p[d; D) ePh; kw;Wk; ntg;gk;


Type a message: ON SMSREADER and send it to: 9870807070 for free GK, Current Affairs etc.
http://tnpsc.wordpress.com/ Page No: 5/10

7
t
h

S
c
i
e
n
c
e

(
S
a
m
a
c
h
e
e
r


K
a
l
v
i
)


45. fha;fwpfs; kw;Wk; goq;fspy; cs;s thrid> epwk; kw;Wk; Rit Mfpatw;wpd;
fhuzk; mtw;wpy; cs;s
A) i`l;uhf;rpy; Nrh;kq;fs; B) /gpdhypf; Nrh;kq;fs;
C) tisa i`l;Nuh fhh;gd;fs; D) fhh;ghf;rpypf; mkpyq;fs;

46. nts;spg; ghj;jpuq;fs; gsgsg;ig ,og;gjw;Ff; fhuzk;> mit fhw;wpy; cs;s
_____ cld; tpidGhptNj MFk;
A) fe;jf mkpyk; B) ry;gh;
C) iel;hpf; mkpyk; D) fhh;gd;

47. FwpaPLfisf; nfhz;L rhpahfg; nghUj;Jf
a) Mg;gps; - 1. khypf; mkpyk;
b) jpuhl;ir - 2. lhh;lhhpf; mkpyk;
c) vWk;G - 3. mrpl;bf; mkpyk;
d) tpdpfh; - 4. ghh;kpf; mkpyk;
FwpaPLfs;:
a b c d
A) 2 3 1 4
B) 1 3 2 4
C) 1 2 4 3
D) 2 3 4 1

48. Nrhbak; i`l;uhf;irbd; NtWngah;
A) fh];bf; Nrhlh B) fh];bf; nghl;lh~;
C) Rl;l Rz;zhk;G D) ePw;Wr; Rz;zhk;G

49. ‘my;fyp’ vd;w mNugpar; nrhy;ypd; nghUs;
A) mkpyq;fs; B) fhuq;fs;
C) kur;rhk;gy; D) mkpy ePf;fp

50. fPo;f;fz;l $w;Wf;fis ftdp:-
I. vy;yh my;fypRfSk; fhuq;fs;. Mdhy; vy;yh fhuq;fSk; my;fypRfs;
my;y
II. jhJg; nghUs;fspy; ,Ue;J ngwg;gLk; mkpyk; fdpk mkpyq;fs; MFk;
III. Gujj;jpy; mkpNdh mkpyq;fs; cs;sJ
,tw;wpy;:
A) I kl;Lk; rhp B) I kw;Wk; III rhp
C) II kl;Lk; rhp D) midj;Jk; rhp

51. cyfpy; mjpf typik kpf;f mkpyk;
A) fe;jf mkpyk; B) i`l;Nuh FNshhpf; mkpyk;
C) /GSNuh ry;G+hpf; mkpyk; D) mlh; iel;hpf; mkpyk;

52. Ntjpg; nghUs;fspd; murd; vd;W miof;fg;gLtJ
A) iel;hpf; mkpuk; B) fe;jf mkpyk;
C) i`;l;Nuh FNshhpf; mkpyk; D) rpl;hpf; mkpyk;

53. fPo;f;fhz;gtw;Ws; ntbkUe;J jahhpf;fg; gad;gLtJ
A) nghl;lhrpak; iel;Nul; B) fhg;gh; ry;Ngl;
C) Nrhbak; fhh;gNdl; D) fhy;rpak; yhf;Nll;


Type a message: ON SMSREADER and send it to: 9870807070 for free GK, Current Affairs etc.
http://tnpsc.wordpress.com/ Page No: 6/10

7
t
h

S
c
i
e
n
c
e

(
S
a
m
a
c
h
e
e
r


K
a
l
v
i
)


54. vWk;Gf; fbahy; Vw;gLk; typ kw;Wk; tPf;fj;ijf; Fzkhf;fg; gad;gLtJ
A) Jj;jehff; fhh;gNdl; B) tpdpfh;
C) nkf;dprpak; i`l;uhf;irL D) ngu]; ry;Ngl;

55. fhuq;fs; gPl;Ul; rhWld; (epwq;fhl;b) tpidGhpe;J nfhLf;Fk; epwk;
A) ePyk; B) ,sQ;rptg;G
C) gr;ir D) kQ;rs;

56. vhpjy; vj;jid tifg;gLk;
A) xd;W B) ,uz;L
C) %d;W D) ehd;F

57. vz;nzapdhy; gw;wp vhpaf;$ba jPia _____ nfhz;L mizf;f Ntz;Lk;
A) jpl fhh;gd;il Mf;i]L B) fhh;gd; nll;uh FNshiuL
C) /Nghk;ikl; D) jz;zPh;

58. fPo;f;fhZk; vhpnghUs;fspy; fNyhhp kjpg;G (Kcal/Kg) mjpfk; nfhz;lJ
A) ngl;Nuhy; B) i`l;u[d;
C) kPj;Njd; D) epyf;fhp

59. jputg; ; ngl;Nuhypa thA (LPG) vd;gJ
A) GNuhg;Ngd; (15%) kw;Wk; gpA+l;Nld; (85%)
B) GNuhg;Ngd; (85%) kw;Wk; gpA+l;Nld; (15%)
C) vj;jpy; nkh;fhg;ld; (15%) kw;Wk; GNuhg;Ngd; (85%)
D) vj;jpy; nkh;fhg;ld; (85%) kw;Wk; gpA+l;Nld; (15%)

60. rhz vhpthAtpy; (Nfhghh; thA) fye;jpUg;gJ
A) kPj;Njd; kw;Wk; <j;Njd; B) kPj;Njd; kw;Wk; GNuhg;Ngd;
C) <j;Njd; kw;Wk; i`l;u[d; D) iel;u[d; kw;Wk; kPj;Njd;

61. xU n`f;Nlh; vd;gJ
A) 2.50 Vf;fh; B) 3.12 Vf;fh;
C) 2.47 Vf;fh; D) 3.25 Vf;fh;

62. xU rJu kPl;lh; vd;gJ
A) 10.56 rJu mb B) 10.76 rJu mb
C) 11.22 rJu mb D) 11.48 rJu mb

63. xU kPl;lh; vd;gJ
A) 3.11 mb B) 3.18 mb
C) 3.25 mb D) 3.28 mb

64. xU ypl;lh; vd;gJ
A) 10 nrkP
3
B) 100 nrkP
3

C) 1000 nrkP
3
D) 10000 nrkP
3


65. ghjurj;jpd; mlh;j;jp ePhpd; mlh;j;jpiag; Nghy
A) 11.6 klq;F B) 12.6 klq;F
C) 13.6 klq;F D) 15.6 klq;F


Type a message: ON SMSREADER and send it to: 9870807070 for free GK, Current Affairs etc.
http://tnpsc.wordpress.com/ Page No: 7/10

7
t
h

S
c
i
e
n
c
e

(
S
a
m
a
c
h
e
e
r


K
a
l
v
i
)


66. ntw;wpfukhf KjyhtJ Cry; fbfhuj;ij tbtikj;jth;
A) fpwp];bad; i`[d;]; B) fypNah fypyp
C) N[k;]; Nkf;];nty; D) My;th vbrd;

67. jkpo;ehL Rw;Wyhj;Jiw xt;nthU tUlKk; _____ khjq;fspy;> Vyfphpapy; (NtY}h;
khtl;lk;) njhq;fpg; gwj;jy; (Hang Gliding) tpisahl;L tpohit elj;Jfpd;wJ.
A) [{iy - Mf];l; B) Mf];l; - nrg;lk;gh;
C) nrg;lk;gh; - mf;Nlhgh; D) mf;Nlhgh; - etk;gh;

68. xU xsp Mz;L vd;gJ
A) 9.46 x 10
9
fpkP B) 9.46 x 10
10
fpkP
C) 9.46 x 10
11
fpkP D) 9.46 x 10
12
fpkP

69. xU thdpay; myF vd;gJ
A) 100 kpy;ypad; fpNyhkPl;lh; B) 150 kpy;ypad; fpNyhkPl;lh;
C) 200 kpy;ypad; fpNyhkPl;lh; D) 250 kpy;ypad; fpNyhkPl;lh;

70. xsp xU tpdhbapy; nry;Yk; J}uk; Rkhh;
A) 1 ,yl;rk; fpNyhkPl;lh; B) 2 ,yl;rk; fpNyhkPl;lh;
C) 3 ,yl;rk; fpNyhkPl;lh; D) 4 ,yl;rk; fpNyhkPl;lh;

71. 2008 Mk; Mz;L gP[pq;fpy; ele;j xypk;gpf; Nghl;bapy; cird; Nghy;l; 100 kP.
njhiyit flf;f vLj;Jf;nfhz;l Neuk;
A) 9.6 tpdhbfs; B) 9.5 tpdhbfs;
C) 9.3 tpdhbfs; D) 9.2 tpdhbfs;

72. thfdk; fle;j nkhj;j njhiyit mstpLkhW mike;jpUf; Fk; fUtp
A) ];gPNlhkPl;lh; B) mdpNkhkPl;lh;
C) XNlhkPl;lh; D) Mf;]NdhkPl;lh;

73. GtpaPh;g;G KLf;fj;jpd; ruhrhp kjpg;G
A) g = 9.8 kP /tp

B) g = 9.8 kP /tp
2

C) g = 9.8 kP /tp
3
D) g = 9.8 kP /tp
4

74. xU tpdhbapy; jpirNtfj;jpy; Vw;gLk; khw;wk;
A) Ntfk; B) KLf;fk;
C) ,lg;ngah;r;rp D) ,af;fk;

75. ,e;jpahtpy; fhw;W Mw;wy; %yk; kpd; cw;gj;jp nra;Ak; khepyq;fspy; Kjyplk;
tfpg;gJ
A) cj;jpug; gpuNjrk; B) Me;jpug; gpuNjrk;
C) jkpo;ehL D) F[uhj;

76. Kjd; Kjyhf kpd;fyj;ij cUthf;fpa tpQ;Qhdp
A) jhk]; vbrd; B) myf;rhz;Nuh Nthy;l;
C) fpwp];bad; i`n[d;]; D) Y}ap fhy;thdp

77. kpd;tpsf;fpy; gad;gLj;jg;gLk; RUs; tbt fk;gp ,jdhy; nra;ag;gl;bUf;Fk;
A) jhkpuk; B) ief;Nuhk;
C) epf;fy; D) lq;];ld;


Type a message: ON SMSREADER and send it to: 9870807070 for free GK, Current Affairs etc.
http://tnpsc.wordpress.com/ Page No: 8/10

7
t
h

S
c
i
e
n
c
e

(
S
a
m
a
c
h
e
e
r


K
a
l
v
i
)


78. kpd;Ndhl;lj;jpd; fhe;jtpisit fz;lwpe;jth;
A) N[k;]; Nkf;];nty; B) fpwp];bad; xah;];nll;
C) Y}ap fhy;thdp D) yf;rhz;Nuh Nthy;l;;

79. #hpad; tpdhbf;F _____ ntg;g Mw;wiy ntsptpLfpd;wJ
A) 3.8 x 10
24
[{y; B) 3.8 x 10
26
[{y;
C) 3.6 x 10
24
[{y; D) 3.6 x 10
26
[{y;

80. Ma;tf ntg;gepiykhdpfspy; mstPLfs; _____ Kjy; _____ tiu
Fwpf;fg;gl;bUf;Fk;.
A) -10
0
C Kjy; -110
0
C tiu B) -10
0
C Kjy; 100
0
C tiu
C) -10
0
C Kjy; 110
0
C tiu D) 10
0
C Kjy; 110
0
C tiu

81. kdpjdpd; ruhrhp cly; ntg;gepiy
A) 36
0
C B) 36.9
0
C C) 37.9
0
C D) 38
0
C

82. Mbapy; KO cUtj;ijf; fhz Mbapd; cauk; Fiwe;jJ nghUspd; cauj;jpy;
vt;tsT ,Uf;f Ntz;Lk;
A) fhy; gq;F B) ghjpasT
C) Kf;fhy; gq;F D) ghjpastpw;F fPo;

83. jd; topNa kpd;Ndhl;lj;ij mDkjpf;Fk; nghUSf;F vLj;Jf;fhl;L
A) fz;zhb B) jhkpuk;
C) gpsh];bf; D) A kw;Wk; B ,uz;Lk;

84. epf;Nuhk; vd;gJ _____ kw;Wk; _____ Nrh;e;j cNyhff; fyit
A) jhkpuk;> epf;fy; B) ,Uk;G> jhkpuk;
C) epf;fy;> FNuhkpak; D) FNuhkpak;> ,Uk;G

85. Mw;wypd; myF
A) nfy;tpd; B) nry;rpa];
C) /ghud;`Pl; D) [{y;

86. thfdq;fspy; gpd;Gwj;jpy; cs;stw;iwg; ghh;f;fg; gad;gLk; Mb
A) Ftp Mb B) Fop Mb
C) rkjs Mb D) ,it midj;Jk;

87. Ftp Mb Vw;gLj;Jk; gpk;gk; vg;NghJk; ngUistpl
A) rpwpa khagpk;gk; B) nghpa khagpk;gk;
C) rpwpa nka;gpk;gk; D) nghpa nka;gpk;gk;

88. MrpahtpNyNa nghpa njhiyNehf;fp jkpofj;jpy; cs;s [t;thJ kiyapy;
mike;Js;s fhtY}h; Muha;r;rp ikaj;jpy; cs;sJ. mJ mike;Js;s khtl;lk;
A) NtY}h; B) jpz;Lf;fy;
C) fpU~;zfphp D) nrd;id

89. #hpa xspapd; epwk;
A) epwkw;wJ B) nts;is
C) ePyk; D) gy;tz;zk;



Type a message: ON SMSREADER and send it to: 9870807070 for free GK, Current Affairs etc.
http://tnpsc.wordpress.com/ Page No: 9/10

7
t
h

S
c
i
e
n
c
e

(
S
a
m
a
c
h
e
e
r


K
a
l
v
i
)


90. gpd;tUk; $w;Wf;fisf; ftdp
i) rkjs Mbapy; Njhd;Wk; gpk;gk; vg;NghJk; ,lty khw;wk; mile;J fhzg;gLk;
ii) rkjs Mb cUthf;Fk; gpk;gj;jpd; msT nghUspd; mstpw;F rkkhf ,Uf;Fk;
,tw;Ws;:
A) i kl;Lk; rhp B) ii kl;Lk; rhp
C) ,uz;Lk; rhp D) ,uz;Lk; jtW

91. nkf;dPrpak; kw;Wk; Mf;]p[d; Nrh;e;jhy; fpilg;gJ
A) nkf;dPrpak; i`l;uhf;i]L B) nkf;dPrpak; ilMf;i]L
C) nkf;dPrpak; Mf;i]L D) nkf;dPrpak; FNshiuL

92. czT kz;lyj;jpDs; czthdJ midj;J nrhpkhd epiyfisAk; flf;f
ruhrhpahf vLj;Jf;nfhs;Sk; Neuk;
A) 12 kzp Neuk; B) 24 kzp Neuk;
C) 36 kzp Neuk; D) 48 kzp Neuk;

93. mhprpapy; mjpfk; fhzg;gLtJ
A) Gujk; B) nfhOg;G
C) fhh;Nghi`l;Nul; D) itl;lkpd;

94. ekJ clypd; ; vYk;G kz;lyj;jpYs;s vYk;Gfspd; nkhj;j vz;zpf;if
A) 202 B) 203 C) 204 D) 206

95. ,uj;j rptg;G mZf;fspYs;s rptg;G epwkp
A) My;Gkpd; B) FNshGspd;
C) jpuhk;gpd; D) `PNkhFNshgpd;

96. ekJ clypYs;s czh; cWg;Gfspd; vz;zpf;if
A) 2 B) 3 C) 4 D) 5

97. #uzk;> khj;jpiu> ijyk;> ,Nyfpak;> urhadk;> g];gk; kw;Wk; nre;J}uzk;
Nghd;w kUe;Jf;fis vk;kUj;Jtj;jpy; gad;gLj;Jfpwhh;fs;.
A) Adhdp B) N`hkpNahgjp
C) MAh;Ntjh D) rpj;jh

98. ,iyj; njhopy; jz;L ,jpy; fhzg;gLfpwJ
A) rg;ghj;jpf; fs;sp B) fUk;G
C) kpsF D) thyp];Nehpah

99. VW nfhb jhtuj;jpw;F vLj;Jf;fhl;L
A) mtiu B) l;iulhf;];
C) %q;fpy; D) ntw;wpiy

100. Kjy; epiy Cz; cz;zpfs; jhtu cz;zpfis cl;nfhs;tJ _____ Cl;l
epiyahFk;
A) Kjyhk; B) ,uz;lhk;
C) %d;whk; D) ehd;fhk;

♦♦♦♦♦

"The light has gone out of our lives and there is darkness everywhere" - Jawaharlal Nehru about the
death of Mahatma Gandhi.

Type a message: ON SMSREADER and send it to: 9870807070 for free GK, Current Affairs etc.
http://tnpsc.wordpress.com/ Page No: 10/10

7
t
h

S
c
i
e
n
c
e

(
S
a
m
a
c
h
e
e
r


K
a
l
v
i
)

7k; tFg;G mwptpay; (rkr;rPh;f; fy;tp) - tpilfs;

7k; tFg;G 7k; tFg;G 7k; tFg;G 7k; tFg;G mwptpay; mwptpay; mwptpay; mwptpay; (rkr;rPh;f; fy;tp) (rkr;rPh;f; fy;tp) (rkr;rPh;f; fy;tp) (rkr;rPh;f; fy;tp)
001 B 026 C 051 C 076 D
002 C 027 A 052 B 077 D
003 C 028 A 053 A 078 B
004 D 029 D 054 A 079 B
005 A 030 B 055 D 080 C
006 D 031 B 056 D 081 B
007 B 032 A 057 C 082 B
008 A 033 C 058 B 083 B
009 C 034 B 059 A 084 C
010 B 035 C 060 A 085 D
011 C 036 C 061 C 086 A
012 D 037 B 062 B 087 A
013 B 038 D 063 D 088 A
014 D 039 D 064 C 089 D
015 D 040 D 065 C 090 C
016 D 041 C 066 A 091 C
017 B 042 A 067 B 092 B
018 A 043 D 068 D 093 C
019 C 044 C 069 B 094 D
020 A 045 B 070 C 095 D
021 C 046 B 071 A 096 D
022 B 047 C 072 C 097 D
023 C 048 A 073 B 098 A
024 C 049 C 074 B 099 D
025 B 050 D 075 C 100 C
http://tnpsc.wordpress.com