Umpan http://topangler81.blogspot.com/2009/07/umpan-busuk-vs-umpan-wangi-danumpan.

html dedak bilis campur kerisik and sedikit santan pekat dicampurkan ke dedak sesuai untuk mendaratkan berbagai ikan.

dedak a am kuning!min ak ikan
power bait kuning"paket kuning#!strawberr emalco campurkan pada roti potong dadu

AJIB_banax My Patin Resepi sediakan : a)roti daily fresh @ apa roti sandwich ar b)telur ayam 2 biji c)santan d)pati pandan coconut@ STRAW !R" http://www.pancing.net/inde$.php%topic&7''(.0

http://www.pancing.net/inde$.php%action&search2 umpan ala#ala ajib_banax tu$$$ den modified$$$ sape2 nak try boleh la$$$$ # # # # # . %A&'("S SA(TA( S!)!RA *AT" *A(+A( T!,-R %'-R"*A( !/A TA% A0 %A&'("S 1!$$$

2ARA2: %A&'("S S!T!()A0 %'-R"*A(5&"S) 'T', 3!2"3 4 SA(TA( S!)!RA 4 T!,-R 4

.0 6$ Roti Sedap 5 poton9 dadu ) 2$ *erisa !malco Strawberry jenama (-R 5masuk sprayer# peram) =$ *ower no$ 2 5 pakai sikie aje) # 5tabur kat roti@masuk sprayer# peram) 7$ -mpan power AA= peket warna kunin9 5masuk sprayer# peram) ?$ Secubit kelapa parut # tabur kat roti <$ &is mauripan # 5masuk sprayer#peram) . *eram 3esemuanyaB . *ati Strawbery 4 *ower (o$2 4 *ower AA= 4%ouripan$ 5"(" A(2-0 +A. +AR" -%*A( ("$$$$ 5%AA: .+! 2A%!RA8 0* *-( 2A*-3$)nnt kate sy tipu$$$ *AT"( 6$2k98 6$<k98 2$2k98 =$>7k98 <$<?3)$$$$$ ? ekor lucut$$$ sekor dikenal pasti ba9ak$$$$ http://www...A% *!(&!% -R) .A S& %A(2"() S'R)2 ..A% 6 !3AS +A( %AS-3 +A.. Roti tu mcm biasa la poton9$ .bancuh dalam 6 bekas sampai sebati$$$$$$ mcm biasa peram$$$ 7hari cukup dah$$$$ dah 7 hari pastu8 *AT" *A(+A( bancuh a9ak2 je$$$ wane hijau krim$$$$ peram 6 hari$$$$ esoknye dah leh pakai$$$$ 0AS"...net/inde$..pancing. 3elapa parut tu secubit tu sikit s9t$$$ dalam 2#= sudu pun '3$ tabur atas roti$ .php%topic&11))0.

# '3 mun9kin ini la caranya$$$ sy cuba tl9 jelaskan$ btol ke C8 Ctau$$$ eddy jawa http://www.pancing.-AR +AR" 2ARTA$$$ 52 2AWA() 56 "1") 5S!T!()A0 'T'.0 umpan yo9urt aku tu sejenis umpan y9 pemalas anda bancuh$$$ mcm aku$$$ hehehehehe 6) yo9urt strawberi # 2 cawan 2) minuman yo9urt strawberi # seten9ah botol kecik =) telur ayam 5bedal semua) # 6 biji 7) santan %DS # 6 kotak kecik ?) mouripan # 6@2peket <) pati pandan # 7 penutup ) penyembur # saiE kecik cara2$$$ no$ 6#< tu bancuh sekali dalam bekas$$$$ kasi sebati$$$$ pastu$$$ tapis bancuhan tu$$$ coE ade isi2 dalam yo9urt8 masuk dalam penyembur$$$$ peram ?jam$$$ ?jam peram dah boleh 9unakan$$$$ cara2 9una$$$ sembur pada roti dadu a9ak2 sebati$$$ j9n basah$$$ pastu$$$ 2 penutup pati pandan8 tabur atas roti$$$$ sebatikan$$$$ siap dah$$ -%*A( -*+AT! : 6) &')-RT (AT-RA.php%topic&12'*9.! 2) T!.-R A&A% =) *!R"SA *A(+A(@*"SA() STAR 7) *AT" *A(+A( !%-. (!ST.2' 5R%?$AA) ?) %'-R"*A( SA(TA( T!R3!.) 5= *!(-T-*) 56*!3!T) 5R%=$7A) 5R%A$7A) 5R%2$AA) 5R%A$>A) .net/inde$.

S SHAR! " BARU LA"I### $!N"AN I%IN TUHAN.8 'TT'%$ #teknik2 0A(&-T8 AT. 6@.A%A 7#?0AR" S!0"())A *!1A.8 2A%*-R3A( S!R -3 SA(TA( 6 *!3!T8 )'(2A() S! AT"8 3!%-+"A( *!RA% S!.A% 'T'.! .)A(T-() T'*@.BIJI 2ARA#2ARA : S-S. S!*!RT" &')-RT$ .. +$AK HAL MAURIPAN ( ) P!K!T KUNIN" T!LUR ITIK ( .!F!.!F!."'( 56A *!(-T-*) R%=$?A sebotol ?AAml BAIK LAH TUAN2.-R A&A% 56 "1") cilok y9 ader dlm peti sejuk =) SA(TA( 3'TA35 rand lupe) 56@2 kotak) cilok y9 ader dlm peti sejuk 7) *AT" *A(+A( +'.o99ed dah jumpa umpan y9 cun$$$ Cyah l9 research$$$ &!A0BBBB biasa den standby <inci8 >inci8 62inci8 6>inci$ semua kene test$$$ main peranan setiap kepanjan9an perambut$$$$$ S!+"3"T *!(+A*AT: #kedalaman kolam perlu 9una perambut y9 bersesuaian$$$$ #baca 9erak ikan melalui permainan air$$$$5masih study) #= kedudukan patin men9ikut keadaan suhu air8 musim D cuaca8 T'*8 .2 D 'TT'%$ )una idea Tn8 !18 kawe buat umpan lain skit5nak murah) 6) &')-RT STRAW !RR& 5? Sudu) cilok anak punyer 2) T!.2A"R T-A() +A. A$! R!%KI B!RHASIL & SUSU 'AIR ( ) TIN SANTAN S!RBUK ( ) P!K!T PAN$AN '*'*NUT K!$AI K!K ( SUKA HATI K*R" B K MAN!.. 3!2".!F!. %"(!RA.

!%A3 0AR-% 0A(&"R S3"T 1!$ 5 -3A( .-*-T R-)" .&A0 T-T-* *-( ..A"(8 2A%*-R3A( = "1" 3-("() T!. .. S-S."A(8 NMPK RAMAI P!NIN" $"N TUN! UMPAN SUSU NI#### ) &) S"%*.+A0 .) !ST$$$$$$$ S!.A%AT %!(2.2A"R4S!R -3 SA(TA( T.AWA3) *@S: 1"3A 3'R) (A3 *!RA% S-S.!0 )-(A$ *AST"3A( S-3AT -T3 *A3A" 0A "S$ ((T .! 1! '3G 6) 2) =) 7) susu cair H6 T"(I 5brand ape je) kunin9 telur itik H= "1"I mouripan H6 *!3!TI pati pandan coconut H2 tutup mineralI 5pati beli kt kedai 3!3) cara bancuh : bahan 6#= bancuh sekali dalam botol mineral besar8 9oncan9 sampai sebati$ *!RA% 60AR"$ lepas tu8 ambil seten9ah S'S tu masuk dalam botol kecil@penyembur8 campur den9an 2T-T-* *AT" *A(+A( 2'2'(-T$ *!RA% 61A%$ cara 9una : .2A"R T.A3BB &) T.AT$$$ 1A()A( )!.+"A : .!08 *!RA% SA%*A" !R-.A3$$$ 2-3-* <*!3!T R'T"$ A.A$$$$ '3 .0AR" (A3 )-(A : T-A() S!T!()A0 'T'.3! 'T'.-R "T"38 *A(+A( 2'2'(-T +A( %A-R"*A($ )'(2A()3A() 0"())A S! AT"8 *!RA% 21A%$ *AST.A T-A(2 S!3A.

M P '" P &( &.1/ H !" $%&'%K (")%& K & *+!.blogspot.!SAR S!R -3 20!AS! @ 6kepin9 chesse = ATA() S!RA" .0 RA%-A((&A "A. Potong halus serai dan masukan kesemua bahan ke dalam blender.net/inde$.pancing.'! 0*+!12 M"&))% $%&'%K %MP & K2.curah@sembur S'S tu a9ak2 je kt roti8 kemudian tuan9kan pati pandan coconut sesedap rasa$ )'(2A() hin99a S! AT"$ dah siap$$$$ papehal call je sy$$$$ http://ma$$peacock.php%topic&19027.A0 : 6 T"( S-S. Masukkan campuran tadi ke dalam botol 4. H !" .2&)- eddy jawa http://www.html Cara-cara membuat ramuan: 1.# H !" $%&'%K (")%& K & *+!.2A"R 6 *!3!T %'-R"*A( 2 S-+. M P '" .com/2011/12/umpan-patin. Pastikan semua ramuan hancur dan sebati 3. 2. Kemudian dibiarkan beberapa hari sebelum digunakan 1 H !" .

DAN BRP LAMA PERAM TERPULANG PADA ANDA.S!(A() 1!8 S!RA" *'T'() 0A.!(+!R$ +A( .5 HARI (UNTUK PATI PANDAN) PERAM 6 HARI .A$ )A% A A0A( ((T -*.10 HARI (UNTUK PATI STAWBERI) PERAM 2 MGU (UNTUK MAIN KOSONG) TAPI.A% !3AS .-S28 3!%-+"A( 2A%*-R S!%-A A0A( +A."03A( -%*A( T. 2'3! +A( *!RA%$ PERAM 1 HARI .3! 'T'.(&! %A(T'*$$$ T!R"%A 3AS"08 S!.!(+!R S!0"())A S!RA" 0A(2-R +A( S! AT"$ A. IKUT KESESUAIAN ANDA PATI APE. 0AS".A%AT %!(2.'+$ salam$$$lama dah duk t9k jer$$$ ni nak b9 sumban9an skit$$$ ni ada ler prnh cuba dulu2 kat kolam area sini$$$ nak try blh ler$$$ bahan#bahan$$ 6$buah cempedak # = ulas$$$cari cempedak y9 isi wrna oren @ cmpdk kmpn9 2$minyak sawit#secukup rasa$$$ambik kat kilan9 sawit =$esen pisan9#star brand @ cap ros#pun secukup rasa titik2 smpi dapat bau jer dah cukup$$ 7$aroma pasta nan9ka cap koepoe#koepoe# made in indonesia dalam 2 sd kecik ?$ajinomoto secubit$$ <$tepun9 9andum secukup rasa cara membuat: # lend hancur isi cempedak8biasa pakai y9 bekas blend kerin9 .

tu$$bukan blend y9 panjan9 y9 buh air tu$$$ j9n campur air$$$$ #buh cempedak y9 dah diblend tu dalam bekas$$$ #masukkan sedikit demi sedikit tepun9 9andum8uli sehin99a liat dan tak melekat kat t9n$$$ #masukkan aroma pasta nan9ka8uli la9i$$$$kemudian masukkan esen pisan9 sehin99a ada bau lembut jer dah cukup8uli la9i$$$$masukkan ajinomoto8uli la9i sehin99a sebati$$$ #ambik myk sawit dalam = sudu$$$panaskan sehin99a myk tak pekat$$$masukkan sedikit demi sedikit cukup sekadar nak minyakkan jari semasa nak ambik tepun9 nak buh kat mata kail dan nak sebatikan skit kat tepun9 tu$$$$ #kemudian blh ler ujian lapan9an$$$ nota pentin9:6$-mpan ni nak settin9 payah sebab pakai hidun9 pereka$$$ejas2 ler sehin99a berjaya$$$ 2$mm9 main tanam$$tapi klu pacak mm9 besar2$$$silap2 blh rentun9 =$saiE mata kail y9 dicadan9kan$$cucuk keropok ja9un9 bin bin kat mata daichi 6>8atau mata y9 bersaiE besar y9 difikirkan sesuai$$$$ selamat mencuba$$$ni jer y9 dapat membantu buat diri ini y9 tak seberapa ni$$$$ tapi ba9i saya syok la9i umpan tepun9 y9 berasaskan perut ayam8hihihihihihihih$$$$$ selamat memancin9$$ .