MEMORIU DE PREZENTARE

-I- DATE GENERALE

- Denumirea proiectului:

-CONSTRUIRE SPATIU ACHIZITIE-PRODUCTIE PRODUSE APICOLE - Beneficiar: -S.C. JAJIN S.R.L. RM. VALCEA, Str. Independentei, nr.10, bl.11, sc. A, ap.7 -Persoana contact : -Jinaru Bogdan, administratot, Tel.0722168552, adresa e-mail jinarub@yahoo.com. -Responsabil protectia mediului- Jinaru Bogdan - Amplasament - Com. Mihaesti, Sat. Buleta, punctul’’Bratieni’’, Jud. Valcea - Proiectant: - S.C. ARHIMARIAN S.R.L. Rm.Valcea - Sef proiect: - arh.Marian Dulca - Proiectat: - arh. Marian Dulca - Data elaborarii: -mai 2011

-II- DESCRIEREA PROIECULUI 1. Descrierea terenului si a constructiei: a. Terenul pe care va fi amplasata constructia cu denumirea “Spatiu achizitieproductie produse apicole”, este amplasat in Com. Mihaiesti, Sat Buleta, (punct Bratieni ), Jud Valcea. Terenul are o suprafata de 2356.26 m.p. avand deschiderea la strada (latimea) 24 m. si lungimea de 98.79 m. Terenul pe care se va efectua constructia va fi imprejmuit cu gard avand fundatie de beton si panouri borduratzincate cu inaltimea de 2.5 m. La strada va fi prevazuta o poarta de acces din fier. b. Contrustia va fi amplasata la 12 m de la strada si 2 m de la extremitatea stanga a terenului, avand dimensiunile: lungime 30m, latime 9m, inaltime 8m.

aditivi. usor de desinfectat. Dupa cantarire butoaiele se duc in zona de spalare unde se spala pentru indepartarea impuritatilor. Orice livrare va fi insotita de: factura fiscala. Nu exfoliaza. canalizare. fosa septica. d. Constructia va fi dotata cu toate utilitatile pentru buna functionare: apa curenta.5m. nu ruginesc. buletin de analiza.Sunt usor lavabile. vopsele si lacuri. apoi se depoziteaza in spatiul special amenajat. avand pereti si invelitori din panouri tip OLTPAN TIP Lindab si tabla nervurata. Aprovizionarea Procesul tehnologic incepe prin aprovizionarea cu: materie prima.6312 Depozitari . Spatiile de productie si depozitare vor avea inaltimea minima de 3. Denumire si descriere a activitatilor de productie Activitatiile desfasurate in “Spatiul de receptive-productie produse apicole” conform codului CAEN sunt: .La constructie se vor folosi panouri de culori deschise: alb.c.38 grade Celsius) si se tin .7482 Activitati de ambalare . au suprafete netede si lucioase. 2. gri. este descarcata in zona de receptie. Caracteristicile tehnice ale panourilor tip OLTPAN. energie electrica. Tip Lindab si a panourilor nervurate: Producatorul garanteaza ca panourile mai sus mentionate au suprafetele protejate cu 6 straturi succesive de material anticoroziv. material si substante folosite la curatenie si desinfectare. Mierea astfel adusa in butoaie de 300kg. La un moment dat in functie de nevoile productiei se scot butoaiele cu miere din zona de depozitare si se introduc in spatiul de incalzire-lichefiere unde se incalzesc (max. cu structura de rezistenta din metal.1589 Fabricarea altor produse alimentare . nu putrezesc si sunt agreate pentru constructii in industria alimentara. ambalaje. cantarita si lotizata. nota de conformitate si alte acte necesare gestionarii marfii. Materia prima (mierea) este adusa cu autoutilitarele propri sau cu alte utilitare de la firme specializate in procesarea mierii de albine. crem. Constructia va fi executata pe fundatii din beton.

laptisorul de matca si pastura se depoziteaza in spatiul frigorific. La achizitie ambalajele for fi insotite de :factura fiscala si certificat care garanteaza calitatea si faptul ca pot fi folosite in industria alimentara. propolis) si alte ingrediente.) in procesul de fabricatie pe saptamana: . Dupa golire butoaiele de miere se transfera in zona de depozitare a ambalajelor. dupa caz un lucrator le marunteste apoi impreuna cu mierea le depune in malaxor si se amesteca dupa retata fiecarui produs in parte. Estimarile maximale a cantitatilor de ingrediente folosite (kg. Ambalajele (recipiente de sticla. polen. Dupa achizitie condimentele sunt depozitate in spatiul special destinat . pastura. Malaxorul are o capacitate de maxim 25 kg. rapita. Lotul se va face pe fiecare sortiment de miere (salcam. etc) si cantareste maxim 2000 kg. miere pe saptamana. Condimentele se iau din zona de depozitare . poliflora. produse apicole (extract de apilarnil. Condimentele se achizitioneaza de la firme specializate (plantele medicinale) iar produsele apicole mai sus mentionate se achizitioneaza direct de la producatori sau de la firme specializate. laptisor de matca. Descrierea activitatilor Materia prima (mierea) dupa ce a fost lichefiata este transferata in spatiul de productie. Dupa achizitie ambalajele sunt depozitate in spatiul special destinat. 3. plastic. autorizatie sanitar-veterinara in cazul producatorilor si nota de conformitate. Extractul de apilarnil. La achizitionare aditivii vor fi insotiti de factura fiscala sau borderou de achizitie. tabla) sunt achizitionate noi de la firme specializate. Substante folosite la curatenie si desinfectare se achizitioneaza de la magazine specializate si se depoziteaza in spatiul special amenajat. tei. Condimentele sunt plante medicinale. buletin de analiza. Capacitatea maxima de procesare a unitatii este de 5000 de kg.pana cand mierea devine fluida si se poate manipula . se introduc in zona de productie unde in prima instanta.

100 kg.macese. 2 kg. 100 kg. . 10 kg. ..polen . Astfel terminata operatiunea produsele se depun in spatiul de depozitare al produselor finite de unde in functie de comenzi se livreaza cu autoutilitarele propri. . . Programul de lucru va fi de maximul 5 zile pe saptamana si 8 ore pe zi.Program de lucru Activitatea de productie cu toate etapele ei necesita un maxim de 10 persoane.laptisor de matca.propolis 50 kg.catina. .crusin. . Ambalajele se iau din zona de depozitare. Produsul astfel obtinut se depune pe o masa special conceputa unde dupa ce au fost aduse etichetele din zona de depozitare. 500 kg.extract de apilarnil.pastura 100 kg. . Apele menajere rezultate din procesele tehnologice si igenizare se colecteaza intr-o fosa septica vidanjabila care se gaseste in curtea amplasamentului.volbura 10 kg. se eticheteaza si se aseaza in cutii de carton Cutiile de carton se eticheteaza cu eticheta produsului care va contine termenul de valabilitate si lotul produsului respectiv. . Igena si intretinere Sursa de apa potabila este furnizata de municipalitate. . 5. agreate de industria alimentara. se desinfecteaza si se umplu cu produsul optinut dupa care un lucrator le capseaza cu capace din tabla acoperite cu vopsele speciale. Autoutilitarele si autoturismmele firmei vor fi spalate si igenizate la o firma specializata. 5 kg. 4.

Aceasta este prevazuta cu doua incaperi si permite decantarea apelor care mai apoi se trateaza cu anumite enzime. 2. Protecţia împotriva radiaţiilor Nu este cazul 5. -III. Protecţia calităţii apelor -apele reziduale care rezulta din procesul de fabricatie . 3. desinfectarea podelelor si a peretilor daca e cazul.Surse de poluanţi şi instalaţii pentru reţinerea. Cand este necesar se vidanjeaza. Protecţia solului şi a subsolului Nu este cazul 6. Protecţia împotriva zgomotului şi vibraţiilor Nu este cazul 4. periculoase cu potential de poluare. Protectia aerului Nu este cazul. . evacuarea şi dispersia poluanţilor în mediu 1.Programul incepe cu spalarea si desinfectarea utilajelor si a ustensilelor si se termina cu curatenia. spalarea si desinfectarea ustensilelor si a utilajelor.in procesul de fabricatie nu se folosesc substante chimice. din igenizarea spatiilor tehnologice si a ustensilelor cat si cele rezultate din spatiile igenice se colecteaza intr-o mini statie de epurare. Protecţia ecosistemelor terestre şi acvatice .

este impusa de actiunea particularitatilor procesului de productie in constructii cuprinde : 1.care se concretizeaza intr-o 'schema generala de organizare' elaborata.faza a II-a . . 9. de catre proiectant. . pe fiecare nou amplasament. Protecţia aşezărilor umane şi a altor obiective de interes public Nu este cazul 8.Nu este cazul 7. Gospodărirea substanţelor şi preparatelor chimice periculoase Nu este cazul -IV-Lucrări necesare organizării de şantier Organizarea santierului.faza I .elaborata de catre antreprenorul general pe baza 'schemei generale de organizare' si a proiectului de executie. Gospodărirea deşeurilor generate pe amplasament Deseurile generate in procesul de fabricatie se sorteaza si se depun in pubelele asezate in curtea amplasamentului urmand a se prelua de o firma specializata. Proiectul de organizare a santierului Proiectul de organizare de santier se realizeaza in doua faze: . pe baza solutiilor prevazute in nota de comanda. care detaliaza solutiile prevazute in faza I.

a gradului de recuperabilitate si funcjionalitate. posibilitatea reducerii consumurilor de materiale si forta de munca. .La elaborarea proiectelor de organizare trebuie sa se tina seama de baza materiala a constructorului. posibilitatea maririi numarului derefolosiri. Valoarea fondurilor de organizare de santier cuvenita constructorului. se negociaza intre constructor si beneficiar. si hidrologica. 2. Fondul de organizare de santier Documentatia tehnico-economica pentru lucrarile de organizare de santier se aproba de catre organul de conducere al organizatiei de constructii-montaj. iar obiectele de organizare de santier cu caracter definitiv sa fie realizate numai in cazuri temeinic justificate din punct de vedere economic si social. urmatoarele aspecte: posibilitatea industrializarii producerii obiectelor de organizare de santier. posibilitatea maririi simplitatii si a usurintei in instalare si dezafectare. in vederea solutionarii ulterioare. Pentru organizarea de santier sunt necesare urmatoarele informatii si date: situatia geologica. posibilitatea reducerii duratei de instalare pe santier a obiectelor de organizare. Cu ocazia elaborarii proiectului de organizare a santierului trebuie analizate. respectiv structurile geologice si nivelul apelor freatice si subterane. posibilitatea reducerii costurilor etc. pentru intreaga lucrare admisa la finantare.

In amplassamentul santierului vor fi amenajate toalete ecologice in nnumar suficient tinand cont de numarul de muncitori existenti la un moment dat pe santier. se poate apela la obiecte de cazare cu caracter demontabil sau mobil. Semnatura si sampila unitatii . sau se poate apela la rezolvarea cazarii pe plan local. Organizarea si dimensionarea spatiilor de servire a personalului santierului In cadrul spatiilor de servire a personalului santierului se includ urmatoarele grupe de constructii: constructii de cazare si constructii anexe La nevoie.3. necesare pana la realizarea constructiei definitive pentru acoperirea unor varfuri.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful