P. 1
Acatistul Sfintilor Epictet Si Astion

Acatistul Sfintilor Epictet Si Astion

|Views: 11|Likes:
Published by Ionela Simona Calin
acatist
acatist

More info:

Published by: Ionela Simona Calin on Nov 17, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/01/2015

pdf

text

original

Acatistul Sfintilor Epictet si Astion

Mareste imaginea.
Acatistul Sfintilor Epictet si Astion Epictet preotul si Astion monahul - Sfinti Mucenici si Doctori fara de arginti ! (8 iulie) Condacul 1 Pe Epictet, preotul cel preaintelept si pe Astion, ucenicul cel mult ravnitor, veniti toti sa-i laudam, ca acestia de o cinste cu Ermolae si cu Pantelimon fiind, impreuna au binevestit Evanghelia lui Hristos si intru adevar, dupa Andrei cel intai chemat, apostoli ai Dobrogei s-au aratat: pe bolnavi tamaduind, demonii gonind, au stralucit cu minunile si cu puterea cuvantului, pentru care si chinuri au rabdat de la chinuitori si bine incununandu-se, pururea se roaga pentru sufletele noastre. Pentru aceasta si noi ii fericim: Bucurati-va Sfintilor Epictet si Astion, doctorilor fara de arginti si mucenici ai lui Hristos! Icosul 1 Din tinerete in infranare ai petrecut preafericite Epictet, hranindu-te cu invataturile lui Hristos si cand ai ajuns in puterea varstei, ca Samuel odinioara, luand harul preotiei, din dragoste pentru oameni ai savarsit multe minuni; pentru aceasta cu laude te cinstim asa: Bucura-te, cel ce ai dus viata neprihanita; Bucura-te, ca ai avut dragoste desavarsita;

Bucura-te. dovedindu-te a fi rob prea iubit al lui Dumnezeu. ca pe slabanogi ai intarit. Bucura-te. de vesnica moarte. Bucura-te. sa petreci viata ingereasca. apoi botezandu-te. sufletul ti-ai curatit. ca Domnului te rogi neincetat. inima ti-ai deschis. si ai primit tainele credintei. mare miluitor al celor din nevoi. Bucura-te. Drept aceea. Bucura-te. ca la credinta i-ai chemat. sfinte Epictet. unde te-ai aratat mare facator de minuni. ca pamantul Dobrogei il ocrotesti. Bucura-te. ca in primejdii a noastra nadejde esti. ca la cele inalte totdeauna ai cugetat. Bucura-te. ca ochii orbilor ai deschis. sfinte Astion.Bucura-te. venim catre tine si cu umilinta te rugam: Izbaveste-ne. Bucura-te. ai intalnit un om cu . ca impreuna sa-I cantam lui Dumnezeu: Aliluia! Icosul 2 Dorind. ca duhurile necurate le alungi de la noi. cunoscand si noi marea ta credinta. doctore fara de arginti si mucenice al lui Hristos! Condacul 2 Ascultand cuvintele parintelui Epictet. Caci mergand spre Dunare. Bucura-te. Sfinte mucenice Astion. Bucura-te. ai parasit casa parinteasca si te-ai salasluit in cetatea Halmyrisului. ca pe leprosi ai curatat. ai urmat lui Hristos.

cantam asa: Bucura-te. cel ce cu credinta ai savarsit minuni. a ingenuncheat in fata ta. Bucura-te. Bucura-te. rugandu-te sa-i tamaduiesti fiica paralizata. de chinuri izbavitor. grabnic ajutatorule. Bucura-te. doctore fara de arginti si mucenice al lui Hristos! Condacul 3 Un mare dregator alergand la tine.duh necurat. rugandu-te lui Dumnezeu si trupul ei ungandu-l cu undelemn sfintit. Bucura-te. ca ai fost inger pamantesc. cel ce esti om ceresc. pe care indata l-ai izbavit cu rugaciunile tale si cu semnul sfintei cruci. mare biruitor. Bucura-te. Bucura-te. Bucura-te. sfinte. de demoni izgonitor. cel ce ai inspaimantat pe pagani. ca pe vrajmas cu semnul crucii l-ai biruit. Iar tu. Parinte Epictet. indata s-a vindecat. Iar noi. Bucura-te. de boli vindecator. Bucura-te. minunandune de unele ca acestea. Bucura-te. Bucura-te. sfinte Astioane. al Dobrogei aparatorule. Pentru aceea. parintii impreuna cu tine slaveau pe Dumnezeu cantand: Aliluia! Icosul 3 . Bucura-te. ca prin smerenie cele inalte ai dobandit.

sfinte." Iar tu. Bucura-te. cel ce daruiesti lumina orbilor. minunandu-te de credinta ei. Bucura-te. Bucura-te. Bucura-te. doctore fara de arginti si mucenice al lui Hristos! Condacul 4 Viforul gandurilor desarte l-ai biruit cu smerita cugetare. Bucura-te. o femeie oarba a cerut de la tine vindecare. dregatorul catre tine a strigat. chip duhovnicesc. Bucura-te. dumnezeiescule parinte. mult laudat ocrotitor. ai vindecat-o si ea vazand lumina. Bucura-te. caci tanar fiind. intelepciunea varstnicilor ai .Alta data. cel ce aduci alinare credinciosilor. Bucura-te. pentru care iti cantam si noi unele ca acestea: Bucura-te. ajutorul celor ce zac in neputinte. Bucura-te. plangand si zicand: „Stiu cine esti si cred ca poti multe in fata lui Dumnezeu. Bucura-te. ca pe multi i-ai vindecat. a slavit pe Dumnezeu. doctor sufletesc. Bucura-te. parinte Epictet. sfinte Epictet. de aceea ma rog sa nu dispretuiesti plansul meu si sa nu iei in desert rugaciunea mea. Bucura-te. scapare din ispite. mangaierea celor mahniti si intristati. al credintei propovaduitor.

ca pentru omul cazut. Bucura-te. mucenice Astion si ai biruit ispitele vietii acesteia. Bucura-te. minunandu-ne. ascultand rugaciunea ta. indata l-a facut sanatos. ajuta-ne sa scapam nevatamati de tulburarea gandurilor si greutatea necazurilor ce vin asupra noastra. Bucura-te. ca impreuna sa cantam lui Icosul 4 Avand iubire de oameni. in taina te-ai rugat. om prea luminat. cel mult folositor. cel ce ai trecut prin vamile cele ceresti. sfinte Astioane. Bucura-te. te-ai retras si in taina te-ai rugat Domnului pentru omul cazut de la inaltime. ce zacea aproape mort. cel ce pe bolnavi ai ridicat. chip preacurat. Bucura-te. Bucura-te. Bucura-te. sfinte Astioane. Bucura-te. Bucura-te. doctore fara de arginti si mucenice ai lui Hristos! Dumnezeu: Aliluia! . temelia vietii ceresti. Pentru aceea te rugam. Iar Dumnezeu. cel de sanatate datator. cel ce pe multi ai vindecat. acoperisul casei duhovnicesti. Bucura-te.dobandit. Bucura-te. Bucura-te. pentru care. ca pe el de la moarte l-ai scapat. iti cantam unele ca acestea: Bucura-te. preafericite rugator.

ca mutul vindecat. indata te-ai aprins de dragostea cea dumnezeiasca si fara tagada in numele lui Hristos te-ai botezat. Caruia ii canti acum: Aliluia! Icosul 5 Intelept fiind. Bucura-te. Bucura-te. ca te veselesti cu puterile ceresti. ca din intreaga tara vin sa se inchine. parinte Epictet. cel ce pe copii ii ocrotesti. care era surd. prea fericite. . ca romanii au evlavie catre tine. ca vazand minunea. ca izvor nesecat de minuni te-ai aratat. preafericite Astioane. Bucura-te. nevrednicii. ca un cerb prea sprinten ai alergat spre izvoarele cele pururea curgatoare ale invataturii lui Hristos. Bucura-te. te-ai aratat prin credinta copilului celui de cincisprezece ani. Bucura-te. o. Bucura-te. te rugam. Bucura-te. pana in ziua de azi". ca de dobrogeni esti mult iubit. cel ce grabnic spre ajutor ne esti. Pentru aceasta. ca neamul cel ales si bogatia tatalui tau drept uscaciune socotindu-le. unele ca acestea: Bucura-te. multi din cetate s-au botezat. veselindu-se. mut si uscat la trup si vindecandu-l. sa primesti de la noi. caci El aduce oamenilor intotdeauna binefaceri. Bucura-te. Bucura-te. slava lui Hristos a dat. el ti-a spus asa: „In Iisus Hristos se cuvine noua sa credem. ca prin tine Hristos S-a preamarit. pe care si sorbindu-le din buzele preotului Epictet.Condacul 5 Frumusetea chipului si agerimea cugetului tau nu ai voit a le pune in slujba celor pamantesti. parinte.

parinte Epictet. Bucurati-va. pe care o daruieste si noua. folos deplin crestinilor. ai alungat-o de la el. scaparea celor prigoniti. ca darul vindecarii de la Hristos ati luat. iar pe voi intru acest chip fericindu-va: Bucurati-va. izbavitorul celor umiliti. Bucurati-va. caci semne si puteri apostolesti ati aratat cu adevarat: pe fata cea paralizata ati facut-o teafara doar cu cuvantul orbului vederea i-ati intors si pe indraciti i-ati slobozit. multime multa se intorcea la Hristos binecuvantand pe Cel ce da oamenilor astfel de puteri. doctore fara de arginti si mucenice al lui Hristosl Condacul 6 Priveghind mereu asupra ucenicului tau Astion. aratandu-i astfel puterea binecuvantarii preotului lui Hristos. Bucura-te. sfinte Epictet. Bucurati-va. ca neamul ni l-ati adus la dreapta credinta. Bucurati-va. Bucurati-va.Bucura-te. zid al credintei neinvins. ca ati invins prin rugaciune si nevointa. Pentru aceasta. si vazand tristetea de moarte ce il stapanea. Bucurati-va. pentru a birui indoiala si deznadejdea. Bucura-te. . ca de dusmani ne izbaviti. ca impreuna cu toti sfintii sa cantam lui Dumnezeu: Aliluia! Icosul 6 Ca pe niste apostoli si ucenici ai lui Hristos v-au primit locuitorii cetatii Halmyris. ca pilda de vietuire voi ne-ati dat. al dragostei de Dumnezeu foc nestins. Bucurati-va.

ca pe comandantul pagan cel cu suflet de fiara. caci cu rabdare si dragoste ati biruit. Bucurati-va. caci cu nadejdea v-ati infrumusetat. Bucurati-va. Pentru aceasta. Bucurati-va. incat multe daruri si vrednicii au stralucit intru voi. cei ce credinta idoleasca ati surpat. ca prin mari chinuri pe Hristos L-ati marturisit. ca ura dusmanului cu rabdarea ati biruit. Bucurati-va. Iar voi.Bucurati-va. doctorilor fara de arginti si mucenici ai lui Hristos! Condacul 7 Cu cine va vom numara pe voi. ca bratul celui rau voi l-ati zdrobit. intrand in cetatea Halmyrisului a inceput prigoana impotriva crestinilor. minunandu-ne. Drept aceea. . preafericitilor. ca numele lui Hristos pe pamant L-ati propovaduit. Bucurati-va. Bucurati-va. comandantul provinciei. Bucurati-va. dar temnita chilie de rugaciune ati prefacut-o si cu bucurie slaveati pe Dumnezeu in psalmi si rugaciuni pentru care si noi va laudam asa: Bucurati-va. ca de ispite ne feriti. ca niste apostoli Evanghelia ati propovaduit si doctori fara de arginti si facatori de minuni aratandu-va. sfintilor. Bucurati-va Sfintilor Epictet si Astion. ca dulceata vietii trecatoare nu o ati indragit. cantand: Aliluia! Icosul 7 Paganul Latronianus. ati fost adusi in lanturi in temnita. va fericim. l-ati biruit. ati fost parati ca unii care indepartati pe multi de la jertfele idolesti. Bucurati-va. caci chipul cel ingeresc al calugariei purtand. inca si cununa muceniciei la urma ati luat.

caci cu indrazneala l-ati infruntat. Bucurati-va. Atunci din inaltime putere primind si lumina harului stralucind ca soarele pe fetele voastre.Bucurati-va. Bucurati-va. ca din dragoste pentru Hristos mult ati patimit. toate durerile desfatari le-ati socotit. Bucurati-va. din dreapta credinta nu v-ati clintit. judecatorul nu putea privi spre voi. ca prin credinta v-ati incununat. iar multimea poporului ce era de fata. Bucurati-va. Bucurati-va. Bucurati-va. ca pentru Dumnezeu. locul de judecata a fost pregatit. ca temnita biserica ati socotit. si de raspunsurile voastre s-a tulburat. faca-se voia Domnului nostru cu noi!". ca in fata lui Latronianus ca soarele ati stralucit. a cantat impreuna cu voi lui Dumnezeu: Aliluia! Icosul 8 Cu totul s-a spaimantat tiranul de prea minunata voastra barbatie. minunandu-se. ca biciuiri fara de numar ati rabdat. Pentru aceasta va laudam. Bucurati-va. sfintilor mucenici. sfintilor. Bucurati-va Sfintilor Epictet si Astion. . ca prin rabdare ati uimit cetele ingeresti. zicand: Bucurati-va. foc nestins al dragostei dumnezeiesti. zicand: „Suntem crestini. iar comandantul vroia sa va piarda. ca rabdand chinuri. doctorilor fara de arginti si mucenici ai lui Hristos! Condacul 8 In zori. Bucurati-va. ca lanturile nu v-au speriat.

flori binemirositoare din manunchiul mucenicilor dobrogeni.Bucurati-va. doctorilor fara de arginti si mucenici ai lui Hristos! Condacul 9 Pe scandura fiind schingiuiti. frumusetea cea mare a neamului romanesc. Bucurati-va. mostenitori ai frumusetii raiului. Vazand aceste lucruri mai presus de intelegere. ati fost inchisi din nou in temnita. cununa muceniceasca ati agonisit. cu faclii aprinse vau ars trupurile si in cazane cu smoala clocotita v-au aruncat. . Insa credinta voastra cea catre Domnul din toate chinurile v-a scos nevatamati si. Bucurati-va. ati biruit chinurile mai presus de fire. facandu-va urmatori ai lui Hristos. ne minunam si cantam lui Dumnezeu: Aliluia! Icosul 9 Ritorii cei mult vorbitori raman ca niste pesti fara de glas si nu pricep a spune cum voi. sfintilor mucenici. Bucurati-va. Bucurati-va. Bucurati-va Sfintilor Epictet si Astion. Bucurati-va. sfintilor mucenici. preaslavind pe Domnul. ca ura dusmanului sufletelor cu barbatie ati biruit. tiranii v-au sfasiat cu carlige de fier. ca pentru slava si cinstea Imparatului ceresc ati luptat. Iar noi. ca focul inimii voastre luminator al Dobrogei a fost. ca de curajul vostru paganii au ramas fara de glas. invingatori ai stapanirii iadului. neincetat marturisind pe Hristos. margaritare de pret ale Bisericii lui Hristos. ca nu v-ati spaimantat cand trupul vi l-au ars. Bucurati-va. Cel ce v-a intarit pe voi. in trup omenesc vietuind. laudam vitejia voastra si cu multumire graim asa: Bucurati-va. Bucurati-va. ca prin aceasta. Bucurati-va. Bucurati-va.

Bucurati-va. pentru care invredniceste-ne si pe noi acestei iubiri parintesti. grabnici rugatori pentru mantuirea noastra.Bucurati-va. voi. Bucurati-va. . sfintilor. Bucurati-va. propovaduitori fierbinti ai dumnezeiestii credinte. a cerut botezul si impreuna cu voi a cantat lui Dumnezeu: Aliluia! Icosul 10 Ca un adevarat parinte duhovnicesc ai indrumat pasii ucenicului tau Astion. Bucurati-va Sfintilor Epictet si Astion. pe Dumnezeu L-ati preamarit. Bucurati-va. cum pusi fiind la Chinuri. Bucurati-va. in cununi de mucenicie le-ati prefacut. Bucurati-va. cei ce vergile de frasin. Bucurati-va. parinte Epictet. spre Tatal cel ceresc. cei ce cununi nevestejite ati primit. pe nume Vigilantius. cei ce chinuri infricosatoare ati rabdat. ca in clipa despartirii de lumea aceasta te-ai ingrijit mai intai de ucenicul tau iubit. nu s-a putut opri si a marturisit pe Hristos cu glas mare si venind la voi in inchisoare. ca Domnului prea iubiti fii v-ati facut. ca ati infruntat maniile aprinse. robi credinciosi ai Domnului. Bucurati-va. cei ce inaintea stapanitorilor Adevarul ati marturisit. doctorilor fara de arginti si mucenici ai lui Hristos! Condacul 10 Auzind unul dintre anchetatori. nu ati incetat timp de 30 de zile a marturisi pe Hristos si auzind inca si cuvantul vostru cum ca oricine crede in Hristos va avea viata vesnica. cei ce in trupurile si in sufletele voastre. Bucurati-va. ca sa va cantam unele ca acestea: Bucurati-va. mostenitori ai bunatatilor celor vesnice. care toata voia Lui ati implinit.

Bucurati-va. vazandu-l in fata scaunului de judecata si cunoscandu-l. Precum odinioara Iisus a incredintat-o pe Maica Sa apostolului Ioan. Bucurati-va. ca in rai cu sfintii va odihniti. cu multa dragoste te-ai ingrijit. Acestia. ca in ceata mucenicilor cu bucurie ati fost primiti. Si venind ei in Halmyris. sfinte Astion. vrednici urmasi ai Apostolilor. Bucurati-va. ca mainile voastre la lucrarea faptelor bune le-ati ridicat. Marcelina. au auzit despre faptele minunate ale fiului lor si primind botezul. i-ai incredintat pe parintii tai. Bucurati-va. Bucurati-va Sfintilor Epictet si Astion. ca la cele ceresti si la bucuria cea vesnica ati cugetat. Bucurati-va. au slavit pe Dumnezeu. Bucurati-va. Bucurati-va. Alexandru si mama ta. marturisitori ai dreptei credinte. Bucurati-va. aratandu-te in vis lui Vigilantius.Bucurati-va. cei ce nu v-ati lipit inima catre bogatie sau desfatare lumeasca. ca si in temnita ati facut ucenici. cei ce cu toate faptele voastre pe Hristos L-ati slavit. degraba a dat de veste parintilor acestuia. dupa martirajul sfintilor. impreuna cu sfintitul preot Bonosus. doctorilor fara de arginti si mucenici ai lui Hristos! Condacul 11 Pe cand sfintii martiri rabdau cumplite chinuri in numele Iui Hristos. cantandu-I: Aliluia! Icosul 11 De tatal tau. Bucurati-va. asa si tu. sfinte. ca pasii judecatorului pe calea cea adevarata ati indreptat. un calator din tara lui Astion. au mers apoi la .

doctorule fara de arginti si mucenic al lui Hristos! Condacul 12 Dupa taierea capetelor. iar de la noi auzi unele ca acestea: Bucura-te. stalpul cel drept al monahilor. ca te-ai invrednicit de cununa muceniceasca. peste care au inaltat in Halmyris o mareata biserica in cinstea voastra. bucurandu-se intru Domnul. linistitorul sufletelor tulburate. cu evlavie. Pentru aceasta. Bucura-te. Bucura-te. Bucura-te. degraba se indeparta de la ei toata suferinta si durerea. ca ai fost desavarsit in viata calugareasca. Bucura-te. trupurile voastre. a savarsit Sfanta Taina. ridicarea celor cazuti in pacate. Bucura-te. ca pe parintii tai din paganatate i-ai scapat. crestinii. sfinte Astioane. Bucura-te. cantand lui Dumnezeu: Aliluia! . doctor tamaduitor. ca din intristare tu i-ai izbavit. atingandu-se de ele cu credinta si cu dragoste.maritul episcop Evanghelicus. ca si ei haina botezului au imbracat. iar cei ce erau stapaniti de vreo slabiciune trupeasca sau sufleteasca. Bucura-te. sfintilor mucenici. Bucura-te. le-au asezat intr-o cripta. cinstea si podoaba credinciosilor. Bucura-te. s-au facut albe la vedere precum zapada. ca prin credinta ei te-au regasit. si acesta. Bucura-te. fierbintele nostru ajutator. Bucura-te. au luat sfintele voastre moaste. rugandu-l sa-i boteze. Bucura-te.

ca prin voi. sfatuitori ai preotilor si monahilor povatuitori. Bucurati-va. Bucurati-va. ca prin voi. biserica in care se aflau sfintele voastre moaste a fost distrusa. dupa saptesprezece veacuri. Bucurati-va. Unimea a fost preamarita. cu sfintii Gherman si Ioan Casian in ceruri locuitori. Bucurati-va. ca toti credinciosii Dobrogei va cinstesc. sfantului apostol Andrei i-ati fost urmatori. Bucurati-va. doctorilor fara de arginti si mucenici ai lui Hristos! Condacul 13 . Treimea a fost propovaduita. Bucurati-va. dar prin purtarea de grija a lui Dumnezeu ele au scapat nevatamate. Bucurati-va. lauda neamului crestinesc. Camasie si Filip au fost marturisitori. ca un soare duhovnicesc au rasarit din pamant spre luminarea si mangaierea noastra. iar acum. cei ce ne indreptati pe noi la patria cereasca. Bucurati-va. Atal. cu dragoste cuprinzandu-le si sarutandu-le. Sfintilor Epictet si Astion. Bucurati-va. ca la Praznicul Adormirii Maicii Domnului ele s-au aflat. cu bucurie mare nu ne pricepem a grai decat acestea: Bucurati-va. ca dupa voi si mucenicii Zotic. Bucurati-va.Icosul 12 Venind popoarele barbare peste cetatea Halmyrisului. ca cinstitele voastre moaste nevatamate au scapat. buni carmaci. povatuitori credinciosi. Iar noi. care de potopul pacatelor ne feriti. Bucurati-va. ca in Dobrogea. Bucurati-va. stiind multimea de tamaduiri ce s-a facut prin sfintele voastre moaste in vremurile de demult.

vindecati bolile noastre sufletesti si trupesti. Si dupa cum prin viata curata. ca Lui I se cuvine toata slava. ati biruit puterea vrajmasilor diavoli si ati castigat mila Dumnezeului nostru Celui in Treime slavit. lauda si multumire catre milostivul Dumnezeu si prin darul celui Atotputernic. asa si pe noi intariti-ne in credinta si ajutati-ne sa fim biruitori in lupta cu pacatul. dupa cum ati vindecat si copila acelui mare dregator. Paziti-ne de tot raul cel aducator de moarte trupeasca si sufleteasca si din tot necazul grabnic ne izbaviti. cei ce cu umilinta cadem inaintea sfintei voastre icoane si cinstim sfintele voastre moaste si ca unii ce v-ati invrednicit de mare cinste inaintea Atotputernicului Dumnezeu. rugati-va Acestuia sa ne izbaveasca de toate necazurile si primejdiile si sa dea iertare de pacate sufletelor noastre. purtati de grija multimii credinciosilor ce va aduc voua cinstire. cei ce plecam genunchii inaintea sfintei voastre icoane si precum ati luminat ochii orbilor si ati daruit vindecare slabanogilor. primiti acum aceasta rugaciune de la noi. asemenea vindecati si sufletele noastre cele asuprite de patimi si dureri. Camasie si Filip. Amin. impreuna cu sfintii martiri Zotic Atal. Si ca cei ce sunteti podoaba si ocrotitorii tinutului Dobrogei. cautati acum spre noi. credinta si sfanta nevointa. spre castigarea virtutilor in locasurile ceresti.Mult-patimitorilor pentru Hristos.) Apoi se zice iarasi Icosul intai si Condacul intai. Ca impreuna cu voi sa cantam lui Hristos Dumnezeu in Imparatia cea fara de sfarsit. Rugaciune catre Sfintii Mucenici Epictet si Astion Sfintilor Mucenici Epictet si Astion. pe noi cei care cinstim pomenirea voastra si marturisim minunile pe care cu puterea Sfintei Treimi le savarsiti celor ce cu credinta canta lui Dumnezeu: Aliluia! (Acest Condac se zice de trei ori. sfintilor mucenici Epictet si Astion. Si precum in timpul vietii voastre multime de oameni ati vindecat. acum si pururea si in vecii vecilor. tot asa tamaduiti-ne si pe noi de toata neputinta trupeasca si sufleteasca. impreuna cu Cel fara de inceput al Lui Parinte si cu Preasfantul si Bunul si de viata Facatorul Lui Duh. Primiti acum prinosul nostru de dragoste. cinstea si inchinaciunea. .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->