Ambulanta de urgenta tip B Citroen Jumper Descriere tehnica si functionala

2 .

Sasiu de baza: Citroen Jumper Furgon cu ampatament 3450 mm.1 Plansa de bord – cabina soferului 3 . Cabina soferului Telecomanda sistem avertizare acustica si optica Statie Tetra Radio Telefon GSM Buton iluminare compartiment pacient Telecomanda camera video Microfon statie Tetra Unitate control telefon GSM Unitate control camera video Fig. motorizarea este diesel.Generalitati Ambulanta de tip B este proiectata si construita in conformitate cu normele europene aflate in vigoare pentru ambulante: EN 1789:2007 si amendamentele ulterioare (A1:2010). Date suplimentare se gasesc in manualul care descrie utilizarea masinii de baza. 2.2 HDI si 150 CP. Tractiunea este pe puntea fata.

Sistem RunLock – sistem pentru mentinerea motorului pornit fara cheie in contact. 2). Exista posibilitatea de obturare completa sau partiala a geamului. Comanda instalatiei se realizeaza prin telecomanda de pe consola centrala. Pentru activarea telecomenzii trebuie apasat initial butonul portocaliu de activare a sistemului de avertizare optica si acustica (fig. PTCarPhone 3. Statie de radio-comunicatii in banda VHF Camera video pentru supraveghere trafic cu inregistrare. 6 lampi cu becuri halogen dispuse la partea superioara a masinii cate 2 bucati pe partea stanga. afisaj.In cabina soferului personalul beneficiaza de urmatoarele dotari: Statie de comunicatii in sistem TETRA. Pentru rulare trageti scurt in jos si eliberati usor manerul. - Atentie! Nu utilizati nici un instrument pentru a strange piulitele de prindere a furtunelor de oxigen si feriti zona de contactul cu orice grasimi. Telecomanda pentru sistemul de avertizare acustico-vizuala care include un microfon pentru adresare publica Sistem de navigatie cu receptor GPS incorporat Radio cu functie MP3. Telefon GSM de masina. fixata pe acoperis deasupra peretelui despartitor Sirena de 100 W incorporata in bara luminoasa cu 3 tonuri – sistem international 2 lumini de semnalizare stroboscopice cu LED-uri albastre integrate in grila fata 2 girofare albastre cu bec stroboscopic plasate pe acoperis in partea din spate a ambulantei Semnalizare alternativa faza lunga / faza scurta la farurile principale. Pericol de explozie. Lanterna reincarcabila Proiector de mana cu conexiune la 12 V. dreapta respectiv spate. Obs! Pentru a facilita inlocuirea buteliei asigurati-va ca nu exista presiune in sistem dupa reductoare prin deschiderea robinetului debitmetrului aflat in cupla rapida din compartimentul pacient Instalatia de avertizare optica si acustica Instalatia de avertizare optica si acustica include: Bara luminoasa albastra tip Phoenix cu 2 becuri xenon stroboscopice. cu microfon aflat la indemana soferului si pasagerului. Jaluzea la fereastra culisanta a peretelui despartitor. Pentru a derula jaluzeaua trageti de manerul din centru. Tot in aceasta unitate se introduce si cartela SIM. 4 . Are posibilitatea de a fi cuplat atat la o priza de 12 V aflata in cabina sofer cat si in compartimentul pacient in partea din spate. alcatuit din mai multe module:  Modul cu tastatura alfanumerica. Butelii oxigen (2 butelii de 10 litri intre scaunele sofer si pasager). receptor si microfon incorporat  Difuzor extern  Microfon extern  Unitate electronica de comanda – unitate la care se conecteaza toate modulele enumerate mai sus.

girofarelor si flashuri-lor din bara ( butonul nr. Alimentarea se face prin conectarea cablului din dotare la priza exterioara situata langa capacul de acces la rezervorul de combustibil. Priza conectare ambulanta la reteaua electrica (230 V) Fig. Priza exterioara 5 .Buton oprire Buton comanda microfon Buton comutare statie radio la difuzorul extern Buton comanda lumini alternative Buton comanda lumini de lucru spate Buton sirena Buton comanda sistem de avertizare optica Buton comanda atenuator Buton comanda lumini de lucru laterale Buton activare sistem de avertizare optica si acustica Fig. Telecomanda sistem de avertizare optica si acustica OBS! Activarea luminilor alternative si/sau a sirenei se poate face numai dupa pornirea barei luminoase. 2. 1). Butonul pentru comanda luminiilor laterale are trei functii (butonul nr. 3. 5):  La prima apasare => pornesc luminiile din partea stanga  La a doua apasare => se sting luminile din stanga si pornesc luminiile din dreapta  La a treia apasare => pornesc atat luminiile din partea dreapta cat si cele din partea stanga  La a patra apasare => se sting toate luminile Instalatia electrica Ambulanta este dotata cu un sistem de alimentare la o sursa de curent alternativ (220-230 V).

Atentie! In momentul in care autospeciala este conectata la priza. dar bateria suplimentara care deserveste celula medicala si sistemul de avertizare are prioritate in ceea ce priveste nivelul de energie livrat.  Mentinerea unei temperaturi constante in compartimentul pacient cu ajutorul incalzitorului electric Defa. 4 Tavan Autospeciala 6 . Incalzitorul este controlat de un termostat. va rugam sa contactati imediat service-ul autorizat. Daca temperatura motorului este mai mare de 45°C. Panoul de sigurante pentru 12 V este situat in spatele scaunului soferului. In momentul in care o siguranta se arde un martor optic (LED) din dreptul ei va ramane aprins pentru o mai usoara identificare. aceasta se arde din nou. se activeaza sistemul de protectie la pornire. Panoul de sigurante de 230 V este situat in spatele scaunului soferului. Fiecare circuit are siguranta sa. Sistemul de iluminare al compartimentului pacient Lampi Florescente Suport perfuzii Lampa de veghe Prize aer instalatie climatizare Prize aer ventilator tavan Fig. demaratorul ambulantei fiind dezactivat. sistemul se opreste automat. pe parcursul intregii perioade cand aceasta stationeaza. Ambele baterii vor fi incarcate in acelasi timp. Pentru pornirea motorului decuplati cablul de alimentare.  Alimentarea cu curent electric a prizelor montate in autospeciala (atat prizele de 230 V cat si cele de 12 V)  Preincalzirea motorului la 45°C. Atentie! Recomandam ca ambulanta sa fie conectata la o priza 230 V. Sigurantele sunt automate.Sistemul de alimentare la 230 V este folosit pentru urmatoarele scopuri:  Alimentarea unui incarcator pentru cele doua baterii: bateria principala si cea suplimentara. Daca la inlocuirea unei sigurante. Acest incarcator este dotat cu un senzor de temperatura care previne supraincalzirea bateriei suplimentare.

1)  Buton pe peretele despartitor langa usa de acces laterala  Buton pe peretele lateral dreapta langa usa de acces spate Fig. Sisteme de climatizare si ventilatie Buton control cutie incalzita Ecran – afisare temperatura cutie incalzita Buton control ventilator tavan Buton setare temperatura Buton pornire AC Senzor temperatura Buton pornire Buton oprire Buton pornire ventilator Buton setare viteza ventilator Controler temperatura – incalzire in stationare electrica Controler incalzire in stationare pe baza de combustibil Buton rotativ setare temperatura Fig. 5 Buton iluminat interior – usa acces spate Fig. Pentru pornirea celor cinci lampi fluorescente se actioneaza unul din urmatoarele trei intrerupatoare:  Butonul situat pe consola centrala din cabina soferului (fig.Iluminarea interioara este asigurata de cinci lampi fluorescente si o lampa de veghe (incorporata in sistemului de ventilatie de pe tavan).  sistemul de incalzire in stationare pe baza de combustibil.  sistemul de incalzire in stationare electric. 6 Buton perete despartitor – usa laterala Suplimentar fiecare lampa are un intrerupator propriu pentru o mai mare flexibilitate. 7 Panou comanda sistem climatizare Sistemul de climatizare al autospecialei consta din mai multe sisteme dupa cum urmeaza: Sisteme de incalzire:  sistemul de incalzire pe baza de lichid racire motor comandat din panoul de control al instalatiei de climatizare – forma de romb. 7 .

2 sau 3). 7). Pentru AC apasati butonul din panou cu simbolul . Pornirea sistemului se face din butonul de „pornit/oprit” de pe controler. Priza incalzire aer perete despartitor Ventilatorul de tavan este situat pe plafonul ambulantei. 8. Aerul cald patrunde in compartimentul pacient printr-o gura de ventilare situata pe peretele despartitor in partea stanga jos (fig. Pentru incalzirea compartimentului sistemul foloseste lichidul de racire al motorului iar aerul conditionat utilizeaza compresorul si agentul de racire al masinii de baza. Atentie! Pentru ca sistemul de aer conditionat din compartimenul pacienului sa functioneze trebuie activat si sistemul de aer conditionat din cabina soferului. Atentie! Pentru functionarea aerotermei butonul pentru reglarea nivelului de incalzire trebuie sa fie pe pozitia I sau II (butonul flat pe aeroterma)! Incalzirea in stationare pe baza de combustibil Sistemul foloseste pentru incalzire combustibilul din rezervorul ambulantei. 8 .introducere aer din exterior. Sistemul de climatizare pentru compartimenul pacient include instalatie de incalzire si aer conditionat. mijloc – oprit si apasat sus . reglati nivelul de temperatura (butonul rotativ pe zona albastra) si viteza ventilatorului (butonul rotativ pe treapta 1. 7). Pornirea/oprirea sistemului se face din controlerul dedicat (fig. 8).evacuare aer din compartimentul pacient. Agregatul se afla in partea din stanga spate putand fi accesat prin demontarea panoului de inox din mobilier aflat langa usa spate. central.2 sau 3) (fig. Prizele de aer superioare trebuie sa fie deschise! Incalzirea in stationare electrica Incalzirea in stationare electrica functioneaza doar atunci cand autospeciala este conectata la priza. Pentru incalzirea compartimentului setati temperatura (butonul rotativ pe zona rosie) si viteza ventilatorului (butonul rotativ pe treapta 1. 7). Sistemul de incalzire functioneaza pe baza de termostat (fig. Butonul de comanda are trei pozitii: apasat jos . Reglarea temperaturii si a vitezei ventilatorului se fac separat pentru fiecare compartiment al autospecialei. Aerul incalzit/racit va patrunde in compartiment prin gurile de refulare aflate deasupra si dealungul dulapului suspendat. Butonul de actionare este situat pe panoul de instalatii de incalzire si climatizare (fig. Fig. 7). Controlul se realizeaza din panoul de control al sistemului de climatizare.Sisteme de racire:  aerul conditionat pe baza de freon (utilizeaza compresorul masinii de baza) Suplimentar compartimentul pacient dispune de un ventilator de tavan care poate introduce sau evacua aerul din compartiment. Temperatura se seteaza din butonul rotativ. in partea din fata.

Acesta prezinta avantajul de a fi mai moale decat fibra de sticla iar in cazul unui accident nu se rupe cu muchii ascutite. Curatarea capitonajului se face numai cu o carpa moale. 9. Compartimentul pacient Lampi iluminat interior Suport perfuzii Spatii depozitare Injectomat Panou control Incalzitor perfuzii Defibrilator Targa Priza aer instalatie climatizare Kit pansamente si Kit replantare Ventilator tavan Spatiu depozitare Aspirator secretii portabil Scaune insotitori Butelie oxigen Fig. neabraziva. intotdeauna pornit. Capitonajul peretilor interiori si tavanului compartimentului pacient este confectionat din plastic tip ABS. Compartiment pacient vedere de ansamblu Compartimentul pacient este construit in scopul efectuarii asistentei medicale de urgenta si trasportului pentru un pacient. pornit la deschiderea usilor. Acesta are trei pozitii: oprit.Atentie! Prizele de aer trebuie sa fie in pozitie deschis! Lampa de veghe aflata langa prizele de aer ale ventilatorului este comandata prin rotirea butonului situat pe lampa. inmuiata in solutia de curatare. 9 .

Atentie! Folositi numai detergenti pe baza de solutii nealcolice. Dulap suspendat perete stanga Pe peretele stang. 10 . Temperatura este setata din fabrica la 370 C si nu este ajustabila. cu incuietoare. 10. Pentru a preveni descarcarea bateriei suplimentare. Spatiul de depozitare de deasupra cabinei. pentru depozitarea solutiilor perfuzabile. la capul targii se afla un dulap cu sase sertare. Pentru deschidere introduceti cheia in yala si deschideti incuietoarea apoi rotiti manerul pentru deschidere. Al doilea compartiment dinspre peretele despartitor. Spatii depozitare echipamente medicale Compartiment inchis pentru depozitare medicamente Fig. incalzirea sertarului functioneaza numai in cazul in care motorul este pornit sau masina este conectata la sursa exterioara de tensiune (230 V). Pentru inchidere apasati capacul care se va inchide automat. In partea inferioara a peretelui din stanga. Sertarul incalzit se afla in partea de jos in dreapta a dulapului. Sistemul de incalzire al sertarului se porneste de la butonul situat pe panoul de comanda compartiment pacient (fig. are prevazute 2 reglete cu suporti pentru fiolaj. cinci folosite pentru depozitarea materialelor sanitare iar al saselea fiind incalzit. Pentru deschiderea capacului sertarului trageti de inelul negru de blocare. in partea superioara se afla un dulap suspendat cu patru compartimente utilizate pentru depozitarea materialelor sanitare. Pentru deschidere rotiti usor manerul si trageti. Atentie! Sistemul functioneaza pe baza de telescoape hidraulice de mentinere.7). Temperatura sertarului este indicata de afisajul rosu situat deasupra sertarului.

Spatii depozitare echipamente medicale Sertar Incalzit Fig. Dulap cu sertare perete stanga Pentru fixarea diferitelor echipamente din dotare. Privire de ansamblu compartiment pacient Suportul pentru targa este montat in partea stanga a compartimentului pacient si are incorporat un spatiu de depozitare compartimentat pe toata lungimea targii. Configuratia permite manevrarea targii cu pacient (incarcare/descarcare) de catre o singura persoana. 11 . a ridicarii partii inferioare (picioare pacient) a brancardei – pozitie de soc si a montarii unui suport pentru perfuzii direct pe targa. Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati manual targii Ferno. Pacientul va fi transportat cu ajutorul unei targi formata din doua elemente principale: carucior cu autoincarcare si brancarda. In partea superioara se depoziteaza targa lopata iar in cea inferioara materiale usoare cum ar fi paturile. Pentru a avea acces la partea inferioara trageti de manerul decupat in tava de plastic. Exista posibilitatea rabatarii spatarului brancardei. pacientul poate fi transportat cu brancarda detasata in locuri greu accesibile. 11. 12. De asemenea. ambulanta este prevazuta cu diversi suporti dupa cum urmeaza: Fig.

Suportul aspiratorului de secretii portabil este situat pe peretele despartitor. Pentru prindere agatati incalzitorul in carlig si strangeti cureaua neagra cu catarama din plastic. Suportul pentru seringa automata. pozitionati aparatul deasupra suportului si lasati-l sa alunece usor pana la auzirea unui clic. in partea din spate. Pentru a fixa aparatul pozitionati-l deasupra suportului si lasati-l sa alunece pana cand se aude un click. La fixare. in partea din spate a autospecialei. Pentru asezarea in suport. Consta dintr-o bara standardizata aflata pe peretele lateral stang sub dulapul suspendat. asezati scaunul in suport cu rotile in sus si inspre exterior. asezati casca cu vizorul in sus si inchideti catarama curelei negre de fixare. Pentru prindere/desfacere utilizati cureaua neagra cu catarama din plastic. 12 . Pentru a utiliza suportul trageti de inelul negru de blocare si rabatati. fixati partea superioara si asigurati scaunul in suportul inferior impingand clema pana cand se aude un click. langa usa laterala de acces. Pentru scoaterea castii din suport desfaceti catarama curelei negre de fixare si ridicati casca. Suportul pentru incalzitorul de perfuzii este situat pe peretele lateral stang. rabatati rampa de incarcare/descarcare. Pentru fixarea castii in suport. Solutiile de perfuzare se agata de cele doua carlige si se asigura impotriva balansului cu ajutorul curelei cu banda velcro. Pentru eliberarea scaunului din suport trageti de blocatorul aflat in partea dreapta jos si ridicati scaunul. conform etichetelor lipite pe caruciorul targii. deasupra gentii de urgenta. La incarcarea targii. Asezati geanta in suport si asigurati-o cu centurile de prindere. deasupra targi.Pentru desprinderea targii din suport. Suportul pentru fixare rucsac este situat pe peretele despartitor. Suportul castii de protectie este situat pe peretele lateral drept deasupra compartimentului cu butelii de oxigen. Pentru desprinderea din suport apasati clapeta verde din spatele manerului si ridicati aparatul. trageti de manerul rosu de blocare in sensul indicat de sageata si scoateti targa. Suportul pentru scaunul pliabil de pacient. asigurata printr-un surub fluture (tip menghina). Suportul pentru perfuzii este pozitionat pe tavan. Pentru a scoate aparatul din suport trageti de manerul rosu si ridicati aparatul paralel cu peretele. Pentru mai multe detalii consultati manualul producatorului defibrilatorului. deasupra targii. Seringa se prinde cu ajutorul clemei universale. petrecand-o prin manerul lateral al gentii. deasupra dulapului cu sertare. actionati manerul pentru deblocarea rabatarii picioarelor targii si impingeti-o pe suport pana la auzirea unui clic. Pe usa din partea stanga spate se afla fixat scaunul pentru transport pacienti cu 4 roti. actionand clemele de deblocare a rotilor. Suportul gentii buteliei de oxigen de 5l este situat pe peretele lateral drepta. Suportul de fixare al defibrilatorului Corpuls3 este situat pe peretele lateral stang.

situat dupa borcanul de colectare. De asemenea 2 dintre module (modulul afisaj + modulul conexiuni pacient) pot fi cuplate si utilizate in afara ambulantei ca si un monitor portabil inclusiv ECG cu 12 canale. apasati de butonul aflat dedesuptul sistemului de prindere si desfaceti aparatul din suport. ventilator). Pentru ajustarea nivelului de aspiratie. KED.Descriere dotari Injectomat Priza oxigen. 13 . ecranul poate fi detasat de restul modulelor aparatului si poate fi tinut in mana de catre oricare din insotitori pentru o mai buna observatie a semnelor vitale a pacientului. Peretele lateral stang. atele vacuum. Alimentatorul se afla in dulapul de deasupra unde este cuplat la o priza de 12 V. etc… Se gaseste intre suportul targii si perete. Perete lateral stang. Acesta ramane fixat pe bara. pulsoximetrie.  Injectomatul BBraun. Pozitia este aleasa in asa fel incat persoana care sta la capul pacientului sa aiba cea mai buna vizibilitate la ecranul defibrilatorului. Toate acest date pot fi transmise in timp real la un centru de receptie si interpretare a datelor. care trebuie schimbat periodic. TA neinvaziva).  Cupla rapida pentru furnizare oxigen. Aspiratorul este prevazut cu un filtru antibacterian. Pornind de la peretele despartitor catre spate pe peretele lateral stang se afla:  Dulap cu 6 sertare dintre care un sertar incalzit cu termostat pentru depozitare la 37°C a solutiilor perfuzabile (fig. 11). Accesul se face usor in momentul in care targa este scoasa din suport. Butonul este etichetat „Aspirator secretii”. Cupla de oxigen se incadreaza in standardul german DIN si permite un cuplaj rapid cu diferite echipamente (debitmetru. transmisia datelor intre modulele defibrilatorului facandu-se prin conexiune radio similara tehnologiei bluetooth. 13. umidificator Incalzitor perfuzii Defibrilator Panou comanda si control Spatiu depozitare saltea vacuum Spatii depozitare echipamente medicale Fig. La deblocare apasati inelul metalic exterior al cuplei si trageti de mufa. Pentru desfacerea injectomatului de pe suport. Ulterior desurubati mufa cablului de alimentare cu energie electrica. Pentru a porni aspiratorul de secretii fix apasati butonul situat in dreapta prizelor de 12 V respectiv 230 V.  Dulapul pentru depozitare echipamente medicale de imobilizare – saltea vacuum.  Aspirator de secretii fix. intrucat acesta poate fi folosit si pe post de monitor de functii vitale (ECG 6 canale.  Defibrilatorul Corpuls 3. Avand in vedere constructia modulara a defibrilatorului. Suplimentar se poate efectua un ECG de diagnostic (12 canale). Pentru cuplare introduceti mufa de pe furtun in cupla pana la auzirea celui de-al doilea clic. rotiti butonul de reglaj situat la baza manometrului de pe borcanul de colectare.

centura de siguranta in 3 puncte. In partea din spate a peretelui sub dulapul suspendat se afla un carlig. Se recomanda totusi ca in timpul mersului scaunul sa fie asezat cu fata la directia de mers in scopul functionarii corecte a sistemelor de siguranta (centuri) si minimizarea eventualelor riscuri de ranire a personalului medical. 230V. scaunul poate fi rotit intr-o oarecare masura si catre pacient pentru o pozitie cat mai ergonomica a personalului medical in timpul actului medical. Pentru a strange sezutul ridicati-l si impingeti-l catre spatar pana la auzirea unui clic. pentru rabatarea sezutului. Pentru a facilita rabatarea. 14 Panou de comanda si control  Panou comanda si control instalatie climatizare. ventilator tavan Sisteme de climatizare Priza 12V. impingeti sezutul catre spatar. 15) cu spatar reglabil. De asemenea. jos. Pentru rotirea in pozitia dorita trageti de cureaua de blocaj de culoare rosie situata in partea din spate. Peretele lateral dreapta al ambulantei gazduieste la mijlocul lui un scaun pentru insotitor (fig. 230 V. Dupa rotire. Intrerupator aspirator secretii Panou control aspirator secretii fix Fig. Suport pentru incalzitorul de perfuzii. aspirator de secretii fix si prize 12 V. o chinga de fixare si o priza de 12 V care deservesc incalzitorul de perfuzii. sezut colapsibil si posibilitatea de a fi rotit catre perete in scopul minimizarii spatiului ocupat. trageti maneta de deblocare a acestuia situata in partea de jos. Ecran afisare temperatura sertar incalzit Butoane control sertar incalzit. sertar incalzit. 14 .

Deasupra cosului de gunoi se afla containerul pentru obiecte ascutite. cuprinzand kitul pentru membre amputate (kit replantare) precum si kit pansamente. Cosul de gunoi se fixeaza agatandu-l in suportul superior si impingand pana la prinderea benzii velcro. In partea superioara a peretelui se afla fixate doua cutii de plastic cu posibilitate de a fi detasate. 15 Scaun insotitor Intre scaunul pentru insotitor si perete se gaseste cosul de gunoi si incalzitorul electric in stationare Defa.Blocator sistem rotire scaun Reglaj spatar Blocator sezut Fig. Priza 12V Intrerupator lumini compartiment pacient Geanta butelie oxigen 5l. Perete dreapta – vedere din fata 15 . Pentru fixarea truselor pozitionati-le in suport si impingeti pana la auzirea unui clic. 16. butelie oxigen 5l Container obiecte ascutite Cos de gunoi Incalzitor in stationare electric Fig. Pentru golirea cosului trageti din partea de jos pana la desprinderea benzii velcro. Pentru desprinderea truselor din suport actionati usor clemele laterale de blocaj.

Perete dreapta – vedere din spate Pe peretele despartitor se afla urmatoarele dispozitive / echipamente:  Scaun pliabil cu centura de siguranta in 2 puncte. 18.  Dozator pentru lichid de desinfectie.  Foarfeca medicala tip Safety boy + Ciocan pentru spart geamuri combinat cu taietor centuri  Geanta de urgenta cu materiale necesare interventiei in afara ambulantei. Spatiu depozitare Foarfeca Safety boy Dozator pentru lichid de dezinfectie Dozator prosoape hartie Ciocan spart geamuri Aspirator secretii mobil Fig. Kit pansamente Interfon Maner acces compartiment pacient Suport casca protectie Geanta butelie oxigen 5l.  Dozator pentru prosoape de hartie.Kit replantare. rabatati capacul ridicandu-l usor din cele doua margini laterale. butelie oxigen 5l Scaun Insotitor Fig. 17. Pentru deschidere in vederea alimentarii cu lichid dezinfectie apasati butonul situat sub dozator si trageti usor inspre fata. Pentru realimentarea cu hartie. Peretele despartitor 16 .

Rotiti cheia in pozitia „oprit motor” si scoateti cheia din contact. Buton activare sistem RunLock Activarea sistemului RunLock: 1. Buton activare sistem RunLock Fig. 17 .Sistemul RunLock Autospeciala este dotata cu un sistem care permite functionarea motorului cu cheia scoasa din contact. 3. Activarea sistemului se face de la butonul rosu din stanga volanului (fig. In acest fel ambulanta poate fi lasata la caz cu sistemul de avertizare optica pornit (si alti consumatori necesari) fara riscul de a se descarca bateria suplimentara. Dezactivarea sistemului RunLock: Ca si masura antifurt. Apasati butonul de activare (fig. Odata activat sistemul. Respectati pasii in procesul de activare al sistemului – in caz contrar sistemul nu se va activa. Pentru dezactivare fara oprirea motorului se introduce cheia in contact si se dezactiveaza frana de mana sau se apasa pe butonul luminos. Ambulanta este pornita cu cheia in contact. 19) – becul din interiorul butonului se va aprinde indicand faptul ca sistemul este activ 4. sistemul opreste automat motorul la lasarea in jos a franei de mana sau apasarea butonului luminos. Atentie! Inainte de a activa sistemul asigurati-va ca frana de mana a autospecialei impiedica miscarea acesteia din loc. 19 ). 2. volanul poate fi blocat si usile inchise. Folositit sistemul RunLock cat mai mult posibil in caz de interventie – astfel evitati descarcarea acumulatorului autospecialei. 19. Trageti frana de mana.

Comunicarea se realizeaza alternativ prin apasarea butonului rosu al fiecarui modul.ro © Deltamed srl v.ro Bucuresti. respectiv pe peretelel lateral drept in compartimentul pacient.Sistem de comunicatii Tetra situat in consola centrala. Acesta este pozitionat pe tavanul cabinei soferului. 3/2.Sistem de comunicare intern constand dintr-un interfon pentru a facilita comunicarea intre membri echipajului de interventie. sistem GPS si sistem telefonie mobila . E-mail: office@deltamed. Hala 15. . fax: 0264 371. .Sistem de comunicatii VHF montat pe tavanul cabinei sofer. Tel: 0264 371.L. PTCarPhone 3.Comunicatii Ambulanta beneficiaza de mai multe sisteme de comunicatii: . Ferma 8. jud. E-mail: office@deltamed. Pentru a porni interfonul si a regla volumul difuzoarelor. tel: 021 300.Antena VHF Service Toate operatiunile de intretinere si reparatii cu exceptia celor pentru masina de baza (care se vor executa de catre dealerul local Citroen) se vor efectua de catre Deltamed SRL: Gilau. Ambulanta este dotata cu antene pentru a asigura comunicarea cu centrul de comanda (baza) dupa cum urmeaza: . fax: 021 300. rotiti butonul modulului din compartimentul pacient.568. .6566. I. Decembrie 2011 18 . Caragiale nr.Antena combinata pentru sistem comunicatie Tetra.6567.Sistem de telefonie celulara GSM de masina. Cluj.568.