You are on page 1of 3

Casa cu doua fete propusa de DmvA

Biroul de arhitectura dmvA a creat un proiect de locuinta pentru o familie din Belgia a carei fatada este tratata diferit in functie de spatiul spre care se deschide. Dubbed House BVA a fost construita in zona Turnhout si se remarca prin cele doua fete diferite pe care le afiseaza catre strada si catre curtea din spate. Constructia este usor de identificat in frontul de case insiruite care flancheaza strada, prin lucratura interesanta in caramida de culoare inchisa si traforurile realizate din acelasi material. Aceasta solutie permite spatiilor interioare sa fie protejate de soarele puternic si sa beneficieze in acelasit timp de lumina si de intimitate.

Singurele accente de culoare sunt usa de intrare de un rosu aprins si peretele ce delimiteaza holul ce conduce spre curtea din spate. In spatele vitrajului rosu transparent se desfasoara zona de zi a locuintei. Pe partea din spate casa este inchisa cu ajutorul unui perete vitrat iar jumatate din acoperis este si el inchis cu profile U din sticla. Aceasta continuitate de material si transparenta permite spatiilor sa se deschida catre gradina si natura, lasand lumina sa inunde toate ungherele locuintei.

Casa cu doua fete propusa de DmvA

Efectul creat de cele doua anvelopante atat de diferite intre ele este cel mai bine resimtit in zona mansardei care este in acelasi timp ichisa si deschisa catre natura. Acest principiu a fost reprodus de catre arhitecti in toate zonele casei si in relatia acestora cu exteriorul - astfel spatiile anexa si dependintele au fost pozitionate spre strada in timp ce zona de zi si dormitoarele se deschid catre curte.