You are on page 1of 6

Case impresionante din sticla pentru gusturi excentrice

Casele in care materialele de constructie mai putin conventionale sunt folosite extensiv nu mai sunt de mult o raritate. Fanteziste si neobisnuite, casele cu pereti din sticla pot fi o adevarata sursa de inspiratie pentru arhitecti si pentru viitorii proprietari, aflati in cautarea unui model de locuinta care sparge tiparele.

Leonardo Glass Cube, Germania


Leonardo Glass Cube este un pavilion impresionant din Bad Driburg, Germania, a carui arhitectura a fost gandita de 3Deluxe. Inaugurat in mai 2007, luxosul pavilion, realizat in stil contemporan, cu pereti de sticla cu inaltime de 6 m pe toate laturile sale, este folosit pentru intalniri informale si pentru evenimente corporative.

Watervilla Kortenhoef, Tarile de Jos


Un exemplu reusit de casa luxoasa, perfecta pentru o vacanta de 5 stele, este Watervilla Kortenhoef din Tarile de Jos. Amplasata la marginea unui lac, aceasta casa contemporana ofera o priveliste incantatoare, in mare parte datorita peretilor realizati in proportie covarsitoare din sticla. Totodata, casa din sticla are si o terasa situata pe acoperis, de unde privelistea este cu atat mai impresionanta.

Totusi, unul dintre cele mai spectaculoase elemente ale casei Watervilla Kortenhoef este faptul ca subsolul (unde se regasesc baile si dormitoarele) se afla sub nivelul apei lacului, o gaselnita care face ca turistii sa doarma la propriu... sub apa. La aceasta se adauga si posibilitatea a admira flora si fauna din interiorul lacului.

Dune House, Suffolk, Marea Britanie


Dune House este o constructie inedita, localizata in apropierea unui satuc englez din regiunea Suffolk, Marea Britanie. Ce o face atat de atractiva si interesanta, pe langa peretii din sticla, este pozitionarea pe tarmul marii Nordului, intr-un peisaj spectaculos presarat cu dune. Existenta peretilor din sticla ofera o priveliste de nota 10 din orice colt al casei: dormitor, sufragerie, terasa sau chiar mansarda. Cea din urma, de altfel, este prevazuta cu geamlacuri, dar si cu ferestre de dimensiuni generoase, care servesc intocmai acestui

scop. Dune House este o bijuterie arhitecturala marca Jarmund/Vigsns Architects din Norvegia.

Alte case impresionante cu pereti din sticla care pot servi drept surse pretioase de inspiratie: