Universitatea Transilvania din Braşov

FACULTATEA DE ALIMENTAŢIE ŞI TURISM MASTER DOSTTAT

Prof. coordonator: Sef lucr. univ. dr.geogr.: Miron FLOREA

Masterand: Cecilia Mihaiţă AN II, Grupa 18322

Braşov 2013

...................................................................... 4 Obiectivul ........................................................................................... 5 Promovare ........................................................................................ 7 2 ................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................Cuprins Misiune ....................................................................................... 3 Scopuri ................................................................................................................................... 3 Viziune .............................................................................................................................................................................................. 7 Buget ....................... 4 Planul de acţiune ................................................................................... 3 Beneficiari ...........

Un alt motiv pentru care am ales acest proiect este culturalizarea participanților prin diferitele programe care dezvăluie istoria. prin: Creșterea nivelului de culturalizare al acestui tip de eveniment. Mi-am propus să aduc un plus de cultură și divertisment în conceptul evenimentului. Creșterea bugetului local prin diverse metode Atragerea unui numar cat mai mare de turisti straini Includereea acestui eveniment in turul pietelor de Craciun Dorința mea este realizarea în condiții optime a proiectului și atingerea obiectivelor propuse.Misiune Conceptul actual al “Pietei de Craciun” de la Brasov nu dispune de o promovare si o organizare foarte bună. prin urmare prin schimbarea pe care o voi aduce voi mulțumi publicul larg. Am regândit conceptul evenimentului “Pietei de Craciun” pentru că edițiile anterioare nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor brașovenilor si turistilor. Viziune Piata de Craciun de la Brasov. prin reorganizare si promovare poate deveni un punct de atractie turistica. obiceiurile și tradiția Brașovului. Scopuri 3 . motiv pentru care am ales sa reorganizez acest concept.

Centrul Civic. Stadionul Liceului Sportiv) cu ajutorul programului. Obiectivul 4 . Astfel mi-am propus să promovez evenimentul atât în România cât și în afară prin materiale publicitare amplasate în principalele puncte de interes turistic și informarea unui public cât mai mare referitor la evenimentul propus. Scopul principal este de a face cunoscut Brașovul prin acest eveniment. Acesta poate fi realizat printr-o invetitie minimă. Beneficiari Beneficiarul principal este Brașovul caruia prin acest eveniment îi va create notorietatea. dar care coordonată inteligent poate aduce câștiguri mari. mi-am propus să atrag un numar cat mai mare de brasoveni si turisti prin organizarea de programe variate care sa se plieze pe nevoile si asteptarile tuturor. născând dorință de a revenii și în edițiile viitoare. Piața Unirii. bugetul.Pentru atingerea obiectivelor avem nevoie de parcurgerea unor pași care asigură orientarea proiectului pe durata realizării lui. Evenimentul Piata de Craciun satisface nevoile participanților de divertisment. Beneficiarii primari sunt locuitorii Brașovului și turiștii care vin la acest eveniment. relaxare și culturalizare în perioada desfășurării acestora ( decembrie 2013) în locațiile din centrul orașului (Piața Sfatului. Beneficiarii au rămas după acest eveniment cu informații despre istoria Brașovului. dar și cu amintiri legate de concursurile și manifestările prezente. Un alt scop este creșterea bugetului. De asemenea.

targuri de Craciun la care vor participa comercianti cu diverse produse de la mancare. ghirlandelor Pictura pe globuri Face painting pentru copii Modelare baloane 5 . produse traditionale romnesti. articole de vestimentatie si mestesuguri. Piata Unirii. Este foarte important ca lumea să știe toate detaliile pentru a putea alege ceea ce dorește să vadă și la ce evenimente aleg sa participe. Mos Craciun. Planul de acţiune În primul rând m-am gândit să aduc un element de noutate. Brasovul va fi decorat de sarbatoare. Piata de Craciun va avea un program fix. Parcul Nicolae Titulescu. să reușesc să dau o notă omogenă acestui eveniment. Programul pentru “Piata de Craciun” este următorul: In luna Decembrie. 2. In Piata Sfatului. Mansarda Muzeului Civilizatiei Urbane va gazdui o expozitie de figurine de ceara care ilustreaza personaje specifice Craciunului (Elfi. Doamana Craciun). bine stabilit și promovat.Obiectivul noului concept al “Pietei de Craciun” este atragerea participanţilor la eveniment într-o măsură de peste 50% a brașovenilor și cel putin 20 % din cei prezenţi să fie turiști în perioada desfășurării programului. decoratiunilor. La aceste ateliere de creatie sunt invitati sa participe toti cei care doresc sa contribuie la impodobirea brazilor din Brasov. ceea ce înseamnă că toți vor ști exact cum va decurge întreg evenimentul. Arena Liceului Sportiv vor exista brazi impodopiti. Atelierul de creatie cuprinde urmatoarele activitati: Confectionarea globurilor.5 decembrie: Incepand cu ora 17:00 brasovenii si turistii pot participa la cursurle de creatie organizate in cortul amplasat pe Arena Liceului Sportiv.

Stefan Hrusca) 26-28 Decembrie Va fi un cinema în aer liber amplasat în parcarea din Livada Postei unde doritorii pot viziona filme de Craciun. sanie. Filarmonica Brasov) Ora 21:00 – Foc de artificii 20-24 Decembrie In aceasta perioada vor avea loc ateliere de creatie pentru toate categoriile de varsta. mos. unde cei interesati pot participa la diverse activitati. 26 decembrie Ora 18:00 Craciun In Tara Minunilor Ora 20:30 Marea cursa de Craciun 27 decembrie Ora 18:00 O poveste de Craciun Ora 20:30 Elful 28 decembrie Ora18:00 Un Craciun in nori Ora 20:30 Ho Ho Ho 6 . sarmalute) 25 decembrie Ora 20:00 Concert de Craciun ( Filarmonica Brasov. redactarea scrisorilor pentru Mos Craciun atelier de gatit (prajiturele in forme de brad. Fuego.6 decembrie: Ora 18:00 – aprinderea luminilor de Craciun oficiata de primarul orasului Ora 19:00 – Concert de colinde in Piata Sfatului (elevii liceului de muzica. Se organizeaza: face painting. concurs de pictura. cozonaci.

iar pentru presa voi trimite regulat informatii despre eveniment. Sinaia. „Cum reuseste sa convinga oamenii sa participe?”). Pentru aceasta m-am hotarat sa fac publicitate pe toate fronturile media. Daca acest proiect va fii un succes si va atrage un numar semnificativ de vizitatori. Cofetaria Vatra Ardealului.Promovare Experienta a demonstrat ca pentru orice eveniment este foarte importanta promovarea („Cat de bine se aude de acest eveniment?”. sa informeze si sa convinga publicul sa participe. mai exact voi trimite materiale video de publicitate tuturor televiziunilor locale. 3000 euro 7 . introducerea Pietei de Craciun de la Brasov in circuitul Pietelor de Craciun Europene. Ministerul Turismului. Principalii sponsori ai evenimentului sunt: Sergiana Group. atat in tara. promovarea Brasovului ca destinatie turistica. La nivel local.  Concerte:      Scena si sonorizare – 1500 euro Focul de artificii – 1200 euro Materiale de promovare – 5000 euro Concept creativ+organizare – 2500 euro Alte cheltuieli neprevazute – 1000 euro TOTAL: 14200 EURO CONCLUZII Prin organizarea acestui eveniment se urmareste atragerea unui numar cat mai mare de turisti romani si straini. Bran si Rasnov pentru a putea crea un circuit al Pietelor de Craciun in aceasta zona. vor fi studenti care vor lipi afisele in scoli si licee. inclusiv brosura si afisul pentru a fi promovate si acestea. cat si in orasele mari ale Euopei. Libraria St O Iosif. Predeal. Buget Acest proiect va fi realizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Brasov. propun extinderea lui in Poiana Brasov. Un alt mod de promovare ar fi organirarea unor grupuri de studenti care sa mearga. vom apela si la voluntari care sa imparta flyere pe strazi si sa lipesca afise si bannere intr-o portiune cat mai mare din oras. Muzeul Civilizatiei Urbane.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful