You are on page 1of 6

ANyomtatvnyokkitltsneksbekldsnekfolyamata

1. AzltalnosNyomtatvnykitltAlkalmazs(NYK)letltse Krjk,elslpsknttltseleazNYKtazalbbihelyrl: Letlts Ateleptshezkapcsoldantovbbiinformcikatazalbbioldalakontall: Internetkapcsolattalrendelkezszmtgpesetn: http://nav.gov.hu/magyar_oldalak/nav/ebevallas/abevjava/internetes_tudnivalok.html 13.pont Internetkapcsolattalnemrendelkezszmtgpesetn: http://nav.gov.hu/magyar_oldalak/nav/ebevallas/abevjava/neminternet_tudnivalok.html 13.pont 2. Azegynivllalkozigyintzshezszksgesnyomtatvnyokletltse,teleptse A keretprogram teleptse utn az n szmtgpe mr alkalmas arra, hogy nyomtatvnyokattltsnki. Krjk, hogy internet elrssel rendelkez szmtgpen az Okmnyirodakeres alkalmazs http://www.kekkh.gov.hu/hu/okmanyiroda_kereso segtsgvel vlassza ki a szkhelynek (tevkenysgkezdsbejelentseesetnavlasztottszkhelynek)megfelelnyomtatvnyt:
Azegynivllalkozitevkenysgmegkezdsnekbejelentse(vllalkozsindtsa)

http://www.kekkh.gov.hu/hu/evig_megkezdes_bejelentes
Vltozs bejelents mkd vllalkozsok esetn (adatvltozs, szneteltets, tevkenysg folytatsa,valamintmegszntetsbejelentseis)

http://www.kekkh.gov.hu/hu/evig_adatvaltozas_bejelentes Miutn a kivlasztott nyomtatvnyt szmtgpre (tetszleges helyre) letlttte, a nyomtatvny teleptse dupla kattintssal automatikusan indthat. (Krjk, a tjkoztatk elolvassautnvlasszaaTovbb,majdaBefejezgombokat.) 3. AnyomtatvnyokmegnyitsaazNYKprogrammal 1

A nyomtatvnyok teleptse utn krjk, nyissa meg az NYK programot a start menben, vagyazasztalonltrehozottAbevJavaelnevezsikonokvalamelyikvel. A letlttt nyomtatvnyt a bal fels sarokban lv j nyomtatvny, vagy Nyomtatvny megnyitsa gombra kattintva vlaszthatja ki az sszes letlttt nyomtatvnyt tartalmaz listbl(1.sz.bra).

1.sz.bra

Anyomtatvnykitltsitmutatjtazalbbilinksegtsgvelrhetiel: http://www.kekkh.gov.hu/letoltes/evig_kitoltesi_bejelentes.pdf http://www.kekkh.gov.hu/letoltes/evig_kitoltesi_adatvaltozas.pdf

A nyomtatvny kitltse utn az Ellenrzs gomb (2. sz. bra) megnyomsval ellenrizze a nyomtatvnykitltst,szksgesetnjavtsaahibsmezket.

2.sz.bra

A helyes kitltst kveten a Kapcsolat az gyflkapuval/Hivatali Kapuval gomb megnyomsa utn a legrdl menbl vlassza ki a Nyomtatvny megjellse elektronikus bekldsreopcit(3.sz.bra).

3.sz.bra

4. Nyomtatvnyokbekldsegyflkapunkeresztl A kitlttt rlapok gyflkapun trtn bekldshez vlassza a Kapcsolat az gyflkapuval/Hivatali Kapuval men Elektronikus klds gyflkapun keresztl menpontot(4.sz.bra),sjelentkezzenbegyflkapujba(5.sz.bra), vagy a www.magyarorszag.hu honlapon az gyflkapuba trtn bejelentkezst kveten (6. sz. bra) vlassza a Dokumentumfeltlts menpontot (7. sz. bra), majd kattintson a Hasznlomaszolgltatstgombra.

4. sz.bra

5. sz.bra

6.sz.bra

7.sz.bra

Eztkvetenaszmtgpenlevkitltttrlapokfeltlthetkadokumentumfeltltbe. A kitltttrlapok megkeresshez a Dokumentum feltlts mez Kivlaszt opcija nyjt segtsget. (8. sz. bra), majd a FELTLTS gomb megnyomsval elkldhetk a krzetkzpontijegyzhz(9.sz.bra). 4

8.sz.bra

9.sz.bra

A feldolgozott nyomtatvnyokhoz kapcsold esetleges hibazeneteket, illetve az egyni vllalkozi tevkenysg megkezdsnek bejelentsrl, valamint az adatvltozsok nyilvntartsba vtelrl tjkoztat igazolst az gyflkapuba trtn bejelentkezst kveten (6. sz. bra) az rtestsi trhely Berkezett dokumentumok kzl (10. sz. bra), tlthetile.

10.sz.bra Afolyamathozkapcsoldkrdseivel,szrevteleivelaKormnyzatigyflvonalhozfordulhatanap 24rjbana1818askkszmon,vagya1818@ugyfelvonal.huemailcmen. Aktualizlva:2012.mrcius19. KEKKH