You are on page 1of 19

Amit a cukorbetegsgrl mg tudni kell

Amit a cukorbetegsgrl mg tudni kell

A cukorbetegsgrl ltalban
A cukorbetegsg egy krnikus llapot, amelynek kvetkeztben a szervezet nem kpes inzulint termelni vagy nem tudja hatkonyan felhasznlni a termelt inzulint. A cukorbetegsg mai tudsunkkal vglegesen mg nem gygythat, de gygyszerekkel, letmdvltssal s kiegszt terpival kordban tarthat s a megfelel felttelek teljeslsvel gyakorlatilag a cukorbeteg egszsge megriztet, egyenslyban tarthat. Ez azonban nem gygyulst jelent, csak a tnetek hosszabb-rvidebb ideig tart sznetelst, s folyamatos odafigyelst ignyel. Alapveten ktfajta cukorbetegsget klnbztetnk meg a genetikus (1-es tpus) s az idskori (2-es tpus) cukorbetegsget, ezekrl a ksbbiekben olvashat az e-knyvben.

A cukorbetegsg kialakulsnak okai


Az emberi szervezet ltalban krlbell 96.500 kilomternyi vrednnyel rendelkezik. Ha ezeket mind egyms mell tennnk, majdnem hromszor kerthetnnk vele krbe a Fldet. Nhny vrednynk olyan vastag, mint egy

Amit a cukorbetegsgrl mg tudni kell

filctoll, msok pedig olyan vkonyak, mint egy hajszl. Mindezek a vrednyek ltfontossgak az egszsgnk szempontjbl, mivel oxignt s tpanyagokat szlltanak a sejtekhez. Ezen kvl gondoskodnak arrl, hogy elszlltsk a sejtekbl az anyagcsere mellktermkeit. A hasnylmirigy kimert munkja Minden alkalommal, amikor cukrot vesznk magunkhoz vagy olyan lelmiszert esznk, amely cukorr bontdik le (klnbz sznhidrtok), emelkedik a vrcukorszintnk. Ez arra kszteti a hasnylmirigyet, hogy inzulin hormont vlasszon el. Az inzulin a cukorral egytt cirkull az egsz rrendszerben, s kzben egyfajta kulcsknt funkcionl, amely a sejtfelsznen lv receptorokat nyitja. Ezltal kerl a cukor a vrbl a sejtekbe. Az inzulin feladatai:

a vrcukorszint cskkentse; a cukor rendelkezsre bocstsa az energiatermelshez, illetve a raktrozshoz a sejtekben.

Amit a cukorbetegsgrl mg tudni kell

A tl sok cukor diabteszt vlthat ki A diabtesz azltal alakulhat ki, hogy a szervezet llandan tbb cukorhoz, illetve finomtott sznhidrthoz jut, mint amennyit hasznostani kpes. gy a hasnylmirigyet arra knyszerti, hogy egyre tbb inzulint termeljen s szabadtson fel. Ez vgl oda vezet, hogy a hasnylmirigy mr nem kpes elegend inzulint termelni, hogy a cukorradatot ellenslyozza, s a sejtek inzulin rezisztenss vlnak. Ez a vrcukorszint emelkedshez vezet, amely ersen megnveli az rrendszer eltmtsnek kockzatt. Szervezetnk minden sszetett sznhidrtot azaz a kemnytt szlcukorra bont. Azaz szlcukor lesz a kenyrbl, a burgonybl, st mg a hvelyes zldsgekbl is. A szlcukor (glkz) a vrramba kerl, gy hasznosthatja az egszsges szervezet. Azonban ha az anyagcsere folyamatban zavar keletkezik, pldul abszolt inzulinhiny vagy relatv inzulinhiny jellemzi a szervezetet, akkor ez az egyensly felborul s kialakul a cukorbetegsg. A sejtek ilyenkor nem kpesek felvenni a cukrot, gy az a vrben marad. Mindemellett a mj glkz jrakpzse is emelkedik, gy a vrcukorszint emelkedni fog, mely egy egszsges ember szervezetben lland ellenrzs van s bizonyos hatrok kztt mozog.

Hogyan elzhet meg a diabtesz?


A cukorbetegsg elkerlhet, megelzhet, st akkor is van eslynk ellene, ha mr kialakult a baj. Az letmdvltozs megoldst jelenthet a problmra, ha tudatosan s kvetkezetesen kitartunk az elhatrozsunk mellett, azonban nmagban kevsnek bizonyulhat, hiszen az lelmiszereink a feldolgozs sorn mr vesztenek vitamin s svnyi anyag tartalmukbl. Az Impulser terpia segthet beindtani a szervezet ngygyt folyamatait, gy hatkony megelz terpia lehet. A komplementer medicina egyik bevlt elemeknt kiegszt, gygyszermentes megoldst knlhat az Impulser.

Amit a cukorbetegsgrl mg tudni kell

A kvetkez tippeket ltessk t a gyakorlatba, s figyeljk meg a vltozsokat, amelyek velnk s a diabtesz-kockzatunkkal trtnnek.

Zr ipari cukor Ez a titok nem is annyira titokzatos, de a vgrehajtsnak a kzrzetre s egszsgre gyakorolt hatsa lerhatatlan. Korltozzuk a cukorfogyasztst minden iparilag feldolgozott formjban. Ez magba foglalja a hztartsi cukrot, a ndcukrot, a rpacukrot, a gymlcscukrot, valamint az sszes szirupszer destszert, mint a juharszirup, agav szirup, kukoricaszirup, mz, stb. Helyettestsk nyrfacukorral az destket, gy nem hinyzik majd a termszetes des z az letnkbl. Hogyan vgjunk bele a cukorelvonsba? Ne vsroljunk s ne egynk semmilyen ksztermket vagy akr italt, ami valamilyen formban cukrot tartalmaz. Nem lesz knny, de meg tudjuk csinlni. Hat teljes hnapra van szksgnk ahhoz, hogy a cukorfggsgnktl vgleg megszabaduljunk. Ha sszertlennek rezzk a teljes lemondst a cukorrl, ksztsnk magunknak egy programot, hogyan hagyjuk el a cukrot s a cukortartalm termkeket lpsrl lpsre. Pldul heti 1 szelet csokold, vagy nyron heti 1-2 gombc fagylalt mg belefr, de fokozatosan cskkentsk az adagot.

Amit a cukorbetegsgrl mg tudni kell

Sport mindennap egy kicsit Semmi gond, nem kell egy hnapon bell atltv vlnunk. Mr egy 30 perces stnak is csodlatos hatsa van, hogy a diabteszt megelzzk, s tegynk egszsgnkrt. A kulcs a rendszeressg. Teht nem arrl van sz, hogy rekordokat lltsunk fel, hanem hogy tnyleg naponta mozogjunk. Elssorban olyan sportg rendszeres zst ajnljuk, amely felpti, illetve megrzi az izomtmeget. Az izomszvetben a felesleges vrcukor glikogn formjban raktrozdik. Egynk magas tprtk teleket! Iktassunk be az trendnkbe pldul zld turmixokat vagy a mandulatejet. A mandulatej egy csodlatos kztes fogs. A kvetkezkppen lehet elkszteni: 1 mark mandult (a barna hjval egytt) mixerben nagyon finomra darlunk. 300 ml vizet s 1-3 datolyt adunk hozz. Nhny percig mixeljk, amg egy finom, habos llagot rnk el.

Amit a cukorbetegsgrl mg tudni kell

Napozzunk! Eurpban, ezen bell Magyarorszgon is nagyon magas a D-vitamin hinyban szenved arnya. Egy ilyen hiny sok betegsg kialakulsnak kedvezhet: diabtesz, daganat, szvbetegsgek, vesepanaszok, szklerzis multiplex s gy tovbb. Ezrt rendkvl fontos, hogy naponta rintkezzen a brnk a napsugarakkal. Mr 15-20 perc napon tartzkods segt a D-vitamin-hiny enyhtsn. Cserljk le az iparilag feldolgozott lelmiszereket friss tpllkokra! Mr attl, hogy kerljk a cukrot s a szoksos telek helyett magasabb tprtkkel rendelkez fogsokat is fogyasztunk, automatikusan kevesebb iparilag feldolgozott lelmiszert fogunk magunkhoz venni. Menjnk mg egy lpssel tovbb: ne vsroljunk fehr kenyeret a szupermarketben, hanem inkbb adalkanyag-mentes biokenyeret a bioboltban, s hasznljunk tehntej helyett a mr emltett mandulatejet. Cskkentsk a sajtfogyasztsunkat, s a szott (nitrites) felvgottakat hagyjuk a polcon. Utbbi azt is jelenti, hogy nincs szalmis pizza, sonka, krumplileves szalonnakockkkal, kolbszos szendvics, virsli, hot-dog, kolbszos lecs vagy rakott burgonya stb. Helyettestsk sznhssal a feldolgozott lelmiszereket.

Lssuk el magunkat magnziummal! A cukorbetegsg s a hinyos magnzium ellts kztti sszefggs nem nagyon ismert. Azonban tanulmnyok kimutattk, hogy a cukorbetegek nagy

Amit a cukorbetegsgrl mg tudni kell

rsze krnikus magnziumhinyban szenved. Termszetesen a magnzium nmagban nem kpes a diabteszt enyhteni, de magnzium nlkl egyltaln nem is lehetsges a javuls. Magnziumban gazdag lelmiszer pldul a barna rizs, a spent, a nyers mandula, a mogyor s a di. Ezek jelentsen cskkentik a diabtesz kialakulsnak kockzatt. Ha mr kialakult a cukorbetegsg alapveten az albbi kt tpust klnbztetjk meg.

1-es tpus cukorbetegsg: Inzulinfgg diabtesz


Ez az autoimmun betegsg a szervezet abszolt inzulinhinya miatt kvetkezik be. Az abszolt inzulin hiny azt jelenti, hogy nem termeldik elegend inzulin a szervezetben, mivel a szervezet idegenknt azonostja a sajt sejtek egy bizonyos hnyadt, gy a hasnylmirigy inzulint termel sejtjei is elpusztulhatnak egy autoimmun gyullads eredmnyeknt. A gyermek s a fiatal szervezet jellemz betegsge lehet, de tulajdonkppen brmilyen letkorban elfordul krrl beszlnk. Gyakori ksr jelensge a fogys, annak ellenre, hogy a szervezetben felhalmozdik a cukor az inzulinhiny kvetkeztben. Ha nem kezelik, letveszlyes is lehet, teht szksges a betegek inzulintermelsnek ptlsa. Az egyes tpus cukorbetegsg jellemz tnetei: fokozott folyadk bevitel bsges s gyakori vizels fokozott tvgy ennek ellenre: fogys ltsromls, ltsi zavarok kimerltsg

Amit a cukorbetegsgrl mg tudni kell

2-es tpus cukorbetegsg: nem inzulinfgg cukorbetegsg


Ezt a betegsget a magas glikmis index sznhidrtok tlzott fogyasztsa okozhatja. Azok a sznhidrtok (cukor, fehr liszt), melyek tl gyorsan szvdnak fel s gyorsan a vrbe kerlnek tlzott inzulintermelsre sztnzik a szervezetet. Hossztvon a sejtek egyre kevsb reaglnak az inzulinra, mg vgl rzketlenn vlnak r s kialakulhat az inzulin rezisztencia. A hormon nem tudja eljuttatni a cukrot a sejtekbe, ennek kvetkeztben a vrben marad s emelkedik a vrcukorszint. Az inzulinrezisztencia lehetsges oka fleg az rkltt hajlam, a sznhidrt ds tpllkozs, a tlsly s a mozgshiny. Ha a vrcukorszint tartsan magas, akkor vaksgot, relmeszesedst, lbamputcit, infarktust s impotencit is okozhat. Ha az inzulintermels lell a betegsg egy ksbbi szakaszban, akkor szksgess vlik az inzulinos kezels.

Amit a cukorbetegsgrl mg tudni kell

A kettes tpus cukorbetegsg jellemz tnetei: fokozott folyadkbevitel bsges s gyakori vizelet homlyos lts lassan gygyul sebek brelvltozsok fertzsek gyakorisga hzs

A cukorbetegsgre val hajlam genetikailag meghatrozott. Ezen kvl elssorban a tlsly s a mozgshiny kedvez a betegsg kialakulsnak. A mltban a 2-es tpus cukorbetegsget idskori cukorbetegsgnek is neveztk. Valban elssorban az idsebb emberek betegednek meg benne, de manapsg egyre tbb 30-40 ves cukorbeteg van. Ennek oka, hogy egyre tbben tlslyosak mr a fiatal veikben, s keveset mozognak mindkett a 2-es tpus cukorbetegsg f kivlt oknak szmt. Az orvosok egyre gyakrabban llaptjk meg a betegsget gyerekeknl s fiataloknl. Ha a szervezetnk egyenslya felborul, akkor a vrrammal nem juthatnak el a megfelel tpanyagok a sejtekhez, mivel cskken az rfalak rugalmassga, ezltal gyengl a folyadknyoms. A pulzl mgnesterpia hatsra azonban a rugalmas rfalmozgs visszatrhet, gy ismt eljuthatnak a tpanyagok a sejtekhez. A mikrokerings javtsval a cukorbetegsg esetben is pozitv vltozst rhetnk el az Impulserrel, hiszen az alapoknl kezdjk a terpit. A pulzl mgneses tr segtsgvel megelzhetjk az albbi komoly szvdmnyek kialakulst is.

Amit a cukorbetegsgrl mg tudni kell

A cukorbetegsg jellemz egszsggyi kvetkezmnyei


A cukorbetegsg 4 fbb szvdmnyeknt ltalban az albbi egszsggyi problmkra gondolunk. Diabteszes nefroptia (egyfajta veseelgtelensg a cukorbetegsg kvetkeztben): A diabtesz betegek 35%-a kzd a cukorbetegsg ezen kvetkezmnyvel. A vese kis erei krosodnak, melyek a vizelet szrst vgzik. Els tnete a szvdmnynek, hogy a vizelettel tbb fehrje rl. A vesekrosods rendszerint magas vrnyomssal trsul, amit kezelni kell, amilyen gyorsan csak lehet. Fontos a dohnyzs abbahagysa, a s bevitel korltozsa s a fehrje cskkentse trendnkben. Vgs stdiumban szksg lehet mvesekezelsre is. A folyamat elre haladtval a fehrjerts fokozdik, a vesemkds fokozatosan romlik s a vrnyoms nvekszik.

Amit a cukorbetegsgrl mg tudni kell

Diabteszes retinoptia (ltsromls a cukorbetegsg hatsra) Eurpban a vaksg 30%-a diabtesz miatt kvetkezik be. A cukorbetegsg szemet rint hatsai kzl az ideghrtya krosodsa a legjelentsebb. Enyhbb formja, amikor a szemfenken vrzsek lpnek fel. Slyosabb formja esetn, a szemfenken az j erek megrepedhetnek, s a retina eltt a ltst elhomlyost nagy vrmlenyek keletkezhetnek. A vrzs ttrhet az vegtestbe, s a lts elveszhet, ezltal bekvetkezhet a vaksg. A retinoptia idbeni felismerst a szemfenk vizsglata segti. A szem cukorbetegsg okozta krosodsai kzl a szrke hlyog s a zld hlyog gyakori s ismert jelensg, illetve a szemidegek mkdszavara, amely ketts ltst okoz. Ltspanaszokat csak a slyosabb elvltozsok okoznak. A kontrollvizsglatok rendszeressge nagyon fontos, hiszen ha idben vgeztetnk lzerkezelst, akkor a retinoptia megelzhet vagy akr meg is llthat, de ehhez folyamatosan alacsonyan kell tartani a vrcukorszintet. Diabteszes neuroptia (idegbntalom, mely a cukorbetegsg hatsra is kialakulhat) A neuroptia kialakulsnak nagy valsznsggel az az oka, hogy az idegeket ellt kis erek krosodnak a cukorszint miatt, ezrt az idegek a cukorbetegsg kvetkeztben srlnek. Ha a beteg srlst szerez, ilyen esetben kisebb

Amit a cukorbetegsgrl mg tudni kell

a fjdalomrzkelse, mint egszsgesen. Szapora szvvers lphet fel, amit a vegetatv idegek okoznak. Potenciazavarok is elfordulhatnak s lassulhat a blmkds: szkrekeds, de ppen az ellenkezje, hasmens is kialakulhat. Diabteszes lb szindrma (a mozgat idegek krosodsa) A mozgat idegek krosodsa a cukorbetegsgnek egy sszetettebb szvdmnye. A cukorbetegsg okozta idegrendszeri szvdmny az als vgtagokon, ebben az esetben a lbon okoz panaszt, de krosthatja mg a szv-, rrendszeri s szexulis funkcikat is. Ahogy emltettk a fjdalomrzkels cskkense hatsra tbb seb is kialakulhat, mg sem lehet rezni, mivel viszonylag fjdalommentesen gygyulgatnak. Izomsorvads kvetkezhet be a mozgatidegek srlse miatt. Ennek okaknt a lbfej is eldeformldhat, ez a sebeket s a srlseket csak elsegti. A cukorbetegsg msik kvetkezmnye, a neuroptia a br kiszradst is okozhatja az rintett terleteken, gy pldul a sarkak berepedezhetnek, s elhalhatnak a szvetek a talp egyes pontjaira jut tlnyoms miatt. Nagyon fontos a lb rendszeres polsa s ellenrzse, hiszen akr fekllyel vgs esetben pedig akr amputcival is jrhat a cukorbetegsgnek ezen szvdmnye. A cukorbetegsg s az Impulser terpia A pulzl mgneses kezels segtheti a regenercit cukorbetegsg esetn is: az Impulser terpia hasznlatval a sejtek anyagcserje javulhat, hiszen a pulzl mgnesterpia javtja a mikrokeringst, mely szervezetnk mkdsnek alfja s omegja. Az Impulser mgnesterpival segthetjk az anyagcsere stabilizlst, s akr elkerlhetjk a tarts gygyszerszeds htrnyait is, valamint a cukorbetegsg veszlyes kvetkezmnyeit.

Amit a cukorbetegsgrl mg tudni kell

A cukorbetegsg klnleges esete: A terhessgi cukorbetegsg


Mivel minden terhessg ms, gy ms dolgok alakulnak ki a kismamban a vrandssg alatt. Mivel a baba rengeteg vitamint von el az anyuka ell, sokszor olyan betegsgek alakulnak ki az anynl, amelyekre az tlagosnl jobban oda kell figyelni. Ilyen pldul a terhessg alatt kialakul cukorbetegsg is. Minden kismamnl elvgzik a terhessgi cukorterhelst, ahol 75 gramm szlcukrot tartalmaz vizet kell elfogyasztani, ami eltt s utn ms-ms idben mrik a cukorszintet. Normlis anyagcserj embereknl az hgyomorra mrt vrcukorszint nem haladja meg a 6.0 mmol/l rtket, ami a terhels utn 2 rval sem lehet magasabb, mint 7.8 mmol/l. Ha ez az rtk 7.8 s a 11.1 mmol/l kz emelkedik, akkor cskkent cukortr kpessgrl, ha ezen rtk fl emelkedik a cukorszint, mr cukorbetegsgrl beszlnk. Ez sajnos nem ritka, de nem kell nagyon megijedni sem. Tudatos s betartott ditval kordban tarthat ez a betegsg, ami egyltaln nem fjdalmas, de a babra fenyegetleg hathat. Ha ez a terhessgi cukorbetegsg kialakul, de nincs kezelve, akkor a baba tl nagyra n, ami szls kzben nehzsget okozhat, s akr a csszrmetszs mellett is dnthet az orvos. De a baba ksbbi letre is kihatssal van, mert ksbb, nagyobb korban nagyobb esllyel lesz cukorbeteg. Ha betartjuk a ditt, nem kell aggdnunk, de figyelnnk kell r, hogy naponta hromszor f tkezst, hromszor pedig kisebb tkezseket iktassunk be. Testmozgssal is rendkvli mrtkben javthat ez az llapot, ha terhessgi diabtesznk van. A terhessg alatt folyamatosan diabetolgus foglalkozik az anyval, aki a szls utn megllaptja, hogy a szls utn is megmaradt-e a diabtesz.

Amit a cukorbetegsgrl mg tudni kell

9 tvhit a cukorbetegsgrl: Igaz vagy nem igaz?


A cukorbetegsg krl szmos fligazsg s tvhit kering. Lssuk melyik mtosz igaz s melyik hamis. 1. Akkor lesznk cukorbetegek, ha tl sok deset esznk. Ez nem felttlenl van gy. Aki azonban sok csokoldt s ms dessget eszik, knnyebben elhzik, s a tlsly a 2-es tpus cukorbetegsg egyik f oka. Az 1-es tpus cukorbetegsgnl ellenben az dessgek fogyasztsa nem jtszik szerepet a betegsg okozjaknt.

2. Az idskori cukorbetegsg csak az idseket rinti. Az idskori cukorbetegsg elnevezs a 2-es tpus diabteszre onnan ered, hogy tbbnyire elrehaladott felnttkorban lp fel. Ma azonban egyre tbb gyermek s fiatal is megbetegszik a 2-es tpus cukorbetegsgben, spedig leginkbb akkor, ha tlslyosak.

Amit a cukorbetegsgrl mg tudni kell

3. Egy kicsivel tbb cukor a vrben nem rt. Ha a vrcukorszint hosszabb idn keresztl megemelkedik, akkor bizony krokat okozhat mg ha csekly is a nvekeds. A vrben lv cukorfelesleg krostja az ereket, s relmeszesedshez, ezzel pedig tbbek kztt szvinfarktushoz s agyvrzshez vezethet. 4. Minden cukorbeteg kvr. A legtbb 2-es tpus cukorbeteg valban tlslyos, de nem mindegyikk. Mert ms tnyezk is szerepet jtszanak a betegsg kialakulsban (pl. hajlam). A cukorbetegsg ms forminl pedig (pl. 1-es tpus diabtesz) sok a norml sly rintett. 5. Ha mr valaki inzulinozza magt, azt egy leten t kell tennie. Ez csak az 1-es tpus cukorbetegekre rvnyes. Azok a 2-es tpus cukorbetegek, akiknek inzulinra van szksgk, olykor jra megszabadulhatnak tle. trendbeli vltoztatsokkal, slycskkentssel s tbb mozgssal az anyagcsere llapota gyakran annyira megjavul, hogy elg lehet a tabletta a vrcukorszint kontrolljhoz, st sok esetben azt is kivlthatjk letmdvltssal, ditval s alternatv terpival.

Amit a cukorbetegsgrl mg tudni kell

6. Cukorbetegsgnl specilis ditt kell betartani. Ez rgebben gy volt. Ma a cukorbetegeknek ugyanazt a kiegyenslyozott vegyes trendet ajnljk, mint az egszsgeseknek: komplex sznhidrtok (pl. teljes kirls termkek, burgonya), kevs cukor, rostanyagok, teltetlen zsrsavak, llati fehrjk mrtkkel, gymlcs s zldsg. A cukorbetegeknek ezen kvl a sznhidrtmennyisgre kell odafigyelnik s tlsly esetn a kalrikra.

7. A cukorbetegeknek diabetikus termkeket kell ennik. A cukorbetegeknek nincs szksgk specilis diabetikus termkekre ellenkezleg: ezek a termkek htrnyosak is lehetnek, mert sokszor nagy mennyisg zsrt, s ezzel kalrit tartalmaznak. Radsul ltalban jval drgbbak norml trsaiknl. 8. Cukorbetegsgnl a cukor abszolt tabu. Szk hatrokon bell a cukorbetegek ehetnek cukrot, ha a vrcukorszintjk jl van belltva. Alternatvaknt hasznlhatnak destszereket, amelyek gyakorlatilag kalriamentesek, s nem emelik a vrcukorszintet. 9. Aki egyszer cukorbeteg, mindig az marad. Az 1-es tpus cukorbetegsg valban nem gygythat. Elmletben ez a 2-es tpus diabteszre is rvnyes: itt azonban a kvetkezetes terpia (belertve az letmdvltst is) olyan mrtkben stabilizlhatja az anyagcsere llapott, hogy az rintett a mindennapokban alig veszi szre a betegsgt, tnetmentes lehet. A terhessgi cukorbetegsg pedig szls utn tbbnyire magtl elmlik.

Amit a cukorbetegsgrl mg tudni kell

Impulserrel a cukorbetegsg ellen Az Impulser terpia ms krnikus betegsgekhez hasonlan cukorbetegsgnl is alkalmazhat. A pulzl mgneses kezels segtheti a regenercit cukorbetegsg esetn is: az Impulser terpia a beteg sejteknek energialketet ad, hasznlatval a sejtek anyagcserje javulhat. Az Impulser mgnesterpival segthetjk az anyagcsere stabilizlst, s akr elkerlhetjk a tarts gygyszerszeds htrnyait is.

Kevesebb inzulin tbb leter?


Ismerje meg n is Vaszari Krolyn, Vera nni trtnett arrl, hogyan kapta vissza rgi formjt az Impulser terpia segtsgvel. Szvbetegsgben szenvedek, mindemellett rszkletem is van. Korbban a panaszaim miatt alig tudtam pr mtert megtenni. Egy rvid sta alkalmval legalbb hromszor-ngyszer meg kellett llnom, tven mtert sem tudtam

Amit a cukorbetegsgrl mg tudni kell

haladni egy szuszra, mert borzaszt lgszomj trt rm. El voltam keseredve, kivizsglsokra jrtam a megoldst remlve. Mindennel prblkoztam, de semmi sem hozta meg a kvnt eredmnyt. Amikor az Impulser terpirl hallottam, azonnal felcsillant bennem is a remny, hogy akr huszonnyolc ve tart cukorbetegsgem panaszain is enyhthetne ez a kezels. Segtsgvel a vrnyomsom szinte azonnal bellt 120-ra. Mgis a legfontosabb eredmnynek azt tartom, hogy a felre tudtam cskkenteni az inzulin adagomat. Ez nagyon nagy sz. Teljesen megsznt a lgszomjam, ma mr nagyobb tvokat is gond nlkl megteszek s a kzrzetem is sokat javult. Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan eredmnyt hoz. Azt tudom mondani, hogy az egsz testet regenerlja.