1.De ce ai plecat de la ultimul tau loc de munca? 2.De ce ar trebui sa te angajam pe tine si nu pe ceilalati candidati? 3.

Care sunt calitatile si defectele tale? 4.Poveste-mi cate ceva despre tine 5. nde te ve!i peste 5 ani? ".De ce vrei sa lucre!i pentru compania noastra? 1. Cum te-ai descrie? 2. Care sunt telurile tale in viata, inclusiv cele legate de cariera ta? 3. In ce fel (Cum) te-a pregatit practica din liceu (facultate) pentru cariera pe care vrei sa o urmezi? 4. e rog, descrie !o"ul ideal pentru tine, dupa ce vei a"solvi. #. Ce te-a influentat sa iti alegi cariera aceasta? $. In ce moment din viata ti-ai ales aceasta cariera? %. Care sunt scopurile pe care ti le-ai sta"ilit in cariera ta? &. Ce iti va fi necesar pentru a-ti atinge scopurile, si care sunt pasii pe care tre"uie sa ii urmezi in aceasta privinta? '. Ce consideri ca iti tre"uie pentru a avea succes in aceasta cariera? 1(. Cum determini sau evaluezi succesul? )*emplifica una din realizarile tale de succes. 11. +i calitatile si caracteristicile personale necesare pentru a avea succes in cariera pe care ti-ai ales-o? 12. Care este realizarea ta de pe urma careia ai avut cel mai mare castig? 13. ,aca ai putea, cum ti-ai planifica altfel cariera de pe perioada facultatii? 14. )sti mai motivat lucrand in ec-ipa sau in mod individual? 1#. Cum te-ai descrie prin prisma a"ilitatii tale de a lucra intr-o ec-ipa? 1$. Ce te motiveaza pentru a depune eforturi? 1%. ,ata fiind investitia pe care firma noastra o va face pentru a te anga!a si pregati, poti sa ne dai un motiv pentru a te anga!a? 1&. e poti descrie ca o persoana condusa de scopurile pe care vrea sa le atinga? 1'. ,escrie ce ai realizat pentru a-ti atinge un scop personal. 2(. Care sunt o"iectivele pe termen scurt si scopurile pe care ti le-ai sta"ilit pentru tine insuti? 21. .oti descrie care sunt o"iectivele si scopurile tale pe termen lung? 22. Ce crezi ca vei face peste # ani? 23. Cum te vezi peste 1( ani? 24. Cum iti evaluezi a"ilitatea de a face fata conflictelor? 2#. +i avut vreodata dificultati cu vreun instructor sau sef? Cum ai rezolvat acest conflict? 2$. .ovesteste-mi despre o pro"lema importanta cu care te-ai confruntat recent. +i rezolvat-o cu succes? 2%. +i putea spune ca poti face fata cu usurinta situatiilor presante? 2&. Ce calitate a ta, sau trasatura personala crezi ca are cea mai mare contr"utie in cariera ta? 2'. Care este sla"iciunea care ti-a creat cele mai mari dificultati la scoala sau la

!o"ul in sine sau salariul? 4&. . #3. 1pune-mi ce stii despre firma noastra. Care ar fi nivelul compensatiei dintre cele doua (!o"ul si salariul) care te-ar multumi? 4'. .ovesteste o situatie in care a tre"uit sa te conformezi unei reguli / politici cu care nu erai de acord. de ce pregatire suplimentara consideri ca vei avea nevoie? 3'. .entru a avea o contri"utie productiva asupra companiei noastre. . situatii si medii. #1.escrie caracteristicile unui manager de succes. .a-mi e*emplu de o"iectiv pe care ti l-ai sta"ilit in trecut si spune-mi cum ai reusit sa-ti atingi acel o"iectiv. convinge-ma ca poti sa te adaptezi unei largi varietati de oameni. ##. #4.e ce? 34. Care este nivelul salarial pe care il cauti? #(.escrie care este cea mai importanta sau creativa prezentare pe care ai facut-o pentru a-ti face cunoscut si inteles punctul de vedere. .escrie o situatie in care a tre"uit sa te -otarasti pe moment cum sa iesi dintr-o situatie dificila. )sti tipul de student pentru care studiul individual a avut o influenta positiva? 3#. . . . #&. 42. 4(. Ce planuri ai pentru continuarea studiilor? 0n masterat? 3&.rin e*emple.servici? 3(. .escrie o situatie in care ai putut sa iti folosesti capacitatea de convingere asupra unei persoane.e ce te-ai decis sa cauti un post in aceasta companie? 43.a-mi un e*emplu concret in care ti-ai folosit !udecata si logica pentru a rezolva o pro"lema. #%.escrie o perioada in care ai avut parte de pro"leme si stres care ti-au testat capacitatea de a le face fata. . . . Cat de dispus ai fi sa calatoresti pentru acest !o"? 4%.e ce crezi ca ti-ar placea sa traiesti in comunitatea in care este situata compania noastra? 4#. Care au fost motivele pentru care ai ales facultatea / universitatea pe care ai urmat-o? 31. Care au fost cursurile din facultate care ti-au placut cel mai mult? . Cum te a!uta in cariera ta cursurile si facultatea? 33. +i vreo zona geografica preferata? 44. Consideri ca notele tale apreciaza corect nivelul tau academic? 3%. #$. $(.escrie tipul de profesor care a avut cea mai "enefica influenta asupra ta.a un e*emplu de situatie in care a tre"uit sa iei o decizie relativ repede. 3$.e ce te-ai decis sa cauti un post in acest domeniu? 41.aca ai putea sa sc-im"i sau sa im"unatatesti ceva in ceea ce priveste facultatea ta. care ar fi aceste lucruri? 32. Ce este mai important pentru tine. #'. .escrie o situatie in care a fost nevoie sa iti folosesti calitatile de a comunica in scris pentru a depasi un punct critic important. 1pune-mi daca a e*istat vreo perioada in care a tre"uit sa treci peste . #2. . pentru ca aceasta sa vada lucrurile asa cum vroiai. +r fi o pro"lema pentru tine sa iti sc-im"i domiciliul? 4$. . .

Cateodata este usor sa te implici 3pana peste cap4. +minteste-ti de un proiect important si comple*.escrie o situatie in care alte persoane cu care lucrai la un proiect nu au fost de acord cu ideile tale. $&. $2.a un e*emplu de situatie in care ai facut acest lucru. .escrie o situatie in care ai aflat ca rezultatele tale nu erau pe masura profesorului sau sefului tau. . Cum ai facut fata situatiei? Cum te-ai simtit? %2. $1. .a-mi un e*emplu de cum ai aplicat cunostintele tale de la un curs in cadrul unui proiect al unui alt curs. %(. Ce ai facut in aceasta privinta? %&. .a e*emple de e*periente profesionale satisfacatoare si nesatisfacatoare.e ce natura a fost atentionarea? Care au fost pasii pe care i-ai urmat? Cum te-a facut asta sa te simti? Cum te-ai pregatit? %1.a-mi e*emplu de situatie in care a tre"uit sa te adaptezi rapid unor sc-im"ari inevita"ile. $4. . Cum ti s-a parut trecerea de la liceu la facultate? +i avut pro"leme de adaptare? %#. In rolul de lider al unui grup.atri"utiile tale pentru a-ti rezolva un tas2. Care sunt pasii pe care ii urmezi pentru a studia o pro"lema inaintea luarii unei decizii? $'. a tre"uit vreodata sa corectezi sau sa atentionezi un anga!at sau mem"ru al grupului? .escrie o situatie in care a tre"uit sa a!ungi la un compromis sau sa ii determini pe altii sa a!unga la un compromis. Care a fost nivelul tau de succes in educatia ta? Ce ai facut pentru a atinge acest nivel? %'. +i spus cuiva? 1i daca da. Care au fost pasii pe care iai urmat pentru a te pregati si pentru a termina proiectul? +i fost multumit de rezultat? Care ar fi fost pasul pe care l-ai sc-im"a sau l-ai fi sc-im"at daca ti-ar fi fost data aceasta posi"ilitate? %3. Cateodata identificam o pro"lema minora si o rezolvam inainte ca aceasta sa devina pro"lema ma!ora. $3.escrie o situatie cand a tre"uit sa ceri a!utor in cadrul unui proiect sau tas2.escrie situatii in care nu ai fost foarte multumit de realizarile tale. Cum a fost diferita evaluarea performantelor tale facuta de catre tine fata de cea facuta de profesorii tai? Cum ai facut fata situatiei? &(. . . Care a fost cea mai importanta sarcina pe care ai avut-o? Care a fost rolul tau? %4.a-mi un e*emplu de situatie in care ai reusit sa comunici cu succes cu o alta persoana c-iar si atunci cand aceasta nu te placea (sau invers). %%. Compara si diferentiaza perioadele in care munca ta a fost peste asteptari cu perioadele in care munca ta a fost su" asteptari. . . Ce ai facut? $#. Ce s-a intamplat? Ce ai facut? $$. . . +minteste-ti daca ai avut parte de o e*perienta profesionala in care seful tau nu era disponi"il pentru moment si s-a ivit o pro"lema. Cum te-au afectat? %$. 1pune-mi daca ti s-a intamplat sa ai un coleg care nu isi indeplinea partea de munca. cui? + luat managerul vreo masura pentru a corecta atitudinea acestuia? +i fost de acord cu actiunea managerului? $%.

1pune-mi care a fost cea mai dificila e*perienta legata de relatia cu clientii. desi nu aveai toate informatiile necesare. Cum ai procedat? Care a fost rezultatul? 1(4. Cum ai facut fata situatiei? '$.Cum determini prioritatile in programarea timpului tau? )*emplifica.&1. Care a fost su"iectul acesteia? Care au fost materialele pe care le-ai studiat? 1(2. . . +i avut succes? '#. Ce ai facut? '3. . Cum ai luat decizia? Cum are efect aceasta asupra ta astazi? '4. Care este cea mai mare greseala pe care ai facut-o? 1(1.a un e*emplu de situatie in care a tre"uit sa iei o decizie importanta. .a un e*emplu de situatie dificila in care era de dorit sa iti pastrezi o atitudine pozitiva. Ce cai ai gasit pentru a face activitatea scolara sau !o"ul mai usoare sau pentru a deveni mai eficient? &#. . in primul rand datorita eforturilor tale.entru ce fel de sef lucrezi cel mai "ine? )*emplifica. 1pune-mi daca a e*istat o situatie cand a tre"uit sa faci fata mai multor respons"ilitati. . '&.a un e*emplu de situatie in care a tre"uit sa lucrezi cu o persoana dificila. Cum te-ai organizat? Care a fost rezultatul? &4. careia a tre"uit sa-i faci fata 5 poate un client iritat sau nervos. Cum ai raspuns? Cum a afectat acel incident comunicarea ta cu celelalte persoane? 1(3. . Cum ti-ai organizat tas2urile? '%. &%. Ce e*perienta ai in tinerea unor prezentari? Care au fost cele mai reusite e*periente ale tale in tinerea unor discursuri? &&.a e*emplu de situatie in care te-ai confruntat cu o persoana care nu te placea.a un e*emplu de situatie in care ai facut ceva care i-a a!utat pe altii sa fie mai entuziasti.escrie o situatie in care a tre"uit sa utilizezi materiale de referinta pentru a scrie o lucrare. .escrie o situatie care a necesitat indeplinirea simultana a mai multor tas2uri.a un e*emplu de situatie in care a tre"uit sa convingi o alta persoana sa actioneze intr-un anumit mod. . Cum te-ai descurcat? '1. . .a-mi un e*emplu de situatie in care ai pacalit un profesor sau sef asupra unei idei sau pro"leme. '2. +i vreo sugestie pentru compania noastra? ''. 1pune-mi daca ti s-a intamplat sa fie nevoie sa iei o decizie. In ce sens era dificila acea persoana? Cum te-ai descurcat? '(. &3. . . Care a fost contri"utia ta cea mai importanta in cadrul companiei pentru care ai lucrat cel mai recent? 1((. &2. &$.escrie sistemul pe care il folosesti pentru a urmari mai multe proiecte . . 1pune-mi daca a e*istat o situatie cand a tre"uit sa lucrezi cu o persoana dificila.a-mi un e*emplu de situatie in care un coleg ti-a criticat munca in fata celorlalti. Ce ai facut si care a fost rezultatul? &'.escrie niste proiecte sau idei (nu neaparat ale tale) care au fost implementate sau duse la capat cu succes.ovesteste o situatie in care calitatiea de "un ascultator te-a a!utat 5 poate o situatie in care ceilalti nu prinsesera ideea c-eie a pro"lemei.

.escrie o anumita situatie in care ai lasat la o parte indatoririle tale pentru a a!uta un coleg sa inteleaga ce are de facut. . Cum arata stilul de conducere al fostului dvs. o cariera de succes? Intrebari privind studiile Care erau disciplinele la care intampinati cele mai multe dificultati si de ce? Ce discipline va placeau cel mai mult? Ati fost implicat si in altfel de activitati? Ce planuri aveti pentru instruire si studii suplimentare? Intrebari privind experienta profesionala Care dintre posturile anterioare a insemnat cel mai mult pentru dvs.escrie o anumita situatie in care ai convins colegi de-ai tai care nu se agreau sa lucreze impreuna.escrie o anumita pro"lema pe care ai rezolvat-o pentru seful sau profesorul tau? Ce rol au avut ceilalti? Care a fost rezultatul? 1(%.a-mi un e*emplu de situatie in care n-ai reusit sa fii gata cu un proiect la termen. Cum ai reusit acest lucru? Care a fost rezultatul? 1(&.simultan. Ce nu ai reusit sa faci? Care au fost consecintele? Ce ai invatat din asta? 1('. si de ce? Ce v-a placut cel mai mult la fiecare din posturile anterioare? In ce masura credeti ca ati contribuit la cresterea profitului firmelor pentru care ati lucrat? Cum ati ajuns la ultimul post? Descrieti cum ar arata pentru dvs. Cum l-ai a!utat? Care a fost rezultatul? Intrebari privind obiectivele in cariera Ati mai lucrat in acest domeniu? Unde va vedeti peste cinci ani? Cum ati aflat de postul nostru? Ce stiti despre acest post si despre firma noastra? Ce cunoasteti despre acest domeniu de activitate? Ce sarcini ati dori si v-ati astepta sa primiti pentru acest post? Ce fel de posturi va intereseaza cel mai mult? Cum arata pentru dvs. Ce ati invatat din locurile de munca anterioare? Cum va planificati o zi de munca? . Cum iti organizezi activitatea astfel incat sa termini proiectele inainte de termen? Cum te concentrezi asupra muncii? 1(#. sef? De ce ati plecat (aveti de gand sa plecati) de la ultimul post? Ce credeti ca v-a asigurat succesul pe posturile anterioare? Descrieti-mi va rog o zi tipica de lucru in posturile anterioare. . seful ideal.a-mi un e*emplu de situatie in care ai gasit o solutie inovativa pentru compania / firma la care lucrai? Ce rol au avut ceilalti anga!ati? 1($. . . o zi tipica de lucru? Dar una ideala? Ce inseamna pentru dvs.

calitati? Care considerati ca sunt slabiciunile dvs. munca in ec"ipa? Cat de importanta este pentru dvs.Intrebari privind abilitatile de comunicare si tipul de personalitate Cum v-ati inteles cu sefii anteriori? !referati sa lucrati in ec"ipa sau singur? Ati dori sa lucrati in fiecare zi cu aceleasi persoane sau sa cunoasteti mereu altele? Cu ce fel de persoane va place sa lucrati? Ce inseamna pentru dvs.? #a place sa e$ercitati mai multe activitati simultan sau sa va concentrati asupra unui singur lucru? #-ati putea impune in fata unui grup de %& angajati castigandu-le respectul? #a considerati un luptator? Care este cea mai mare greseala pe care ati facut-o in activitatea de pana acum? !e cine ati apreciat cel mai mult dintre fostii colegi? De ce? Intrebari privind autocontrolul Descrieti o situatie cand ati avut de-a face cu un client nervos. comunicarea cu colegii? Care credeti ca sunt principalele dvs. Cum ati procedat? !referati sa lucrati intr-un mediu linistit sau intr-un mediu dinamic provocator? Cum reusiti sa faceti fata stresului zilnic? .