Concluzie .Istoria internetului 2.Cuprins: 1.Dezavantajele internetului. 4.Avantajele internetului 3.

.

Un om informat este un om mai bogat (cel puțin spiritual). bani. informații juridice – legi. administrație. agricultură.ÎNFORMAȚII DE INTERES PUBLIC (care sunt publicate pe internet) . autocare. fie să -și găsească un partener de viață. avioane etc) . imagini. DIN TOATE DOMENIILE (politica.STAREA VREMII (meteo) . hotărâri etc) prezentate sub tot felul de forme: știri. prin care vei primi pe mail doar informațiile din domeniile care te interesează.COMUNICARE cu instituțiile publice și companii private (găsirea numerelor de telefon și fax. Bogăția informațiilor care există pe internet te poate ajuta să-ți formezi păreri într-o mai bună cunoștință de cauză. posibilitate de comunicare prin mail – poștă electronică etc) . Internetul oferă omului modern o grămadă de avantaje. sport. MERSUL TRENURILOR și altor mijloace de transport (autobuze. vreme. Te poți abona gratuit la tot felul de newslettere. fie îl ajută să economisească timp.ȘTIRI .Avantajele internetului (ce benefici ofera internetul) : Tot felul de INFORMAȚII. videoclipuri etc. microbuze. articole. care îi ușurează sau îi îmbunătățesc viața. și să acționezi în consecință. fie îi oferă modalități de a-și petrece timpul simțindu-se mai bine (cel puțin pe moment).

skype etc. gratuit. comunicare cu rude și prieteni. comunicare cu profesori etc .Acces la CURSURI ONLINE (unele gratuite). ANUNȚURI referitoare la orice: cumpărări-vânzări. siteuri de socializare.Căutarea şi găsirea unui serviciu . comunicare cu colegi de școală/facultate/serviciu. forumuri. liceului. prin: MAIL.Comerț electronic .. . pariuri etc . siteuri de socializare. există posibilitatea de a vorbi ca la telefon.posibilitatea de a găsi și cumpăra produse de care ai nevoie. filme.Posibilitatea de a da. messenger. evenimente. jocuri de noroc. shopping. Posiblitatea de a vinde chiar tu diferite produse. matrimoniale. serviciului şi tot restul vieţii) .Posibilitatea de a lucra de acasă . ca persoană juridică. la cel mai mic preț de pe piață. și alte informații/documente utile în pregătirea profesională și carieră (valabil în perioada şcolii. gratuit. proteste etc .COMUNICARE rapidă și facilă cu oameni de oriunde de pe glob (SOCIALIZARE). blogging. muzică. poze. jocuri. sau chiar fizică. facultăţii.Acces la ”RESURSE-DROG” care să ne relaxeze(”drogheze”) creierul: cărți.

Dezavantajele internetului : Comunicarea virtuală a schimbat comunicarea clasică din punct de vedere psihologic. acestă lume presupune abandonarea lumii reale. sau să mergem la cinematograf pentru a putea vedea un film. nu fac nimic altceva. rezultatele slabe profesionale. Printre aspectele negative . Izolarea socială. alte ocupaţii şi altă personalitate oferindu-şi satisfacţia de a fi puternici. aceştia capătă un comportament prin care sunt colerici. rude. prin aceasta. să mergem la magazin dacă avem nevoie de ceva. Cei care cu adevărat se pot exprima mai greu. ignorarea sănătăţii sunt câteva dintre consecinţele utilizării în exces al Internetului. Adolescenţii fac parte din categoria celor afectaţi de această lume virtuală. să înlocuiască lumea reală. sunt timizi şi neîncrezători. cu o altă înfăţişare. nu îşi găsesc locul. cad pradă primii acestor tentaţii. deoarece ajung. să fie cine îşi doresc şi nu ceea ce sunt. ar fi restricţionate. şi ajunge încet să fie exclusiv. în loc de lipsiţi de încrederea în sine sau timizi. deficite comportamentale. părăsirea vechilor activităţi şi a unor persoane din viaţa lor. au o imagine proastă despre ei. colegi. vorbi. Odată intraţi. Prin comunicarea clasică era nevoie să ne întâlnim ca să ne putem vedea. se enervează din aproape orice. Timpul pe care tinerii îl oferă Internetului este din ce în ce mai mare. În lipsa lui. Spaţiul virtual oferă acestora tentaţia de a avea orice identitate. Această adicţie îi lasă în urmă pe prieteni. plăcerile. Ei se prezintă de multe ori ca fiind adulţi. neştiind ce să facă cu timpul liber. sunt trişti. maturi. deprimaţi. interesele şi distracţiile. şcoala. fară interese.

atât timp cât este folosită cu moderaţie şi doar cu scop utilitar sau ajutator. .Concluzie : Internetul este una dintre cele mai performante şi folositoare unele ale lumii moderne. a tinerilor din ziua de astăzi.

Mulumim pentru vizionare ! Realizat de elevi Colegiului National “George Cosbuc” Nasaud din clasa a X-a B Diriginte: Schiopu Elisabeta Realizatori: Birte Onisim Scridon Darius Iloaie Ionica Moldoveanu Florin Bota Abel .