CURS OPTIONAL

UNITATEA SCOLARA:

COLEGIUL COMERCIAL ”CAROL I”

ARIA CURRICULARA:

LIMBA SI COMUNICARE

SPECIALITATEA:

LIMBA ENGLEZA

TITLU: “SUCCESSFUL WRITING”
TIPUL DE OPTIONAL: EXTINS
PROPUNATOR : prof. Anca- Georgiana Udrea
CLASA: aXI-a si a XII-a – intensiv engleza
NR.ORE/SAPTAMANA: 1
DURATA: 2 ANI
ANUL SCOLAR: 2012-2013

in special a limbii engleze. ar trebui avut in vedere si faptul ca orasul Constanta este un oras-port si ca existenta si succesul contractelor cu firme straine implica si cunoasterea unei limbi de circulatie internationala. in ciuda concentrarii atente asupra dobandirii si consolidarii abilitatilor de scriere a textelor de natura literara si non-literara conform normelor unanim acceptate. Nu in ultimul rand. Optionalul de fata isi propune mai ales familiarizarea elevilor cu cerintele alcatuirii unui text in limba engleza si pregătirea acestora în vederea susţinerii unor examene şi concursuri şcolare. De asemenea. introducerea limbii straine ca proba obligatorie la examenul de bacalaureat este un alt argument in favoarea studiului intens al limbii engleze in liceu. scrisori. interumana. in cadrul relatiilor bi- si comunicarea multilaterale in domenii diverse. Elevii vor discuta despre diverse teme de interes. fara de care ar fi imposibil sa se ajunga la un text bine structurat. cu accent pe latura scrisă a limbii. vor înţelege şi vor aplica regulile de alcătuire corectă a diferitor tipuri de eseuri. transferul de informatii bibliografice la diverse discipline de invatamant sunt doar cateva din domeniile in care limba engleza a devenit un element indispensabil. se exerseaza si abilitatile de ascultare. se observa o crestere constanta a interesului pentru studiul limbii engleze. II. precum si alte tipuri de texte scrise in limba engleza. cum sunt olimpiada la limba engleză si examenele pentru obtinerea certificatelor Cambridge. aparitia INTERNET-ului. . dezvoltandu-le exprimarea creativă în scris.I. comunicare si citire. precum si alcatuirea lucrarii in vederea obtinerii atestatului de cunoscator al limbii engleze la sfarsitul clasei a XII-a. Elevii vor dobandi cunoştinţele de care au nevoie pentru redactarea acestor tipuri de scrieri şi vor înţelege importanţa respectării regulilor. Obiective In urma parcurgerii cursului elevii vor alcătui eseuri şi scrisori. compuneri narative şi descriptive. Utilizarea la scara larga a acesteia pe plan international. Un alt avantaj incontestabil al cursului este ca. Argument In ultimii ani.

2. Competenţe generale 1.exercitii oratorice (cultivarea abilitatilor coerent retorice). referitoare indoielilor. sa extinda un nucleu ideatic intr-un - alcatuirea unor compuneri text literar/non-literar.1.redactarea unui text. 4. sa exprime.corelarea mesajul textual explicit cu (non-)literare corelate cu textele poetice mesajul auditiv.III. sa ofere propuneri personale de texte . Corelarea unui mesaj scris cu un mesaj vizual in vederea constituirii unui tot coerent. Exprimarea libera a opiniilor proprii sub forma scrisa coerenta. la dezbateri (cultivarea temele propuse. acestui curs optional.2.1. Exemple de competenţe specifice şi de activităţi de învăţare COMPETENTE SPECIFICE CONTINUTURI La sfarsitul clasei a XII-a. IV. 3. 1. 4. a certitudinilor opiniilor. abilitatilor . in grup/ arii de interes cultural/ literar. elevul va fi Pe parcursul clasei a XII-a.2.1. se recomanda capabil: urmatoarele activitati: 1. sa participe la discutii/ dezbateri cu - privire la tematica propusa in cadrul discursive). Aprecierea. in mod clar. a calitatii unei creatii proprii sau apartinand unui coleg. 3. la justa valoare.2. .formularea opiniilor personale referitoare propria la diverse aspecte ale textelor studiate. 4. sa formuleze. sa isi motiveze in scris propriile - optiuni si preferinte cu privire la continutul coerent. 5. deja propuse. . 3. in mod logic si coerent. interpretare a unui text literar/non-literar.1. Receptarea mesajului unui text literar/ non-literar.exercitii de improvizatie. Comunicarea cu lumea inconjuratoare prin intermediul propriilor creatii. sa descopere conexiuni intre diverse perechi. 2. 2. logic si . 2. formularea de discurs argumentativ cursului. sa alcatuiasca propriile texte poetice/ .

A isi insusi si a utiliza formule de politete/ formule standard de introducere si incheiere a unei scrisori/ unui eseu literar.1.elaborarea unor fise de apreciere a propuse textelor propuse. Prezentul-ecou pentru evenimente din trecut si pentru proiectii viitoare VI. sa inteleaga specificitatea textelor . 7. Probleme si solutii la indemana noastra. locutiuni. Verbul: moduri nepersonale. sa realizeze propriul portofoliu de . A descrie ocazii si evenimente speciale. 5. Lumea din exteriorul si interiorul nostru. Substantivul: substantive partitive. Adjectivul: idiomuri. Adverbul: topica si locutiuni adverbiale. 2. 5.eseistice pornind de la temele propuse. 2. 4. 4. A cere si a oferi informatii. 3. 7. Aspecte ale creatiei literare. impresii si reactii. Prepozitia: constructii idiomatice. ELEMENTE DE CONSTRUCTIE A COMUNICARII: 1. din tematica acestui curs Valori şi atitudini 1. 8. 3. Conţinuturi FUNCTII COMUNICATIVE ALE LIMBII: 1. A exprima pareri. A exprima preferinte. Pronumele: pronume relative si interogative. contexte de folosire. 5.2. Conjunctia : clasificare. 3. si a circumstantelor care conditioneaza compunerea dirijata. 6. A formula probleme si a oferi solutii. optional. 5. V. A descrie persoane din punct de vedere fizic si moral. 6. . Situatii concrete de viata.alcatuirea unei antologii de creatii proprii reguli de construire a unor compuneri cu inspirate forma fixa. A da detalii despre structura si amplasarea unui obiect. 5. 4. 2.

Express Publishing . Propozitii subordonate relativ-atributive. scrisori) .proiecte în grup Funcţii de comunicare: .filme Elevii vor realiza: .8.articole .descrierea unor situaţii. Elevii vor recepta: .dezbateri .texte autentice scrise (articole de presă.refuzul. Structuri emfatice: Inversiunea – reguli si exceptii.invitarea cuiva . dezbateri -ordonarea de argumente . Bibliografie Virginia Evans – Successful Writing (Proficiency). acceptarea unor invitaţii . dezacordului .exprimarea acordului.descrieri . infirmarea de informaţii . oferirea de informaţii .iniţierea unui dialog.solicitarea.povestirea unor evenimente . personae .naratiuni -scrisori -eseuri -reportaje .confirmarea. 9.evaluarea unei situaţii VII.inregistrari audio originale .exprimarea unei opinii personale .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful