You are on page 1of 3

Vergadering met Bram de Baere ivm flyer Bram suggereert dat we best inzetten op iets wat aanspreekt ipv

te veel informatie. Zeker aangezien we ook al uitleg zullen geven in studentengroepen, en aangezien er ook een uitgebreide handleiding op de website staat, lijkt het hem beter om gewoon bij de essentie van de website te blijven en ons niet te veel te verliezen in de uitgebreide content: een website voor leerkrachten artistieke vakken met community voor uitwisseling van ideen. Hij stelt voor om, bijvoorbeeld, het format van deze online quiz te gebruiken: http://www.buzzfeed.com/jenlewis/quiz-can-you-tell-the-difference-between-modern-art-and-art Aan de hand van fotos van dingen die leerlingen realiseerden in de les esthetica of plastische opvoeding (eventueel lanceren we een oproep via de website stuur het beste kunstwerk, ontwerp, idee, .. van je leerlingen) maken we een vijf of tiental kaartjes kunstenaar of leerling?, waarbij we een detailfoto tonen van iets wat een leerling maakte. Eventueel neem ik contact op met een aantal kunstscholen of academies en stel hen gelijkaardige vraag indien er weinig respons komt. Op de achterzijde het antwoord en meer inspirerende lesideen vind je op www.muzes.be met het logo. Deze kaartjes bundelen we dan in een creatief mapje. In het boek dat ik meekreeg van de drukker staan er heel wat makkelijke mapjes om de kaartjes in te bundelen. Andere, mogelijke slogans: Daag je leerlingen uit. www.muzes.be Leerlingen doen het beter. www.muzes.be Meer verrassingen vind je op www.muzes.be

Of, we maken een tiental kaartjes die we individueel uitdelen. In een groep studenten wordt er dan meteen ook gekeken naar de andere kaartjes, eventueel ook uitwisselen. Bram zegt ook in te zetten op de hoeveelheid van informatie door met verschillende ontwerpen te werken. Dit toont meteen hoe uitgebreid de website eigenlijk is. Eventueel kunnen we deze voorbeelden ook printen op een poster, die we dan in opgeplooide vorm uitdelen. Zo geef je het publiek iets wat ze eventueel zelf zouden kunnen ophangen al moet het gebruikte beeld dan wel genoeg aanspreken. Hieronder een aantal (prille) voorbeelden: het eerste voorbeeld is vrij rechtlijnig, het tweede zou ook wat humor kunnen injecteren in de campagne.

Big Fish Leerlingen van het CVO, Mechelen. 2011.

Daag je leerlingen uit. www.muzes.be

Muzes vzw, een vereniging van leerkrachten artistieke en muzische vakken heeft sinds kort een online community. Registreer je en ontdek bruikbare lesideen, inspirerende werkvormen en overleg met collegas uit heel Vlaanderen.

De Zieken Bezoeken Leerling van Pieter Breughel de jongere, Begin 17de eeuw.

Leerlingen doen het beter. www.muzes.be


Muzes vzw, een vereniging van leerkrachten artistieke en muzische vakken heeft sinds kort een online community. Registreer je en ontdek bruikbare lesideen, inspirerende werkvormen en overleg met collegas uit heel Vlaanderen.