You are on page 1of 2

Rejuvelac-ul este o bautura fermentata care are rol important in procesul de digestie.

Are un gust placut (parere personala), usor acidulat, putin acrisor, cu o aroma asemanatoare borsului (o aroma mai slaba decat a borsului. Spun asta pentru ca mama imi face mereu bors si sunt familiarizata cu gustul si aroma lui). Se obtine cu ajutorul cerealelor: grau, ovaz, secara, mei, quinoa etc.

!istenta acestei bauturi se datoreaza unei persoane deosebite, dr. Anne "igmore, o femeie dedicata slujirii sanatatii oamenilor, o persoana care a fost numita #mama alimentelor vii$, un pionier in utilizarea sucului din iarba de grau si a alimentelor vii necesare dezinto!icarii si vindecarii corpului, a mintii si a sufletului. %atorita ei, foarte multi oameni au reusit sa se vindece de multe bolii, printre care si cancer.

Anne "igmore a fondat un institut, &ippocrates &ealt' (nsistut, institut prin care ajuta oamenii sa se vindece singuri urmand filozofia celebrului medic din )recia antica, &ippocrate, care a spus:$ *ie ca alimentele sa fie medicamentele voastre$. a a fost convinsa ca sanatatea este pastrata si castigata (in cazul in care o pierdem in fata bolilor) prin alimentatia vegana.

Proprietati rejuvelac: - este bogat in enzime care ajuta la digestie, - contine + vitamine din comple!ul de vitamine ,, vitamina - contine proteine, carbo'idrati, de!trine, fosfati si amilaze, - in procesul de fermentare se produce acidul lactic - contin foarte multe bacterii folositoare mentinerii sanatatii tractului intestinal, bacterii pe care le doriti in alimentatie datorita unor iaurturi care se lauda ca le au (dar realitatea sta cu totul si cu totul altfel). Reteta. Ingrediente. ste foarte simplu de obtinut, conditia principala fiind rabdare si atentie (in sensul de a nu uita sa verificati la un anumit interval de timp) si cereale de calitate (preferabil ecologice si nu foarte vec'i pentru ca nu vor incolti). Aveti nevoie de: - 1 cana seminte de cereale ecologice (pentru a fi siguri de reusita, dar si pentru calitatea produsului pe care-l veti obtine). u am facut doar din grau, dar data viitoare voi combina mai multe cereale - 5 cani de apa rece si -,

- un borcan mare, sterilizat, de cca 2 litri - o bucata de tifon (optional. u nu am folosit).

%aca doriti sa obtineti o cantitate mai mare de rejuvelac, mariti cantitatile de mai sus. .. Spalati foarte bine boabele de cereale pe care le veti folosi si indepartati eventualele boabe de cereale ce nu par a fi sanatoase, rezidurile sau boabe alterate. /. 0uneti-le in borcanul pe care l-ati sterilizat dupa ce ati scurs bine apa. 1asati-le la germinat .2-./ ore si apoi spalati-le din nou. 3. 0rocedati in acest fel, spalat si lasat in borcan la interval de .2-./ ore pana germineaza. 4. 5and au germinat adaugati cele 6 cani de apa peste cereale, acoperiti borcanul cu tifon si legati-l bine. 0uneti borcanul intr-un loc intunecos (camara sau dulap) si lasati-l / zile. 6. %upa / zile, la suprafata se va forma o pojg'ita alba (e!act ca la bors). Strecurati lic'idul si puneti-l la frigider. u l-am folosit la reteta de branza de caju, dar si ca bautura in fiecare dimineata in loc de cafea. 7erge foarte bine si amestecat cu sucurile pe care le consumati la micul dejun (obtinute acasa, evident).

8. %upa ce strecurati puteti sa mai adaugati inca 6 cani de apa peste aceleasi boabe si sa mai lasati inca o zi la fermentat (de data asta va dura mai putin, dar si aroma va fi mai puternica). Am inteles ca s-ar putea sa obtineti c'iar 3 serii de rejuvelac din aceleasi boabe germinate, dar eu am preferat sa le arunc dupa a / a tura si fac alta serie din cereale proaspete.

9 parere de final: este o bautura usoara (gust si aroma), cu proprietati e!traordinare, care sper sa faca parte din viata mea permanent de acum incolo (si sper ca si din viata voastra) in cat mai multe variante posibil (bauturi si produse).