Cuvantul care vindeca

- Iubitorii de poezie din Romania vor fi mirati sa afle ca un poet rasfatat, candva, de revistele literare a devenit, cu vremea, “vindecator”. Desigur, nu e vorba de un tamaduitor oarecare, ce vinde apa cu zahar pe post de elixir al vietii, ci de un intelectual cu diploma de profesor, pe care lipsa vederii l-a ajutat sa-si dezvolte o perceptie senzoriala cu totul aparte, care ii permite sa ghiceasca si chiar sa tamaduiasca suferintele omenesti. rigore !lbu ral vindeca prin cuvant -

"n ghicitor in vorbe

Profesorul Albu Gral si-a botezat metoda de vindecare sermoterapie. Vorbirea
poate fi un medicament puternic. Pare o joaca, dar nu e. In zece ani de cand raspunde in direct ascultatorilor posturilor de radio “Euronova” si “ adio !otal”, a rezolvat peste "### de cazuri, unele dintre ele aflate la limita disperarii. Acolo unde tomo$raful sau rezonanta ma$netica ezita, sermoterapia ramane ultima sansa. %uvantul are virtuti miraculoase. %u o vorba, poti distru$e sau poti vindeca. !aine ale rostirii. %a orice nevazator, Gri$ore Albu Gral te intampina in pra$ cu un zambet bland si usor mirat - blandete de pustnic adancit in $anduri si meditatie, departe de zarva si uratul acestei lumi. &ara sa spuna vreun cuvant, te conduce tacut prin incaperile casei, lasandu-te rabdator sa vorbesti, sa-ti ceri scuze pentru deranj, pentru insistenta si alte maruntisuri de circumstanta. 'abar n-ai ca esti in plin e(amen. Gri$ore Albu Gral deja te-a citit) esti inalt, esti $rabit, ai ceva probleme cu rinic*ii si cu ficatul, dar nu e $rav. Vocea si intonatia, succesiunea anumitor vocale sau respiratia spun multe despre tine. +u e $*icitura si nici parapsi*olo$ie. E o intrea$a stiinta, pe care Gri$ore Albu Gral crede ca a descoperit-o) sermoterapia sau vindecarea prin cuvant. ,n intre$ sistem, simplu si complicat in acelasi timp, plin de ciudatenii si de adevaruri la indemana oricui.

un camp cu flori. poruncitoare parca. +u vrea sa vorbeasca despre asta. Intrerupandu-se din nou. 3-a casatorit.nui telespectator i s-a pus precis dia$nosticul. de multe ori. lumea cu invelisul ei de forme si culori este o poezie pe care a invatat-o pe de rost. ei simt bine. %a orice nevazator. pentru a reveni. Gri$ore Albu Gral a vazut. Gri$ore Albu Gral are o memorie fenomenala. desi o le$atura trebuie sa e(iste. 2ipsa vederii dezvolta alte simturi. dornici sa-l cunoasca.. in cautarea pac*etului de ti$ari. privind demonstratia profesorului Gral.%ei care nu credeau ca acest lucru e posibil au ramas cu $ura cascata. %u acelasi $est ne$rabit. #a inceput a fost cuvantul !e pofteste sa iei loc in micul sau birou improvizat in bucatarie. %unoaste locul fiecarui obiect din casa. In tufisurile intunecate ale memoriei. la ideea pe care tocmai o incepuse. repere si variante . devenind membru al . Isi da adresa. dar si inteleptii calu$ari tibetani0 Gri$ore Albu Gral refuza drastic toate aceste e(plicatii./ -amenii obisnuiti cred ce vad. +evazatorii sunt constransi sa creada ce simt si. Vederea interioara0 Al treilea oc*i0 Glanda pineala despre care vorbeau profesorii Par*on si 1ilcu.!V. Pentru el. refuza sa-i spui ca e orb . casa parinteasca de la 3eaca--lt sau fi$ura mamei. conversand cu o dictie clara. e(plorator. oferind sumedenie de amanunte vizuale. apoi. in cadrul emisiunii lui %ristian !abara. A publicat mai multe volume de poezii si un roman. discuta la telefon cu oameni disperati sau cu simpli curiosi. %ompenseaza. A fost ani de zile profesor in Vatra 2uminoasa si a predat elevilor lo$ica. 6e ce s-ar plan$e si s-ar considera altfel decat ceilalti0 A terminat doua facultati) &ilosofia si 2iterele. la P . ce lasi in dreapta. %u o furie indarjita. in timp ce isi plimba de$etele pe intinderea de musama a mesei. cand o $renada i-a e(plodat in fata.cu atat mai putin sa-i plan$i de mila. 3-a avantat in studii filolo$ice. intretaiat de mici ezitari isi e(tra$e cand si cand .niunii 3criitorilor. . cateva ima$ini asteapta uitate de mult. orbirea este un accident5 o lipsa si atata tot. adancind taina limbilor vernaculare si elementele lin$vistice de substrat. fara nici o abatere. prin simpla ascultare a felului in care vorbea. are doua fetite superbe si .ce vezi in stan$a. Pana la 4 ani. asa cum cunoaste toate cotloanele cartierului sau $ropile din asfalt.telefonul mobil. Pentru Gri$ore Albu Gral. aproape salbaticite) un rasarit de soare. nume de strazi si de ma$azine.

!rebuie sa fii un initiat. bantuind muntii in cautare de ener$ii primare si de liniste. . ideea e simpla. rostire/ a ajuns muncind pe branci.lucru perfect adevarat. sa anunte pompierii ca pe strada %alarasi nr. “Acolo apare o zona de stri$at. dar asta nu inseamna ca ea nu e(ista. te trezeste la viata. Interzise sunt.” . care telefonase in timpul emisiunii. de tipat. 78 e un incendiu .0/ %uvintele au viata si putere. de pilda. locul unde este suferinta.le$area de boala/ sau p . dezvaluie probleme cu intestinele sau cu pancreasul. Indiscutabil . 6ezvolta simturi si stereotipii dinamice. %ancerul. preotul cu enoriasul. &ara sa ne dam seama. care inseamna juramant. forta lui a fost capabila sa nasca universul si viata0 -amenii au pierdut ma$ia initiala a cuvantului. capabil sa produca o sc*imbare pe plan e(istential0 3a alun$e boala. -are 9iblia nu ne invata ca la ori$inea tuturor lucrurilor a fost cuvantul0 %a. frecventa unor sunete creste. in frecventa lor. . ploaia. insuflata de %reator. vocalele stabilesc. 6ia$nosticarea urmeaza si ea un traseu sonor asemanator.termen latin. descantecele.-are ma$ia populara. i-a spus unui ascultator. 1asculine sau feminine. seceta etc. Aparent. invitat fiind la postul de radio “Euronova”. Gri$ore Albu Gral stie a le citi. plantele care contin consoana l . 9usuiocul. e(ista o le$atura intre nume si persoana.crede Gri$ore Albu Gral/. care contine in nume consoana r. i sau i arata un deficit al comandamentului deciziei si unele tulburari de metabolism.calatoreste enorm. &recventa sporita a vocalei e dezvaluie probleme se(uale sau $enitale. spre e(emplu. Acolo e boala. nu folosesc aceeasi stiinta a rostirii unui anume cuvant. nu poate fi combatut decat cu o planta care sa aiba in ea un opozant lin$vistic. +ici vorba de revelatii sau soapte venite din eter. intre numele bolii si numele remediului. desi nici el nu-si e(plica de ce. !otul sta in comunicare. care contine un b ener$izant5 un b care parca te indeamna la joc. 1isterul le$aturii omului cu sine. cu tot ce il inconjoara) mama cu copilul. umanitatea cu 6umnezeu. ca sa urmaresti intrea$a demonstratie a profesorului Gri$ore Albu Gral. 2a sermoterapie .plamadirea bolii/. in sc*imb. cand vorbim.

o zicere importanta.nde te $rabesti0 %a sa auzi cuvantul lui 6umnezeu. +u te vindeci. dupa aceea. +u prin z$omot o biruim. !acerea e a cerului. Vorbirea ta intrerupe o le$atura. “&iecare limba” .putem invin$e in tacere. Alt instrument nu are. frecventa vocalelor.zice profesorul Gral . poruncesc $andurilor sa astepte. in total. Pana si medicina alopata lucreaza intr-un mod asemanator. stabilirea in$emanarii dintre nume si persoana. ezitarile si pauzele. . !otul se cantareste si se judeca in acelasi timp) vocea. prin cuvintele mantra. daca nu crezi in ce spune medicul. este acelasi mijloc prin care lucreaza si un preot. cu ispita. In definitiv.“are un cod numeric al ei. infuzoare de optimism. in care locul nasterii..in timp ce se roa$a. 6e multe ori.“le spun celor bolnavi sa astepte.marturiseste profesorul Gral . simtim o teama cumplita de noi insine. discutand launtric cu $andul. !ot asa fac si pustnicii .” 3implificand drastic. . sermoterapia vindeca prin pozitivare. ma ispitesti cat vrei. 3i el trudeste prin cuvant. te*nica dia$nosticarii este complicata ca o funie rasucita in sac.un leac la indemana tuturor -ricum. trebuie sa asculti.$ptimismul . luna si ziua deseneaza cifric o *arta lamuritoare asupra repartitiei tipurilor de ener$ie . 2a asta se adau$a un tabel. asa incat un $erman nu poate fi tratat aplicandu-i codul fono$enetic al limbii romane5 si invers. 2asa-ma sa termin ce am inceput si.:.” . “Adeseori” . daca el nu stie sati vorbeasca.

Publicitatea i se pare o mare ispita. 3a nu barfesti sau sa te enervezi pe celalalt. care au clarviziune. Gri$ore Albu Gral refuza sa vorbeasca despre sine. 2oveste sau alina. %uvantul e arma cu doua taisuri. ci sa ai o conduita de viata sanatoasa si. cand boala are anumite semne. bun sa uimeasca lumea. o pedeapsa c*iar. In definitiv.de la “6racula”. pana la “&enomene paranormale” . nu trebuie sa urmezi un tratament anume.nu numai ca l-au prezentat ca pe o ciudatenie a naturii. 3unt oameni care vad cu de$etele.cide sau vindeca. 6ere$land pe altul. poate. te dere$lezi pe tine. spre uimirea totala a medicilor. dar nu se vede. Pentru asta. care vad aura corpului. 6aca vazatorii nu-si folosesc aceste daruri este pentru ca nu sunt atenti. mai ales. . <iarele de scandal . 3a te ro$i cu vorbe simple si. fondul abisal. 3a-ti stapanesti maniile. la aceeasi ora. 3a aplici in toate lectia smereniei. precum Valentina de la Iasi. A preveni e mult mai intelept si mai de pret decat a vindeca. +u vrea nici bani si nici fala desarta. nu stiu sa se concentreze pe un obiect. pe cat posibil.%eplacerile celebritatii %*iar daca pana acum a vindecat numeroase cazuri. dar i-au creat o falsa autoritate. pornirile. calitatile pe care le are un orb le are toata lumea. ca sa fie transformat intr-un numar de circ. inclusiv un cancer *epatic. . sa nu dispretuiesti cuvantul. pe care profesorul o nea$a cate$oric. Gri$ore Albu Gral e convins ca sermoterapia se adreseaza cel mai bine oamenilor aparent sanatosi. 3a vorbesti bland si cu dreptate. aul provocat aproapelui se rasfran$e si asupra ta. +u intamplator. !ine prea mult la linistea sa si a familiei.

1ai mult c*iar. ca sermoterapia . pentru cei interesati preda niste cursuri si deja are un ucenic de nadejde in ale sermoterapiei . medici sau oameni simpli. asta face . ajuta pe toata lumea. %at poate.%elebritatea e o *aina prea $rea pentru profesorul Gral.educa si pune de$etul pe rana. curiosi sa cerceteze fenomenul. * 6e cand a aparut la emisiunea lui %ristian !abara. 3ermoterapia. E limpede ca nici o vindecare nu e posibila fara reec*ilibrarea mentalului. despre nerabdarea a$resiva a oamenilor de a-si rezolva toate problemele peste noapte. &ara aceasta conlucrare. despre starea de tranzitie din mintea si sufletul nostru. pana oboseste. fara nici o pretentie. sa-i ajute a casti$a la obin$o ori sa primeasca viza turistica pentru Germania. are deja o ima$ine concreta despre *aosul in care traim. %*iar daca Gri$ore Albu Gral nu vede. finalmente. Asta nu-l impiedica sa curme discutia cu cine nu merita sau sa repete. +u o data i s-a intamplat sa fie sunat de catre oameni care ii cereau sa le $aseasca cainele pierdut. Adevarata vindecare o face 6umnezeu si credinta fiecaruia. tratamentul s-ar transforma intr-un penibil si steril monolo$. telefonul lui Gri$ore Albu Gral suna intruna) cazuri $rave sau doar bolnavi inc*ipuiti.o asistenta medicala din !ar$u-1ures. unde a uimit pe toata lumea prin e(actitatea dia$nosticului.

pot provoca raul. 6e arma te poti feri . Eu am descoperit principiul.Invata sa asculti. Adevaratul cuvant e blandete si dra$oste. ci si terapie. ca efectul unei sedinte este limitat . cateva indemnuri pot fi utile mai ales celui care doreste sa-si pastreze starea de sanatate. &iecare din noi avem o lampa de control interior. . implicit. Gri$ore Albu Gral are o mai vec*e si sacaitoare nemultumire .de cuvant nu ai cum.nu intele$e de ce presa il prezinta ca pe un miracol. “&ara conlucrare si fara interiorizarea semnificatiei. &faturi de viata lunga %*iar daca in sermoterapie nu se pot da sfaturi concrete.3a ne sc*imbam atitudinea fata de vorbire si. . . sa verifice. in realitate. . printre altele) sa nu pierzi raportul dintre simbol si realitate. . sa perfectioneze. 3a avem clipele noastre de meditatie.Porunca biblica . %ea mai perfida crima este lo$ocidul .nu e panaceu. !raim intr-o lume a z$omotelor si a vorbelor $oale. 3a nu credem ca sanatatea noastra nu are de suferit. sa foloseasca binefacerile sermoterapiei. sa vedem ce am facut bine si ce am facut rau. 2e ramane altora sa continue. 3a ale$em.moartea prin cuvant. de sin$uratate.In primul rand. . deci.sa nu iei in desert numele 6omnului/ inseamna. E medicament si viata. vindecarea prin cuvant fiind strict individualizata. %uvantul este doar un declansator. de meditatie.intre = si ma(imum =# de zile. 3a invatam macar a ne apara si a ne pazi de $reseli. cand.%ultiva-ti momentele de tacere.” 6esi nu vrea sa o recunoasca. terapia prin cuvant nu e posibila. cu e(ercitii si tenacitate. e bine sa constientizam anumite momente ale zilei. fata de semeni. El pune in miscare comandamentul cerebral. orice om ar putea. in functie de puterea de su$estionare a bolnavului. dintre nume si persoana. +u e doar politete. %uvintele pot rani.

deci. SORIN PREDA . dotata cu forta spirituala pozitiva/.In relatia cu aproapele. %ele mai utile sunt. sa constientizezi/ si “Asa a fost sa fie” . il respin$i. In *induism si in budism.ceea ce inseamna ca ster$i raul. !otul tine de fantezia fiecaruia. urmatoarele e(presii) “Am luat aminte” . .asta te obli$a sa $andesti.. se alinta. . cat tonalitatea.cuvant sanscrit care inseamna instrument de $andire. indra$ostitii isi dau nume. * 2uati aminte.!oate cuvintele pot deveni mantre . %uvantul e inceputul. nu-l mai lasi sa lucreze. mantra este o silaba sau o fraza sacra. nu cuvintele in sine conteaza. nu o fa cu multe cuvinte. este c*iar esenta e(istentei noastre.%and te ro$i. insa. la valoarea cuvantului. Pot fi vindecatoare. intonatia blanda. e si sfarsitul. +u intamplator.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful