You are on page 1of 8

Cuvantul care vindeca

- Iubitorii de poezie din Romania vor fi mirati sa afle ca un poet rasfatat, candva, de revistele literare a devenit, cu vremea, “vindecator”. Desigur, nu e vorba de un tamaduitor oarecare, ce vinde apa cu zahar pe post de elixir al vietii, ci de un intelectual cu diploma de profesor, pe care lipsa vederii l-a ajutat sa-si dezvolte o perceptie senzoriala cu totul aparte, care ii permite sa ghiceasca si chiar sa tamaduiasca suferintele omenesti. rigore !lbu ral vindeca prin cuvant -

"n ghicitor in vorbe

Profesorul Albu Gral si-a botezat metoda de vindecare sermoterapie. Vorbirea
poate fi un medicament puternic. Pare o joaca, dar nu e. In zece ani de cand raspunde in direct ascultatorilor posturilor de radio “Euronova” si “ adio !otal”, a rezolvat peste "### de cazuri, unele dintre ele aflate la limita disperarii. Acolo unde tomo$raful sau rezonanta ma$netica ezita, sermoterapia ramane ultima sansa. %uvantul are virtuti miraculoase. %u o vorba, poti distru$e sau poti vindeca. !aine ale rostirii. %a orice nevazator, Gri$ore Albu Gral te intampina in pra$ cu un zambet bland si usor mirat - blandete de pustnic adancit in $anduri si meditatie, departe de zarva si uratul acestei lumi. &ara sa spuna vreun cuvant, te conduce tacut prin incaperile casei, lasandu-te rabdator sa vorbesti, sa-ti ceri scuze pentru deranj, pentru insistenta si alte maruntisuri de circumstanta. 'abar n-ai ca esti in plin e(amen. Gri$ore Albu Gral deja te-a citit) esti inalt, esti $rabit, ai ceva probleme cu rinic*ii si cu ficatul, dar nu e $rav. Vocea si intonatia, succesiunea anumitor vocale sau respiratia spun multe despre tine. +u e $*icitura si nici parapsi*olo$ie. E o intrea$a stiinta, pe care Gri$ore Albu Gral crede ca a descoperit-o) sermoterapia sau vindecarea prin cuvant. ,n intre$ sistem, simplu si complicat in acelasi timp, plin de ciudatenii si de adevaruri la indemana oricui.

6e ce s-ar plan$e si s-ar considera altfel decat ceilalti0 A terminat doua facultati) &ilosofia si 2iterele. %u o furie indarjita. +evazatorii sunt constransi sa creada ce simt si. %a orice nevazator. 3-a avantat in studii filolo$ice. devenind membru al . apoi. la P . cand o $renada i-a e(plodat in fata. dar si inteleptii calu$ari tibetani0 Gri$ore Albu Gral refuza drastic toate aceste e(plicatii. Pentru Gri$ore Albu Gral. Isi da adresa. un camp cu flori. casa parinteasca de la 3eaca--lt sau fi$ura mamei. %unoaste locul fiecarui obiect din casa. dornici sa-l cunoasca. 3-a casatorit. conversand cu o dictie clara.cu atat mai putin sa-i plan$i de mila. are doua fetite superbe si . orbirea este un accident5 o lipsa si atata tot. intretaiat de mici ezitari isi e(tra$e cand si cand . nume de strazi si de ma$azine. 2ipsa vederii dezvolta alte simturi. privind demonstratia profesorului Gral. fara nici o abatere. de multe ori./ -amenii obisnuiti cred ce vad. A publicat mai multe volume de poezii si un roman.niunii 3criitorilor. repere si variante . refuza sa-i spui ca e orb . In tufisurile intunecate ale memoriei. ce lasi in dreapta. pentru a reveni. Vederea interioara0 Al treilea oc*i0 Glanda pineala despre care vorbeau profesorii Par*on si 1ilcu.. lumea cu invelisul ei de forme si culori este o poezie pe care a invatat-o pe de rost. adancind taina limbilor vernaculare si elementele lin$vistice de substrat. discuta la telefon cu oameni disperati sau cu simpli curiosi.nui telespectator i s-a pus precis dia$nosticul. Pentru el.telefonul mobil. #a inceput a fost cuvantul !e pofteste sa iei loc in micul sau birou improvizat in bucatarie. oferind sumedenie de amanunte vizuale.ce vezi in stan$a. aproape salbaticite) un rasarit de soare. %u acelasi $est ne$rabit. e(plorator. la ideea pe care tocmai o incepuse. ei simt bine. poruncitoare parca. %ompenseaza. in cadrul emisiunii lui %ristian !abara. in cautarea pac*etului de ti$ari. +u vrea sa vorbeasca despre asta. Gri$ore Albu Gral a vazut. Pana la 4 ani. prin simpla ascultare a felului in care vorbea. in timp ce isi plimba de$etele pe intinderea de musama a mesei. .%ei care nu credeau ca acest lucru e posibil au ramas cu $ura cascata. desi o le$atura trebuie sa e(iste.!V. asa cum cunoaste toate cotloanele cartierului sau $ropile din asfalt. Intrerupandu-se din nou. Gri$ore Albu Gral are o memorie fenomenala. A fost ani de zile profesor in Vatra 2uminoasa si a predat elevilor lo$ica. cateva ima$ini asteapta uitate de mult.

capabil sa produca o sc*imbare pe plan e(istential0 3a alun$e boala. nu folosesc aceeasi stiinta a rostirii unui anume cuvant. cu tot ce il inconjoara) mama cu copilul. in sc*imb. care telefonase in timpul emisiunii. insuflata de %reator. 78 e un incendiu . i sau i arata un deficit al comandamentului deciziei si unele tulburari de metabolism. intre numele bolii si numele remediului. +ici vorba de revelatii sau soapte venite din eter. i-a spus unui ascultator. . Gri$ore Albu Gral stie a le citi. 1asculine sau feminine. “Acolo apare o zona de stri$at. descantecele. 1isterul le$aturii omului cu sine. dezvaluie probleme cu intestinele sau cu pancreasul. . -are 9iblia nu ne invata ca la ori$inea tuturor lucrurilor a fost cuvantul0 %a. ploaia.calatoreste enorm.” .0/ %uvintele au viata si putere.plamadirea bolii/. spre e(emplu. care contine in nume consoana r. ca sa urmaresti intrea$a demonstratie a profesorului Gri$ore Albu Gral.termen latin. locul unde este suferinta. care inseamna juramant.-are ma$ia populara. !rebuie sa fii un initiat. 9usuiocul. %ancerul. preotul cu enoriasul. desi nici el nu-si e(plica de ce. Aparent. Indiscutabil . e(ista o le$atura intre nume si persoana. umanitatea cu 6umnezeu. 2a sermoterapie . de tipat.le$area de boala/ sau p . vocalele stabilesc. dar asta nu inseamna ca ea nu e(ista. rostire/ a ajuns muncind pe branci. care contine un b ener$izant5 un b care parca te indeamna la joc. frecventa unor sunete creste. Acolo e boala. 6ezvolta simturi si stereotipii dinamice. sa anunte pompierii ca pe strada %alarasi nr. invitat fiind la postul de radio “Euronova”. forta lui a fost capabila sa nasca universul si viata0 -amenii au pierdut ma$ia initiala a cuvantului. seceta etc. te trezeste la viata.lucru perfect adevarat. bantuind muntii in cautare de ener$ii primare si de liniste. in frecventa lor. !otul sta in comunicare. plantele care contin consoana l . cand vorbim. 6ia$nosticarea urmeaza si ea un traseu sonor asemanator. &ara sa ne dam seama. &recventa sporita a vocalei e dezvaluie probleme se(uale sau $enitale. ideea e simpla.crede Gri$ore Albu Gral/. de pilda. nu poate fi combatut decat cu o planta care sa aiba in ea un opozant lin$vistic. Interzise sunt.

Pana si medicina alopata lucreaza intr-un mod asemanator.:. cu ispita. asa incat un $erman nu poate fi tratat aplicandu-i codul fono$enetic al limbii romane5 si invers.$ptimismul . !ot asa fac si pustnicii .un leac la indemana tuturor -ricum. discutand launtric cu $andul. poruncesc $andurilor sa astepte. 6e multe ori. “&iecare limba” . In definitiv.” . in total. luna si ziua deseneaza cifric o *arta lamuritoare asupra repartitiei tipurilor de ener$ie . sermoterapia vindeca prin pozitivare.nde te $rabesti0 %a sa auzi cuvantul lui 6umnezeu. te*nica dia$nosticarii este complicata ca o funie rasucita in sac. Alt instrument nu are.zice profesorul Gral . ma ispitesti cat vrei.“are un cod numeric al ei.in timp ce se roa$a. !otul se cantareste si se judeca in acelasi timp) vocea. . 2a asta se adau$a un tabel. stabilirea in$emanarii dintre nume si persoana. trebuie sa asculti. prin cuvintele mantra.. este acelasi mijloc prin care lucreaza si un preot. 3i el trudeste prin cuvant. Vorbirea ta intrerupe o le$atura. “Adeseori” . infuzoare de optimism.marturiseste profesorul Gral . +u te vindeci. o zicere importanta. 2asa-ma sa termin ce am inceput si. . !acerea e a cerului. simtim o teama cumplita de noi insine.putem invin$e in tacere. daca nu crezi in ce spune medicul.“le spun celor bolnavi sa astepte. +u prin z$omot o biruim. ezitarile si pauzele. in care locul nasterii. daca el nu stie sati vorbeasca.” 3implificand drastic. frecventa vocalelor. dupa aceea.

6ere$land pe altul. Gri$ore Albu Gral refuza sa vorbeasca despre sine. poate. 3a vorbesti bland si cu dreptate. %uvantul e arma cu doua taisuri. <iarele de scandal . Publicitatea i se pare o mare ispita.cide sau vindeca. 3a nu barfesti sau sa te enervezi pe celalalt. precum Valentina de la Iasi.%eplacerile celebritatii %*iar daca pana acum a vindecat numeroase cazuri.de la “6racula”. care vad aura corpului. la aceeasi ora. dar nu se vede. +u intamplator. In definitiv. calitatile pe care le are un orb le are toata lumea. fondul abisal. pana la “&enomene paranormale” . nu stiu sa se concentreze pe un obiect. cand boala are anumite semne. A preveni e mult mai intelept si mai de pret decat a vindeca. mai ales. ca sa fie transformat intr-un numar de circ. !ine prea mult la linistea sa si a familiei. spre uimirea totala a medicilor. 3a-ti stapanesti maniile. nu trebuie sa urmezi un tratament anume. 3unt oameni care vad cu de$etele. Gri$ore Albu Gral e convins ca sermoterapia se adreseaza cel mai bine oamenilor aparent sanatosi. pe care profesorul o nea$a cate$oric. . bun sa uimeasca lumea. te dere$lezi pe tine. inclusiv un cancer *epatic. o pedeapsa c*iar. pe cat posibil. . 3a aplici in toate lectia smereniei. Pentru asta. aul provocat aproapelui se rasfran$e si asupra ta. 3a te ro$i cu vorbe simple si. +u vrea nici bani si nici fala desarta.nu numai ca l-au prezentat ca pe o ciudatenie a naturii. 2oveste sau alina. care au clarviziune. pornirile. 6aca vazatorii nu-si folosesc aceste daruri este pentru ca nu sunt atenti. ci sa ai o conduita de viata sanatoasa si. sa nu dispretuiesti cuvantul. dar i-au creat o falsa autoritate.

pana oboseste. telefonul lui Gri$ore Albu Gral suna intruna) cazuri $rave sau doar bolnavi inc*ipuiti. * 6e cand a aparut la emisiunea lui %ristian !abara. asta face . ca sermoterapia . finalmente. %*iar daca Gri$ore Albu Gral nu vede. pentru cei interesati preda niste cursuri si deja are un ucenic de nadejde in ale sermoterapiei . ajuta pe toata lumea. unde a uimit pe toata lumea prin e(actitatea dia$nosticului. E limpede ca nici o vindecare nu e posibila fara reec*ilibrarea mentalului. are deja o ima$ine concreta despre *aosul in care traim. despre starea de tranzitie din mintea si sufletul nostru. %at poate. sa-i ajute a casti$a la obin$o ori sa primeasca viza turistica pentru Germania. curiosi sa cerceteze fenomenul. +u o data i s-a intamplat sa fie sunat de catre oameni care ii cereau sa le $aseasca cainele pierdut. 1ai mult c*iar.%elebritatea e o *aina prea $rea pentru profesorul Gral.o asistenta medicala din !ar$u-1ures. fara nici o pretentie. medici sau oameni simpli. &ara aceasta conlucrare.educa si pune de$etul pe rana. Adevarata vindecare o face 6umnezeu si credinta fiecaruia. Asta nu-l impiedica sa curme discutia cu cine nu merita sau sa repete. tratamentul s-ar transforma intr-un penibil si steril monolo$. 3ermoterapia. despre nerabdarea a$resiva a oamenilor de a-si rezolva toate problemele peste noapte.

&iecare din noi avem o lampa de control interior. . .Porunca biblica . fata de semeni. . sa perfectioneze. de meditatie.nu intele$e de ce presa il prezinta ca pe un miracol. sa verifice. 3a avem clipele noastre de meditatie. . 3a invatam macar a ne apara si a ne pazi de $reseli. sa foloseasca binefacerile sermoterapiei.de cuvant nu ai cum. 6e arma te poti feri .” 6esi nu vrea sa o recunoasca. %uvintele pot rani. terapia prin cuvant nu e posibila. 3a ale$em. orice om ar putea. vindecarea prin cuvant fiind strict individualizata. implicit. cateva indemnuri pot fi utile mai ales celui care doreste sa-si pastreze starea de sanatate.sa nu iei in desert numele 6omnului/ inseamna. dintre nume si persoana.nu e panaceu. E medicament si viata. sa vedem ce am facut bine si ce am facut rau. ci si terapie. “&ara conlucrare si fara interiorizarea semnificatiei. %uvantul este doar un declansator. %ea mai perfida crima este lo$ocidul . . 2e ramane altora sa continue.3a ne sc*imbam atitudinea fata de vorbire si. pot provoca raul. in functie de puterea de su$estionare a bolnavului. cand.In primul rand. Eu am descoperit principiul.Invata sa asculti. Gri$ore Albu Gral are o mai vec*e si sacaitoare nemultumire . cu e(ercitii si tenacitate. ca efectul unei sedinte este limitat .moartea prin cuvant. !raim intr-o lume a z$omotelor si a vorbelor $oale. El pune in miscare comandamentul cerebral.intre = si ma(imum =# de zile.%ultiva-ti momentele de tacere. e bine sa constientizam anumite momente ale zilei. de sin$uratate. Adevaratul cuvant e blandete si dra$oste. &faturi de viata lunga %*iar daca in sermoterapie nu se pot da sfaturi concrete. 3a nu credem ca sanatatea noastra nu are de suferit. deci. +u e doar politete. in realitate. printre altele) sa nu pierzi raportul dintre simbol si realitate. .

asta te obli$a sa $andesti.ceea ce inseamna ca ster$i raul. * 2uati aminte.%and te ro$i. mantra este o silaba sau o fraza sacra. la valoarea cuvantului. deci. nu o fa cu multe cuvinte. insa. . sa constientizezi/ si “Asa a fost sa fie” . indra$ostitii isi dau nume.cuvant sanscrit care inseamna instrument de $andire. se alinta. !otul tine de fantezia fiecaruia.In relatia cu aproapele. nu cuvintele in sine conteaza.!oate cuvintele pot deveni mantre . este c*iar esenta e(istentei noastre. %ele mai utile sunt. e si sfarsitul. urmatoarele e(presii) “Am luat aminte” . %uvantul e inceputul.. nu-l mai lasi sa lucreze. +u intamplator. cat tonalitatea. . il respin$i. intonatia blanda. In *induism si in budism. Pot fi vindecatoare. SORIN PREDA . dotata cu forta spirituala pozitiva/.