You are on page 1of 3

Descrierea resurselor plantații

Introducere

Există trei tipuri de lemn produse din păduri naturale și plantații: lemnului de foc, "bois de serviciu" și "Bois d'oeuvre". "Bois de serviciu" include atât stalpi si lemn rotund, astfel încât nu este posibil să se stabilească dacă acestea sunt plantatii industriale sau non-industriale. "Bois d'oeuvre" include cherestea din și pot fi astfel spus să fie plantațiilor industriale (FAO, 1993).

Dezvoltarea plantațiilor forestiere

În 1913, mai multe specii au fost introduse pentru scopuri industriale, inclusiv Gmelina arborea, superba Terminalia, ivorensis T., grandis Tectona, auriculiformis salcam, eucalipt spp., grandifolia Khaya., Odorata Cedrela și spp. Pinus.

În 1945, alte specii au fost introduse, în special Eucalyptus spp.. Între 1945 și 1958, Pinus spp.. plantații au fost stabilite cu scopul de a furnizarea de materiale pentru industriile. În plus, Tectona grandis, Cassia siamea, Gmelina arborea și plantațiile Anacardium excelsum s-au înființat pentru a furniza lemnului de foc, stalpi si lemn rotund. Indigene specii de foioase, cum ar fi Khaya spp., Terminalia superba, Chlorophora excelsa, Afzelia spp... și Triplochiton scleroxylon au fost, de asemenea, plantat.

După o întrerupere ca urmare a independenței țării, înființarea plantațiilor a fost reluat în timpul 19601963, în cadrul unui plan pe trei ani. Tectona grandis, Gmelina arborea și Pinus spp.. au fost plantate. Cu toate acestea, plantații utilizând Tectona grandis și speciile indigene de foioase, aparent au fost oprite după 1963.

Între 1965 și 1971, înființarea de plantații utilizând Gmelina spp.. a fost încurajată pentru a produce materiale pentru industria meciul.

Alte specii, cum ar fi P. pinaster, P. merkusii, P. caribaea, etc au fost introduse, dar nu sa dovedit de succes (Deodatus, 1999).

Referință à la corespondență. stalpi si lemn rotund (Deodatus. Pinus spp. Anacardium spp. Referinte Abdoulaye. 1999).. Tendință Nu este disponibilă nicio informație. Gmelina Arborea este folosit pentru a produce lemn de foc.. Cassia spp.Zona plantatie totală a ajuns la 10 648 ha în 1986 (DNFC. 1999). Tectona grandis. numărul de specii care sunt utilizate sunt limitate (Gmelina arborea. sunt folosite numai pentru a furniza materiale industriale. cum ar fi lipsa unui management silvic și de întreținere.. cauciuc și unele specii de foioase (alte Deodatus.. Pinus spp. stalpi si lemn rotund... patula. Mai mult decât atât. Terminalia spp. Și Khaya ivorensis) (DFNC. Styrax benzoin. 1993). Probleme Există mai multe aspecte. Gmelina arborea. Terminalia. materiale pentru meciuri. Sunt folosite pentru lemn de foc.. Y. Nedatat. Cassia siamea. 1993). în special Pinus kesiya. .. Specii de compoziție Multe specii au fost plantate în scopuri industriale cât și non-industriale. Cedrela spp. Mai multe specii exotice au fost de preferat.. Alte specii.. cum ar fi Tectona grandis și spp. P..

Inventaire de la Biomasse en Guinée maritim. . FRA 2000 Collecte des données Guineea. Les dans Activitatile le secteur forestier. DNFC. Rapport principal TCP/GUI/2253 (I). Direcție Nationale des Forêts et Chasse. 1993. Ministère de l'Agriculture et des animales resurse. 1993.Deodatus. 1. F. 1999. FAO.