You are on page 1of 2

SINGAPORE - OBIECTIVE TURISTICE

Marele oras Singapore se afla la trei pasi de Ecuator si nu este doar una dintre insule, ci este chiar o insula principala, inconjurata de 63 de insulite. In doar 150 de ani, Singapore a devenit un centru comercial si industrial prosper, ocupandu-si locul printre primele orase ale lumii. Singapore este un loc interesant, plin de viata, vibrant, cosmopolit si uimitor. Localizat in capul peninsulei Malay, Singapore se bucura de o locatie strategica de mare importanta, ceea ce ii confera un avantaj imens in afaceri, cultura si turism. Fiind un port mare si apa din jur sufera consecintele din cauza navelor, iar plajele artificiale de la Sentosa nici nu se compara cu plajele din Tailanda si din anumite parti ale Malaeziei. Pentru orasul Singapore si turismul s-a dovedit a fi o salvare economica. Iubitorii de cultura se desfata cu fuziunea intre culturile chineza, malaeza si indiana. Singapore este o combinatie fericita de extreme – maretie si lux la Hotelul Raffles, dar modestie in pietele din Jonctiunea Bugis si debarcaderul Clarke.

Parcul Merlion - Fiind emblema nationala in Singapore, Parcul Merlion este o
bestie mitologica asezata la buza raului. A fost creat in 1972 ca punct de atractie turistica si este foarte fascinant, in special noaptea, cand se aprind luminile si cand incepe sa scoata apa pe gura. De aici, vei avea o imagine de ansamblu asupra orasului.

Istana Aceasta cladire a fost construita in anul 1869 si a fost resedinta oficiala a
guvernatorului britanic din Singapore. Astazi este resedinta presedintelui. Ceea ce in trecut a fost o adevarata planatatie de nucsoara, astazi este un imens teren de golf. Istana este deschisa publicului doar in cele cinci sarbatori oficiale.

Templul este construit din marmură albă şi a fost înfiinţat în anul 1875. din care 16% din speciile pe cale de dispariţie.Podul a fost construit in anul 1929 si numit mai apoi dupa Lordul Elgin. cea mai mare de acest fel in afara de stat din Myanmar .Podul Elgin . Chrám Maha Sasana Ramsi este cel mai vechi templu. A fost deschisa pe ntru public in data de 23 iunie 1973.Scopul in sine al constructiei a fost acela de a face legatura comerciantilor chinezi din partea de sud a raului Singapore cu negustorii indieni din partea de nord. În prezent. guvernatorul Indiei pe vremea aceea. Este situata în Singapore şi parte din rezerva de caracter local. fie de pe South Bridge Road. Gradina zoologica este de renume mondial pentru livrarea coloniei de Orang-utans. Astazi poti ajunge aici fie de pe North Brodge Road. Chrám Maha Sasana Ramsi este un templu budist în Singapore . Principalul sanctuar se afla la 11 metri de înaltă statuie de marmură Buddha. Grădină zoologică Singapore a 315 de specii. cu un punct central în statul membru de Singapore. Gradina Zoologica Singapore Dupa revista Forbes. Grădină zoologică Singapore este a unsprezecea gradina zoologica din cele mai bune din lume. ocupă o suprafaţă de 28 hectare iar vizitatorii pot vedea aici mai mult de 2530 de animale.