You are on page 1of 2

II. Expertize contabile (4 intrebari) 1. Enumeraţi clasificarea expertizelor contabile? I.

Dupa scopul principal in care au fost solicitate - expertize contabile judiciare, reglementate de : Codul de procedura civila, Codul de procedura penala, alte legi specializate - expertize contabile extrajudiciare, efectuate in afara procedurilor reglementate privind rezolvarea unor cauze supuse verdictului justitiei. Sunt efectuate in afara unui proces justitiar. u au calitatea de mijloc de proba in justitie, ci cel mult de argumentare pentru solicitarea de catre parti a administrarii probei cu expertiza contabila judiciara sau pentru rezolvarea unor litigii pe cale amiabila. II Dupa natura principalelor obiective la care se refera -Expertize contabile civile, dispuse!acceptate in rezolvarea litigiilor civile -Expertize contabile penale, dispuse!acceptate in rezolvarea unor aspecte civile atasate litigiilor penale - Expertize contabile comerciale, dispuse!acceptate in rezolvarea litigiilor comerciale -Expertize contabile fiscale, dispuse!acceptate in rezolvarea litigiilor fiscale - "lte categorii de expertize contabile judiciare dispuse de organele in drept, sau extrajudiciare solicitate de catre clienti

2. Explicaţi independenţa absolut# $i independenţa relativ# a expertului contabil? %ndependenta absoluta este caracterizata prin starea de spirit care inlesneste obtinerea unei opinii neafectate de influente care compromit rationamentulprofesional, permitand profesionistului sa actioneze cu integritate, cu obiectivitatesi cu prudenta profesionala %ndependenta relativa denota din faptul ca profesionistul contabil in rationamentul profesional nu poate fi independent in sensul izolarii sale de relatiileeconomice,financiare sau de alta natura, acest lucru fiind imposibil deoarece fiecaremembru al societatii are relatii cu altii &. Ce 'nţelegeţi prin competenţa expertului contabil? (rin competenta expertului contabil se intelege nivelul cunostintelor profesionale care il definesc si experienta care o poseda.)e asemenea competenta profesionala este conditionata de dobandirea ei printr-un inalt standard de pregatiregenerala urmat de o instructie specifica, de practica si de examinare privind temeprofesionale semnificative, iar pe de alta parte mentinerea ei prin cunoastereacontinua a evolutiilor si reglementarilor la nivel national si international.

corectitudine si impartialitate de catre profesionist sa le fie utila celor care au solicitat-o.4. devotament . . cu consticiozitate . Ce 'nţelegeţi prin calitatea expertizelor contabile? (rin calitatea expertizelor contabile se intelege modul prin care o expertiza contabila realizata in termenii solicitati si acceptati.