You are on page 1of 23

Într-o zi, pe la prânz, în frigider era mare tărăboi.Oare cine cu cine se certa?

ştiind-o cât este de mofturoasă. Fiecare se şi visa pe masa din bucătărie…… ...Erau foarte revoltate. pentru că nu ştiau în ce ordine vor fi preferate de fetiţă.

.. pufoasă şi plină de zahăr Pe mine mă va mânca mai întâi..Cel mai tare ţipa prăjitura. căci s-a mai întâmplat acest lucru de multe ori.

Ba pe mine! Maria adora înghetata !!! .

Desigur!!! Noi vom fi cea mai gustoasă salată lângă tine! Nu se poaaate!!!! Sunt asa de rumenită! Pe mine ma va alege. sigur!! .

dreasă cu smântână…. .S-o credeţi voi Nimic nu e mai bun decât o ciorbă aburindă.

.

Şi cearta continuă… .

Toate au tăcut însă. . când au auzit cheia răsucinduse în uşă.

.Maria se întorcea veselă de la şcoală.

apoi….se dezbrăcă şi se spălă pe mâini.Fetiţa intră. Se duse la frigider sa aleaga ceva de baut ..

acidulat .

deoarece băuturile acidulate şi sucurile de fructe nu sunt indicate înainte de masă.După ce bău un pahar cu apă proaspătă. Maria deschide uşa la camară. .

Cine sunt nepoftiţii din cămară? Prindeţi-i pe toţi încercuindu-i ! .

Rezolvând problema din camară Maria se indreptă spre bucătărie să pregătească masa de prânz: Mai întâi doreşte să pregătească o salată .

.

Trăgând cu urechea la alimentele ce încă se ciondăneau in frigider. fetiţa luă doar pe cele necesare mesei de prânz .

indică prin săgeţi sau scrie denumirile alimentelor selectate Felul I Felul II Desert .Pregăteşte masa de prânz alături de Maria ---.

şi la urmă mâncă doar o feliuţă din prăjitura cea pufoasă. tăie din pâinea albă şi mâncă cu poftă. Trecu la un pic de piure cu carne şi salată.îşi puse ciorba la încălzit. .

.Îngheţata şi fructele le lăsă pe mai târziu.

de ce a ales fetiţa ordinea bucatelor aşa. îngheţata dezamăgită se tot întreba.. . tocmai astăzi?.În timp ce Maria se duse la ea în cameră..

la disciplina. am fost în vizită la Piramida alimentelor.Educaţie pentru sănătate. astăzi..De dincolo de uşă auzi un glas vesel: -Dragă îngheţată. Acolo am invăţat cum să mâncăm sănătos! Realizator MIOARA VIZITIU SC de ARTE si MESERII –Ion Petrovici Viziteaza Piramida alimentelor ..