You are on page 1of 4

Afla daca un site e penalizat de google

In momentul in care faci un schimb de link-uri cu un site, dar nu numai, este bine sa stii cu cine te 'combini' Momentan pe internet toti te indruma catre diverse site-uri SEO care iti 'prezic' daca esti penalizat de Google. Pentru acest lucru cred ca cel mai bine este sa verifici personal direct la sursa adica la Google ,si pentru asta aici este un link simplu

http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=site (schimba cu site-ul pe care vrei sa-l verific)

Diferenta dintre penalizare si banare Google
Una dintre confuziile care circula pe internet este aceea ca utilizatorii nu stiu sa faca diferenta dintre un site banat de Google si un site penalizat de Google. 1. Un site care a fost banat de catre Google va disparea cu totul din index . Asadar el nu va mai aparea la niciun cuvant cheie, iar la cautarea site:www.site.ro cautarea va rezulta zero rezultate. Acum, Google notifica proprietarii site-urilor despre situatia in care site-ul lor a fost banat si scos din indexul Google, dar ofera si ajutor pentru rezolvarea problemei care a dus la eliminarea site-ului din indexul Google, de obicei link-uri catre Conditiile privind calitatea si continutul site-urilor web. Pentru a fi banat de Google, site-ul vostru trebuie sa fi incalcat reguli foarte stricte privind siguranta online, cum ar fi SPAM-ul, virusi sau troieni instalati automat la accesarea site-ului. In cazul in care site-ul vostru este compromis de catre virusi, Google va afisa o atentionare langa site in SERPS, prin care va aduce la cunostinta utilizatorului ca site-ul respectiv poate dauna calculatorului. 2. Un site penalizat va scadea dramatic in rezultatele cautarilor, de la primele pozitii va fi afisat pe pagina 900 sau chiar pe pagini mai indepartate in SERPs. In aceasta situatie nu stiu sigur daca Google va mai notifica proprietarul site-ului penalizat despre aceasta actiune, dar de obicei proprietarul isi da seama ca ceva nu este in regula. Inainte de a ajunge la concluzia ca site-ul vostru este banat ori penalizat de Google, trebuie sa va asigurati ca Googlebot poate accesa site-ul. Pentru a face acest lucru accesati logurile de acces a site-ului, respectiv din cPanel accesati Latest Visitors ori Awstats si uitati-va dupa Googlebot. Verificati de asemenea fisierul robots.txt pentru a va asigura ca accesul Googlebot este permis. Daca Googlebot acceseaza site-ul vostru, dar acesta nu mai apare in SERPS pe aceleasi pozitii ca de obicei, atunci este foarte probabil ca site-ul vostru sa fie penalizat, ori banat de Google (daca dispare cu totul din indexul Google atuncci cu siguranta este banat). De cele mai multe ori, in cazul penalizarii, daca s-au luat masurile necesare privind continutul si comportamentul site-ului, penalizarile Google expira de la sine dupa cateva saptamani (numai daca administratorul site-ului a luat masurile necesare). O cale mai rapida este aceea de a trimite la Google o Cerere de reconsiderare, iar personalul Google va verifica manual site-ul iar daca acesta este in regula vor elimina penalizarea, diferentele

2. să-l deţineţi. dar observa o scadere a traficului sau a ranking-urilor. 3. dacă aţi cumpărat recent un domeniu despre care credeţi că a încălcat regulamentul nostru înainte ca dvs. Solicitarea reanalizării unui site Dacă site-ul dvs. puteţi solicita Google să reexamineze site-ul dvs. cu notificare: cele mai usoare modalitati de diagnosticare a penalizarilor sunt notificarile prin care Google va informeaza ca v-au penalizat site-ul pentru link-uri . cum iti poti da seama de cauza si cum o poti indrepta? Diagnosticarea penalizarilor legate de link-uri Penalizare ca in “Manualele Google”. nu apare în rezultatele de căutare Google sau nu are performanţa din trecut (şi consideraţi că respectă regulamentul pentru webmasteri). În plus. Deci cum stim ca am fost penalizati? Odata ce stii ca ai fost penalizat. anul 2012 a fost controversat: unele website-uri au atins cresteri record in SERP-uri de cand site-urile care le intreceau de mult timp au fost penalizate. in timp ce alte website-uri au primit cea mai dureroasa si costisitoare penalizare pe care a facut-o Google. Pentru a solicita reanalizarea site-ului dvs. faceţi clic pe Solicitaţi reconsiderarea şi parcurgeţi paşii. În Tabloul de bord. Primul pas in corectarea si imbunatatirea calitatii site-ului dupa o penalizare este identificarea acesteia: proprietarii de site-uri nu isi dau seama imediat ca au fost penalizati. Mai întâi.observandu-se imediat dupa actiunea lor. Instrumente pentru webmasteri şi aţi confirmat că sunteţi proprietarul acestuia. asiguraţi-vă că aţi adăugat site-ul în contul dvs.: 1. puteţi să utilizaţi formularul de solicitare a reanalizării pentru a ne înştiinţa că aţi achiziţionat recent site-ul şi că acesta respectă acum regulamentul. Conectaţi-vă la Instrumente Google pentru webmasteri. Despre penalizarile Google Pentru specialistii SEO si pentru webmasteri. în Contactaţi Google din lista din dreapta.

fie ca sunt mici modificari sau schimbari majore. Este posibil sa nu constatati o scadere dramatica a traficului. Dupa spusele lui Matt Cuts. Un alt instrument pentru acest tip analiza este si AHREFS (https://ahrefs. Alte penalizari Google legate de link-uri Google penalizeaza adesea site-urile si nu informeaza pe proprietarii acestora.000 de webmasteri au primit instiintari de acest fe l in acest an. aceasta este un semnal de alarma. Orice forma de retea de linkuri e un motiv de ingrijorare . dar trebuie sa mai stiti ca Google face cam 50 de schimbari de algoritm in fiecare luna. la rubrica de mesaje puteti gasi un mesaj care sa va spuna ca ―ati fost penalizat manual‖. dar daca este totusi o scadere. dar care ofera un raport interesant despre textele-ancora. Este important de notat ca schimbarile aduse de Penguin nu vizeaza imbunatatirea calitatii cautarilor. ci mai degraba par sa fie centrate pe penalizarea anumitor tipuri de spam. Puteti face o cautare rapida in Open Site Explorer pentru a identifica link-urile catre site-ului dumneavoastra care va pot aduce o penalizare. atunci o alta posibilitate este sa fi fost atinsi de Penguin. accesati Traffic Sources —-> Search —–> Organic. iar schimbarile de algoritm sunt numeroase in fiecare an. Inca doua elemente referitoare la aceste penalizari: 1. In contul Google Webmaster Tools.com/). ca sa vedeti daca pare natural. In contul de Google Analytics. acesta e un semn de avertizare asupra unui profil al linkurilor nenatural. schimbari care pot duce la modificarea usoara a ranking-urilor sau la penalizari drastice. Daca nu aveti o notificare de penalizare manuala. un instrument similar cu OSE.inselatoare sau nenaturale. Ce sfaturi se pot da unui proprietar de site care vrea sa stie daca a primit o penalizare legata de link-uri sau daca risca ceva in viitor: verificati distribuirea textului-ancora. Cele mai multe penalizari Google Penguin au avut drept consecinta o scadere a traficului organic de aproximativ 1/3. Daca insa site-ul dumneavoastra a fost ridicat printr-un mare procentaj de link-urile inselatoare. Cea mai vizata parte pare a fi domeniul supra-optimizarii prin texte-ancora. In rubrica ―Link Anchor Text‖ daca 50%+ din primele 10 link-uri au un text ancora identic sau asemanator. scaderea poate fi mai drastica. Penalizarile algoritmice Google Penguin Data nasterii lui Google Penguin este 24 aprilie 2012 – este bine sa retineti aceasta data si sa va raportati la ea pentru a analiza in Google Analytics fluctuatiile de trafic. Cei mai multi identifica modificarile majore ale algoritmului de indexare. se pare ca aproape 25.

Posted in: Articole SEO. dupa ce au remediat unele probleme si site-ul a fost reconsiderat de catre Google. si-a revenit in clasamente si pe Bing. Cu toata atentia indreptata acum spre Google. SEO 2102 .2. sa nu uitam ca Bing (Bing + Yahoo) controleaza aproximativ 30% din traficul cautarilor pe multe piete. Unele site-uri penalizate de Google au fo st penalizate in acelasi timp sau la scurta vreme de catre Bing .