You are on page 1of 10

LUNA PLINA IN VARSATOR -22 IULIE 2013 ORA 21: 15, ORA ROMANIEI UN TEMPLU ASTRAL PENTRU VINDECARE

Posted by: Adriana In: Fazele Lunii

In ritmul muzicii se ascunde un mister : daca l-as dezvalui, ar tulbura lumea RUMI Faza de Luna Plina este momentul cand Luna se afla in opozitie cu Soarele, in cazul nostru, Luna se afla in Varsator gradul 0: 05 iar Soarele in Leu gradul 0:05. Astrologic vorbind, faza de Luna Plina este un aspect provocator ( opozitie, 180 grade ) ce induce un puternic conflict interior, ne face mai nervosi si plini de energie, accentuateaza lipsa claritatii in gandire, o minte incetosata, dezechilibru comportamental, un puternic zbucium sufletesc suportat cu dificultate , dezechilibru comportamental fata de celalalt sex. In cuvinte simple, Luna Plina este un moment al culesului, culegem ce am semanat odata cu Luna Noua in Varsator din februarie 2013. Tensiunea implicata de un aspect provocator, dinamic ne forteaza sa actionam pentru a schimba conditiile care nu ne satisfac, atat launtric cat si in exterior, o rezolvare eficienta a provocarilor vietii in aceasta perioada poate aduce satisfactii imense. Ascendentul momentului de Luna Plina este in Varsator gradul 9: 42, vorbim de o energie fixa, de aer ce ne face receptivi la ideile noi, progresiste. Un ascendent in Varsator induce schimbari bruste, socante,

chiar riscante dar cu siguranta ne vom asuma orice risc. Devenim indrazneti, gata sa luptam pentru idcile noastre, ne vom revolta impotriva celor care fac presiuni nejustificate. Uranus, guvernatorul ascendentului in Varsator, prin pozitia lui in harta astrala, ofera indicii importante legate de domeniul care cunoaste o schimbare dar si o anumita stare de instabilitate. Uranus este vazut ca un indicator al schimbarii iar in casa II- casa banilor, valorilor, arata castiguri financiare in moduri neobisnuite cu oportunitati care par sa apara de nicaieri. Pot fi urcusuri si coborasuri in veniturile proprii, vom accepta cu greu sistemele de valori impuse de altii. Nesiguranta este cuvantul cheie aici, orice plan financiar poate fi dat peste cap intr-un mod inedit . Un om prevenit face cat doi spune un proverb francez iar daca ai fost prevenit esti ca si inarmat spune alt proverb latin. Uranus face un aspect provocator cu Mercur abia iesit din retrogradare iar asta arata ca mintea mare este in conflict cu mintea mica, cunostintele mici se bat cap in cap cu cunostintele mari. Acest aspect aduce o anumita neindemanare, precipitare, nerabdare in gesturi, comunicare, calatorii. Uranus in careu cu Mercur aduce un vartej astral cu influente deosebite asupra noastra. Tendinta de a trece cu vederea anumite detalii pot conduce la greseli stupide. Adrenalina este in aer iar revolta impotriva ideilor vechi induce un indemn de a iesi din tiparele mentale vechi dar care se pot dovedi a fi distructive. Deci mare atentie la ceea ce mintea voastra poate crea in aceste zile, cultivati rabdarea, toleranta. Cu ascendentul in Varsator, casa parteneriatelor este in Leu, vorbim de un timp al preocuparilor legate de afirmare pe plan social si mai putin interes pentru iubire, pentru latura afectiva. Guvernatorul acestei casa VII este Soarele in Leu in casa VI in opozitie cu Luna in Varsator gradul 0: 05 ce repreznta faza de Luna Plina in Varsator. Luna Plina in Varsator activeaza axa XII-VI, o axa a limitarilor si sanatatii si poate aduce probleme legate de munca, de serviciu, rutine, trecut dar si de sanatate. Activarea acestei axe indica ca este necesara o reorganizare a vietii de zi cu zi in care detaliile practice dar si rutinele sa fie rezolvate, este un timp ce cere de la noi obiectivitate, claritate, planuri clare care sa elimine limitarile.

O Luna Plina in casa XII poate aduce in lumina secrete, greutatea alegerilor din trecut este imensa in bine sau in rau, binecuvantarile merg mana in mana cu blestemele, totul este in afara puterii noastre de control. Luna Plina in casa XII intensifica emotiile, starea de nesiguranta, pierderile , aduce in lumina secrete, dusmani, greselile si pacatele trecutului. Casa XII este un loc adesea tulbure, intunecat, plin de secrete in care trecutul vine peste noi chiar daca vrem, chiar daca nu vrem acest lucru. Tot in casa XII ne intanim si cu constientizarea unor talente extraordinare, cadori speciale ce conduc la faima si glorie. Casa XII este ca o poarta catre renasterea noastra, catre datoriile noastre karmice dar adesea drumul este plin de fantome care ne bantuie, ne chiniuiesc pentru mult timp. Cu Luna Plina in Varsatot in casa XII multe lucruri tinute ascunse in intuneric vor iesi in lumina intr-un mod inedit adesea socant, este un moment in care adevarurile ies in forta la suprafata, secretele nu mai pot fi secrete, ele vor fi dezvaluite. Un aspect de opozitie aduce realitatea, problema, obstaculul chiar in fata noastra dar fara un asistent astral putem gandi intrun fel si putem actiona in alt fel. In legatura cu Luna Plina in Varsator se afla asteroizii 116 Sirona, 4581 Asclepius, 47 Aglaja.

In mitologie, Asclepios a fost Zeul medicinei. El a fost fiul lui Apollo iar mama lui a fost Coronis. Coronis are semnificatia de cea mai frumoasa si a fost iubita lui Apollo. In timp ce era insarcinata cu Asclepios iar Apollo era plecat departe, ea a cazut in dragoste cu Ischys. Totusi, Apollo a lasat o pasare alba frumoasa (corb) sa-i pazeasca dragostea. Cand pasarea l-a informat despre aventura lui Coronis, Apollo s-a infuriat si i-a cerut sorei lui, Artemis sa o ucida pe Coronis pentru infidelitatea ei. Dupa ce Artemis a ucis-o pe Coronis, aceasta a fost pusa pe un rug funerar si chiar daca Apollo a avut remuscari legate de moartea ei, a avut totusi noroc sa-si salveze copilul nenascut din pantecele sotiei. Copilul a fost numit Asclepios ( cel care reduce taietura), i-a indus darul vindecarii si l-a dus la Centaurul Chiron pentru a fi instruit pe mai departe in arta medicinei. Odata ce Asclepios a ajuns adult, a devenit cunoscut pentru abilitatile lui de vindecare, multe temple de vindecare au fost construite in numele lui. Aceste temple de vindecarte aveau o camera speciala in care prin vis oamenii puteau obtine vindecarea lor. Preoti si preotese interpretau visul lor si recomandau remediul pentru vindecarea lor. In onoarea lui Asclepius, serpii se duceau la deschiderea oficiala a fiecarui nou templu de vindecare. Juramantul Hippocrate Jur pe Apollo medic si pe Asclepios si pe Hygieia si Panacea (fiicele lui Asclepios), precum si pe toti zeii In cele din urma, Asclepios a devenit un vindecator atat de bun incat era capabil sa invie mortii. Potrivit traditiei mitologice, Asclepios a fost inchis in casa lui Glaucus pentru a-l vindeca iar in timp ce statea absorbit de propriile ganduri, un sarpe a venit si l-a ucis pe Glaucus. Un alt sarpe

apoi a venit cu o planta in gura pe care Asclepios a folosit-o si l-a inviat pe Glaucus. El a facut uz de aceasta planta cu aceleasi efecte si asupra oamenilor. Acest lucru l-a maniat foarte tare pe Hades-Pluto deoarece nu mai primea nici un mort in imparatia lui. El s-a plans lui Zeus iar potrivit mitologiei, Zeus deja suparat cu Asclepios pentru acceptarea aurului in schimbul aducerii acelor oameni inapoi la viata, l-a ucis pe Asclepios cu un fulger iar trupul lui a fost asezat printre stele ca Ophiucus (constelatie).

Asclepios a fost venerat peste tot in Grecia iar templele lui de vindecare erau asezate in locuri curate, pe dealuri, in afara oraselor si cu fantani considerate ca aveau puteri de vindecare, curative. El a fost tot timpul reprezentat ca o figura barbateasca frumoasa asemanator cu Zeus, asezat pe un tron tinand in mana un caducel cu un sarpe pe el. Sarpele apare ca un simbol de prudenta , regenerare si descoperirea plantei de leac. In astrologie, Asclepios indica vindecarea, probleme medicale, lumea medicala, probleme de sanatate, ceea ce trebuie sa vindecam sau prin ce metode ne putem vindeca.

Sirona este un asteroid ce a primit numele dupa zeita celtica a astronomiei, astrologiei, vindecarii. Ea este asociata cu izvoarele de vindecare, este descrisa ca purtand o rochie lunga, o diadema in forma de stea pe cap, un sarpe incolacit in jurul bratului stang. Ea detine antiveninul pentru problemele toxice, ea este Zeita izvoarelor curative. Prezenta Lunii Pline in Varsator in casa XII si in conjunctie cu Sirona si Asclepios ma duce cu gandul la un templu de vindecare al lui Asclepios, aici prin mesaje, vise, ghizi spirituali primim leacul necesar vindecarii, gasim antiveninul pentru problemele toxice din viata noastra. Deoarece simbolul Lunii reprezinta trecutul, amintirile din trecut, conditionarile timpurii din copilarie, relatia cu parintii, conjunctia Lunii Pline cu Asclepios si Sirona poate sa spele lacrimile, temerile, necazurile din trecut. Suntem invitati sa pasim in acest templu astral al vindecarii, deci mergeti la consultatie iar stelele va vor scrie reteta fericirii sufletului.

Aglaja a fost zeita frumuseti, splendorii, slavei, maretiei, podoabelor. Ea este una dintre cele trei gratii din mitologia greaca ce o insoteau pe Afrodita. Aglaja uneori a actionat n calitate de mesager pentru zeia dragostei. Ca si mesager al Afroditei, inclin sa cred ca acest asteroid ce participa la acest moment de Luna Plina va accentua mai mult mesajele ce pot vindeca sufletul nostru ranit de o iubire din trecut. Se pare ca tot ceea ce avem nevoie pentru vindecarea noastra vine la noi din cer, prin aceasta echipa astrala inedita, eliberatoare. Venus abia intrata in semnul Fecioarei pe gradul 0:17 face un aspect de inconjunctie cu Luna Plina in Varsator.

Aspectul de inconjunctie ( 150 grade ) , este un aspect de reajustare karmica , un aspect ce foloseste o multime de energie si asta datorita faptului ca nu este nici opozitie ( 180 grade ) nu este nici trigon( 120 grade ) , este intre cele doua aspecte . Putem spune ca inconjunctia

este formata dintr-un aspect de 90 de grade careu plus un aspect de sextil -60 de grade , asta arata ca acest aspect ofera oportunitati care nu sunt realizabile pozitiv inainte de a controla energia conflictuala. Cu Venus ( valori, placere, iubire, valoarea unei legaturi, relatii, frumusete) in aspect de inconjunctie cu Luna( trecut, amintiri, emotii, sensibilitate, suflet) acest moment astral poate fi un timp de reajustare emotionala, relationala in special in domeniul parteneriatelor, asocierilor, relatii secrete, parteneri infideli. Putem constientiza obiceiurile personale, temerile, fricile care stau in calea iubirii dar este nevoie de timp pentru a face modificarile necesare chiar daca recunoastem ceea ce ne tine legati de trecut. Renuntand la paginile de istorie negativa putem pune bazele unei schimbari, sa fim diferiti ( Varsatorul) de ceea ce am fost inainte. Poate fi un moment de separare a doi parteneri de viata sau pur si simplu renuntarea la o femeie care a jucat un rol puternic emotional intr-o relatie importanta. Oricare ar fi circumstantele, acest moment astral ne cere sa fim sinceri cu sufletul nostru, cu cerintele sufletului nostru dar si cu un partener de viata, un asociat, este o ajustare a problemelor prin sinceritate. Varsatorul este echipa, grupul, comunitatea din care facem parte iar simbolul lui este o femeie sacagiu care revarsa curentii rapizi de energie ai unei vieti noi.

In timp ce Leul este este personajul principal al unei piese fiind axat mai mult pe ceea ce este important pe moment, pe obiectivele personale, Varsatorul are rolul de a corecta grandoarea imperiala a Leului, inventeaza noi forme de comunicare, noi forme de gandire indiferent daca sunt cerute sau nu. In timp ce Leul poate fi complet indiferent la reactiile celorlalti, Varsatorul este hipersensibil la regulile grupului dar

adesea nesiguranta, teama, timiditatea si extraversiunea il pot bloca. Pentru a se elibera de situatiile absurde ( Uranus), de frustrari si teama( Saturm) , Varsatorul trebuie sa isi cunoasca foarte bine propriile intentii iar abia apoi sa intrebe ce gandesc ceilalti. Aceasta Luna Plina prin opozitia Lunii in Varsator cu Soarele in Leu ne cere sa echilibram obiectivele personale cu nevoile colective, sa vedem cum putem ajuta pe ceilalti prin talentele personale. Soarele in Leu face un aspect de conjunctie cu asteroidul 24 Themis.

In mitologie, Themis a fost Zeita Legii divine si a ordinii divine ce stabilea regulile traditionale de conduita pentru zei. Ea a fost in acelasi timp o Zeita a profetiei, ea a fost vocea divina (themistes) care a instruit omenirea in adoptarea legilor primare de justitie, moralitate evlavie , reguli de ospitalitate, buna conduita , oferte pioase pentru zei. Ea a fost primul consilier al lui Zeus dar si una dintre miresele lui Zeus. Apare de multe ori asezata langa scaunul de domnie a lui Zeus, purtand tot timpul cu ea balanta dreptatii. Simbolurile ei sunt balanta si sabia iar una dintre faptele ei memorabile este aceea ca ea a mijlocit pe langa Zeus in timpul potopului sa se potoleasca si sa aiba mila de singurii oameni care au supravietuit dezastrului(Deucalion si Pira ). Datorita intelepciunii ei profunde dar si veridicitatii profetiilor ei, chiar si zeii o consultau si actionau dupa sfatul ei. Tot Themis era considerata Zeita Juramintelor. Themis a prezidat si relatia corecta dintre barbat si femeie, baza familiei, juramintele, judecatorii -themistopoloi (slujitorii lui themis) Cu Luna Plina in opozitie cu Themis, pot fi aduse in lumina juramintele false, deciziile incorecte ale unor judecatori, intr-o relatie. Ochii ei chiar

daca sunt legati, vad totul iar de data aceasta are si un martor valoros, credincios Soarele in Leu care trimite marturiile Lunii in Varsator. Simfonia lui Themis este despre iubire, o lege universala ce reprezinta lupta impotriva fortelor intunericului si haosului. Themis este legata la ochi pentru ca rasa umana este legata la ochi creandu-si sisteme de legi care sunt impotriva legilor divine. Cu toate acestea, in acest moment, dreptatea se face sus in cer, acolo se vede tot. Justitia divina nu poate fi evitata, aceasta nu poate fi mintita sau inselata si orice incercare de a evita puterea divina ne face viata si mai grea.
Precum in Cer asa si pe pamant este Justitia divina(Themis) iar acest moment astral poate fi MARELE ELIBERATOR .