P. 1
Alternativa Za Vas.com Antioksidansi u Zainskim Biljkama

Alternativa Za Vas.com Antioksidansi u Zainskim Biljkama

|Views: 6|Likes:
Published by Mentor Kaçi

More info:

Published by: Mentor Kaçi on Dec 05, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/06/2015

pdf

text

original

alt e rnat iva-za-vas.

co m

http://alternativa-za-vas.co m/index.php/clanak/article/antio ksidansi-u-zacinskim-biljkama

Antioksidansi u začinskim biljkama
4 Autor: Nada Babović - Bioss

0

10

0 Google +

Antioksidansi u začinskim biljkama - snažniji i zdraviji od sintetičkih antioksidanata Sigurno ste čuli za slobodne radikale i oksidativni stres. Oksidativni stres je stanje koje nastaje kada proizvodnja slobodnih radikala nadvlada sposobnost tijela da ih neutralizira ili eliminira. Oksidativni stres vodi do brojnih teških bolesti današnjice poput dijabetesa, prijevremenog starenja i srčanih tegoba. Najveći neprijatelji oksidativnih procesa su antioksidansi, koji osnažuju imunosni sustav i neutraliziraju slobodne radikale. Ljudski organizam ima vlastite antioksidativne sustave, koji ga štite od štetnog utjecaja slobodnih radikala. No, antioksidante možemo unijeti i hranom. Prirodni izvori antioksidanata su voće, povrće i začinske biljke.

Sintetički antioksidanti
Prehrambena, f armaceutska i kozmetička industrija u svoje proizvode ubacuje neke sintetičke antioksidante. To su butilirani hidroksianizol (BHA, E320), butilirani hidroksitoluen (BHT, E321), terc-butilhidrohinon (T BHQ, E319) i estri galne kiseline (E310 – E312). Nakon pojave sintetičkih antioksidanata često se postavljalo pitanje njihove sigurnosti po ljudsko zdravlje. Z bog nepovoljnih toksikoloških izvještaja o sintetičkim antioksidansima preporučujemo da koristite samo prirodne antioksidanse.

Prirodni antioksidanti u začinskim biljkama

Velik broj začinskih biljaka sadrži kemijske spojeve koji imaju antioksidativne osobine. Prirodni antioksidanti mogu se naći u brojnim dijelovima biljaka, kao što su sjemenke, lišće, korijen i kora. Najvažnije grupe prirodnih antioksidanata u voću i povrću su tokof eroli, f lavonoidi, f enolne kiseline, terpenoidi i karotenoidi. Aktivne komponente začinskih biljki s antioksidativnim učinkom su polif enoli i f enolne kiseline. To su primjerice ružmarinska kiselina iz ružmarina, kadulje i origana, f lavonoidi cirsimarin i genkvanin iz ružmarina i kadulje. Uz njih su i prirodni pigmenti kao kapsaicin u paprici i terpeni iz ružmarina i kadulje. Neke začinske biljke iz obitelji Lamiaceae, poput ružmarina, kadulje, origana i timijana, mogu se koristiti u prehrambenoj industriji. Ne samo zato što štite hranu od oksidacije, već joj daju i brojna ljekovita svojstva. Smatra se da antioksidansi... štite stanice od slobodnih radikala usporavaju proces starenja energiziraju organizam štite od mnogih bolesti poput raka, artritisa, Alzheimerove bolesti itd.

Ružmarin – kralj antioksidanata
Lišće ružmarina (Rosmarinus officinalis L.) i ekstrakti ružmarina koriste se ne samo kao začini, već i zbog svojih antioksidativnih osobina. Ružmarin je poznat kao biljka s najjačim antioksidativnim djelovanjem. Spojevi u ružmarinu koji imaju najveću antioksidativnu aktivnost su karnosolna kiselina, karnosol i ružmarinska kiselina. Antioksidansi u ružmarinu sposobni su prekinuti proces oksidacije dodajući vodik slobodnim radikalima.

Kadulja
Kadulja (Salvia officinalis L.), jedna je od najpoznatijih i najčešće korištenih ljekovitih biljaka. Osim u svrhu liječenja, kadulja se koristi i kao začin. Z ajedno s ružmarinom, posjeduje najjaču antioksidativnu aktivnost među biljkama. Antioksidativno djelovanje kadulje pripisuje se prisustvu f enolnih diterpena, f enolnih kiselina i f lavonoida.

Timijan

zbog kojeg ima f ungicidno. posebno eugenol. Najbolje ih je dodati jelima na kraju. U kulinarstvu se primjenjuje kao začin. ima jače antioksidativno djelovanje od vitamina E.ili aromaterapeuta. Također možete koristiti kapsulirani prah. Otkriveno je da ružmarinska kiselina. Osim primjene u kozmetici i f itoterapiji. kao glavna komponenta bosiljka. Komponente odgovorne za antioksidativno djelovanje eteričnog ulja iz origana su timol.Timijan (lat. tinkture ili čista eterična ulja začinskih biljaka. antigljivičnih i antioksidativnih osobina. U vezi primjene i doziranja takvih pripravaka pitajte stručnog f ito. Kako koristiti začinske biljke Najjednostavniji način kako možete iskoristiti dobrobiti začinskih biljaka jest dodati ih u vaš svakodnevni meni. karvakrol i timohinon. jer kuhanjem biljke gube vrijedne nutrijente i ljekovita svojstva. Eterično ulje iz lišća timijana koristi se i u parf emima. Podijelite ovaj članak! 4 0 . Thymus vulgaris) je ljekovita biljka bogata eteričnim uljem. a u kozmetici kao izvor eteričnog ulja. imaju veću antioksidativnu aktivnost od sintetičkih antioksidanata BHT i BHA te od vitamina E.) upotrebljava se u tradicionalnoj medicini zbog svojih antibakterijskih. Istraživanja su pokazala da ekstrakt origana usporava lipidnu oksidaciju. sapunima i pastama za zube. timijan se koristi i kao začin.) se u tradicionalnoj medicini koristi kao ljekovita biljka zbog svojih jakih antibakterijskih. timol i karvakrol. Istraživanja su pokazala da aktivne komponente u ekstraktu timijana. Origano Origano (Origanum vulgare L. Z ajedničko djelovanje sastojaka eteričnog ulja origana igra vrlo važnu ulogu. Bosiljak Bosiljak (Ocimum basilicum L. antiseptičko i antioksidativno djelovanje. antigljivičnih i antioksidativnih svojstava.

obavezno pročitajte pravila komentiranja na našem portalu.15 Najbolje je sve ovo staviti na picu… branko July 08.smilja. besplatno je! Pribilježite se ovdje! Povezani članci Komentari Prije nego što ostavite komentar.ruzmarina. recimo glazuru od čokolade s okusom ružmarina. Goga July 08.0 10 0 Google + Svidio Vam se članak? Primajte naš elektronski časopis. branko . 2013 u 7. 2013 u 7.Dosta koristim ružmarin i tako okus hrane poboljšavam.25 ja sam inače ljubitelj aromatičnog bilja i uvijek otrgnem list ili grančicu da se osvježim u prolazu.20 Ja imam u vrtu kadulje.lavande kako ih koristiti i gdje naci tocna uputsva ? jane July 08. 2013 u 7.super je.

2013 u 7. Na Pelješcu imamo kuću za odmor. 2013 u 8. kurkumu. kao i kadulju. ukoliko već pisala nije… Leona July 08..Koristim ih jedino pri kuhanju Da li od njih mogu kuhati čaj. Marija Milić July 08.July 08. konstitucija. 2013 u 8. Molim Alternativu da podrobnije nešto napiše o masalama. Ista stvar je i bosiljak koji imam priliku dobiti sviježi. na vreo pomf rit…ma.Taj mix dodajem u tanjir na sve supe. dok pravim palentu. a ispred nje živu ogradu od ružmarina. 2013 u 7. dakle 1/4 mesa… 2.38 Pooštovani. sočivo. čili.27 . čorbe..32 Ispravka: U TANJIRU MI JE DAKLE 1/8 mesa !!! mirza July 08. S poštovanjem Marija Milić PS: Vašu e mail poštu redovito čitam sa puno korisnih savjeta i hvala Vam za to. cimet. Leona July 08.: prema rasporedu zubiju u vilici čovek ima 4 ‘kidača’mesa . linija. pasulj. Lavande imam nekoliko grmova koje prije odlaska sa Pelješca odrežem i donosim ih u Z agreb. 2013 u 9. u sireve u ulju.) smiksane u različite MASALE.30 Već godinama ne posećijem doktore niti pijem ikakve lekove. U tanjiru mi je.očnjake. opšte stanje i bio analize su mi kao da mi je 35 a ne 60… I tako . sameljem u starom mlinčiću za kaf u. No. zlata vrede.29 Ajde Jane nastavi dalje. ribu. mešavinama orijentalnih začina. variva.poslednjih 6-7 godina Takođe puno koristim orijentalne začine (kumin. Taj mix pravim tako što sušene biljke u količini 1:1:1:1…. Nisam vegan niti vegetarijanac ali radim dve stvari: 1. Z anima me kako bih mogla koristiti odsjećen grančice ružmarina i da li ga mogu koristiti kad se te grančice osuše. na sve što jedem a gurman sam. karanf ilić. na mesa. te ih samo koristim kako bih ih stavila u ormare.:Sve ostalo je povrće i sve to je Z AČINJENO sitnim prahom od mešavine ovog nabrojanog bilja u gornjem tekstu.

spremam u velike staklenke i kada imam sve . moja nevjerna mama koja me nikada nije slušala.. Pun je ovaj naš prelepi balkanski prostor ovih blagodarja. Nedostaju majčina dušica i još neke.32 Leona stari mlinčić za kavu je genijalna stvar.. povrća ili mesa na tanjuru . hvala autorima. i djeca su se skoro navikla (nakon dvije godine :).34 Divan niz biljaka. timijan (majčina dušica. i kao takve spremaju u staklenke ili papirnate vrećice. Mirza (i ostali) ja bosiljak operem.. ddjafok July 08. čubra) lavanda.kantarion. oprez!!ne smije se “baciti” na vrelu hranu jer pocrni i izgubi čarobni miris.. pored cvijeća. ref ila kupovnih mlinčića.menta..pčelinja ljubica). A pre upotrebe se može potopiti na kratko (par sekindi) u vrelu vodu. Kadulja je jedini čaj s kojim nestaje znojenje uzrokovano bilo kojim problemom..najčešće u jesen prpremim mix. živjeli. onda mu je miris izraženiji i ne pocrni.. Niti jedan obrok već dugo ne jedemo bez bočice toga začina na stolu . osušim i zamrznem. . melisa.. 2013 u 10. u sve to je lijepo staviti i papr šareni u zrnu i sol u zrnu.. Inače sam pobornik toga da se uvijek konzumira samo jedna vrsta voća... samo mi nikako da naučimo da podelimo ljubav i slogu među sobom.miloduh.menta....04 nije mi jasno zašto zamrznuti osušenu biljku za čaj..za moju avliju dobio sam drugu nagradu u sarajevskoj općini centar. no začini su iznimka i radujem im se svaki dan jednako kao i samome obroku .. ČAJ OD KADULJE ILI RUŽ MARINA: ne konzumirati redovno ili napraviti prekide (nađite uputstva na netu) mada bih ja kadulju pila svaki dan kroz godinu jer mi paše njen gorki okus a sasvim drugačiji od crnoga čaja. bosiljak (zeleni i ljubičasti).pa biljke kao lipa. komorač sjeme. malenog mlinca za papar pa do električnog staroga mlinca za kavu. 2013 u 11. Ja u “čarobni prah za sve” stavljam iz svoga vrta: kadulju. hajdučka trava.matičnjak (melisa.. malo suhog maslinovog lišća.. trave. Ja sve sušim pojedinačno.. I mene je mučilo pitanje kako koristiti “svoje” začinske biljke pa sam prošla od avana.lovor. se suše. A za visok tlak ČAJ OD LIŠĆA MASLINE def initivno pomaže . moje iskustvo kaže da je tek ubran i zaleđen bosiljak naj bolji za konzumiranje zimi. žubora vode ogradio sam dvije lijehe u kojima imam 15 različitih kultura.. Ručni mlinčić bi mi oduzimao puno vremena pa nastojim samo na trenutak koristiti eletrični…... jane July 08. Možda je zato ovaj sajt jedinstven. samo po tom pitanju je poslušala (jer je zbog tlaka bila u hitnoj dok je slušala moj zadnji pokušaj da ja nju savjetujem) i danas prenosi recept dalje . 2013 u 10.origano. ali ga valja dodati isključivo na kraju. Zorica July 08. Kada jednoga dana nabavim dugi ručni stakleni mlinac za papar. ružmarin.

Z a oralnu primjenu potrebno je samo 1-4 kapi eteričnog ulja 3 puta dnevno. umacima.pri kraju kuhanja). 2013 u 14.50 @jane ako ste aludirali na zamrznuti bosiok što sam ja napisao onda smo se negdje mimoišli. 2013 u 11.nesto sam naucio. 2013 u 13. barem ja u sarajevu.47 Branko.mirza July 08. ostale trave ili sušim ili koristim i za čajeve i za kuhinju.38 Postovane Leona i Z orice. obe pominjete stari mlin za kaf u.Ovo je prva godina da sam sama gajila bosiljak a ruzmarin vec imam pa bih probala sama da pravim zacinski mix. jelima od povrća itd . Pozdrav svima Ivana rade July 08. Od ovih biljaka možete napraviti čaj ili tinkturu.Nastavit cu Vas i dalje pratiti.Sledece godine ce biti jos bilja :) Hvala unapred na odgovoru. možda griješim.59 . ali ja bosiok pretpostvljam prvenstveno u gurmanskoj kuhinji i ponavljam da je duboko smrznut jako dobar za zimski period kada ga. "Alternativa za Vas" July 08. branko July 08.38 Hvala.je to onaj sto je imala rucka da se vrti? Mozda je glupo pitanje ali eto. Možete nabaviti i eterična ulja ovih biljaka. a najbolje ih je konzumirati u sirovom svježem obliku (dodavati salatama. ne mogu nabaviti svježeg. 2013 u 18. Ivanuska July 08. 2013 u 14.

Kada se bere list od masline? rade July 08.Vrednosti se izražavju u Raman-ovim jediniciama(indijski f izičar koji ga je konstruisao.b. 2013 u 20.zanima me kako i kojim količinama se priprema čaj od suhog lišća masline za visoki tlak.promena navika i ppromena često pogrešne životne f ilozof ije.Izvori slob.Slobodni radikali su agresivni hemijski spojevi koji oštećeuju DNK i organele ćelije i direktno utiču na dužinu života.26 treći deo:Kad ne bismo imali sistem AO u telu da se suprostave slob.Nizak nivo AO kod ovih bolesti je simptomatičan!Lester Peker je tvorac teorie AO i on kaže:70%ljudi umire pre vremena od bolesti a ne od starosti a kod 80% uzrok smrti je niska koncentracija AO ! mirna July 08.radioaktivno zračenje.poznajem njihova ljekovita svojstva i uzgajam ih u svom vrtu.19 Drugi deo AO:Ovo je f rapantan podatak u promeni stava o uzroku smrti kod ljudi.Od svih tih bolesti pati i umire milioni ljudi. lekovi.Jedina prevencija tih bolesti su kretanje.. 2013 u 20.respiratorne b i koštanozglobne b. 2013 u 20.Jedan od ranih simptoma u Dg ovih bolesti jeste nivo antioksidanasa=AO.UV-zračenje.Nauka kaže da čovek ima genetski potencijal da živi 144g a prosek dužine života u ovim krajevima je 68g a u zadnje vreme sve češće umiru ljudi od 55-60g.kanceri.31 Mirna Pumo koristim zaćinsko bilje u prehrani. rade July 08.radikalima živeli bi smo samo 72časa!!!Z ato je nivo AO u proceni zdravlja veoma važan pa se kaže kao pravilo:nivo AO u telu je direktno proporcionalan kvalitetu zdravlja i dužini života.Danas se u svetu govori o epidemiji nezaraznim bolestima:kardiovask. pušenje. otrovi u industrijskoj hrani itd rade July 08..šlog. 2013 u 20.radikala su stres. 2013 u 19.AO a sada je konstruisan biof otonski skener f irme Farmanex koji meri skin carotenoid score.Do nedavno u nauci nije bio poznat način merenja konc.diabetes. miryana59 July 08.26 PRVI puta javljam se na bilo koje komentare pa mi pomozite.33 .promena ishrane.

000 do 80. Pijte ovaj čaj ujutro i navečer prije jela.ultrazvuk.Na tržištu ima mnogo preparata ali su često i skupi. Kuhajte dok se ne prokuha na 2dl. Čaj protiv visokog tlaka 1.000Rj rade July 08.AO. rade July 08. 2.od 40-50. Listovi masline beru se u proljeće.Čovek koji je merio kaže da je za 3 meseca izmerio oko 350 ljudi i da je samo jedan čovek imao 78.33 Bravo! Z ato kao što bi rekla Goga stavimo sve na picu i uživajmo. 2013 u 20.b.Karl Đerasi je otac oralne kontracepcie a Lester Peker je otac teorije o AO. Procijedite i zasladite medom.od 30-40000Rj je zeleno polje. Svetlana Pasarić (Alternativa za Vas) July 08.isto nisko.Ne zaboravite da jedna cigareta ima 10 milijardi slobodnih radikala!Naša deca imaju nizak nivo AO(žuta zona) jer se loše hrane a brza hrana je čisti otrov!Z ato se u svetu sve više zatvaraju restorani brze hrane(bolje reći brze zarade)Ako merenjem dobijete nisku konc.41 Miryana. .000Rj je žuto polje.od 10-20.000Rj a prosečno je 17-18. 3.Ali najjači prirodni antioksidans je LJUBAV! Ivan July 08. Beru se samo mladi i vršni listovi.Istraživanje u Francuskoj u kojem je obuhvaćeno 13.A naše bašte zvrje neobrađene.Četvrti deo:Kođži Nakaniši je otac ginko bilobe.38 Peti deo:Taj čovek koji je imao 78.000Rj je crveno polje i niska konc.000Rj je plavo polje.nešto bolje a tek više od 50.000Rj je bio povrtar i samo je jeo svoje povrće i voće.Rtg.47 Šesti deo:Pregled konc.000Rj je normalna konc.000Rj je alarmantno stanje.Tabela merenja:ispod 10.koristite puno voća i povrća i posle 3meseca opet proverite sebe. masnoće.000 ljudi je pokazalo da je kod muškaraca rizik da obole od neke vrste raka smanjen za 31% zahvaljajući ishrani bogatoj sa AO a pokazalo se i smanjenje kardiovask.AO odmah menjajte ishranu.NMR.AO treba da uđe u rutinsku upotrebu kao što se danas rade krvna slika.osteoporoze itd.. 2013 u 20. 2013 u 21. Kuhajte 20 listova u 3 dl vode.0d 20-30. 2013 u 20.malo bolje.

super ste ali gdje sada nabaviti maslinov list kada je proljeće prošlo iako ga kćerka ima u dvorištu morat ću pričekati iduće proljeće ili ga možda ima u ljekarnama za kupit.56 Dragi ljudi. ja bosiok oberem (ostavim mlade za drugu rundu).51 Svetlana Puno hvala. 2013 u 21. jer ste oprali i osušili pa zamrzli basiok.f rižak se zaledi.očito smo se mimoišli.41 Ivanushka. zimi ga stavljam na mnoga jela. al’ toga malo gde ima… ako i ima neko da zna da napravi-veoma je skupo… mirza July 09.miryana59 July 08.kada je zaleđen . 2013 u 7. luka July 09.sam se mrvi na stisak. 2013 u 6. jane July 09. dakle. 2013 u 8. evo baš jučer sam završio zaleđivanje prve ture. svejedno je koji je aparatić za mlevenje. a mogli ste ga usitniti i staviti u vodu i tako zamrznuti u kockici leda ostao bi svijež za vaš gurmanluk.. stavim u vrećicu i zaledim.13 MIRZ A.26 @jane ma nisam prijatelju tako radio. Lično sam uvek za kameni avan. Leona July 09... nedjeljom jedemo puru i sa bijelim lukom uz dobar travnički sir je ludnica. 2013 u 6. pušenje cigareta se satinizira kao… deset tisuća slobodnih radikala ima jedna cigareta… .

biljojedi: pH 4-5! * Ž eludac kapacitet: mesožderi-60% -70% od ukupnog volumena probavnog trakta. 2013 u 9. svaku puta sam drsko lagao da ne pušim. onda ih uopče više nema na svjetu. svi su kod mene. ne jedem meso i spavam osam 8/24 sata. pušim aktivno 40 godina i to ne malo. Svi su mi nalazi bili takvi. Svaki puta sam pitan da li sam pušač. glasilo je. jer sam radio sa ljudima . zacjelo sam ja onda izuzetak koji potvrđuje pravilo: imam sedamdeset godina.po službenoj dužnosti. uz napomenu. i crvi sumnje su ih jeli i pojeli. da su mi kolege svaki puta čestitali. ali uvijek je bučno Yelp! Ja se radujem ovom danu. nego kao parna lokomotiva. biljojedi: spljoštene s nodularnih kvržice velikih za bolje brušenje se nalazi u stražnjem dijelu čeljusti * Slina-mesožderi nema probavne enzime.! Probavljanje ugljikohidrata ljudi imaju enzime * Ž eludac kiselosti: mesožderi-manji ili jednak pH 1 sa hranom u želucu. ljudi: kratka i zatupljen * Z ubi (kutnjaci) zvijeri: oštri. da bih trebao biti primjer svima: urdan život. Luka mirza July 09.07 @luka ahaahahahaaaaahhaaaaaaa…ahaahhaaaaa majstor luka Jelena July 09.iči na sistematski pregled i roentgen pluča. 2013 u 12. oni su svejedi! Nemaju dokaza. biljojedi: široki. nazubljeni nož i oblika.Hm. koji su priznali da puše cigarete i jedu meso. Agatha Borecki . kada će ljudi otvoriti oči za bitnu činjenicu: MI SMO BILJOJEDI! To kako je Majka Priroda “stvorila” nas! Vjerujem da je najbolji nesumnjiv dokaz da su ljudi biljojedi je ljudska anatomija. ne pijem kavu i ne trošim alkohol. biljojedi-10 do 11 potrebno duže probave . Dok nisam otišao u mirovinu. Ako jedna cigareta ima deset tisuća slobodih radikala. poštovanje. čovjeka: 21% -27% * Dužina tankog crijeva: mesožderi-3 do 6 puta dužina tijela. svakih sam šest mjeseci morao .Online prijevod: Smijesno je kad mesojedi pokušavaju uvjeriti ljude oko sebe. zove se Luka. Da spomenemo nekoliko razlika između mesoždera i biljojeda: * Z uba (sjekutići) zvijeri: kratke i istaknuo. Dakle: sve sam bliži ostvarenju ideje da osunujem društvo za zaštitu ljudi od pogrešnih inf ormacija. i nikada mi nije dijagnosticirano nikakvo oboljenje. spljošteni i lopata obliku (obično prilagođena za rezanje hrane) * Z ubi (očnjaci) zvijeri: duge oštre i zakrivljeni (za trganje mesa). pa su dobili “plašenja mečke rešetom”: sijaset dijagnoza. I danas sam zdrav kao dren.03 @Leona : LJUDI SU 100% BILJOJEDI Humans are 100% herbivore Dr. za razliku od kolega.

da ih muzemo a ubijamo njihovu decu od kojih krademo to mleko . Slavica Mazak Beslic . bez pesticida . jer to je zapravo duljina crijevima da donira ono što su dizajnirani za jesti. da nas hrani pogresnom hranom i pretvara u bolesnike.com/notes/stop-grinding-up-live-animals/were-f rugivores-we-need-notslaughterhouses-egg-dairy-industry-we-need-not-meatm/307882015972868 Niko nema pravo da nas drzi u zabludi.Matka Vukovica.bez vestackih djubriva .f acebook. zasto nas na to navode ? jer konzumirajuci hranu koju ne mozemo metabolizirati -mi postajemo bolesni. EPAR-OIPA SRBIJA/Alijansa za zastitu prirode.9 Z astupnik:Prim.mr. Pogledajte tablicu u nastavku: https://www.com/notes/quench-it/humans-are-100-herbivore/165159670189457?ref =nf Z a online prijevod: http://translate. bez herbicida.403 Svatko tko vam kaže da su ljudi trebali jesti meso ne zna apsolutno ništa o ljudskom tijelu.sci. ljudi-umjereno * Nokti: zvijeri oštre kandže (za bolje hvatanje plijena). ljudi-masseter i pterygoids * Otvaranje usta vs Veličina glave: mesožderi-velika za progutati plijen cjelini. jer nemamo enzime za to koristi… citaj u nastavku: https://www. ljudi spljošteno nokte * Mišiće lica: mesožderi-smanjena kako bi se omogućilo široku usta zijevati. ljudi-male * Ž vakanje: mesožderi-progutati hranu cjelini. činjenice su činjenice! Nemojte pokušati uvjeriti druge da su meso jedu zato što zvuči smiješno! &size=403. ljudi ne mogu detoksikaciju Vit.a potom da nam prodaje proizvode i usluge f armakoloske/medicinske ``industrije``.* Colon: mesožderi-jednostavna. biljojedi-dobro razvijen za žvakanje svrhu * Čeljust putovanja: mesožderi-kut ne proširio.com/#en/hr/ *** Ne treba jesti meso / mlijeko / jaja. ljudi imamo pravo na dug.dr. * Bubreg: mesožderi iznimno su koncentrirani urin. Mi. kratka i glatka. imamo samo enzime za mleko svoje majke i njih gubimo posle 3.med.google.ni jedna odrasla jedinka medju svim zivotinjskim vrstama ne sisa ni svoju majku ni druge . Narode. A.nemamo enzime za proteine sadrzane u mleku. god svog zivota. ljudi-proširena kut * Čeljusti Mjesto: mesožderi-na istoj ravnini kao kutnjaka. ljudi-duge i sacculated * Jetra: mesožderi mogu pročistiti-Vit. ljudi-opsežna žvakanje potrebno.pretvaramo se u skladiste otrovnih poluproizvoda pogresne hrane koja se u nama godinama talozi . zdrav zivot .Nema razloga da ubijamo i jedemo neljudske licnosti-jer mi ni nemamo enzime za proteine i masti zivotinjskog porekla. ljudi-iznad ravnine su kutnjaci * Glavni mišići čeljusti: zvijeri-Sljepoočni. Prirodna hrana zdravog coveka je sirovo zrelo voce sa semenkama i sirovo povrce. bez GMO.f acebook.prava zivotinja i prava ljudi 24000 Subotica.

rs http://www.1350183430&type=1&theater.com/) All about Veganism: http://adaptt.206524046108666.f acebook. odgovorni su svi oni koji su povezani s ubijanjem zivotinje .uk/Einsteins T heory of Sensibility.vegkitchen.co.php? f bid=277907392303664&set=a.rs/ *** Pogledajte sledece dokaze koji se nalaze u komentarima na sledecem linku: https://www. osoba koja KUPUJE meso.18516. Agatha Borecki .org.131369396963232&type=3 *** T he Horrif ic Truth Behind Meat Industry http://www.htm *** Dr.18523.O Veganima: &size=403.telekom.osoba koja daje ODOBRENJE za ubijanje. osoba koja KUVA meso i osoba koja ga JEDE. Prema zakonu karme.Please f ollow the “cruelty-f ree” products at T he Vegan Store http://www.131681616932010.Vegan substitutions guide: http://www.f acebook.com/media/set/?set=a.epar.131369396963232&type=3 .403 —-> GO VEGAN! (http://vegankit.com/media/set/?set=a. osoba koja joj POMAZ E.com/tips/vegan-substitutions/ *** T he Horrif ic Truth Behind Egg Industry http://www.f acebook.131666256933546.com/photo.f acebook.18530.f eelgoodagain.com/media/set/?set=a.veganstore.131707036929468.48216.2207520000. osoba koja UBIJA.Budi vegan-spasi sebe i Planetu EPAR : epar@open.com/ .com/photo.113941258689455.131369396963232&type=3 *** T he Horrif ic Truth Behind Dairy Industry http://www. http://www.f acebook. —-> Cak je i Ajnstajn rekao da jejesti meso lose za ljude: Even Einstein said meat was bad f or humans: Einstein’s Final T heory on Meat http://www.php?f bid=364785190271726&set=pb.html# .org/veganism.S.158274694266935&type=3 P.

youtube.163956000371238.com/whydidgodmakeanimals/ A Delicate Balance – T he Truth http://veganismisthef uture. pig.youtube.*** T he Horrif ic Truth Behind Foie Gras http://www.24803.131369396963232&type=1&relevant_count=1 http://www. PLEASE: don’t run f rom reality. most importantly.com/a-delicate-balance-the-truth/ . It’s better f or your health (animal f oods cause physical harm).131625490270956.18512. — Angel Flinn “Go vegan. it’s the morally right thing to do.com/photo.php? f bid=289423821157788&set=a. powerf ul f ilm takes viewers on an eye-opening exploration behind the closed doors of the nation’s largest industrial poultry. and slaughter plants – revealing the of ten-unseen journey that animals make f rom Farm to Fridge. it’s better f or the environment (animal agriculture is an ecological disaster). this multi-award winning f ilm by Nation Earth is a MUST-SEE f or anyone who cares about nonhuman animals or wishes to make the world a better place.co.24803. lif e transf orming and inf ormative documentary about society’s tragic and unf orgivable use of nonhuman animals ever made. watch the f ilm and share it to the world.aspx Narrated by Academy Award-nominee James Cromwell. f ulf illing lif e without participating in the systematic abuse and unnecessary killing that goes on in the animal industry every day.youtube.com/ http://news.131369396963232&type=3 *** YOUR POLUT RY: Video shows chicks ground up ALIVE at egg plant: http://www.bbc. http://earthlings.f acebook.mercyf oranimals.f acebook. T hank you. this 12-minute. dairy and f ish f arms.” — Gary L Francione Why Did God Make Animals? http://veganismisthef uture.uk/2/hi/science/nature/2983045. and.stm http://www. and the increasing number of vegans on the planet is a testament to how easy it is to live a healthy..org/f arm-to-f ridge.f acebook.131369396963232&type=1 —-> EART HLINGS is the single most powerf ul.com/?page_id=32 http://www. consumers have the choice either to participate in it or to ref use the products of exploitation and opt out of the demand-supply cycle altogether… .. As with any other f orm of industrialized animal use.com/watch?v=sD9M8cjXsL0 http://f ishpain.com/photo.com/watch?v=ce4DJh-L7Ys —-> Farm to Fridge: Help Expose the Truth Using the Power of Video http://www.163956000371238.Humans have no need f or animal products. hatcheries.com/watch?v=JJ—f aib7to *** YOUR FISH: http://www.php? f bid=218710914895746&set=a.com/media/set/?set=a.

359401537424034&type=3&permPage=1 .youtube.359401537424034&type=3&permPage=1 *** Dr.com/watch?v=DwUnjb-NgV0 ‘Meat the Truth’ intrigantan je f ilm o klimatskim promjenama koji posvećuje pozornost jednom od najvećih uzroka globalnog zatopljenja.com/watch?v=KNCGkprGW_o&f eature=share Jelena July 09. uzroku zapostavljenom u Al Goreovoj ‘Neugodnoj istini’. *** Meso istine (Meat the Truth) http://www. http://www.com http://www.09 —-> Narode.youtube. A f ilm by Mark Devries.Full Documentary http://www.com/photo.f acebook. —-> HRANA koja UBIJA: Food T hat Kills . podstaći Vas da razmislite o etičnosti i pomoći Vam da stvorite mirnu savest.com/category/media-type/documentaries/ http://veganismisthef uture.OKRUT NA IST INA: http://www.com/category/media-type/under-cover-videos-graphic/ Making a Killing: T he Untold Story of Psychotropic Drugging – Full Movie (Documentary) http://veganismisthef uture.f acebook.php? f bid=283423818440692&set=o.com/super-market-myths-f ull-documentary/ *** You’ll never look at animals the same way again .com/Speciesism *** NAJBOLJI GOVOR KOJI CET E IKADA CUT I: Geri Jurof ski .f acebook.com/making-a-killing-the-untold-story-of -psychotropic-drugging-f ull-moviedocumentary/ Super Market Secrets (Full Documentary) http://veganismisthef uture.php? f bid=288094791306928&set=o.SpeciesismT heMovie.especially humans.com/watch?f eature=player_embedded&v=YnONLDo6PWI#! Poslušajte ovog odličnog govornika koji če Vam razbiti sva uverenja o mitovima. zaintrigiraće Vas zanimljivim činjenicama. 2013 u 12.youtube. činjenice su činjenice! Nemojte pokušati uvjeriti druge da su mesojedi zato što zvuči smiješno! https://www.VIDEOS / DOCUMENTARIES / ET C http://veganismisthef uture. stočnim f armama.com/photo.com/category/media-type/video/ http://veganismisthef uture. Agatha Borecki .O Veganima: https://www.

Vrlo je duga lista bolesti za koje se dokazalo da mogu biti liječene korištenjem preparata na bazi maslinova lista. međutim kaže da joj je jako f in . navest ćemo samo najčešće bolesti koje takvi mikroorganizmi uzrokuju. Kćer adolescentica koja ima problem sa crvenilom u kutevima oka ga također pije ali neredovito . Mama je te rezultate s tlakom postigla počevši piti u maju. Od otprilike 125 vrsta patoloških mikroorganizama koji ne mogu odoljeti djelovanju spojeva prisutnih u listu masline.. Maslinovim listom postiže se poboljšanje stanja u velikom broju bolesti uzrokovanih mikrobima – upala pluća.. hepatitis B.40 @jelena jedan od 100 razloga za veliki upitnik koji se nadvio nad ovaj vaš tekst.. Najaktivniji spoj u lišću masline. Ljekovita svojstva lista masline List masline krije brojna ljekovita svojstva. i mama i ona piju bez meda iako med imamo svoj. Upravo oleuropein i produkti njegove hidrolitičke razgradnje posjeduju izuzetno jako antimikrobno djelovanje. Držim se toga da je najuputnije da su po mogućnosti uvijek svježe ubrani. tuberkuloza. iako se prvi dokumentirani podaci njegove medicinske primjene vezuju uz 1850... Pokazalo se da upravo maslinov list pokazuje vrlo dobra svojstva u borbi protiv inf ekcija i bolesnih stanja organizma. ugasi. to je jedno. O mnogim ovim spojevima se još uvijek ne zna puno toga iako su ljekovita svojstva istih dokazana. naziva se oleuropein (gorki monoterpenski glukozid). kada je bio korišten u liječenju malarije i gripe. Dokazano je da maslinov list istovremeno sprječava inf ekcije uzrokovane djelovanjem gljivica. Manju šaku cijelog maslinovog lista ubaci u 2 litre proključale vode. Dakle tu spadaju: . ali i one bolesti ili stanja koje mogu biti učinkovito liječene lišćem masline.mirza July 09. gripa.25 myrjana Ja nigdje nisam pročitala da teba listove koristii samo u proljeće. za kojeg se uglavnom i veže terapeutsko djelovanje. Zorica July 09. Uživaj! Drevni Egipćani koristili su ga prilikom mumif iciranja f araona. 2013 u 14. 2013 u 13. Pije i dan danas. smanji vatru i neka blago vrije 3-4 minute. po nekim autorima najaktivniji sastojak lista. poklopi i nakon 10-15 min procijedi( ne ostavljaj dulje listove umutra). a tradicija njegove uporabe u medicinske svrhe održala se sve do danas. herpes itd.. U važne sastojke lista s antimikrobnim djelovanjem ubrajaju se još i spoj oluropezid te kalcijev enolat. U novije doba njegova ljekovitost je potvrđena. godinu. meningitis.. Također je dobar i kod inf ekcija mokraćnog sustava.. gonoreja. a drugo jeste li probali ćevapčiće sa lukom u naparenom somunu na baščaršiji. ali i kod kirurških inf ekcija.povrće i tjesteninu. prilično sažet:smile postoji li objašnjenje kako bi sportisti preživjeli da jedu samo voće.

ekstrakt maslinova lista je djelotvoran i protiv Ebola virusa. a u nekim preliminarnim istraživanjima čak je pokazao ohrabrujuće rezultate u djelovanju protiv virusa AIDS-a.1 srčana oboljenja 2 herpes 3 artritis 4 dijabetes 5 sindrom kroničnog umora 6 hepatitis A. . B i C 7 meningitis (virusni i bakterijski) 8 vaginitis 9 botulizam 10 dif terija 11 listerija 12 malarija 13 čir na želucu 14 gripa 15 upala mokraćnih putova 16 encef alitis 17 klamidijske inf ekcije Prema nekim istraživanjima.

No međutim. ovisno o vrsti inf ekcije. stvori i popratnu pojavu. Naime ovaj spoj ima sposobnost da ulazi u virusom zaraženu stanicu gdje uzrokuje nepovratnu inhibiciju njegova umnažanja. onima koji namjeravaju uzimati preparate ili bilo koje proizvode na bazi maslinova lista. da sprječavaju oksidaciju LDL-a. Simptomi mogu uključivati glavobolju. Radi se o korisnoj popratnoj pojavi koja naglašava njegovu vrijednost. Premda je ekstrakt lista masline u potpunosti neotrovan. onemogućuje ili usporava djelovanje brojnih enzima bakterijskih stanica čime utječe na propusnost membrane bakterijskih stanica. Tako djelujući onemogućuje štetno djelovanje bakterija. Mehanizam djelovanja ljekovitih tvari lista masline Iako mehanizam djelovanja glavnog sastojka lista masline – oleuropeina – kao antivirusnog agensa nije u potpunosti objašnjen. povećavaju energiju organizma. Naime. Prirodno je najbolje Iako se na našem tržištu jako rijetko nalazi u obliku dodataka prehrani. triptof ana. Ispijanje čaja maslinova lista nije novost. antiparazitsko. No kad ova reakcija prođe. izolirate maslinova lista moguće je koristiti tj. na prirodan način. I produkt hidrolitičkog cijepanja oleuropeina – elenolna kiselina – pokazuje jaka antivirusna svojstva. uzimanje istih u prevelikim količinama iz početka mogu samo pogoršati zdravstveno stanje. smanjuju ili čak sasvim uklanjaju mnoge zdravstvene probleme. cistitis. Jetra te toksične tvari nije u mogućnosti odmah odstraniti pa stoga dolazi do popratnih pojava. pokazuje brojna pozitivna djelovanja po zdravlje čovjeka. blage alergijske promjene na koži i osjećaj umora. antibakterijsko i antif ungalno djelovanje. konzumirati. koncentraciju šećera u krvi te nivo LDL-a (često zvanog i “loš” kolesterol tj. liječnici i nutricionisti preporučuju uzimati preparate elenolne kiseline sat do dva prije ili poslije jela. Simptomi se. puni organizam otrovima tih istih umirućih organizama. Jedan od prirodnih načina konzumiranja. posjeduju antivirusno. ali u lužnatom mediju (pH oko 7. i bolje. Smatra se da ovi spojevi imaju izražena i antioksidacijska svojstva tj. postoji nekoliko teza o njegovu djelovanju. Međutim… Maslinov list. Da bi se izbjeglo nastajanje popratnih pojava. mijenjaju. Najveći broj znanstvenika se slaže kako ovaj spoj djeluje na proces sinteze specif ičnih aminokiselina neophodnih za životni ciklus virusa. 5). Stoga se proizvode na bazi maslinova lišća ne bi trebalo uzimati u isto vrijeme kad i antibiotike. . preporučuje se postupno povećavanje dnevne doze. jednako tako posjeduje sposobnost da djelovanjem tvari koje su aktivni sastojci lista. Osim navedenog djelovanja. uginuće velikog broja mikroorganizama zbog djelovanja tvari izoliranih iz maslinova lista. Ta privremena popratna pojava posljedica je neobično velike djelotvornosti protumikrobnog sredstva.Z a spojeve prisutne u listu masline općenito se smatra da jačaju imunološki sustav. je pripremanje čaja od sušenog lišća maslinovog drveta. i sl. Naime. kao što je prethodno navedeno. ubrzo obično nestane i samo oboljenje. Potrebno je napomenuti i to da spomenuti spojevi lista masline mogu djelovati tako da inaktiviraju djelovanje antibiotika. logično je da je njeno djelovanje najznačajnije u samom krvotoku čovjeka. Njeno djelovanje mogu poništiti slobodne aminokiseline koje cirkuliraju krvotokom (poput lizina. a kako to ukazuju brojna znanstvena istraživanja. smanjuju krvni tlak. Upravo zbog navedenog. gripa. loša masnoća koji se povezuje s nastankom krvožilnih i srčanih oboljenja) u krvnom serumu. već u srednjem vijeku se koristio kao sredstvo za tretiranje bolesti i stanja kao što su kašalj. i to najčešćih. serina i histidina). S obzirom da je pH (f aktor kiselosti) krvi čovjeka sličan vrijednostima pH u kojima je navedena kiselina aktivna..

meni je moj želudac najbolji putokaz i jedini gazda koji mi ispravno kaže što je za mene dobro. kako bi se izbjegle prethodno spomenute popratne pojave. Ostavite neka lagano vrije oko 2 do 3 minute. Ili možda slonovi i koze prvo peru travu i lišće.u Vukovaru. cjenjeni ljudi zdravog razuma! Kako su preživljavali zarobljenici u Ausšvicu? Što su jeli? Nutricionistički određenu hranu? Što su jeli zarobljenici u logorima za vrjeme ovog rata od 1991. zatim poklopite posudu i ostavite da odstoji dodatnih 10-ak minuta. Svaka čast svim stručnjacima. navest će se dnevna doza čaja (preporučljiva za odraslu osobu). Luka ljiljana July 09. smanjite grijanje. Sarajevu.24 Molim vas da mi napišete za čaj od masline . luka July 09. Odmah nakon što ste dobro promiješali. nemaju pojma šta je to: biti gladan. tj.kako se pravi? Zorica July 09. ja ću: svi biljojedi u prirodi pojedu i te kako puno životinjskog proteina: sa mravima i drugih insektima koji stanuju u travi i na lišču. Ujedno. 2013 u 15. 2013 u 16. Pripremanje čaja od lista masline Kako bi se spojevi sa ljekovitim djelovanjem očuvali u što većoj količini pri pripravljanju čaja od maslinova lišća potrebno je pridržavati se određenih pravila. Čaj možete piti bilo da je vruć ili hladan. Tekućinu (čaj) procijedite. što jedu Eskimi. gdje je snijeg i led devet mjeseci u godini? Ima nešto što vaši stručnjaci nisu napomenuli.Mnogostruko ljekovito djelovanje čaja maslinova lišća danas je i znanstveno potvrđeno pa se stoga njegova uporaba u svijetu sve više povećava. da oni. ali pritom pokušajte izbjegavati duže stajanje ili ponovno grijanje. Dok voda još vrije. uklonite lišće. pravac Baš-Čaršija. a nemaju ni sjekutiće kao vukovi. pa tek onda jedu? Mirza. ni bubrege kao hijene…Što to jedu Eskimi? Što jedu u Aljasci. hajd’mo na čevape. da ne pobrajam. gdje to njima raste bilje. mljac! Histerija ishrane se sastoji samo u tome. Poštovanje. koji se oslanjaju na neka stroga pravila. evo. što u Manitobi. Prokuhajte oko 2 do 2 i pol dl vode.16 Cjenjena Jelena. 2013 u 19. dodajte oko 10 g sušenog lišća masline (samog ili u kombinaciji s drugim vrstama čajeva).06 .

ljiljana gore su dva recepta od maloprije :) miryana59 July 09.17 Z orice Da i mene to zanima iako sam A+ pozitivna…. 2013 u 14.57 Z orice! Hvala. mirza July 10. Masline kao plod koliko mogu izbjegavam jer sam B krvna grupa. na Alternativi. maf ije je sva industrija hrane i svega konzumnog što tek posle.29 myrjana plod svakako ima svoja dejstva ali ako ćemo o čaju ja bih se samo listova pridržavala. 2013 u 7. Leona July 10.Idući tjedan idem na more kod kćeri pa ga budem kuhala a bome i ubrati i sušiti da imam do idućeg puta dok ponovo nebudem šla na more a idem često. Deo mediko&f armako. nikog niko u nešto NE ubeđuje. 2013 u 7..06 Ovde. DŠ .. Valjda je ovde samo razmena iskustava i dobrobitnih znanja… Bravo za Luku i njegovoj priči o pušenju.stvarno si se potrudila da mi sve opširno napišeš jer sve do sada nisam znala da se koristi list masline za čaj i da toliko toga ima dobroga u njemu..56 @zorica molim vas objasnite nam zašto B grupa ne smije jesti masline?? miryana59 July 10. kad sve OVI smisle.. 2013 u 7. 2013 u 19. one koji konzumiraju NAPLAŠE i dohvate u svoje ralje… Zorica July 10.Dali i plod maslina ima tako dobar učinak(iz tegle)kao list.

Luka je iznimka. proteina.dr Miroljub Petrović http://www. Stoga ih treba upotrebljavati razborito. A više naginje mesu a ipak joj prija i bilje. zlo im je od mesa.July 10.49 Dragi ljudi. Resus f aktor nema veze sa ishranom. A to nije istina. Vegani i vegetarijalci spadaju u “rasu” B krvna grupa. Da zna slušati tijelo. U vrjeme. 2013 u 3. bjelančevina. važno je znati da se možemo slobodno ravnati po krvnoj grupi. 2013 u 0. on ima opet drugo značenje. tko se želi inf ormirati: vidim da ste svi vješti na internetu. to nam je jedna vrsta naše “rase”. AB. B je nastala “kulturnijim” oblikom. prva nastala krvna grupa. a oni uopće nisu primjer jer su bave ekstemnim aktivnostima koje su vrlo štetne. O se razboli ako ne jede meso. Spominje da slon jede mrave i kukce. i probate logikom. Umjereno je bavljenje sportom najzdravije. Lilian July 11.46 Obratite pozornost na naziv. Baš zato što je O univerzalna. No zato smije piti maslinovo ulje. No. uništavaju globule bubrega koje uklanjanju toksine. tvrdi da mu želudac govori što valja jesti.youtube. Mirza spominje sportaše.55 Kako pobijediti depresiju . umjesto bilo kakvim uvjeravanjem. krvne grupe isto imaju svoj ritam. Doista se valja zapitati koliko bih ih trebao pojesti da o njima ovisi njihova prehrana.com/watch?v=7_hKN6jDtWw luka July 11. glutena… I danas je to tako: O može svakome biti davaoc krvi. A je nastala početkom jela biljaka i mesa zajedno. Ljep pozdrav. a dati samo svojoj. Sve druge krvne grupe mogu primiti O i svoju. dodacima mljeka AB je mješavina svega: ugljikohidrata. a ne može primiti drugu osim O. Samo ću dodati da uopotrjebite zdrav razum. Z ato ta krvna grupa nije “bolja” od drugih. Luka . nikada ne bi jeo ćevape. Z ačini se tako zovu jer su oni su šlag na tortu. jasno je da je pušenje vrlo opasno. ona samo prva nastala. najmlađa krvna grupa opet može od svega umjereno. kada je nastao čovjek u tom obliku u kojem je sada / homo sapiens/. jeo je pretežito meso. A krvna grupa B ne smije jesti masline jer stvaraju štetu u njihovu organizmu. O je najstarija krvna grupa. Ne ću vam navoditi nikakve posebne dokaze za moje iznose. Inače. 2013 u 14. Naime. toga imate dovoljno.

snaju. ptičice me podržavaju svojim koncertom. Slušam svoje tjelo. Proveo sam život ljepši i bolji nego D’Antanjon. i f ino nam je. jeste li u penziji? luka July 11. kada sam umoran legnem. opet bez problema. puši sto na sat. 2013 u 4. Sin je nepušač. i mačka. Jesam. “meso”. slušam svoje tjelo. pretvorim se u Rotweilera i odgrizem ga…haha. mladolik. 2013 u 9. jedemo što nam je f ino.09 luka majstore. gazda tjelu. imam snage da se izborim sa njima. Kada vidim prijeteče podignuti kažiprst. jak kao hrast.. Cjepam drva. i naživio sam se. suprugu. Supruga je lađa kanader. imaju bolji imunitet.08 Poštovani DŠ: ne trebam slušati svoj želudac. čak ne dobijem ni hunjavicu. 2013 u 10. još nije ni osjedila. dvoje unuka. i po snijegu i po vjetru i po kiši. kao i svi puštači. i kosilicom i trimerom obale rjeke koja mi teče kroz dvorište.44 hi Mirsa. Kada ću osjetiti zlokobne posljedice svoje prepotencije? Sada mi je sedamdeset. a jednako me ne plaše virovi Save i Dunava. penjem se po drveču kao vjeverica. htjeli vi to ili ne. Jutrom moja Duša i moje tjelo pozdravlja Sunce. pa ako treba to da platim nečim. Heheh. snaja puši.pa valjda sada trebam prekinuti dobro stanje psyhe i some i prestati pušiti i jesti meso. Plivam Bosutom kilometrima.23 . dobro raspoložen i radostan čekam svanuče. sina 41 godinu starog. te se od žive muke razboljeti i patiti? Niđe pojma… Neču. rezistntniji su na zagađenost zraka. Još sam vitalan. 16 i 13 godina. Luka mirza July 11. Poštovanje. Ne dam se zaplašiti nikakvim hio-botšaf tima. Mozak je svakako šef svega. jedam kada sam gladan a ne po kazaljkama na satu. nego tjelo. ostali su zdravi kako dren. da bez ikakvog problema idem pješke u grad kilometrima. e. spavam mirno kao mala beba. nitko mene ne može uvjeriti niti bolje od mene znati što mi moje tjelo i moj razum sugerira. neka i platim. imam porodicu. u penziji sam. a orijentacija je želudac. kosim travu. 2013 u 11. a želudac je. Sin je stalno nešto bolestan.luka July 11. Luka mirza July 11. Moje tjelo je takvo. stariji unuk takodjer. Poštovanje.imate li porodicu.

barem u pozne dane.. moderno rečeno stres. nije da B krvna grupa “ne smije” konzumirati masline nego ih ja izbjegavam ... J. rođena sarajka iz stare porodiće ćurčić. u 91. a “japija” od koje si napravljen nosi glavninu života…da li si zdrav.. 2013 u 0. Pozdrav luka July 11. Luka MK July 13. 2013 u 15. 2013 u 6.godini života od inf arkta crijeva . što smo i zašto smo. utoliko lakše.10 Sve je točno. Sve se smije u životu . moja majka. Hvala na svim prijedlozima i preporukama. tada vrlo smrtonosno.aahaahahaaaaaaa.. strahovi su zaista jedan od bitnih uzročnika svega lošega. Imate svježu biljku tokom cijele godine. samo većina nije naučila koristiti te začine. pa potpadnemo pod utjecaj koje-kakvih prof itera i tumačenja nama tko smo.Peter. je osnovni uzročnik svih svih nevolja sa zdravljem.42 Bravo Mirza. ovo je slobodna interpretacija po sjećanju (prema: “4 krvne grupe. 2013 u 11..boj se govna” dakle strahovi. Uspijeva kao i vani. lijep pozdrav Milena July 11. živjela teško i u stalnoj seldbi poslijeratne juge (otac geometar). preporukama. u drugom svj. a stari su imali uzrečicu “boj se ovna. ratu preživjela je trbušni tif us i upalu pluča u isto vrijeme. na prozoru držite. Poštovanje.. .. Uz to dodajmo neisgurnost i nedostatak civilne kuraže... želim da kažem da je poželjno živjeti umjereno i sa što manje stresa.24 Mirza. pričala mi je jednom da se propušila na korzu u 15 god. bolovala je dva dana. ..... Dr. a to je. posadite ga u saksiju i na svjetlosti tj. istraživanjima ili sl .ebeš sve strahove. rahmet joj duši. umrla je. koliko smo manje upučeni.29 Što se tiče bosioka ja imam bolji način... sada će u julu biti 2 god. D Adamo”). istraživanja su pokazala da plijesan koja je specif ična za masline ima neke veze sa alergijama koje se pojavljuju kod B krvne grupe . pitanje je samo imamo li sami ograničenja temeljena na iskustvima. Z imi ga ne morate zalediti.. no zato smo tu da naučimo. ili pak poboljevaš i živiš u nekom strahu. Zorica July 15...

2013 u 3.nada July 15. Dodaj koment ar . Z oricu i hvala za komentare. Mirzu.34 Srdacan pozdrav Alternativi za divne tekstove a pozdravljam i Luku.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->