You are on page 1of 1

Ajetul - Kursijji (Tespih-dova)

Es selamu alejkum

2. Suretu Al-Bekare Ajetul-Kursijji (Ajeti m madhshtor n Kuran)

Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim "All-llahu la ilahe il-la Hu. El-hajjul-kajjum. La te-hudhuhu sinetun ue la neum. Lehu ma fis-semavati ue ma fil-erd. Men dhel-ledhi jeshfeu aindehu, il-la bi idhinihi. Jalemu ma bejne ejdihim ue ma halfehun, ue la juhitune bi shej-in min alimihi il-labi ma shae. Uesia kursijjuhus-semauati uel erda, ue la jeduhu hifdhuhuma ue huve-l-alijjul-adhim."

Shqip:

Allahu. Askush nuk meriton t adhurohet, prve Tij. I Prjetshmi, Ai q furnizon dhe mbron gjithka q ekziston. At nuk e kap as dremitja, as gjumi. Atij i prket fardo q sht n qiej dhe n tok. Kush mund t ndrmjetsoj tek Ai pa lejen e Tij? Ai e di far u ndodh atyre [n kt bot] dhe far do t ndodh pas tyre [n botn tjetr]. Ata kurr s'do t mund t nxn ndonj gj nga dija e Tij, prve asaj far do Ai. Kursi-a e Tij shtrihet mbi qiejt dhe tokn, dhe Ai nuk ndjen lodhje n kujdesin ndaj tyre. Ai sht m i larti, m i madhi