Vert 28 Life Col 01.3.

2

Corectarea valorii de pH a solurilor
piatra, cresterea plantelor, plante, soluri, ingrasaminte naturale, plante naturale, cresterea, gunoi de grajd, cenusa, plante acide, specii plante, solul

Corectarea valorii de pH a solurilor

Solurile prea acide si cele prea alcaline necesita corectarea pHului in vederea atingerii unui domeniu optim dezvoltarii plantelor. In functie de specia cultivata, unele plante prefera solurile alcaline (pH peste 7), altele din contra, vor prefera soluri acide (pH sub 7). Valorile pot sa varieze intre anumite limite, peste care daca se trece solul va deveni impropriu culturii. Exista anumite specii care rezista c iar si pe astfel de soluri, insa acestea sunt cazuri izolate. !e aceea solurile cu pHul peste 7 " 7,#, precum si cele a caror valoare de pH scade sub #"$, au nevoie de corectii prin aplicarea unor amendamente. %stfel, pentru cresterea valorii de pH se foloseste piatra de var, var stins, dolomita, moloz maruntit, iar pentru scaderea lui sulful sau fosfogipsul.

ro/Corectarea_valorii_de_pH_a_solurilor_2757_5 !_". astfel' in cazul aplicarii calcarului. COREC AREA AC!"! A !! Cu carbonat de calciu Amendamenter acidifiante In cazul amendamentelor acidifiante. compost fermentat. faina de bazalt. se vor utiliza in urmatorii (") ani exclusiv ingrasaminte naturale.Amendamente pt. compuse din' cenusa de lemn. de sulf sau fosfogips. http://www. terenul se va ingrasa cu must de gunoi de gra*d nefermentat.html . varului sau dolomitei. cresterea alcalinitatii &entru a spori eficacitatea amendamentelor. genul de ingrasamant pe care il administram va fi corelat cu tipul de amendament.gradinamea.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful