Vert 28 Life Col 01.3.

2

IRIGATII si pH-ul Apei Acid vs alcali
Solutie din cenusa si apa: cenusa este puternic alcalina. Dupa indelungi masuratori cu un tester profesional atat a apei, a pamantului cat si a solutiei finale dupa adaugarea multor tipuri de ingrasamant , am ajuns la o concluzie . Atentie : ingrasamintele "normale" si nu cele pentru plante acidofile, scad ph-ul apei cu 1- 1,5 unitati, chiar 2 unele. Deci , ca sa a faceti o ideee: daca udati cu apa cu !" # $e%emplu& si daca utilizati un ingrasamant care a scadea ph cu 2 unitati , atanci pamantul plantelor oastre nu au un ph mai mare de 5, sau chiar mai mic de 5 datorita sarurilor acumulate in timp. ' mai rau pentru cei care mai uda si cu apa acida (

IRIGATII si pH-ul Apei
!ai cu apa distilata pestii mei .

scazi ph-ul si kh-ul, cu crestera duritatii apei creste si ph-ul, asa stiam eu de la

Uzi cu apa de ploaie? )aga niste apa de ro*inet sau schim*a pamantul, *ine+nteles cu grija de
rigoare pentru radacinile palmierului. ,n ac arii se ridica ph-ul prin prezenta in apa a coralilor sau anumite su*st. deci o apa dura rezol a pro*lema dar cu acumulare de saruri din pacate. 'u cred ca si apa este cea care da ph solului. Se poate cumpara de la firma -itech un astfel de phmetru. Acum 1 luna era 5.. /on dar cu marirea alutei nu stiu care mai e pretul.

5 unitati. Atentie : ingrasamintele "normale" si nu cele pentru plante acidofile. chiar 2 unele.Dupa indelungi masuratori cu un tester profesional atat a apei. Deci . a pamantului cat si a solutiei finale dupa adaugarea multor tipuri de ingrasamant . scad ph-ul apei cu 1. ca sa a faceti o ideee: daca udati cu apa cu !" # $e%emplu& si daca utilizati un ingrasamant care a scadea ph cu 2 unitati . am ajuns la o concluzie . atanci pamantul plantelor oastre nu au un ph mai mare de 5.1. ' mai rau pentru cei care mai uda si cu apa acida ( C!R"CTAR"A ACI#ITATII 0u car*onat de calciu . sau chiar mai mic de 5 datorita sarurilor acumulate in timp.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful