You are on page 1of 21

EL MITE D’OSIRIS

Taller ELS DÉUS D’EGIPTE (5-8 anys)

• Els antics egipcis consideraven a Osiris un déu molt important.
• Éra el déu de la mort però també el déu de la resurrecció. • Hi ha un història molt important que parla d’aquest déu . De fet, es tracta d’un mite que s’anomena “El mite d’Osiris”. • Anem a veure aquest mite.

. Per tant.OSIRIS era un déu. Els altres déus els veien com un veritable rei. Osiris era el rei dels déus.

Durant molt de temps va estar pensant que podia fer per fer desapareixer el seu germà. .Osiris tenia el germà que es deia SETH. D’aquesta manera podria ser el rei dels deús. Seth li tenia molta enveja al seu germà Osiris ja que ell volia ser el rei de tots els déus.

PER AIXÒ SETH VA FER UNA FESTA I VA CONVIDAR A UN GRAN NOMBRE DE DÉUS. . TOTS ELS DÉUS VAN POSAR-SE DINS DEL SARCÒFAG. EN MIG DE LA FESTA SETH VA PORTAR UN SARCÒFAG MOLT BONIC. ALESHORES VA CONVIDAR ALS DÉUS A PROVAR EL SARCÒFAG. UN PER UN.

FINALMENT OSIRIS ES VA POSAR DINS DEL SARCÒFAG.PERÒ CAP DÉU HI CAVIA. ALESHORES. O BÉ EL SARCÒFAG ERA MASSA GRAN O MASSA PETIT. . SETH VA POSAR LA TAPA I VA DEIXAR TANCAT A OSIRIS A L’INTERIOR DEL SARCÒFAG.

SABEU QUÈ VA PASSAR DESPRÉS? UNA COSA TERRIBLE: SETH VA LLEÇAR AL MAR EL SARCÒFAG ON ESTAVA OSIRIS. .

EL SARCÒFAG VA FLOTAR I FLOTAR FINS QUE. UN BON DIA .

ALESHORES EL ARBUST VA CRÈIXER I ES VA TRANSFORMAR EN UN ARBRE MOLT GRAN I MOLT MACO. .LES ONES VAN LLENÇAR EL SARCÒFAG CONTRA UN TAMARISC.

. I AXÍ HO VAREN FER ELS SERVENTS DEL REI. VA ORDENAR QUE EL TALLESSIN PER FABRICAR UNA GRAN COLUMNA QUE POSARIEN AL SEU PALAU.EL REI DE BIBLOS QUAN VA VEURE AQUEST ARBRE TANT MAGNIFIC.

FINALMENT.L’ESPOSA I GERMANA D’OSIRIS. ISIS VA SALVAR A OSIRIS I EL PORTÀ DE NOU CAP A EGIPTE. DE NOU ESTAVEN JUNTS. VA PODER ANAR AL PALAU ON ES TROBAVA LA COLUMNA. DINS DE LA QUAL HI HAVIA OSIRIS. ISIS. ISIS I OSIRIS ESTAVEN MOLT CONTENTS. . VA ANAR A BUSCAR-LO PER TOT ARREU. QUAN ES VA ASSABENTAR DEL QUE LI HAVIA PASSAT AL SEU ESTIMAT ESPÒS.

ALESHORES VA DECIDIR MATAR A OSIRIS I TALLARLO EN 42 TROSSOS. SETH ES VA ENFADAR MOLT.ALGUNS DÉUS VAN INFORMAR A SETH QUE OSIRIS TORNAVA A ESTAR A EGIPTE I SEGUIA SENT REI DE TOTS ELS DÉUS. JA US PODEU IMAGINAR QUE VA PASSAR. .

UN TROS D’OSIRIS EN CADA NOMO.I QUÈ VA FER AMB AQUESTS TROSSOS? DONS ELS VA DEIXAR PELS DIFERENTS NOMOS QUE CONSTITUIEN EGIPTE. .

QUAN ISIS VA SABER EL QUE HAVIA PASSAT VA DECIDIR ANAR A BUSCAR TOTS ELS TROSSOS D’OSIRIS. 41 TROSSETS? NO FALTA CAP? . DESPRÉS DE RECORRER TOT EL PAÍS D’EGIPTE VA PODER TROBAR 41 TROSSETS. I AIXÍ HO VA FER.

SABEU PER QUÈ NO ES VA TROBAR. .SI. FALTA UN TROS! A VEURE SI ENDEVINEU QUIN TROS ÉS. DONS PERQUE SE’L VA MENJAR UN PEIX QUE ES DIU OXYRRINCUS.

. VA ANAR A BUSCAR FANG DEL NIL I AMB AIGUA I FANG VA FER UN PENIS.PER SORT. COM FALTAVA EL PENIS DEL SEU MARIT OSIRIS. TAMBÉ VA POSAR EL PENIS DE FANG. ISIS QUE ERA UNA GRAN MAGA. ALESHORES. DESPRÉS VA AGAFAR TOTS ELS TROSSOS S’OSIRIS QUE HAVIA TROBAT I ELS VA POSAR AL SEU LLOC. VA TROBAR UNA SOLUCIÓ.

.UN COP JA TENIA EL COS SENSER D’OSIRIS. ISIS VA FER UNA MÒMIA.

VA UTILITZAR LA SEVA MÀGIA PER TORNAR A LA VIDA OSIRIS.I COM ISIS ERA UNA GRAN MAGA. .

. NOU MESOS DESPRÉS. AQUEST NADÓ ES VA DIR HORUS.UN COP ISIS VA RESSUCITAR A OSIRIS. ISIS VA TENIR UN NADÓ. ES VA QUEDAR EMBARASSADA DEL SEU MARIT.

HORUS VA ESDEVENIR EL REI. DESPRÉS DE MOLTES LLUITES. . QUE EL FARAÓ VIU ERA UN HORUS. ÉS PER AQUEST MOTIU.QUAN HORUS ES VA FER GRAN VA VOLER VENJAR-SE DE SETH.

ARA OSIRIS ES TROBA AL CEL ESPERANT ALS DIFUNTS PER DONAR-LIS LA BENVINGUDA AL MÓN ETERN I FELIÇ. I. .UN COP ES VA FER JUSTÍCIA. OSIRIS VA PUJAR AL CEL I ES VA ETABLIR COM A REI.