You are on page 1of 17

Manual & A utomatic

. De ez lehetetlen volt. hogy Mrs. és azt a hazugságot mondta a gyerekeknek. osztálya előtt állt.Sok évvel ezelőtt Mrs. mert az első sorban egy Teddy nevű kisfiú olyan rendetlen és figyelmetlen volt. Thompson valójában élvezettel írt a feladataira vastag piros ceruzával nagy X jeleket. hogy mindegyiket egyformán szereti. és a lap tetejére a legrosszabb érdemjegyet írta. Thompson 5.

Thompson a gyerekek régi bizonyítványait nézte át. és megdöbbent Teddy előző tanítóinak bejegyzésein. -"Teddy tehetséges gyerek.írta első osztályos tanítója.Egy napon Mrs. Öröm a közelében lenni" . gyakran jókedvűen kacag. ..

Második osztályos tanítója ezt írta: "Teddy kitűnő tanuló.." . Az élet Teddy számára valódi küzdelem lehet. . -Harmadik osztályos tanítója ezt írta: -Édesapja nem nagyon törődik vele. társai nagyon szeretik."Édesanyja halála nagy megrázkódtatás a számára. mert édesanyja halálosan beteg. és otthoni élete valószínűleg hamarosan nehezen elviselhető lesz számára. de aggódik. ha nem történik valami változás az életében.

. és néha alszik az osztályban." Ezeket olvasva Mrs. Thompson ráébredt a problémára és elszégyellte magát.Negyedik osztályos tanítója ezt írta: "Teddy visszahúzódó és nem sok érdeklődést mutat az iskola iránt. Nem sok barátja van.

Mrs.Még rosszabbul érezte magát amikor a Karácsonyi ünnepén az osztályban tanítványai fényes papírban. Thompson gondosan nyitotta ki Teddy csomagját. gyönyörű szalaggal átkötött ajándékait bontogatta. . köztük meglátta Teddy ajándékát a fűszeresnél kapható vastag barna papírba bugyolálva.

Néhány gyerek nevetni kezdett. és mellette egy negyed üvegnyi parfüm volt. és látták ahogy felveszi a karkötőt majd csuklójára cseppent a parfümből. ahogy felkiált: "Milyen szép karkötő!". . amikor hallották. De a gyerekek nevetése abbamaradt. amikor meglátta a kövekkel kirakott karkötőt. amiből néhány kő hiányzott.

ma olyan volt az illata. írást és matematikát tanított. mint valamikor édesanyámé.Thomson: Legalább egy órán keresztül sírt.) Attól a naptól kezdve nem olvasást. Elkezdte a gyerekeket „ tanítani „ ." (Mrs."Mrs. Thompson.Teddy Stoddard egy kicsit tovább maradt az osztályban. amikor a gyerekek elmentek. hogy megszólíthassa.

annál gyorsabban reagált. hogy minden gyerekeket egyformán szeret. Teddy lett legkedvesebb diákja. Ahogy dolgozott vele.Teddy elméje mintha életre kelt volna Minél több bátorítást kapott. és hazugsága ellenére. Thompson különös figyelmet szentelt Teddynek. . Év végére Teddy az osztály élére került.Mrs.

.Egy évvel később egy üzenetet talált Teddytől. hogy ő volt élete legjobb tanítója. Az állt benne. . . amit az ajtó alatt csúsztatott be.

Thompson még mindig a legjobb tanítója. amikor egy újabb üzenetet kapott Teddytől. Azt írta. . az osztályában harmadik volt az élen.Hat év múlt el. és Mrs. hogy befejezte a középiskolát.

hogy bár voltak nehéz időszakok.Négy évvel később egy újabb üzenet érkezett. Biztosította Mrs. aki valaha is volt. hogy még mindig a legjobb és legkedvesebb tanára. és hamarosan egyetemi diplomát szerez. Thompsont. . amiben azt mondta el. kitartott tanulmányai mellett.

elhatározta. Ez alatt a levél alatt az aláírás hosszabb volt: Dr.Még négy év telt el. hogy még mindig a legjobb és legkedvesebb tanítója.Theodore F. Hozzátette. hogy tovább tanul. és újra levél érkezett Teddytől. aki valaha is volt. hogy miután megszerezte diplomáját. Stoddard. . Ebben elmondta.

.A történetnek itt nincs vége ! Azon a tavaszon újabb levél érkezett…. . Teddy leírta. hogy találkozott egy lánnyal. és nősülni készül.

hogy utolsó együtt töltött Karácsonyukkor viselte az édesanyja. hogy az édesapja már két évvel ezelőtt meghalt. Természetesen Mrs. Thompson elfoglalná-e a vőlegény édesanyja számára fenntartott helyet. és azt a parfümöt cseppentette magára amire Teddy úgy emlékezett. hogy Mrs.Elmondta. A régi karkötőt vette fel. Thompson elfogadta a meghívást. amiről kövek hiányoztak. . és kérdezte.

Hálásan köszönöm. Amikor találkoztam veled megtanultam.Thompson fülébe súgta. Thompson könnyekkel a szemében visszasúgta. hogy számítok. hogy az életem érték. megmutatta.Mrs. és Dr. és az életem érték. Thompson. Stoddard. Köszönöm.Mrs.aki megmutattad nekem.Megölelték egymást. hogy segített nekem. hogy hitt bennem. hogy hogyan érdemes tanítani. Te voltál az. "Teddy tévedsz." Mrs." .

hagyunk magunk után ! .A legszebb emlék a „ szeretet „ amit mások szívében.