You are on page 1of 8

Al teu servei

Regidoria de Serveis

Butllet electrnic

Nm. 16 desembre 2013

La Regidoria de Serveis intensifica els esforos per revitalitzar el Polgon


Sobre qu parlarem en aquest nmero?
Polgon i accs T-214 Recollida envasos Rebaixos voreres Rebost aliments Manteniment escoles i llars dinfants Illuminaci de Nadal Altres notcies La Regidoria informa

El polgon industrial Roques Planes de Torredembarra, amb una vintena danys de funcionament, est vivint aquests darrers mesos tot un seguit dactuacions dutes a terme per la Regidoria de Serveis amb el triple objectiu de revitalitzar un dels motors econmics del municipi, garantir la seguretat dels vianants especialment de les persones discapacitades i millorar la imatge de laccs principal a un municipi eminentment turstic com s Torredembarra. Cal tenir present que en el seu dia la construcci del polgon va quedar en precari provocant problemes de seguretat viria i dimatge poc favorable. En aquesta lnia, aquestes darreres setmanes shan intensificat els treballs de millora al polgon i l'accs al municipi per lantiga T-214. Les intervencions que shan realitzat sn la connexi que s'ha fet fins a la rotonda del vial de suport a la carretera de la Riera. Daquesta manera, tamb es descongestiona el trnsit intern del polgon i es millora la mobilitat dels usuaris (empreses, clients, transports diversos). Amb els treballs que s'han fet d'asfaltat i pintura vial finalitzen les actuacions de millora d'accessos previstos per aquest any. Cal recordar que fa un temps es van iniciar els treballs de millora al polgon Roques Planes amb una adequaci de l'enjardinament i de les illes d'accs laterals. Tamb sha anat realitzant una important actuaci a l'enllumenat pblic (treballs que continuen). Es van arranjar les voreres per comunicar amb facilitat tots els vials i garantir la seguretat de tots els usuaris que habitualment es veien obligats a caminar per la calada amb el conseqent perill que comporta en aquesta zona tan transitada.

PGINA

Millores en la seguretat viria, la mobilitat i la imatge del principal accs al municipi


La regidora de Serveis, Francisca Felguera, ha incidit en la cabdal importncia daquestes obres per garantir la seguretat de les persones discapacitades que, diriament, es desplacen al Centre Ocupacional i al Centre Especial de la Fundaci Onada, ubicat al Polgon Industrial, que sn aproximadament unes quaranta, sent aquest indret un dels punts amb ms moviment de persones de tot el polgon. Francisca Felguera, regidora de Serveis, ha ressaltat que amb totes aquestes actuacions s'est donant un important impuls a la zona industrial, s'ha millorat la seguretat del trnsit i usuaris, i s'est fent un canvi important de l'aspecte que es correspon als accessos d'un municipi turstic com s Torredembarra.

LA RECOLLIDA DENVASOS A LES PLATGES HA INCREMENTAT UN 65 %


Dins de la campanya iniciada al mes de maig, Cada cosa al seu lloc, el departament de residus de la Regidoria de Serveis va iniciar una nova campanya a les platges de Torredembarra per fomentar la recollida selectiva. La novetat daquesta temporada va ser installar papereres especfiques per a la recollida denvasos, ja que s el residu que ms s genera en aquest espai. Es van installar 90 punts especfics. Lobjectiu de la campanya era incrementar entre un 5 i un 10 % la recollida daquests residu, per les dades de recollida han mostrat que lobjectiu inicial sha superat amb escreix amb un increment del 65,04% respecte lany anterior. En total, dels residus generats a les illes ecolgiques i les papereres denvasasos i rebuig, shan recollit 25,67 tones, de les quals 8,51 tones corresponen a recollida selectiva. A ms dels envasos, altres residus que han vist incrementada la seva recollida respecte a la temporada passada han estat: el vidre i lorgnica; daltres com el cartr ha disminut. La campanya pretenia conscienciar els usuaris de la platja que tot i que estan de vacances tamb s important no descuidar lhbit de reciclar ja que no sols ajuden a millorar la recollida selectiva sin que tamb saconseguir tenir les platges netes.

Al teu servei, butllet electrnic de la Regidoria de Serveis

Nm. 16 - desembre 2013

PGINA

PRIMER ANY DEL REBOST DELS ALIMENTS


Aquest mes de novembre sha complert el primer any de funcionament del Rebost dels Aliments de Torredembarra. La finalitat daquesta actuaci, impulsada pel departament de residus de la Regidoria de Serveis de lAjuntament de Torredembarra, s fer viable una recollida dexcedents alimentaris generats pels grans centres de venda de productes alimentaris del municipi cap a la seu de Critas. Durant aquest any de funcionament, shan recollit de mitjana 54,98 kg per dia de recollida, majoritriament fruita, verdura i carn. En total shan recollit 5.278,8 kg daliments. Els aliments canalitzats sn aliments que, tot i ser aptes pel consum, es llencen per altres motius (per tenir una data de caducitat massa propera, per acumulaci destoc o per no complir els criteris esttics del venedor). Aix doncs, lactuaci t un doble benefici: evita el malbaratament dels aliments i ofereix aliments, principalment frescos, a les persones amb dificultats econmiques. En aquesta iniciativa estan implicades la Regidoria de Serveis, que s qui du a terme la recollida dels aliments amb mitjans propis, la Regidoria de Benestar Social i Critas, que s qui rep laliment i el distribueix al seus beneficiaris, unes 125-135 famlies que suposen un total aproximadament de 500 persones. Actualment la recollida sest realitzant a les parades de fruita i verdura del mercat setmanal del dimarts i a un supermercat de venda de productes alimentaris, que canalitza aliment fresc, principalment carn, dos cops per setmana. La Regidoria de Serveis, Francisca Felguera, responsable de la gesti dels residus municipals, agraeix i felicita als participants del Rebost dAliments per la seva implicaci en el projecte i anima a seguir treballant en aquesta lnia, tot fent una crida a la resta destabliments del municipi perqu que collaborin en aquesta bona causa. Els participants sn: Del mercat setmanal: Badia Fruits, Frutas i verdures Ruiz Claro, Frutas Martin, Messaoudi, Frutas Martin i el supermercat SUMA. LAjuntament seguir treballant per a ampliar i implicar les grans superfcies i establiments collaboradors.

En total shan recollit 5.278,8 kg daliments per a 125-135 famlies (unes 500 persones aproximadament).

Al teu servei, butllet electrnic de la Regidoria de Serveis

Nm. 16 - desembre 2013

PGINA

II PREMI PEL FOMENT DEL RECICLATGE


El passat 15 de novembre es van lliurar els guardons dels XV Premis de la Vila Torredembarra. Per segon any, la Regidoria de Serveis va atorgar el II Premi pel foment del reciclatge Reciclar s estalviar. A ledici dengany el guanyador va ser el projecte Recollir per reciclar presentat per Critas Parroquial de Torredembarra. Aquest projecte el que pretn s afavorir el reciclatge dels articles de segona m de tota mena, que ja no sutilitzen i la gent llena, com pe exemple: mobles, electrodomstics, joguines, etc. Reciclar s estalviar, premi que atorga la Regidoria de Serveis. Una vegada classificats, reparats o recuperats aquests objectes es posaran a disposici de persones amb dificultats a accedir a la seva compra. Lalcalde, Daniel Masagu i la Regidora de Serveis, Francisca Felguera van ser els responsables de lliurar el guard al guanyador. Les persones que van recollir el Premi per part de Critas Parroquial de Torredembarra van ser Mossn Joan Caas i Esteve Morros, Director de Critas Parroquial a Torredembarra.

Noves plantes decoratives dhivern


Durant aquests dies, shan plantat diverses plantes decoratives dhivern en diferents punts del municipi: ms de 200 Cyclamen de colors vermells, rosa i blancs; a la Torre de la Vila s'ha posat calndula groga i ciclamen vermell; s'est traslladant el Messem plantat a la zona verda de l'Hort del Nap al talus de plantes del Prquing Ma i Flaquer (en aquesta zona verda es plantaran aptenia cordifolia).

Els robatoris i el fort vent fan malb els contenidors


El fort vent i les pluges produdes durant aquest mes de novembre combinada amb conductes ciutadanes ha provocat incidncies en els contenidors installats a la via pblica. Per, tamb, des del departament de Residus, sassenyala que la mala praxis dalguns ciutadans i comeros, malmeten els mecanismes daquest i es converteixen en ms dbils davant les inclemncies meteorolgiques com el vent i en especial pels robatoris a contenidors de cartr que ltimament sha detectat.

Al teu servei, butllet electrnic de la Regidoria de Serveis

Nm. 16 - desembre 2013

PGINA

MANTENIMENT DE LES ESCOLES I LLARS DINFANTS


Durant tot lany es realitzen tasques de manteniment de les escoles i llars dinfants de Torredembarra, per sintensifiquen durant la temporada estival per tal dadequar els edificis i patis abans de linici del nou curs. El llistat de treballs recull les peticions de la direcci dels centres, en coordinaci entre la Regidoria de Serveis i la Regidoria dEnsenyament, i es va realitzant gradualment. El manteniment que es realitza durant tot lany contempla diversos treballs tant a nivell exterior com interior: tasques de pintura, jardineria, revisi i manteniment del sistema elctric, tasques de fontaneria, revisi de les installacions (aixetes, lavabos, desaiges...), condicionament del mobiliari, tanques, portes i accessos... A L'Escola Antoni Roig, els treballs han consistit en el condicionament dels sorrals, l'arranjament de les tanques i la pintura de reixes metlliques del pati, de bancs i cistelles de bsquet. A ms, s'ha fet nova pintura de totes les pissarres i s'ha reparat rajoles del pati. S'han completat els treballs amb la retallada de bardisses i la installaci d'un nou tauler d'anuncis. A l'Escola Antina, a ms del manteniment regular de les installacions, s'han realitzat treballs especfics als sorrals i patis de l'escola, fent un nou drenatge i millora per evitar l'acumulaci d'aiges a pati infantil. S'ha fet un intens treball d'adequaci amb fresat de l'accs lateral a l'entrada de l'escola. A l'Escola Moli de Vent, s'han reparat les canaleres de la teulada, s'han folrat els tubs de la calefacci d'educaci infantil i s'ha installat un nou radiador al menjador. Tamb, s'ha fet un reps del tancament de totes les finestres del centre, s'han canviat les rajoles trencades a l'escala. Els treballs han finalitzat amb la Poda de Moreres i s'ha installat una nova paperera al pati. A l'Escola Mirades, s'ha fet el manteniment de tanques, la reparaci de barana, reparaci del porter automtic i la poda d'arbres. Pel que fa a les Llars d'infants, s'han realitzat els treballs de reps de pintura, condicionaments dels sorrals, poda d'arbres i millores d'enjardinament que inclou la retirada d'herbes i la neteja de pedres, a ms de la revisi dels sistemes de reg dels patis. Es fa la revisi dels lavabos, aixetes, radiadors, portes i enllumenat. Reparaci de timbres i la installaci de prestatges, suros, miralls etc.

Installaci dapaga-cigarretes al Passeig Martim


Shan installat una srie dapaga-cigarretes a totes les papereres del Passeig Martim, aix com als jardins de Cal Bofill i a altres punts de la poblaci. Amb aquesta mesura, la Regidoria de Serveis apella al civisme i a la responsabilitat per no embrutar les vies urbanes i el passeig i, aix, collaborar en mantenir neta la poblaci.

Al teu servei, butllet electrnic de la Regidoria de Serveis

Nm. 16 - desembre 2013

PGINA

REBAIXOS DE VORERA PER FACILITAR LA MOBILITAT


Tal com regularment es fa, la Brigada Municipal ha realitzat nous rebaixos a voreres als carrers Fbrica, Sant Adri i Alt de Sant Pere amb lobjectiu de facilitar la mobilitat a persones amb mobilitat reduda. La brigada municipal coordina els treballs dadequaci i arranjament on es considera prioritari millorar la mobilitat de les persones (tasca que es realitza en coordinaci amb entitats socials i la Regidoria de Benestar Social). Les darreres obres han consistit en fer 6 rebaixos al carrer la Fbrica i Sant Adri i s'han fet 4 al carrer Alt de Sant Pere. Properament es completaran amb 2 rebaixos ms al carrer Alt de Sant Pere. REPARACIONS DE CARRERS: Shan realitzat tasques dadequaci i arranjament a lasfalt dels carrers: Cap de Creus, Carretera de La Pobla, Cam de Sadolla, c/ Ribagorana, Cam del Moro, Montsi, Muralla i Rafael Campalans. Tamb, sha realitzat obres a lasfalt amb reposicions fetes amb aglomerat en fred als carrers Cam del Valls, Av. Diagonal, c/ Mol de vent, Av. Catalunya, c/ Camp Vell, c/ Altafulla i c/ ncora.

ELS CARRERS ILLUMINATS PER AL NADAL


Durant unes quantes setmanes la poblaci de Torredembarra ha vist, com cada any, que la Brigada Municipal de serveis ha installat paulatinament els aproximadament 200 objectes decoratius distributs en ms de 50 carrers. Aquests treballs requereixen d'un vehicle elevador i la Regidoria de Serveis disposa noms d'un vehicle d'aquestes caracterstiques que a la vegada resulta indispensable per realitzar la poda d'arbres. Per aquest motiu, s'ha de tenir en compte que des de fa temps, per qestions d'estalvi, es fan importants esforos d'organitzaci i coordinaci d'aquests treballs, per evitar aix el cost afegit que suposaria el lloguer de plataformes elevadores. Tanmateix, amb l'objectiu d'estalviar, els darrers anys es reciclen i reparen molts d'aquests objectes decoratius i els adaptem a la nova tecnologia Led, eliminant els antics sistemes incandescents i evitant la compra de nous. Aquest fet afegeix encara ms treball a la brigada municipal i al personal que realitza aquestes tasques. Aquest any, i per segon any consecutiu, la regidoria de Serveis i Ensenyament collaboren amb alumnes en prctiques del Pla de Transici al Treball posant a punt tot el material necessari per installar aquests ornaments.

Al teu servei, butllet electrnic de la Regidoria de Serveis

Nm. 16 - desembre 2013

PGINA

Adequaci dels accessos al parc de Cal Llovet

Nous bancs a la Pl. Catalunya

Shan realitzat diversos treballs de millora dels accessos al parc de Cal Llovet, com lenrajolament de la zona dentrada pel c/ Anselm Clav per facilitar la mobilitat de cadires de roda i cotxets de beb. Tamb, es faran millores a diverses zones del parc.

Dins del conjunt dactuacions realitzades a la Pl. Catalunya que incloen pintura i senyalitzaci viria, adequaci de la plaa... Sha procedit a installar dos bancs a la zona verda que hi ha davant de la plaa per oferir un nou espai de reps.

Adequaci amb fresat dels prquings

Installaci duna barana a la Pl. Boronat

Sha dut a terme una adequaci dels prquings del CAP i de la Zona Esportiva amb la installaci de fresat per tal dharmonitzar el terreny i aplanar-lo. Shan utilitzat un total de 35 tones.

La Brigada Municipal ha installat aquesta barana, per tal de facilitar la mobilitat i que les persones grans o amb dificultats tinguin un punt de recolzament a lhora de baixar les escales de la Pl. Boronat.

Treballs de desbrossament de les rases


La Brigada Municipal est duent a terme un intens treball de neteja, adequaci i desbrossament de les rases del municipi. Darrerament, sha procedit a desbrossar el c/ Sol Ponent, davant del tanatori municipal. Cal dir que sha iniciat larranjament i el condicionament de diverses zones verdes del municipi tenint en compte la previsi de la temporada de pluges.

Al teu servei, butllet electrnic de la Regidoria de Serveis

Nm. 16 - desembre 2013

La Regidoria informa:
BONES FESTES I 2014! R E P S R P I I L E F
Telfons dinters:
Ajuntament 977 64 00 25 Policia Local 977 64 60 05

Atenci Bus urb HIFE 902 119 814 Nordvert 900 103 001 SOREA avaries 900 25 03 70 977 64 22 01 (oficina) 902 25 00 70 (comercial) Deixalleria 977 64 58 19

Collaboraci ciutadana:
Demanem lajuda de tots els ciutadans per mantenir el nostre poble i per a qu no es tornin a produir incidents ni destrosses de mobiliari urb. Entre tots els vilatans estem pagant aquests desperfectes i el manteniment de les zones. Necessitem la vostra collaboraci per mantenir el municipi en el millor estat. Moltes grcies!

Fecsa Endesa 800 76 07 06 (Avaries) 977 13 00 28 (servei Torredembarra) Gas Natural 901 20 30 40 (avaries) 977 13 00 36 (servei Torredembarra)

Disseny i edici Regidoria de Serveis

Regidoria de Serveis
Pl. del Castell, 8 43830 Torredembarra Tel. 977 64 00 25
Ext. 423, 424, 425

Butllet electrnic Nm. 16 - desembre 2013 Si desitges rebre aquest butllet, envia un correu a:

Fax. 977 64 42 18

alteuservei@torredembarra.cat