Utilizarea argintului in medicina

Organismul unui om cu masa de 70 kg contine aproximativ 0.07 mg de argint .

. acesta se concentreaza in focarele inflamatiilor ficatului. rinichilor si pielii.Dupa ce argintul patrunde in organism.

In antichitate. Alchimistii il considerau unul dintre cele sapte metale cu forta tamaduitoare. argintul era foarte pretuit. . antiseptica.

doctorii foloseau argintul si compusii sai pentru tratamentul activ al arsurilor si pentru dezinfectii. in timp ce aristocratia era neafectata deoarece folosea cupe si vase de argint pentru apa si vin. datorita epidemiilor de ciuma si holera se inregistrau mii de victime in randul taranilor. celebrul vindecator Paracelsus utiliza argintul ca ingredient secret in tratarea infectiilor. La sfârsitul secolului al XIX-lea. . Regii mancau si beau din vase de argint inca de acum 3000 de ani pentru a se proteja impotriva bolilor. In aparatul de batut untul se arunca un banut de argint pentru a pastra laptele proaspat mai mult timp si a se evita inacrirea si alterarea. Testarea comestibilitatii ciupercilor de padure prin introducerea unui obiect de argint in vasul cu apa. In Rusia. ranile erau acoperite cu lame de argint pentru a se obtine o vindecare rapida.Istoricul utilizarii argintului: In antichitate. Purificarea apei in vechime prin asezarea unui banut in cana de baut sau utilizarea unui pocal de argint. In Evul Mediu. Actiunea tonifianta a frigului coroborata cu actiunea bactericida a argintului provocau efecte magice asupra elasticitatii si vitalitatii pielii. In Egiptul Antic. farfurii si tacâmuri din acelasi metal pretios pentru mâncare. fetele tinere apelau la "reteta frumusetii": spalare cu apa rece pastrata intr-un vas de argint.

holerei si ranilor infectate. .Argintul era intrebuintat pentru tratarea epilepsiei. nervozitatii.

ca in apa raului Gange – considerat sfant in India – cantitatea de argint este marita. . pe cale experimentala.S-a stabilit.

Insula Sagar O familie îşi îmbăiază ritualic fiul în locul unde un braţ al Gangelui se varsă în Golful Bengal. să viziteze insula. Este o obligaţie morală pentru orice hindus ca. o singură dată în viaţă. .

Una din cele mai folositoare proprietati ale argintului este cea de dezinfectare. clorurii de var. este intrebuintata pentru tratarea durerilor de cap. . pirderii glasului la cantareti. O bautura speciala. clorurii de mercur II. ametelii si fricii. cu un continut mare de argint. fiind asemanatoare cu proprietatile acidului fenic.

“Apa de argint” se formeaza la pastrarea apei in vase de argint sau la contactul apei cu obiecte confectionate din argint. Concentratia argintului intr-o astfel de apa constituie 1/1000000 mg/l. adica de a bloca fermentii sistemului microbian. avand proprietate antiseptica. .

Aceasta apa se pastreaza mult timp fara sa se altereze. .Apa sfintita este argintata cu ajutorul unei cruci bisericesti sau a unei cani confectionate din argint.

pentru ca aceasta este antiseptica. mustar sau alte produse in al caror continut intra compusi ai sulfului. Acestia reactioneaza cu argintul si dau sulfuri de culoare neagra. .strabunici vesela confectionata din argint curat si acesta s-a innegrit. contribiund astfel la imbunatatirea digestiei.Daca ati mostenit de la bunici. inseamna ca in ea s-a aflat supa de mazare. Este foarte bine sa folosim vesela de argint.

. la slabirea vazului si la dereglari psihice.Reactia organismului la excesul de argint Excesul de argint in organism conduce la aparitia particulelor cancerigene.

ouale.Cele mai importante surse de argint sunt: organismele animale acvatice. laptele de vaci si de capre. ale mamiferelor. .

temandu-se sa nu intarzie undeva. le este frica. au frica de diferite cataclisme. De obicei. foarte nervosi. O particularitate a “ oamenilor de argint” este ca le plac dulciurile.Odata cu acumularea argintului in organism. Oamenii sensibili la argint sunt. le amortesc mainile. de obicei. catastrofe etc. ulcer stomacal si intestinal. isi des increderea in sine. . au insomnie si dureri de inima. Se grabesc mereu. sunt pesimisti si au emotii negative. sunt bolnavi de gastrita. pielea capata o culoare albastra-deschis.

Cel mai bun efect pentru organism il are folosirea argintului in doze foarte mici . . Preparatul numit “ ploaie de argint” actioneaza benefic asupra coardelo vocale ale cantaretilor. lectorilor si profesorilor.

pentru tratarea bolnavilor de tuberculoza. la protezarea dintilor. Solutiile coloidale de argint ( colargolul)se utilizeaza in medicina in calitate de mijloace antiseptice. Argintul se foloseste si sub forma de aliaje cu alte metale ( la confectionarea monedelor. printre soldati se raspandise o epidemie gastrointestinala.? . la confectionarea bijuteriilor si tacamurilor.. pentru ca acestia mancau din vase de argint. STIATI CA.. Acest element chimic a fost intotdeauna un bun dezinfectant al apei si mancarii. dar boala nu a atins nici un comandant..Cei care poarta bijuterii de argint isi calmeaza sistemul nervos. In timpul inaintarii armatei lui Alexandru Macedon in India.