Vert 06 Pear Col 03

180 169 84

180 169 84
Vert 06 Pear Col 03

Cum sa facem plantele mai rezistente la boli si mai frumoase
vineri, 25 iunie 2010 3 comentarii

http://vasi-gioni.blogspot.com/2010/06/cum-sa-facem-plantele-mai-rezistente-la.html#

Ca plantele dumneavoastra sa fie mai rezistente la boli,va sfatuiesc sa folositi solutii facute din urzica ,tataneasa sau coada calului.Cu aceste solutii se stropesc plantele de la nivelul de rasad,fie el de rosii,ardei,varza,pina la rasaduri de flori . ulbii de flori,cum ar fi lalele,crini sau !ladiole se pot tine citeva minute in solutie ,se usuca si se pastreaza pina la punerea lor in pamant."u am folosit solutiile si la udarea rasadurilor la plantare timp de 1 saptamina,punand cite o canuta de solutie la fiecare rasad,cu rezultate foarte bune atit pentru dezvoltarea lor cit si pentru prote#area impotriva bolilor.

$olutie de urzica %cu sau fara tataneasa& 1 '! urzica proaspata fara flori sau radacini 10 litri de apa de ploaie

$e amesteca in recipient in fiecare zi timp de o saptamana.ori stropind plantele ori udandu)le la radacina.se pune in recipientul cu apa de ploaie si se acopera neaparat.cu care stropiti planta 1 saptamana la rand. *aca se foloseste si tataneasa se pune in combinatie cu urzica .+ierbeti apoi solutia o #umatate de ora.apoi diluand solutia in proportie de 1/10 stropiti solul.Prepararea fierturii este simpla. Search this text in your template code and replace it.acerati timp de de -4 ore in 10 litri de apa.asfel sporii ciupercilor pot penetra mai !reu.fapt pentru care se pune intr)un colt mai indepartat al !radinii.1 '! coada calului prospata sau 1.0 !r coada calului uscata%se poate procura din farmacii&. Pentru rosii se mai poate folosi zar sau lapte acru diluat 1/1 . Name Author description.acerati o #umatate de '! de ceapa sau usturoi in 10 litri de apa. . +iertura de coada calului este bo!ata in acid salicic. *in ceapa si usturoi se poate face o solutie de blocare a dezvoltarii ciupercilor. . si stopiti plantele periclitate.(n acest timp urzica fermenteaza. .$e toaca urzica mai mare.dar emana un miros urat.diluati)o in proportie de 1/. *upa o saptamana se strecoara si se foloseste 1litru de solutie amestecat cu 9 litri de apa.+ortifica tesutul plantei.

atunci cand am probleme.. (mi place sa stiu ca am de unde sa ale! un leac. din stan!a. de la in!rasaminte lic3ide.. din dreapta. .3 comentarii: • cristina spunea. am cautat)o pe !oo!le si am constatat ca face c3iar niste flori foarte frumoase. 0 :!8 • vasi spunea. la fun!icide.. maine alta si uite asa colectia mea se mareste. cu de toate.. multumesc frumos. Colectia mea de leacuri de !radina joi.daca vrei iti trimit seminte sau plante uscate august 2010. ca sa nu te mai c3inui cu trimisul.blogspot. 20 ianuarie 2011 Colectie de leacuri de gradina 15 comentarii http://vasi-gioni. poate !asesc prin vecini.com/search/label/Colectie%20de%20leacuri%20de%20gradina *intotdeauna. 0a anul o sa incerc si eu. azi o reteta. 1ataneasa de unde se procura2 8 august 2010. $i am inceput sa cule!. de la insecticide la ierbicide.. tataneasa creste in !radinile noaste.. 12:"8 • cristina spunea. +oarte interesant si util. mi)am dorit o colectie de retete de !radina.

caci cea de la robinet are clor& si putem adau!a cate un pa3ar de lapte in lic3idul respectiv. timp de o #umatate de ora.sau 3 zile intre pulverizari. $olutiile concentrate se pot pastra cateva saptamani. lasand sa treaca . se dilueaza cu apa. 1. 0asati la racit si pulverizati plantele. $e opreste tratamentul cu cateva zile inainte de recoltare.% de preferat din ploaie. insa cele diluate se folosesc imediat.un. 5rdei iute . (nsecticide universale Piperul (n infuzie Puneti la infuzat. 1ratamentele se reannoiesc in cel putin 3 reprize. litri de apa clocotita.0 de !rame piper macinat. dar numai inainte de pulverizare. in . cum le folosim2 4data solutia obtinuta. 5poi strecurati.

in . tocat mare.0 !r busuioc proaspat. (mpotriva 7andacului de Colorado . *iluati 1. usuiocul in infuzie Puneti la infuzat. 0asati timp de 10 minute. caci s)ar putea sa nu le placa. in #umatate de litru de apa. o data la trei zile. timp de -4 ore.0 m! de ardei iute. timp de o #umatate de ora.acerat Puneti la macerat -. sa nu)l pulverizati pe plantele tinere. litri de apa clocotita. $e aplica tratamentul in trei reprize. 5dau!ati un sfert de litru alcool de 60 !rade. apoi strecurati. 5tentie .. apoi pulverizati imediat.0 !r de pelin proaspat. inainte de a)l aplica.totusi. tocat mare. in . 1. ml de preparat in 4 litri de apa. Pelinul in infuzie Puneti la infuzat 1. $e clatesc plantele inainte ca apa sa se usuce. 5pa cu sapun *iluati 30 ml sapun lic3id sau deter!ent de vase in 4 litri de apa. litri de apa clocotita.se strecoara si se pulverizeaza direct pe plante. $e raceste si se pulverizeaza pe plante. $e raceste .

in . in . melcilor. +runzele de rosie %tomate& in infuzie Puneti la infuzat. 1.se strecoara si se pulverizeaza direct pe plante. timp de o #umatate de ora.Coriandru in infuzie Puneti la infuzat.0 !r iedera proaspata. in . litri de apa clocotita.se strecoara si se pulverizeaza direct pe plante. 1. a larvelor mustei de carne. (nsecticidele fun!icide 8e permit sa luptam impotriva omizilor.0 !r lamaita proaspata. timp de o #umatate de ora. 1. tocat mare. $e raceste . 9sturoiul .0 !r patrun#el proaspat. litri de apa clocotita. in . (mpotriva viermilor de varza 0amaita in infuzie Puneti la infuzat. 1. Contra mustei de varza si a viermelui de porumb $unatoarea %po#arnita& Puneti la infuzat. a paien#enilor. in .0 !r frunze de rosie.0 !r sunatoare proaspata. timp de o #umatate de ora. Cimbrisorul in infuzie Puneti la infuzat. 1. $e raceste . tocat mare. ru!inii si bolilor cauzate de anumite ciuperci. timp de o #umatate de ora.se strecoara si se pulverizeaza direct pe plante. $e raceste . litri de apa clocotita. $e raceste .se strecoara si se pulverizeaza direct pe plante. timp de o #umatate de ora. litri de apa clocotita. (mpotriva mustelor de pe morcovi si a larvelor mustei de carne (edera Puneti la infuzat. tocat mare. tocat mare. $e raceste . tocat mare. $e raceste . in .se strecoara si se pulverizeaza direct pe plante. $e raceste . 1.0 !r cimbrisor usor zdrobit. Patrun#elul Puneti la infuzat.se strecoara si se pulverizeaza direct pe plante. litri de apa clocotita. 1.se strecoara si se pulverizeaza direct pe plante. in . $e utilizeaza si impotriva furnicilor.0 !r coriandru proaspat. timp de o #umatate de ora. litri de apa clocotita. litri de apa clocotita. timp de o #umatate de ora. tocat mare.

litri de apa clocotita. in infuzie Pisati 1. $e raceste . musca morcovului si mana. in . timp de o #umatate de ora. macerata .0 !r usturoi si puneti)l la infuzat. litri de apa.$trecurati si adau!ati 4 ml de alcool inainte de a vaporiza.se strecoara si se pulverizeaza direct pe plante. pentru ca ne permite sa luptam cu anumiti paraziti. precum paduc3ii. macerat Puneti la macerat 80 !r de usturoi in .9sturoiul este o planta pe care o putem folosi in mai multe moduri ca produs fitosanitar. 9rzica 9rzica este o planta foarte utila pentru intretinerea !radinii. timp de o zi.

se strecoara si se dilueaza 1/ 10 cu apa.. $e repeta de citeva ori la interval de citeva zile. *upa 10 zile. Vetricea % reteta de la Lisa& 300 !r vetrice proaspata sau 30 !r uscata. am patit)o si le)am ars. sensibile. bine.. soc. $emanatul patrun#elului in #urul plantelor mai sensibile la paduc3i. *ar.1ocam 1 '! de urzici si le punem la macerat timp de 3 zile in 9 litri de apa. a'in! $oda $pra<.preferabil de ploaie %asta e e!al cu 4. 7radinariti cu dra!oste? . mai mult preventiv ptr. Voi continua. 5coperim recipientul. a doua oara.6 litri de apa. pelin. $e poate adau!a sapun lic3id. $e pulverizeaza in fiecare saptamana. cum ar fi cele de ventrice. respectiv la frunzele fra!ede ale unor trandafiri %in cazul meu era >ueen of *enmar' &. *upa 3 zile putem strecura solutia obtinuta. numai la unele plante ft.micoze. timp de cel putin 1 saptamana. reteta fiind de provenienta an!lo)sa=ona & o lin!ura de ulei ve!etal o lin!ura de sapun lic3id de vase o lin!ura si #umatate de soda de bucatarie %ba'in! soda & o lin!ura de 0isterine %nu cu !ust de menta & si la sfirsit o lin!ura de otet $e amesteca bine si se stropesc plantele. craite. $e acopera recipientrul si se a!ita o data la doua zile. frunze cu miros puternic si respin!ator. $e raspandeste in #urul plantelor sensibile. am udat frunzele cu apa in ziua urmatoare si totul a fost in ordine . ore!ano. (mpotriva paduc3ilor si furnicilor +eri!a 0uam 1 '! de feri!a.. nuc. $i inca ceva ce folosesc. $e pun intr)un !alon de apa neclorinata.*upa ce se raceste se pulverizeaza direct pe plante. o zdrobim usor si o punem la macerat in 10 litri de apa. e ceaiul c3inezesc concentrat . se infuzeaza in 10 litri apa clocotita. :eteta de la Dani -Grecia . *e atunci folosesc solutia asta destul de des cu succes si fara pierderi. *in e=perienta mea mer!e ft.

. cred ca era musculita alba. 1!:18 Vasi spunea. 5stept vesti. comentarii/ vcuicsor spunea.3ai ca daca mer!e.3a ce tare. am promis ca te tin la curent. 8 februarie 2011. voi sti unde sa caut un leac.8ame Author description.. uite. pentru ca dupa faza cu purici. te tin la curent? februarie 2011. (ncearca prima data si pune co#i de portocale in #urul plantei si vezi a doua zi daca au fu!it. am apucat sa pun co#ile de portocala. 18:#6 5nonim spunea. cand voi avea probleme.. 21:01 cristina spunea. asa ca o sa continui sa)i mai dau. purecii pareau ca au disparut. in tot cazul. 1":0# Vasi spunea. 21 februarie 2011. 5u aparut niste purici albi pe dosul frun<elor de la clopotelul din !3iveci.o sa o trec in colectie. 21 ianuarie 2011. 1$:#1 . 1":18 cristina spunea. Pureci albi. Vasi mai. pana n)o sa mai vad nici un semn de suferinta la ea.. ba mai mult. Aa. am vazut ca zbura ceva mic si alb in zona aia.. uite ca au aparut problemele.3a. sper sa nu fie asta.ca in instructiuni. C" 7:4@55555V? multumesc ca ai pus aici tratamentele astea. 8 februarie 2011.. cumva2 8 februarie 2011. 20 ianuarie 2011. in cateva zile... le)am strans intre de!ete ca sa stropeasca frunzele cu uleiul ce iese din ele.. 20:2 cristina spunea.. cristina 21 februarie 2011. 1":!" cristina "i. 20:2! spunea.. 8 februarie 2011. *aca nu. Cred ca nu)mi ramane decat sa pun niste patrun#el in #urul lui.. spunea. ceva ce era si pe frunze. plantei pare sa ii priasca tratamentul cu ulei de coa#a de portocala. Cu multa..... ci doar niste afide din alea sau cum le mai zice . 0 :# Vasi spunea.sau 3 zile. +oarte util si interesant..multa placere? 21 ianuarie 2011..... ai avut dreptate. Search this text in your template code and replace it. 1. da. adica musculita alba de sera. dar nu stiu daca nu cumva se transformasera in musculite.astept continuarea. nu2 +eri!a nu am de unde sa iau acum.incearca o soluie de usturoi si repeti peste ..

Cu dra!? Vasi . *ana spunea.dupa cum vad fiecare zi de a ta e tot o sarbatoare %3a. dar nu stiu daca de la ulei sau de la creaturile care le mancau. 5cum. dra!a. 0 :2 5nonim spunea. Cu bine. nici purecii nu mai sunt cum erau. dar sa dai de mai multe ori. am !asit retete de mustar si am sa le incerc si eu... nu doar purecii. purecii ne!ri de pe crizanteme nu dispar cu solutie de ardei iute. Paste..(ti promisesem o reteta de mustar de casa. 22:26 Vasi spunea. sa citesc? $tai sa)mi tra! sufletul si sa)ti spun ca desi n)am mai comentat in ultima vreme." prea mult de scris dar eu am luat)o de pe net daca dai o cautare.*a. .cu criza asta. cristina 22 februarie 2011. *ana. 10:"0 5nonim spunea. (nainte mureau si ei macar de rusine. scrii cu o viteza de abia ma tin dupa tine... (ncerc acum cu solutie de urzica.. nu scap nimic din ceea ce scrii./%% $au ardeii nu au fost prea iuti. s)ar parea ca uleiul arde si frunzele.ai vorbim. cum scrie in retete si sa revii cu comentarii.. "=trem de interesant articolul tau si e=act pe !ustul meu..3a&..5rticolul meu este la inceput. update/ n)o trece in colectie inca. *ana 16 martie 2011.5nonim spunea.$au e=periente cu punerea lor in aplicare.3a&..serios. Vasi.1e mai astept? 1$ martie 2011. 21:0" Vasi Vasi. $au iau la rand toate solutiile de la tine.%activitatea mea e le!ata de sarbarori !en 8 . Craciun& .incearca si cu urzica sau pelin.3a. deci nu cred ca reteta mea este devina %3a...astept oricand alte leacuri pe care sa le punem in practica la nevoie. frunzele atinse s)au uscat.. una *ana.artie.. 2! mai 2011. acum rezista si la ardei iuti.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful