Alternativa Za Vas.com Antioksidansi u Zainskim Biljkama

alt e rnat iva-za-vas.

co m

http://alternativa-za-vas.co m/index.php/clanak/article/antio ksidansi-u-zacinskim-biljkama

Antioksidansi u začinskim biljkama
4 Autor: Nada Babović - Bioss

0

10

0 Google +

Antioksidansi u začinskim biljkama - snažniji i zdraviji od sintetičkih antioksidanata Sigurno ste čuli za slobodne radikale i oksidativni stres. Oksidativni stres je stanje koje nastaje kada proizvodnja slobodnih radikala nadvlada sposobnost tijela da ih neutralizira ili eliminira. Oksidativni stres vodi do brojnih teških bolesti današnjice poput dijabetesa, prijevremenog starenja i srčanih tegoba. Najveći neprijatelji oksidativnih procesa su antioksidansi, koji osnažuju imunosni sustav i neutraliziraju slobodne radikale. Ljudski organizam ima vlastite antioksidativne sustave, koji ga štite od štetnog utjecaja slobodnih radikala. No, antioksidante možemo unijeti i hranom. Prirodni izvori antioksidanata su voće, povrće i začinske biljke.

Sintetički antioksidanti
Prehrambena, f armaceutska i kozmetička industrija u svoje proizvode ubacuje neke sintetičke antioksidante. To su butilirani hidroksianizol (BHA, E320), butilirani hidroksitoluen (BHT, E321), terc-butilhidrohinon (T BHQ, E319) i estri galne kiseline (E310 – E312). Nakon pojave sintetičkih antioksidanata često se postavljalo pitanje njihove sigurnosti po ljudsko zdravlje. Z bog nepovoljnih toksikoloških izvještaja o sintetičkim antioksidansima preporučujemo da koristite samo prirodne antioksidanse.

Prirodni antioksidanti u začinskim biljkama

Velik broj začinskih biljaka sadrži kemijske spojeve koji imaju antioksidativne osobine. Prirodni antioksidanti mogu se naći u brojnim dijelovima biljaka, kao što su sjemenke, lišće, korijen i kora. Najvažnije grupe prirodnih antioksidanata u voću i povrću su tokof eroli, f lavonoidi, f enolne kiseline, terpenoidi i karotenoidi. Aktivne komponente začinskih biljki s antioksidativnim učinkom su polif enoli i f enolne kiseline. To su primjerice ružmarinska kiselina iz ružmarina, kadulje i origana, f lavonoidi cirsimarin i genkvanin iz ružmarina i kadulje. Uz njih su i prirodni pigmenti kao kapsaicin u paprici i terpeni iz ružmarina i kadulje. Neke začinske biljke iz obitelji Lamiaceae, poput ružmarina, kadulje, origana i timijana, mogu se koristiti u prehrambenoj industriji. Ne samo zato što štite hranu od oksidacije, već joj daju i brojna ljekovita svojstva. Smatra se da antioksidansi... štite stanice od slobodnih radikala usporavaju proces starenja energiziraju organizam štite od mnogih bolesti poput raka, artritisa, Alzheimerove bolesti itd.

Ružmarin – kralj antioksidanata
Lišće ružmarina (Rosmarinus officinalis L.) i ekstrakti ružmarina koriste se ne samo kao začini, već i zbog svojih antioksidativnih osobina. Ružmarin je poznat kao biljka s najjačim antioksidativnim djelovanjem. Spojevi u ružmarinu koji imaju najveću antioksidativnu aktivnost su karnosolna kiselina, karnosol i ružmarinska kiselina. Antioksidansi u ružmarinu sposobni su prekinuti proces oksidacije dodajući vodik slobodnim radikalima.

Kadulja
Kadulja (Salvia officinalis L.), jedna je od najpoznatijih i najčešće korištenih ljekovitih biljaka. Osim u svrhu liječenja, kadulja se koristi i kao začin. Z ajedno s ružmarinom, posjeduje najjaču antioksidativnu aktivnost među biljkama. Antioksidativno djelovanje kadulje pripisuje se prisustvu f enolnih diterpena, f enolnih kiselina i f lavonoida.

Timijan

Origano Origano (Origanum vulgare L. zbog kojeg ima f ungicidno. Istraživanja su pokazala da aktivne komponente u ekstraktu timijana.Timijan (lat. kao glavna komponenta bosiljka. Thymus vulgaris) je ljekovita biljka bogata eteričnim uljem. Također možete koristiti kapsulirani prah. karvakrol i timohinon. Kako koristiti začinske biljke Najjednostavniji način kako možete iskoristiti dobrobiti začinskih biljaka jest dodati ih u vaš svakodnevni meni. posebno eugenol. Osim primjene u kozmetici i f itoterapiji. sapunima i pastama za zube. Istraživanja su pokazala da ekstrakt origana usporava lipidnu oksidaciju. Komponente odgovorne za antioksidativno djelovanje eteričnog ulja iz origana su timol. Bosiljak Bosiljak (Ocimum basilicum L. antigljivičnih i antioksidativnih osobina. timijan se koristi i kao začin. U kulinarstvu se primjenjuje kao začin. Eterično ulje iz lišća timijana koristi se i u parf emima. Otkriveno je da ružmarinska kiselina. Najbolje ih je dodati jelima na kraju.ili aromaterapeuta.) se u tradicionalnoj medicini koristi kao ljekovita biljka zbog svojih jakih antibakterijskih. tinkture ili čista eterična ulja začinskih biljaka. U vezi primjene i doziranja takvih pripravaka pitajte stručnog f ito.) upotrebljava se u tradicionalnoj medicini zbog svojih antibakterijskih. Z ajedničko djelovanje sastojaka eteričnog ulja origana igra vrlo važnu ulogu. jer kuhanjem biljke gube vrijedne nutrijente i ljekovita svojstva. imaju veću antioksidativnu aktivnost od sintetičkih antioksidanata BHT i BHA te od vitamina E. ima jače antioksidativno djelovanje od vitamina E. timol i karvakrol. a u kozmetici kao izvor eteričnog ulja. antiseptičko i antioksidativno djelovanje. antigljivičnih i antioksidativnih svojstava. Podijelite ovaj članak! 4 0 .

obavezno pročitajte pravila komentiranja na našem portalu.25 ja sam inače ljubitelj aromatičnog bilja i uvijek otrgnem list ili grančicu da se osvježim u prolazu.smilja.20 Ja imam u vrtu kadulje. 2013 u 7.lavande kako ih koristiti i gdje naci tocna uputsva ? jane July 08. 2013 u 7.super je. branko .Dosta koristim ružmarin i tako okus hrane poboljšavam. besplatno je! Pribilježite se ovdje! Povezani članci Komentari Prije nego što ostavite komentar. recimo glazuru od čokolade s okusom ružmarina. Goga July 08.0 10 0 Google + Svidio Vam se članak? Primajte naš elektronski časopis. 2013 u 7.15 Najbolje je sve ovo staviti na picu… branko July 08.ruzmarina.

July 08. Marija Milić July 08. na vreo pomf rit…ma. dok pravim palentu. Taj mix pravim tako što sušene biljke u količini 1:1:1:1….29 Ajde Jane nastavi dalje. 2013 u 7. na mesa. u sireve u ulju.poslednjih 6-7 godina Takođe puno koristim orijentalne začine (kumin. Molim Alternativu da podrobnije nešto napiše o masalama. No. zlata vrede. sočivo. opšte stanje i bio analize su mi kao da mi je 35 a ne 60… I tako . linija. U tanjiru mi je. Lavande imam nekoliko grmova koje prije odlaska sa Pelješca odrežem i donosim ih u Z agreb. pasulj. a ispred nje živu ogradu od ružmarina..: prema rasporedu zubiju u vilici čovek ima 4 ‘kidača’mesa .38 Pooštovani. čili. 2013 u 9. sameljem u starom mlinčiću za kaf u. 2013 u 7. Z anima me kako bih mogla koristiti odsjećen grančice ružmarina i da li ga mogu koristiti kad se te grančice osuše. 2013 u 8. karanf ilić.30 Već godinama ne posećijem doktore niti pijem ikakve lekove. Leona July 08.očnjake. S poštovanjem Marija Milić PS: Vašu e mail poštu redovito čitam sa puno korisnih savjeta i hvala Vam za to. ukoliko već pisala nije… Leona July 08. konstitucija.) smiksane u različite MASALE. mešavinama orijentalnih začina. čorbe. cimet. kurkumu. Nisam vegan niti vegetarijanac ali radim dve stvari: 1.32 Ispravka: U TANJIRU MI JE DAKLE 1/8 mesa !!! mirza July 08.Taj mix dodajem u tanjir na sve supe. dakle 1/4 mesa… 2.27 .:Sve ostalo je povrće i sve to je Z AČINJENO sitnim prahom od mešavine ovog nabrojanog bilja u gornjem tekstu. variva. ribu. Ista stvar je i bosiljak koji imam priliku dobiti sviježi. te ih samo koristim kako bih ih stavila u ormare. na sve što jedem a gurman sam. kao i kadulju.Koristim ih jedino pri kuhanju Da li od njih mogu kuhati čaj.. Na Pelješcu imamo kuću za odmor. 2013 u 8.

čubra) lavanda. Možda je zato ovaj sajt jedinstven. povrća ili mesa na tanjuru . Ja sve sušim pojedinačno. .. bosiljak (zeleni i ljubičasti). I mene je mučilo pitanje kako koristiti “svoje” začinske biljke pa sam prošla od avana. hvala autorima. jane July 08..pčelinja ljubica). ddjafok July 08.. osušim i zamrznem.menta.. A pre upotrebe se može potopiti na kratko (par sekindi) u vrelu vodu. ref ila kupovnih mlinčića.. Ja u “čarobni prah za sve” stavljam iz svoga vrta: kadulju. malo suhog maslinovog lišća...za moju avliju dobio sam drugu nagradu u sarajevskoj općini centar......34 Divan niz biljaka. ružmarin. Nedostaju majčina dušica i još neke. Inače sam pobornik toga da se uvijek konzumira samo jedna vrsta voća. živjeli. trave. moje iskustvo kaže da je tek ubran i zaleđen bosiljak naj bolji za konzumiranje zimi.pa biljke kao lipa. pored cvijeća. 2013 u 10. Mirza (i ostali) ja bosiljak operem. hajdučka trava.menta. Zorica July 08. 2013 u 11. se suše. A za visok tlak ČAJ OD LIŠĆA MASLINE def initivno pomaže . samo mi nikako da naučimo da podelimo ljubav i slogu među sobom.. melisa. onda mu je miris izraženiji i ne pocrni. oprez!!ne smije se “baciti” na vrelu hranu jer pocrni i izgubi čarobni miris. žubora vode ogradio sam dvije lijehe u kojima imam 15 različitih kultura. timijan (majčina dušica.lovor.miloduh... Kadulja je jedini čaj s kojim nestaje znojenje uzrokovano bilo kojim problemom. i djeca su se skoro navikla (nakon dvije godine :).04 nije mi jasno zašto zamrznuti osušenu biljku za čaj.32 Leona stari mlinčić za kavu je genijalna stvar..najčešće u jesen prpremim mix. no začini su iznimka i radujem im se svaki dan jednako kao i samome obroku . Niti jedan obrok već dugo ne jedemo bez bočice toga začina na stolu . 2013 u 10. ČAJ OD KADULJE ILI RUŽ MARINA: ne konzumirati redovno ili napraviti prekide (nađite uputstva na netu) mada bih ja kadulju pila svaki dan kroz godinu jer mi paše njen gorki okus a sasvim drugačiji od crnoga čaja.. samo po tom pitanju je poslušala (jer je zbog tlaka bila u hitnoj dok je slušala moj zadnji pokušaj da ja nju savjetujem) i danas prenosi recept dalje .... komorač sjeme. spremam u velike staklenke i kada imam sve .matičnjak (melisa. u sve to je lijepo staviti i papr šareni u zrnu i sol u zrnu.origano..kantarion. Ručni mlinčić bi mi oduzimao puno vremena pa nastojim samo na trenutak koristiti eletrični…. ali ga valja dodati isključivo na kraju. i kao takve spremaju u staklenke ili papirnate vrećice.. Kada jednoga dana nabavim dugi ručni stakleni mlinac za papar. Pun je ovaj naš prelepi balkanski prostor ovih blagodarja. malenog mlinca za papar pa do električnog staroga mlinca za kavu. moja nevjerna mama koja me nikada nije slušala.

"Alternativa za Vas" July 08.je to onaj sto je imala rucka da se vrti? Mozda je glupo pitanje ali eto.50 @jane ako ste aludirali na zamrznuti bosiok što sam ja napisao onda smo se negdje mimoišli. ne mogu nabaviti svježeg. 2013 u 14.38 Postovane Leona i Z orice. Z a oralnu primjenu potrebno je samo 1-4 kapi eteričnog ulja 3 puta dnevno. možda griješim. umacima. Možete nabaviti i eterična ulja ovih biljaka. branko July 08. 2013 u 13. barem ja u sarajevu. Od ovih biljaka možete napraviti čaj ili tinkturu. Pozdrav svima Ivana rade July 08. 2013 u 14.38 Hvala. 2013 u 18. obe pominjete stari mlin za kaf u.47 Branko.Nastavit cu Vas i dalje pratiti.mirza July 08.pri kraju kuhanja). a najbolje ih je konzumirati u sirovom svježem obliku (dodavati salatama. ali ja bosiok pretpostvljam prvenstveno u gurmanskoj kuhinji i ponavljam da je duboko smrznut jako dobar za zimski period kada ga.Sledece godine ce biti jos bilja :) Hvala unapred na odgovoru.Ovo je prva godina da sam sama gajila bosiljak a ruzmarin vec imam pa bih probala sama da pravim zacinski mix. ostale trave ili sušim ili koristim i za čajeve i za kuhinju. Ivanuska July 08. jelima od povrća itd . 2013 u 11.nesto sam naucio.59 .

Nizak nivo AO kod ovih bolesti je simptomatičan!Lester Peker je tvorac teorie AO i on kaže:70%ljudi umire pre vremena od bolesti a ne od starosti a kod 80% uzrok smrti je niska koncentracija AO ! mirna July 08.Danas se u svetu govori o epidemiji nezaraznim bolestima:kardiovask.šlog. otrovi u industrijskoj hrani itd rade July 08.radikala su stres.promena ishrane.AO a sada je konstruisan biof otonski skener f irme Farmanex koji meri skin carotenoid score.radioaktivno zračenje.radikalima živeli bi smo samo 72časa!!!Z ato je nivo AO u proceni zdravlja veoma važan pa se kaže kao pravilo:nivo AO u telu je direktno proporcionalan kvalitetu zdravlja i dužini života. 2013 u 20. rade July 08.promena navika i ppromena često pogrešne životne f ilozof ije.b. 2013 u 20.Jedina prevencija tih bolesti su kretanje.33 .UV-zračenje.Jedan od ranih simptoma u Dg ovih bolesti jeste nivo antioksidanasa=AO.26 treći deo:Kad ne bismo imali sistem AO u telu da se suprostave slob.Od svih tih bolesti pati i umire milioni ljudi.Vrednosti se izražavju u Raman-ovim jediniciama(indijski f izičar koji ga je konstruisao.Izvori slob. miryana59 July 08.zanima me kako i kojim količinama se priprema čaj od suhog lišća masline za visoki tlak. 2013 u 19. pušenje.Slobodni radikali su agresivni hemijski spojevi koji oštećeuju DNK i organele ćelije i direktno utiču na dužinu života.19 Drugi deo AO:Ovo je f rapantan podatak u promeni stava o uzroku smrti kod ljudi.kanceri.respiratorne b i koštanozglobne b. Kada se bere list od masline? rade July 08.31 Mirna Pumo koristim zaćinsko bilje u prehrani.26 PRVI puta javljam se na bilo koje komentare pa mi pomozite..poznajem njihova ljekovita svojstva i uzgajam ih u svom vrtu..Nauka kaže da čovek ima genetski potencijal da živi 144g a prosek dužine života u ovim krajevima je 68g a u zadnje vreme sve češće umiru ljudi od 55-60g. lekovi. 2013 u 20.Do nedavno u nauci nije bio poznat način merenja konc. 2013 u 20.diabetes.

NMR. 2013 u 21. Listovi masline beru se u proljeće. . Kuhajte 20 listova u 3 dl vode.osteoporoze itd. Čaj protiv visokog tlaka 1. Kuhajte dok se ne prokuha na 2dl.Karl Đerasi je otac oralne kontracepcie a Lester Peker je otac teorije o AO. Pijte ovaj čaj ujutro i navečer prije jela.koristite puno voća i povrća i posle 3meseca opet proverite sebe.od 10-20.000 do 80.AO odmah menjajte ishranu.000Rj je crveno polje i niska konc.od 40-50.nešto bolje a tek više od 50.41 Miryana.malo bolje.od 30-40000Rj je zeleno polje.b.000Rj rade July 08.000Rj a prosečno je 17-18.000Rj je alarmantno stanje.Ne zaboravite da jedna cigareta ima 10 milijardi slobodnih radikala!Naša deca imaju nizak nivo AO(žuta zona) jer se loše hrane a brza hrana je čisti otrov!Z ato se u svetu sve više zatvaraju restorani brze hrane(bolje reći brze zarade)Ako merenjem dobijete nisku konc.Na tržištu ima mnogo preparata ali su često i skupi..0d 20-30.Ali najjači prirodni antioksidans je LJUBAV! Ivan July 08.ultrazvuk.Čovek koji je merio kaže da je za 3 meseca izmerio oko 350 ljudi i da je samo jedan čovek imao 78.A naše bašte zvrje neobrađene. 2013 u 20. Procijedite i zasladite medom.Istraživanje u Francuskoj u kojem je obuhvaćeno 13. 2.000Rj je bio povrtar i samo je jeo svoje povrće i voće. 2013 u 20.isto nisko. 3.AO treba da uđe u rutinsku upotrebu kao što se danas rade krvna slika. 2013 u 20. rade July 08. Beru se samo mladi i vršni listovi.47 Šesti deo:Pregled konc.Četvrti deo:Kođži Nakaniši je otac ginko bilobe.38 Peti deo:Taj čovek koji je imao 78.000Rj je plavo polje. Svetlana Pasarić (Alternativa za Vas) July 08.Rtg.AO.Tabela merenja:ispod 10.000Rj je normalna konc.33 Bravo! Z ato kao što bi rekla Goga stavimo sve na picu i uživajmo.000Rj je žuto polje. masnoće.000 ljudi je pokazalo da je kod muškaraca rizik da obole od neke vrste raka smanjen za 31% zahvaljajući ishrani bogatoj sa AO a pokazalo se i smanjenje kardiovask.

jane July 09. nedjeljom jedemo puru i sa bijelim lukom uz dobar travnički sir je ludnica. 2013 u 21.56 Dragi ljudi.41 Ivanushka. 2013 u 8.kada je zaleđen .51 Svetlana Puno hvala. dakle.13 MIRZ A. stavim u vrećicu i zaledim.sam se mrvi na stisak.očito smo se mimoišli. 2013 u 7. zimi ga stavljam na mnoga jela.. 2013 u 6. evo baš jučer sam završio zaleđivanje prve ture.f rižak se zaledi.26 @jane ma nisam prijatelju tako radio.super ste ali gdje sada nabaviti maslinov list kada je proljeće prošlo iako ga kćerka ima u dvorištu morat ću pričekati iduće proljeće ili ga možda ima u ljekarnama za kupit. luka July 09.. Lično sam uvek za kameni avan. pušenje cigareta se satinizira kao… deset tisuća slobodnih radikala ima jedna cigareta… . 2013 u 6.miryana59 July 08. Leona July 09.. ja bosiok oberem (ostavim mlade za drugu rundu). a mogli ste ga usitniti i staviti u vodu i tako zamrznuti u kockici leda ostao bi svijež za vaš gurmanluk. al’ toga malo gde ima… ako i ima neko da zna da napravi-veoma je skupo… mirza July 09. jer ste oprali i osušili pa zamrzli basiok. svejedno je koji je aparatić za mlevenje.

da bih trebao biti primjer svima: urdan život. ne pijem kavu i ne trošim alkohol. Luka mirza July 09. i nikada mi nije dijagnosticirano nikakvo oboljenje. 2013 u 9.07 @luka ahaahahahaaaaahhaaaaaaa…ahaahhaaaaa majstor luka Jelena July 09.03 @Leona : LJUDI SU 100% BILJOJEDI Humans are 100% herbivore Dr. Dok nisam otišao u mirovinu. biljojedi: široki. jer sam radio sa ljudima . poštovanje. koji su priznali da puše cigarete i jedu meso. svakih sam šest mjeseci morao . biljojedi-10 do 11 potrebno duže probave .! Probavljanje ugljikohidrata ljudi imaju enzime * Ž eludac kiselosti: mesožderi-manji ili jednak pH 1 sa hranom u želucu.Hm. svi su kod mene. biljojedi: pH 4-5! * Ž eludac kapacitet: mesožderi-60% -70% od ukupnog volumena probavnog trakta. oni su svejedi! Nemaju dokaza. zove se Luka. ne jedem meso i spavam osam 8/24 sata. pa su dobili “plašenja mečke rešetom”: sijaset dijagnoza.iči na sistematski pregled i roentgen pluča. čovjeka: 21% -27% * Dužina tankog crijeva: mesožderi-3 do 6 puta dužina tijela. biljojedi: spljoštene s nodularnih kvržice velikih za bolje brušenje se nalazi u stražnjem dijelu čeljusti * Slina-mesožderi nema probavne enzime. pušim aktivno 40 godina i to ne malo. svaku puta sam drsko lagao da ne pušim. kada će ljudi otvoriti oči za bitnu činjenicu: MI SMO BILJOJEDI! To kako je Majka Priroda “stvorila” nas! Vjerujem da je najbolji nesumnjiv dokaz da su ljudi biljojedi je ljudska anatomija. I danas sam zdrav kao dren. Da spomenemo nekoliko razlika između mesoždera i biljojeda: * Z uba (sjekutići) zvijeri: kratke i istaknuo. glasilo je. nego kao parna lokomotiva. za razliku od kolega. ali uvijek je bučno Yelp! Ja se radujem ovom danu. spljošteni i lopata obliku (obično prilagođena za rezanje hrane) * Z ubi (očnjaci) zvijeri: duge oštre i zakrivljeni (za trganje mesa).po službenoj dužnosti. i crvi sumnje su ih jeli i pojeli. Svaki puta sam pitan da li sam pušač. 2013 u 12. Dakle: sve sam bliži ostvarenju ideje da osunujem društvo za zaštitu ljudi od pogrešnih inf ormacija. uz napomenu. ljudi: kratka i zatupljen * Z ubi (kutnjaci) zvijeri: oštri. onda ih uopče više nema na svjetu. Agatha Borecki . nazubljeni nož i oblika. zacjelo sam ja onda izuzetak koji potvrđuje pravilo: imam sedamdeset godina. da su mi kolege svaki puta čestitali. Ako jedna cigareta ima deset tisuća slobodih radikala.Online prijevod: Smijesno je kad mesojedi pokušavaju uvjeriti ljude oko sebe. Svi su mi nalazi bili takvi.

f acebook.bez vestackih djubriva . ljudi-umjereno * Nokti: zvijeri oštre kandže (za bolje hvatanje plijena). ljudi ne mogu detoksikaciju Vit. da ih muzemo a ubijamo njihovu decu od kojih krademo to mleko . god svog zivota. ljudi-male * Ž vakanje: mesožderi-progutati hranu cjelini. bez GMO. EPAR-OIPA SRBIJA/Alijansa za zastitu prirode. imamo samo enzime za mleko svoje majke i njih gubimo posle 3.com/notes/quench-it/humans-are-100-herbivore/165159670189457?ref =nf Z a online prijevod: http://translate. Narode. činjenice su činjenice! Nemojte pokušati uvjeriti druge da su meso jedu zato što zvuči smiješno! &size=403. bez pesticida . bez herbicida.mr.9 Z astupnik:Prim. zdrav zivot .Nema razloga da ubijamo i jedemo neljudske licnosti-jer mi ni nemamo enzime za proteine i masti zivotinjskog porekla.med. * Bubreg: mesožderi iznimno su koncentrirani urin.prava zivotinja i prava ljudi 24000 Subotica. ljudi imamo pravo na dug. ljudi-duge i sacculated * Jetra: mesožderi mogu pročistiti-Vit.Matka Vukovica.google.* Colon: mesožderi-jednostavna. jer to je zapravo duljina crijevima da donira ono što su dizajnirani za jesti.dr. ljudi-masseter i pterygoids * Otvaranje usta vs Veličina glave: mesožderi-velika za progutati plijen cjelini. ljudi-iznad ravnine su kutnjaci * Glavni mišići čeljusti: zvijeri-Sljepoočni. ljudi-proširena kut * Čeljusti Mjesto: mesožderi-na istoj ravnini kao kutnjaka. biljojedi-dobro razvijen za žvakanje svrhu * Čeljust putovanja: mesožderi-kut ne proširio.com/notes/stop-grinding-up-live-animals/were-f rugivores-we-need-notslaughterhouses-egg-dairy-industry-we-need-not-meatm/307882015972868 Niko nema pravo da nas drzi u zabludi. ljudi-opsežna žvakanje potrebno.nemamo enzime za proteine sadrzane u mleku.com/#en/hr/ *** Ne treba jesti meso / mlijeko / jaja. ljudi spljošteno nokte * Mišiće lica: mesožderi-smanjena kako bi se omogućilo široku usta zijevati. Pogledajte tablicu u nastavku: https://www. Slavica Mazak Beslic . jer nemamo enzime za to koristi… citaj u nastavku: https://www.sci. Mi. da nas hrani pogresnom hranom i pretvara u bolesnike.pretvaramo se u skladiste otrovnih poluproizvoda pogresne hrane koja se u nama godinama talozi . kratka i glatka.f acebook. A.a potom da nam prodaje proizvode i usluge f armakoloske/medicinske ``industrije``. zasto nas na to navode ? jer konzumirajuci hranu koju ne mozemo metabolizirati -mi postajemo bolesni.403 Svatko tko vam kaže da su ljudi trebali jesti meso ne zna apsolutno ništa o ljudskom tijelu.ni jedna odrasla jedinka medju svim zivotinjskim vrstama ne sisa ni svoju majku ni druge . Prirodna hrana zdravog coveka je sirovo zrelo voce sa semenkama i sirovo povrce.

403 —-> GO VEGAN! (http://vegankit.18523. osoba koja UBIJA. —-> Cak je i Ajnstajn rekao da jejesti meso lose za ljude: Even Einstein said meat was bad f or humans: Einstein’s Final T heory on Meat http://www.Vegan substitutions guide: http://www.Please f ollow the “cruelty-f ree” products at T he Vegan Store http://www.php?f bid=364785190271726&set=pb. Prema zakonu karme. osoba koja KUPUJE meso.com/tips/vegan-substitutions/ *** T he Horrif ic Truth Behind Egg Industry http://www. osoba koja KUVA meso i osoba koja ga JEDE.48216.1350183430&type=1&theater.vegkitchen.com/photo.com/ .131707036929468.osoba koja daje ODOBRENJE za ubijanje.epar.131369396963232&type=3 .O Veganima: &size=403.com/) All about Veganism: http://adaptt.rs/ *** Pogledajte sledece dokaze koji se nalaze u komentarima na sledecem linku: https://www.18530.f acebook.f acebook. http://www.co.131369396963232&type=3 *** T he Horrif ic Truth Behind Meat Industry http://www.f acebook.html# .com/photo.Budi vegan-spasi sebe i Planetu EPAR : epar@open.131681616932010.f acebook.com/media/set/?set=a.uk/Einsteins T heory of Sensibility.php? f bid=277907392303664&set=a.f acebook.com/media/set/?set=a.veganstore.htm *** Dr.org/veganism. osoba koja joj POMAZ E.158274694266935&type=3 P.S.com/media/set/?set=a.206524046108666.2207520000.18516.org.f eelgoodagain. odgovorni su svi oni koji su povezani s ubijanjem zivotinje . Agatha Borecki .rs http://www.telekom.113941258689455.131666256933546.131369396963232&type=3 *** T he Horrif ic Truth Behind Dairy Industry http://www.

f ulf illing lif e without participating in the systematic abuse and unnecessary killing that goes on in the animal industry every day.f acebook.php? f bid=289423821157788&set=a.stm http://www.com/photo. and slaughter plants – revealing the of ten-unseen journey that animals make f rom Farm to Fridge.aspx Narrated by Academy Award-nominee James Cromwell. this multi-award winning f ilm by Nation Earth is a MUST-SEE f or anyone who cares about nonhuman animals or wishes to make the world a better place.com/?page_id=32 http://www.uk/2/hi/science/nature/2983045.php? f bid=218710914895746&set=a.com/ http://news.*** T he Horrif ic Truth Behind Foie Gras http://www.youtube.co..” — Gary L Francione Why Did God Make Animals? http://veganismisthef uture.163956000371238.bbc.131369396963232&type=1&relevant_count=1 http://www.131625490270956.131369396963232&type=3 *** YOUR POLUT RY: Video shows chicks ground up ALIVE at egg plant: http://www. watch the f ilm and share it to the world. powerf ul f ilm takes viewers on an eye-opening exploration behind the closed doors of the nation’s largest industrial poultry.youtube.mercyf oranimals.org/f arm-to-f ridge.131369396963232&type=1 —-> EART HLINGS is the single most powerf ul. it’s better f or the environment (animal agriculture is an ecological disaster). pig.Humans have no need f or animal products. consumers have the choice either to participate in it or to ref use the products of exploitation and opt out of the demand-supply cycle altogether… . and the increasing number of vegans on the planet is a testament to how easy it is to live a healthy. dairy and f ish f arms.com/watch?v=ce4DJh-L7Ys —-> Farm to Fridge: Help Expose the Truth Using the Power of Video http://www.f acebook. It’s better f or your health (animal f oods cause physical harm). As with any other f orm of industrialized animal use.24803. most importantly.. lif e transf orming and inf ormative documentary about society’s tragic and unf orgivable use of nonhuman animals ever made.com/whydidgodmakeanimals/ A Delicate Balance – T he Truth http://veganismisthef uture. it’s the morally right thing to do. — Angel Flinn “Go vegan.24803.18512.com/watch?v=JJ—f aib7to *** YOUR FISH: http://www.com/photo. http://earthlings.com/media/set/?set=a.com/watch?v=sD9M8cjXsL0 http://f ishpain. this 12-minute. and.youtube.f acebook.com/a-delicate-balance-the-truth/ . T hank you. hatcheries. PLEASE: don’t run f rom reality.163956000371238.

2013 u 12.youtube. podstaći Vas da razmislite o etičnosti i pomoći Vam da stvorite mirnu savest.OKRUT NA IST INA: http://www.VIDEOS / DOCUMENTARIES / ET C http://veganismisthef uture.com/category/media-type/video/ http://veganismisthef uture.SpeciesismT heMovie.359401537424034&type=3&permPage=1 . http://www.com/watch?v=DwUnjb-NgV0 ‘Meat the Truth’ intrigantan je f ilm o klimatskim promjenama koji posvećuje pozornost jednom od najvećih uzroka globalnog zatopljenja.com/photo.com/super-market-myths-f ull-documentary/ *** You’ll never look at animals the same way again .php? f bid=283423818440692&set=o.com/making-a-killing-the-untold-story-of -psychotropic-drugging-f ull-moviedocumentary/ Super Market Secrets (Full Documentary) http://veganismisthef uture.com/photo.359401537424034&type=3&permPage=1 *** Dr. zaintrigiraće Vas zanimljivim činjenicama. uzroku zapostavljenom u Al Goreovoj ‘Neugodnoj istini’.com/Speciesism *** NAJBOLJI GOVOR KOJI CET E IKADA CUT I: Geri Jurof ski . A f ilm by Mark Devries. —-> HRANA koja UBIJA: Food T hat Kills .com/category/media-type/under-cover-videos-graphic/ Making a Killing: T he Untold Story of Psychotropic Drugging – Full Movie (Documentary) http://veganismisthef uture.f acebook.09 —-> Narode. stočnim f armama.f acebook.com/category/media-type/documentaries/ http://veganismisthef uture.f acebook.com/watch?v=KNCGkprGW_o&f eature=share Jelena July 09. Agatha Borecki .com/watch?f eature=player_embedded&v=YnONLDo6PWI#! Poslušajte ovog odličnog govornika koji če Vam razbiti sva uverenja o mitovima.youtube. činjenice su činjenice! Nemojte pokušati uvjeriti druge da su mesojedi zato što zvuči smiješno! https://www.especially humans.O Veganima: https://www. *** Meso istine (Meat the Truth) http://www.Full Documentary http://www.php? f bid=288094791306928&set=o.com http://www.youtube.

herpes itd. Dokazano je da maslinov list istovremeno sprječava inf ekcije uzrokovane djelovanjem gljivica.. to je jedno. godinu... Mama je te rezultate s tlakom postigla počevši piti u maju. Pije i dan danas.mirza July 09. Od otprilike 125 vrsta patoloških mikroorganizama koji ne mogu odoljeti djelovanju spojeva prisutnih u listu masline. Kćer adolescentica koja ima problem sa crvenilom u kutevima oka ga također pije ali neredovito . Također je dobar i kod inf ekcija mokraćnog sustava. naziva se oleuropein (gorki monoterpenski glukozid). 2013 u 13. Maslinovim listom postiže se poboljšanje stanja u velikom broju bolesti uzrokovanih mikrobima – upala pluća. 2013 u 14. Ljekovita svojstva lista masline List masline krije brojna ljekovita svojstva.. poklopi i nakon 10-15 min procijedi( ne ostavljaj dulje listove umutra). Držim se toga da je najuputnije da su po mogućnosti uvijek svježe ubrani. Manju šaku cijelog maslinovog lista ubaci u 2 litre proključale vode.25 myrjana Ja nigdje nisam pročitala da teba listove koristii samo u proljeće. međutim kaže da joj je jako f in . smanji vatru i neka blago vrije 3-4 minute. a drugo jeste li probali ćevapčiće sa lukom u naparenom somunu na baščaršiji. U važne sastojke lista s antimikrobnim djelovanjem ubrajaju se još i spoj oluropezid te kalcijev enolat. Zorica July 09.povrće i tjesteninu. tuberkuloza. Uživaj! Drevni Egipćani koristili su ga prilikom mumif iciranja f araona. ali i kod kirurških inf ekcija. meningitis. Najaktivniji spoj u lišću masline. U novije doba njegova ljekovitost je potvrđena.. kada je bio korišten u liječenju malarije i gripe. za kojeg se uglavnom i veže terapeutsko djelovanje. ali i one bolesti ili stanja koje mogu biti učinkovito liječene lišćem masline. Upravo oleuropein i produkti njegove hidrolitičke razgradnje posjeduju izuzetno jako antimikrobno djelovanje. Pokazalo se da upravo maslinov list pokazuje vrlo dobra svojstva u borbi protiv inf ekcija i bolesnih stanja organizma. po nekim autorima najaktivniji sastojak lista..40 @jelena jedan od 100 razloga za veliki upitnik koji se nadvio nad ovaj vaš tekst. navest ćemo samo najčešće bolesti koje takvi mikroorganizmi uzrokuju. prilično sažet:smile postoji li objašnjenje kako bi sportisti preživjeli da jedu samo voće. Vrlo je duga lista bolesti za koje se dokazalo da mogu biti liječene korištenjem preparata na bazi maslinova lista. gripa. iako se prvi dokumentirani podaci njegove medicinske primjene vezuju uz 1850. gonoreja.. O mnogim ovim spojevima se još uvijek ne zna puno toga iako su ljekovita svojstva istih dokazana.. a tradicija njegove uporabe u medicinske svrhe održala se sve do danas. Dakle tu spadaju: . i mama i ona piju bez meda iako med imamo svoj. ugasi. hepatitis B.

. a u nekim preliminarnim istraživanjima čak je pokazao ohrabrujuće rezultate u djelovanju protiv virusa AIDS-a. B i C 7 meningitis (virusni i bakterijski) 8 vaginitis 9 botulizam 10 dif terija 11 listerija 12 malarija 13 čir na želucu 14 gripa 15 upala mokraćnih putova 16 encef alitis 17 klamidijske inf ekcije Prema nekim istraživanjima.1 srčana oboljenja 2 herpes 3 artritis 4 dijabetes 5 sindrom kroničnog umora 6 hepatitis A. ekstrakt maslinova lista je djelotvoran i protiv Ebola virusa.

Prirodno je najbolje Iako se na našem tržištu jako rijetko nalazi u obliku dodataka prehrani. Osim navedenog djelovanja. Ta privremena popratna pojava posljedica je neobično velike djelotvornosti protumikrobnog sredstva. koncentraciju šećera u krvi te nivo LDL-a (često zvanog i “loš” kolesterol tj. postoji nekoliko teza o njegovu djelovanju. No kad ova reakcija prođe. ubrzo obično nestane i samo oboljenje. izolirate maslinova lista moguće je koristiti tj. konzumirati. Naime. liječnici i nutricionisti preporučuju uzimati preparate elenolne kiseline sat do dva prije ili poslije jela. puni organizam otrovima tih istih umirućih organizama. Simptomi mogu uključivati glavobolju. kao što je prethodno navedeno. 5). Mehanizam djelovanja ljekovitih tvari lista masline Iako mehanizam djelovanja glavnog sastojka lista masline – oleuropeina – kao antivirusnog agensa nije u potpunosti objašnjen. a kako to ukazuju brojna znanstvena istraživanja. da sprječavaju oksidaciju LDL-a. Potrebno je napomenuti i to da spomenuti spojevi lista masline mogu djelovati tako da inaktiviraju djelovanje antibiotika. Najveći broj znanstvenika se slaže kako ovaj spoj djeluje na proces sinteze specif ičnih aminokiselina neophodnih za životni ciklus virusa. cistitis. i bolje. smanjuju ili čak sasvim uklanjaju mnoge zdravstvene probleme. posjeduju antivirusno.Z a spojeve prisutne u listu masline općenito se smatra da jačaju imunološki sustav. . i to najčešćih. Stoga se proizvode na bazi maslinova lišća ne bi trebalo uzimati u isto vrijeme kad i antibiotike. S obzirom da je pH (f aktor kiselosti) krvi čovjeka sličan vrijednostima pH u kojima je navedena kiselina aktivna. preporučuje se postupno povećavanje dnevne doze. antiparazitsko. ovisno o vrsti inf ekcije. povećavaju energiju organizma. jednako tako posjeduje sposobnost da djelovanjem tvari koje su aktivni sastojci lista. Da bi se izbjeglo nastajanje popratnih pojava. onima koji namjeravaju uzimati preparate ili bilo koje proizvode na bazi maslinova lista. I produkt hidrolitičkog cijepanja oleuropeina – elenolna kiselina – pokazuje jaka antivirusna svojstva. gripa. pokazuje brojna pozitivna djelovanja po zdravlje čovjeka. triptof ana. Naime ovaj spoj ima sposobnost da ulazi u virusom zaraženu stanicu gdje uzrokuje nepovratnu inhibiciju njegova umnažanja. Jetra te toksične tvari nije u mogućnosti odmah odstraniti pa stoga dolazi do popratnih pojava. Međutim… Maslinov list. na prirodan način. već u srednjem vijeku se koristio kao sredstvo za tretiranje bolesti i stanja kao što su kašalj. uzimanje istih u prevelikim količinama iz početka mogu samo pogoršati zdravstveno stanje. serina i histidina). Smatra se da ovi spojevi imaju izražena i antioksidacijska svojstva tj.. Ispijanje čaja maslinova lista nije novost. uginuće velikog broja mikroorganizama zbog djelovanja tvari izoliranih iz maslinova lista. Premda je ekstrakt lista masline u potpunosti neotrovan. Jedan od prirodnih načina konzumiranja. Tako djelujući onemogućuje štetno djelovanje bakterija. je pripremanje čaja od sušenog lišća maslinovog drveta. logično je da je njeno djelovanje najznačajnije u samom krvotoku čovjeka. blage alergijske promjene na koži i osjećaj umora. smanjuju krvni tlak. Naime. Njeno djelovanje mogu poništiti slobodne aminokiseline koje cirkuliraju krvotokom (poput lizina. antibakterijsko i antif ungalno djelovanje. loša masnoća koji se povezuje s nastankom krvožilnih i srčanih oboljenja) u krvnom serumu. stvori i popratnu pojavu. Simptomi se. onemogućuje ili usporava djelovanje brojnih enzima bakterijskih stanica čime utječe na propusnost membrane bakterijskih stanica. mijenjaju. No međutim. ali u lužnatom mediju (pH oko 7. Radi se o korisnoj popratnoj pojavi koja naglašava njegovu vrijednost. Upravo zbog navedenog. i sl.

pa tek onda jedu? Mirza. ali pritom pokušajte izbjegavati duže stajanje ili ponovno grijanje. luka July 09.24 Molim vas da mi napišete za čaj od masline . Sarajevu. tj. ni bubrege kao hijene…Što to jedu Eskimi? Što jedu u Aljasci. Prokuhajte oko 2 do 2 i pol dl vode. Ili možda slonovi i koze prvo peru travu i lišće. pravac Baš-Čaršija. zatim poklopite posudu i ostavite da odstoji dodatnih 10-ak minuta. 2013 u 16.06 . Čaj možete piti bilo da je vruć ili hladan.16 Cjenjena Jelena. kako bi se izbjegle prethodno spomenute popratne pojave. hajd’mo na čevape. gdje je snijeg i led devet mjeseci u godini? Ima nešto što vaši stručnjaci nisu napomenuli. uklonite lišće. dodajte oko 10 g sušenog lišća masline (samog ili u kombinaciji s drugim vrstama čajeva). Pripremanje čaja od lista masline Kako bi se spojevi sa ljekovitim djelovanjem očuvali u što većoj količini pri pripravljanju čaja od maslinova lišća potrebno je pridržavati se određenih pravila. da ne pobrajam. koji se oslanjaju na neka stroga pravila. Dok voda još vrije. da oni. 2013 u 15.Mnogostruko ljekovito djelovanje čaja maslinova lišća danas je i znanstveno potvrđeno pa se stoga njegova uporaba u svijetu sve više povećava. Ujedno. što jedu Eskimi.u Vukovaru. nemaju pojma šta je to: biti gladan. navest će se dnevna doza čaja (preporučljiva za odraslu osobu). a nemaju ni sjekutiće kao vukovi. mljac! Histerija ishrane se sastoji samo u tome. Poštovanje. gdje to njima raste bilje. meni je moj želudac najbolji putokaz i jedini gazda koji mi ispravno kaže što je za mene dobro. cjenjeni ljudi zdravog razuma! Kako su preživljavali zarobljenici u Ausšvicu? Što su jeli? Nutricionistički određenu hranu? Što su jeli zarobljenici u logorima za vrjeme ovog rata od 1991.kako se pravi? Zorica July 09. Odmah nakon što ste dobro promiješali. ja ću: svi biljojedi u prirodi pojedu i te kako puno životinjskog proteina: sa mravima i drugih insektima koji stanuju u travi i na lišču. evo. Luka ljiljana July 09. 2013 u 19. Tekućinu (čaj) procijedite. Svaka čast svim stručnjacima. smanjite grijanje. Ostavite neka lagano vrije oko 2 do 3 minute. što u Manitobi.

Masline kao plod koliko mogu izbjegavam jer sam B krvna grupa. kad sve OVI smisle..57 Z orice! Hvala. Valjda je ovde samo razmena iskustava i dobrobitnih znanja… Bravo za Luku i njegovoj priči o pušenju.ljiljana gore su dva recepta od maloprije :) miryana59 July 09. Deo mediko&f armako.. mirza July 10. maf ije je sva industrija hrane i svega konzumnog što tek posle. nikog niko u nešto NE ubeđuje..stvarno si se potrudila da mi sve opširno napišeš jer sve do sada nisam znala da se koristi list masline za čaj i da toliko toga ima dobroga u njemu.. 2013 u 19.Idući tjedan idem na more kod kćeri pa ga budem kuhala a bome i ubrati i sušiti da imam do idućeg puta dok ponovo nebudem šla na more a idem često. na Alternativi.06 Ovde.17 Z orice Da i mene to zanima iako sam A+ pozitivna…. 2013 u 7. Leona July 10. DŠ .56 @zorica molim vas objasnite nam zašto B grupa ne smije jesti masline?? miryana59 July 10. 2013 u 14. one koji konzumiraju NAPLAŠE i dohvate u svoje ralje… Zorica July 10.Dali i plod maslina ima tako dobar učinak(iz tegle)kao list.29 myrjana plod svakako ima svoja dejstva ali ako ćemo o čaju ja bih se samo listova pridržavala. 2013 u 7. 2013 u 7.

toga imate dovoljno. proteina. B je nastala “kulturnijim” oblikom. i probate logikom. No. kada je nastao čovjek u tom obliku u kojem je sada / homo sapiens/. on ima opet drugo značenje. 2013 u 14. Baš zato što je O univerzalna. zlo im je od mesa.55 Kako pobijediti depresiju . AB. a dati samo svojoj.49 Dragi ljudi. A je nastala početkom jela biljaka i mesa zajedno. A krvna grupa B ne smije jesti masline jer stvaraju štetu u njihovu organizmu. Z ačini se tako zovu jer su oni su šlag na tortu. Mirza spominje sportaše. bjelančevina. 2013 u 0. Spominje da slon jede mrave i kukce. Luka je iznimka. Stoga ih treba upotrebljavati razborito. najmlađa krvna grupa opet može od svega umjereno. tvrdi da mu želudac govori što valja jesti. ona samo prva nastala. O je najstarija krvna grupa. glutena… I danas je to tako: O može svakome biti davaoc krvi. Sve druge krvne grupe mogu primiti O i svoju. 2013 u 3.youtube. Luka .dr Miroljub Petrović http://www. važno je znati da se možemo slobodno ravnati po krvnoj grupi. Samo ću dodati da uopotrjebite zdrav razum. dodacima mljeka AB je mješavina svega: ugljikohidrata. to nam je jedna vrsta naše “rase”. Da zna slušati tijelo.July 10. No zato smije piti maslinovo ulje. Resus f aktor nema veze sa ishranom. Z ato ta krvna grupa nije “bolja” od drugih. a oni uopće nisu primjer jer su bave ekstemnim aktivnostima koje su vrlo štetne. Ljep pozdrav. Ne ću vam navoditi nikakve posebne dokaze za moje iznose.com/watch?v=7_hKN6jDtWw luka July 11.46 Obratite pozornost na naziv. jasno je da je pušenje vrlo opasno. A to nije istina. U vrjeme. Vegani i vegetarijalci spadaju u “rasu” B krvna grupa. O se razboli ako ne jede meso. Doista se valja zapitati koliko bih ih trebao pojesti da o njima ovisi njihova prehrana. umjesto bilo kakvim uvjeravanjem. Umjereno je bavljenje sportom najzdravije. a ne može primiti drugu osim O. nikada ne bi jeo ćevape. jeo je pretežito meso. prva nastala krvna grupa. tko se želi inf ormirati: vidim da ste svi vješti na internetu. Inače. uništavaju globule bubrega koje uklanjanju toksine. Lilian July 11. Naime. A više naginje mesu a ipak joj prija i bilje. krvne grupe isto imaju svoj ritam.

a orijentacija je želudac. Heheh. dvoje unuka. puši sto na sat. 2013 u 11. Luka mirza July 11. opet bez problema. Sin je stalno nešto bolestan. u penziji sam. penjem se po drveču kao vjeverica. 2013 u 9.. Kada ću osjetiti zlokobne posljedice svoje prepotencije? Sada mi je sedamdeset.44 hi Mirsa.09 luka majstore. Još sam vitalan. slušam svoje tjelo. Supruga je lađa kanader. Mozak je svakako šef svega. htjeli vi to ili ne. Slušam svoje tjelo. “meso”. Luka mirza July 11. Poštovanje. još nije ni osjedila. Moje tjelo je takvo. stariji unuk takodjer. a jednako me ne plaše virovi Save i Dunava. Poštovanje. Jesam. ptičice me podržavaju svojim koncertom. jedemo što nam je f ino. Jutrom moja Duša i moje tjelo pozdravlja Sunce. jeste li u penziji? luka July 11. snaju. i kosilicom i trimerom obale rjeke koja mi teče kroz dvorište. i naživio sam se. nitko mene ne može uvjeriti niti bolje od mene znati što mi moje tjelo i moj razum sugerira. neka i platim. spavam mirno kao mala beba. rezistntniji su na zagađenost zraka. imaju bolji imunitet. te se od žive muke razboljeti i patiti? Niđe pojma… Neču.luka July 11. i f ino nam je. Plivam Bosutom kilometrima. pa ako treba to da platim nečim. 2013 u 4. sina 41 godinu starog.08 Poštovani DŠ: ne trebam slušati svoj želudac. 2013 u 10.imate li porodicu. jak kao hrast. pretvorim se u Rotweilera i odgrizem ga…haha. kada sam umoran legnem. Sin je nepušač. jedam kada sam gladan a ne po kazaljkama na satu.pa valjda sada trebam prekinuti dobro stanje psyhe i some i prestati pušiti i jesti meso. Kada vidim prijeteče podignuti kažiprst. kao i svi puštači. nego tjelo. suprugu. snaja puši. a želudac je. dobro raspoložen i radostan čekam svanuče. mladolik. Ne dam se zaplašiti nikakvim hio-botšaf tima. i po snijegu i po vjetru i po kiši. imam porodicu. čak ne dobijem ni hunjavicu. Cjepam drva.23 . gazda tjelu. i mačka. e. 16 i 13 godina. ostali su zdravi kako dren. kosim travu. Proveo sam život ljepši i bolji nego D’Antanjon. da bez ikakvog problema idem pješke u grad kilometrima. imam snage da se izborim sa njima.

utoliko lakše. pa potpadnemo pod utjecaj koje-kakvih prof itera i tumačenja nama tko smo. Uz to dodajmo neisgurnost i nedostatak civilne kuraže.. Hvala na svim prijedlozima i preporukama. istraživanja su pokazala da plijesan koja je specif ična za masline ima neke veze sa alergijama koje se pojavljuju kod B krvne grupe . želim da kažem da je poželjno živjeti umjereno i sa što manje stresa. 2013 u 0. sada će u julu biti 2 god.. samo većina nije naučila koristiti te začine. pitanje je samo imamo li sami ograničenja temeljena na iskustvima. na prozoru držite. a “japija” od koje si napravljen nosi glavninu života…da li si zdrav.aahaahahaaaaaaa.. .. nije da B krvna grupa “ne smije” konzumirati masline nego ih ja izbjegavam .10 Sve je točno.boj se govna” dakle strahovi. što smo i zašto smo. 2013 u 11.. no zato smo tu da naučimo. a stari su imali uzrečicu “boj se ovna. bolovala je dva dana.Peter. a to je. Z imi ga ne morate zalediti. pričala mi je jednom da se propušila na korzu u 15 god.. ..24 Mirza. Sve se smije u životu . u drugom svj.. D Adamo”). moja majka. umrla je. rahmet joj duši. lijep pozdrav Milena July 11. živjela teško i u stalnoj seldbi poslijeratne juge (otac geometar). preporukama. Dr. J. istraživanjima ili sl . 2013 u 15. strahovi su zaista jedan od bitnih uzročnika svega lošega. ovo je slobodna interpretacija po sjećanju (prema: “4 krvne grupe.. Luka MK July 13.. je osnovni uzročnik svih svih nevolja sa zdravljem. Uspijeva kao i vani. rođena sarajka iz stare porodiće ćurčić.. Zorica July 15. Pozdrav luka July 11. ili pak poboljevaš i živiš u nekom strahu... koliko smo manje upučeni. Poštovanje.barem u pozne dane. tada vrlo smrtonosno.godini života od inf arkta crijeva . posadite ga u saksiju i na svjetlosti tj. 2013 u 6..ebeš sve strahove.29 Što se tiče bosioka ja imam bolji način. u 91. moderno rečeno stres.. ratu preživjela je trbušni tif us i upalu pluča u isto vrijeme... Imate svježu biljku tokom cijele godine..42 Bravo Mirza..

Dodaj koment ar . Mirzu.nada July 15. 2013 u 3.34 Srdacan pozdrav Alternativi za divne tekstove a pozdravljam i Luku. Z oricu i hvala za komentare.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful