You are on page 1of 3

Cine sunt Illuminati?

Illuminati este numele ce se refera la grupuri secrete, atat istorice cat si moderne, reale sau fictive. Din punct de vedere istoric, termenul Illuminati se refera la grupul din Bavaria, numit Bavarian Illuminati, fondat la 1 mai 1776. Astazi termenul Illuminati este folosit adesea pentru a numi un grup malefic ce detine puterea lumii. In acest context conspirationist, termenul Illuminati este folosit ca referinta pentru Noua Ordine Mondiala. Exista persoane care cred ca Illuminati se afla in spatele evenimentelor ce vor conduce la instaurarea unei puteri mondiale. Illuminati reprezinta unul dintre cele mai mari repere ale teoriei conspiratiei. Este un grup enigmatic despre care adeptii conspiratiei cred ca s-ar afla in spatele tuturor lucrurilor care se petrec in lumea capitalista, comunista, sionista, islamica sau catolica, in familia regala britanica, in cadrul presedintiei americane, in cadru UE sau ONU, al masoneriei, al cavaleriilor templieri, chiar si in lumea extraterestrilor ± toate acestea avand legatura cu illuminati, conducatorii secreti ai lumii. Cine au fost illuminati si de ce oare sunt creditati cu asa puteri extraordinare?

Fondarea si organizarea ordinului
Illuminati au fost un grup fondat in Bavaria, Germania, la sfarsitul secolului XVIII de catre un fost iezuit pe nume Adam Weishaupt, profesor de drept canonic la Universitatea Ingolstadt. Puternic stapanit de ideile iluminismului, a decis formarea unui grup de colegi republicani adepti ai gandirii libere, sa fie clandestini, deoarece in aceea vreme era periculos sa ai asemenea idei. Impreuna cu baronul Adolph von Knigge si-a format miscarea la 1 mai 1776, numind-o Perfectibilis. Mai tarziu, adeptii sai au fost numiti Illuminati. Uneori erau numiti Ordinul Illuminati, Ordinul Illuminati-lor sau Illuminati Bavarezi. Multi atrasi de aceasta miscare erau si fracmasonii, ce justifica legaturile banuite intre cele doua miscari. Membrii trebuiau sa depuna juramantul de supunere fata de superiori. Illuminati au reusit sa infiinteze filiale in majoritatea tariilor europene inca din primii ani de existenta al ordinului, numerosi intelectuali si politicieni progresivi si influenti numarandu-se

Anul urmator.printre membrii lor. Augustin Barruel a publicat cartea Memorii. Guvernul mondial unic Imediat dupa ce s-a destramat ordinul. Numarul total al membrilor ajunsese la 2000. Printre ei s-au aflat si celebritati precum Goethe. cum ca Illuminati planuia inlocuirea tuturor religiilor cu umanismul si inlocuirea statelor cu un singur guvern mondial. Au inceput sa circule zvonuri legate de implicarea Illuminatilor in afacerea SUA. S-a zvonit ca si presedintele SUA ar fi un Illuminati. Rosacrucieni si iacobini. Piramida atoatevazatoare de pe Marele sigilui al SUA a fost citata ca reprezentand un simbol secret realizat de membri de rang inalt ai ordinului. combinat cu manipularea sinistra a societatii. illuminati. ducii de Gotha si Weimar. a convins guvernul bavarez sa voteze o lege in care sa interzica societatile secrete ca Illuminati si Francmasonii. Thomas Jefferson. presedinte al SUA. un cleric francez. In 1797. au aparut teoriile conspiratiei. declara ca putea sa inteleaga de ce Illuminati fusesera obligati sa adopte caracterul secret. Toate acestea sunt aratate si pe bancnotele americane. Illuminati. prin precautie in cazul difuzarii informatiilor si a principiilor moralitatii pure. Ideile radicale ale ordinului a atras de curand dizgratia Bisericii Catolice care in 1784. a caror intentie consta in a arata ca ochiul atoatevazator al ordinului lor ii supravegheaza pe americani. Teoria castigase credibiltate dupa similtudinea stabilita intre Masonerie si Illuminati. . a publicat o carte in prezenta o conspiratie. ilustrand istoria iacobismului in care lansa o teorie a conspiratiei care ii implica pe francmasoni. Ordinul suferea de pe urma schismelor interne si s-a destramat in cele din urma in anul 1790. John Robinson.

familia Bush. familia Rothschild. ³Illuminati sunt extraterestrii reptilieni care controleaza lumea de mii de ani. David Icke. de la civilizatia sumeriana incoace si ca intervin din cea de-a patra dimensiune´. sau ca acestia sunt ascunsi sub aspectul liderilor de astazi. Conspirationistii au afirmat ca multi oameni importanti au fost membrii ai grupului Illuminati. Illuminati sunt intreadevar conducatorii secreti ai lumii. Potrivit lui Icke. fie din alta galaxie si ne-au ajutat la dezvoltarea tehnologica. David Rockefeller si Zbigniew Brzezinski.S-a sugerat deasemena ca societatea secreta Craniul si Oasele a fost fondata ca sucursala americana a ordinului Illuminati. dar destul de fanteziste. spune Icke. Ryan Burke si altii. Potrivit lui Icke. Teoria lui Icke nu a atras prea multi adepti. David Icke. teoriile conspiratiei referitoare la Illuminati au devenit din ce in ce mai bizare. Sursa: Descopera. Illuminatii au venit din alta dimensiune. In vremurile moderne. sustin ca Illuminati a supravietuit si exista si astazi. printre care si Winston Churchill. Defapt. insa constituirea ordinului lor dateaza cu mult inaintea infiintarii sale in Bavaria in 1780. Reptilele extraterestre Poate cea mai extraordinara dintre toate teoriile referitoare la Illuminati este cea avansata de un fost jucator britanic de fotbal si commentator de sport. Barack Obama. Illuminati astazi Scriitori precum Mark Dice.org .