You are on page 1of 2

California Wild Rose Reda bucuria de a trai si alunga plictiseala. Da elan, putere de viata si reda entusiasmul pierdut.

Ajuta la cei plictisiti si resignati, la cei care si-au pierdut entuziasmul. Foarte utila la plictiseala fara motiv si la astenia de primavara.

Fairy Lantern Pentru cei care nu s-au maturizat si care nu vor sa poarte raspundere. Ajuta la faza de tranzitie de la pubertate. Ajuta la eliminarea lipsei de ajutor, de dependenta, de lipsa de maturitate. Ajuta la copii la care parintii le fac tot, la cei care stau cu parintii sau dupa fusta mamei, care nu se pot desprinde de cuibul parintesc ca sa devina independeti si maturi.

Trumpet Vine Mareste puterea de exprimare verbala si cea de impunere. Mareste siguranta in discutii si ia frica de greseli. Ajuta la oamenii care au probleme la vorbit, la exprimarea verbala si nonverbala. Ajuta ca acestia se fie lejeri, mai liberi si mai deschisi. Ajuta la exprimarea mai clara a parerii proprii, la puterea de a se impune. Ajuta la cei care se balbaie si la puterea de exprimare. Remediul floral complex "Rescue Remedy" - remediul pt. urgente Acest remediu a fost mixat de Edward Bach in persoana si este constituit din 5 remedii florale diferite: - Clematis : pentru lesin, somnolenta, stare de coma - Star of Bethlehem : pentru stare de soc - Rock Rose : pt. teama de anumite lucruri - Impatiens ; pentru iritatie si frustare - Cherry Plum : pentru presiunea pe plan mental Acest remediu este minunat de folosit in orice situatie de urgenta (accidente, boli acute, stari de panica, etc) insa si in situatii zilnice unde omul este iritat, tensionat, somnolent, speriat, socat sau sub presiune. Se poate folosi spre exemplu inainte si dupa examene, interviuri, situatii de confruntatie, la vorbit in public, etc. In varianta facuta cu metoda cu hartia si paharul cu apa se scrie pe o hartie asa: "Remedii bach: Clematis C3, Star Star of Bethlehem C3, Rock Rose C3, Impatiens C3, Cherry Plum C3"

In Bucuresti la farmacia Plafar din lantul Centrofarm de pe Lipscani (sigla marul verde). Un flacon de 10 ml costa aprox 30 lei, sunt produse de o firma din Italia.

Remediile florale se gasesc si se administreaza in general sub forma de tinctura cu alcool (C0), adica nediluate homeopat. Cu metoda cu hartia se pot face insa numai dilutii homeopate incepand cu dilutia C3 (cel putin pana acum am folosit cel putin dilutia C3 si nimic mai jos de asta, tincturile cred ca se pot replica cu aceasta metoda caci sunt prea materiale. La remediile Bach insa poate fi altfel caci florile folosite la fabricarea remediilor au cu totul alta energie si continut decat plantele si substantele folosite in homeopatie). Cum se face o dilutie homeopata reala : se ia o picatura dintr-o tinctura florala Bach si se amesteca cu 99 de picaturi de alcool dupa care se dinamizeaza dilutia prin lovirea sticlutei de ceva elastic (de 10 ori). Asa se obtine prima dilutei : C1. Se repeta procedura inca de 2 ori folosind cate o picatura din dilutia noua si atunci se obtine C3. Continuund procedeul obtime ce dilutii dorim insa trebuie sticlute noi si alcool suficient (de 40-70%) Cu metoda cu hartia scriind C3 langa numele remediului (de ex. "remediu Bach Aspen C3" se produce o copie de la o dilutie florala reala in dilutia C3. La maimulte remedii se adauga numele lor: "remedii Bach: Aspen C3, Mimulus C3", etc Dilutia C3 este in mod teoretic mai puternica decat tinctura mama (C0) iar C5 este bineinteles mai puternica decat C3, etc. In general dilutia C2-C3 este suficienta. La copii remedii florale in dilutia C3 facute cu hartia au dat rezultate remarcabile care arata ca nu este deloc nevoie de a cumpara sticlutele scumpe de remedii florale Bach - care costa intre 6-10 euro bucata cand sunt cumparate separat. (exista 38 de remedii florale Bach diferite. Seturile de remedii sunt insa mai ieftine. In Germania in ebay un set complet de 10 ml costa cam 47 euro).