You are on page 1of 15

MAGYAR VLTOZAT

By: Jarek Ewertowski, Rob Alderman and Mark Rapson Layout by: Michal Pawlaczyk Introduction by: Andy Hoare Artwork by: Darek Zabrocki, Tomek Tworek Additional Art Supplied by: Mutant Chronicles International Inc. Cover art by: Tomek Tworek Prodos Games would also like to thank: Kim Rapson, Jay Zetterberg, Jim Vidlak, Tom Haswell, The 532, The Leamington Gaming Club, Warwickshire Wargamers, Our Alpha Testers, Modiphius, Paradox Entertainment

Fordtta: Dreamer88

(c) 2013 Mutant Chronicles International Inc. MUTANT CHRONICLES and related logos, characters, names, and distinctive likenesses are trademarks or registered trademarks of Mutant Chronicles International Inc. Used with permission. All rights reserved. Produced by Prodos Games Limited. All Rights Reserved Prodos Games Ltd. 2013

Contents
Mishima Death Before Dishonour 4 Mishima Generic skills 5 Soshomara Temple of Enlightement Ki 5 Yorama Temple Ki 6 Shirii Temple Ki 8 Mishima units 10 Lord General Nozaki 10 Captain Hiroko 12 Ronin Samurai 13 Hatamoto 14 Meka 15

HALL A BECSTELENSG ELTT


A Mishima Vllalat elg elt a trsaitl. A kultrja, a szerkezete s a felptse is egy rgi, majdhogynem elfeledett kort idz. A megavllalatot egy Nagyr vezeti a Holdon lv palotjbl, de az elmlt genercik alatt nem lett belle ms, mint egy szeretett, de hatalommal nem rendelkez jelkp. Az igazi irnyts a hrom rks r kezben van, akik mind a Nagyr gyermekei, habr mindhrman ms anytl szrmaznak. rks r Moya, rks r Maru s rks rn Mariko dz rivlisok, mert egy napon valamelyikk felemelkedhet a Nagyr trnjra s mindegyikk arrl lmodik, hogy teljhatalm pozciv vltoztatjk azt. Az rksk szntelenl versengenek egymssal s ez nha egszen az orvgyilkossgig s az rulsig fajul. A Mishima egy olyan vllalat, amely tbb rszre s alosztlyra van bontva egy sszetett s tbb szint feudlis uralmi rendszerben. Mindegyik rks r a hrom Bels Vilg egyikn valamelyik f g uralkodja, amelyek tovbbi alosztlyokra bomlanak. Ezek kzl sok verseng egymssal. Ugyan a nyersanyagok felesleges msolsnak tnhet ez a rendszer, de ez tkletesen illik a Mishimai thoz. Ez ugyanis azt segti el, hogy a sikertelen s gyenge elemeket felrljk az ersebbek s gy lehetv vlik a Mishima szmra, hogy brhol gyzelmet arathasson az eri egyestsvel, legyen sz akr a piacrl vagy a harcmezrl.

MISHIMA

MISHIMA LTALNOS SPECILIS AKCIK


Ryoshun Tantsai: Minden Mishima modell, amely a Hadr LD rtknek megfelel tvolsgon bell van a Hadrtl, Rettenthetetlen (Fearless) lesz. Hall a Becstelensg Eltt: A Mishima Sereg Lista tagjai mindig jradobjk a rontott LD Prbikat. Ki Mesterek: Minden Mishima Osztag Parancsnok (s a Hadr, valamint a Nagyurak) ellthatak legfeljebb 2 Ki ervel a feltntetett Pontkltsgrt. Az elrhet Ki erk a sereg vezetsre vlasztott Hadr tpustl (Kzelharci, Tvolsgi vagy Tech) fggenek. Ezek az erk semmilyen krlmny kztt sem adhatak t (belertve az Osztag Parancsnok hallt). Egy Osztag Parancsnok Krnknt csak egy Ki Ert hasznlhat. Azok az Osztag Parancsnokok, akiket egy Pszi Hadr vezet, brmilyen 2 Ki ert vlaszthatnak, de a Ki ramlsukban gy keltett zavar miatt az Osztag Parancsnokoknak minden alkalommal tennik kell egy LD Prbt egy Ki er hasznlata utn. Amennyiben a prba sikertelen, az Osztag Parancsnok Elkbul s automatikusan deaktivldik. A Hadurat s a Nagyurakat nem rinti ez a szably. A Ki Erk a Pszi Erk szablyait kvetik s gy megkvetelik, hogy az Osztag Parancsnok aktivlva legyen a hasznlatukhoz. A Ki erk nem ignyelnek Akci Pontokat, hacsak mskpp nem szerepel a lersukban. SOSHOMA, A MEGVILGOSODS TEMPLOMA (Kzelharci Hadr) A Bika Ereje: Egy Osztag Parancsnok 10 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert, amelynek a hasznlathoz 2 Nyersanyag Krtyt kell Lefordtani. Sikeres hasznlatnl az Osztag Parancsnok Kzelharci Tmadsai AVV A Majom Tallkonysga: Egy Osztag Parancsnok 15 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert, amelynek a hasznlata 2 Akci Pontba kerl. Sikeres hasznlatnl Visszafordthatsz 1 Nyersanyag Krtyt. Ez a Ki Er nem ignyel WP Prbt. 10-el s RoA 3-al rendelkeznek a Kr vgig. A RoA 3 rtk nem nvelhet semmilyen mdon. Az elvesztett SP mennyisgt meg kell duplzni.

A tbbi Soshomora, a Megvilgosods Temploma Ki Er a kvetkez profilt hasznlja:

A Kgy Csapsa: Egy Osztag Parancsnok 20 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert, amelynek a hasznlata 1 Akci Pontot s 1 Nyersanyag Krtya Lefordtst ignyli. Sikeres hasznlatnl az Osztag Parancsnok Osztaga +2 Mdostt kap a CC rtkhez a Kr vgig. A Sska Ugrsa: Egy Osztag Parancsnok 10 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert, amelynek a hasznlata 1 Nyersanyag Krtya Lefordtst ignyli. Sikeres hasznlatnl az Osztag Parancsnok Osztaga megkapja az Ugrs (5) Specilis Kpessget a Kr vgig. A Tigris Portyzsa : Egy Osztag Parancsnok 10 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert, amelynek a hasznlata 1 Nyersanyag Krtya Lefordtst ignyli. Sikeres hasznlatnl az Osztag Parancsnok Osztaga megkapja a Vadsz Klnleges Kpessget a Kr vgig.

A L Gyorsasga: Egy Osztag Parancsnok 15 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert, amelynek a hasznlata 2 Nyersanyag Krtya Lefordtst ignyli. Sikeres hasznlatnl az Osztag Parancsnok Osztaga 1 Akci Pontrt Futhat a Kr vgig. A Patkny tja: Egy Osztag Parancsnok 25 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert, amelynek a hasznlata 2 Nyersanyag Krtya Lefordtst ignyli. Sikeres hasznlatnl az Osztag Parancsnok Osztagt megclzk tovbbi -4 Mdostt kapnak az RS rtkkhz a Kr vgig. A Rinocrosz Bre : Egy Osztag Parancsnok 30 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert, amelynek a hasznlata 2 Nyersanyag Krtya Lefordtst ignyli. Sikeres hasznlatnl az Osztag Parancsnok Osztaga megkapja a Gygyuls (6) Specilis Kpessget a Kr vgig. A Panda Csapsa: Egy Osztag Parancsnok 15 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert, amelynek a hasznlata 2 Nyersanyag Krtya Lefordtst ignyli. Sikeres hasznlatnl az Osztag Parancsnok Osztaga megkapja a Kritikus Er (1) szablyt a Kzelharcban okozott Sebzs Hatsoknl a Kr vgig. A Kakas Dhe: Egy Osztag Parancsnok 10 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert, amelynek a hasznlata 1 Nyersanyag Krtya Lefordtst ignyli. Sikeres hasznlatnl az Osztag Parancsnok Osztaga tovbbi +2 Mdostt kap a Roham Bnuszhoz a Kr vgig. A Kecske Makacssga: Egy Osztag Parancsnok 10 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert, amelynek a hasznlata 1 Nyersanyag Krtya Lefordtst ignyli. Sikeres hasznlatnl az Osztag Parancsnok Osztaga kzelharcban megkapja az thatolhatatlan Pncl (9) szablyt a Kr vgig.

YORAMA TEMPLOM (Tvolsgi Hadr) A Szivrvny Srsge: Egy Osztag Parancsnok 15 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert, amelynek a hasznlata 1 Nyersanyag Krtya Lefordtst ignyli. Sikeres hasznlatnl az Osztag Parancsnok 1 Akci Pontrt vgrehajt egy Pszi Lvst az albbi profillal:

Aktv: Dupla Szivrvny: Amennyiben lefordtasz 1 tovbbi Nyersanyag Krtyt mg a Ki Er megksrlse eltt, a Pszi Lvs +1 St s +3 AVV Mdostt kap s tt (Piercing) lesz. A Hurrikn Lkse: Egy Osztag Parancsnok 10 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert, amelynek a hasznlata 1 Nyersanyag Krtya Lefordtst ignyli. Sikeres hasznlatnl az Osztag Parancsnok 1 Akci Pontrt vgrehajt egy Pszi Lvst a kvetkez profillal:

A Ltusz Szirma: Egy Osztag Parancsnok 10 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert, amelynek a hasznlata 1 Nyersanyag Krtya Lefordtst ignyli. Sikeres hasznlatnl az Osztag Parancsnok 1 Akci Pontrt vgrehajt egy Pszi Lvst az albbi profillal. Amennyiben egy kis talpas ellensges Osztag brmely Modelljt elri a sablon, az egsz Osztag RS, CC s Mozgs rtke felezdik a kr vgig.

Aktv: A Ltusz Levele: Amennyiben a Ki Er megksrlse eltt lefordtasz egy tovbbi Nyersanyag Krtyt, a Ltusz Szirma Pszi Lvs Kzepes talp modellekre is hat. A Lva Pusztt tja: Egy Osztag Parancsnok 20 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert, amelynek a hasznlata 1 Nyersanyag Krtya Lefordtst ignyli. Sikeres hasznlatnl az Osztag Parancsnok 1 Akci Pontrt vgrehajt egy Pszi Lvst a kvetkez profillal:

A Zafr Szkr: Egy Osztag Parancsnok 20 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert. Sikeres hasznlatnl az Osztag Parancsnok 2 Akci Pontrt rknyszerthet egy Ellensges Jtkost, hogy Lefordtson 1 Nyersanyag Krtyt. Amennyiben nincs lefordthat Nyersanyag Krtyja, az Ellensges Jtkos Hadura szenved el egy St 14-es (tt) automatikus tallatot, amely ellen nem tehet Gygyuls ment. A Megvilgosods tja: Egy Osztag Parancsnok 20 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert, amelynek a hasznlata 1 Nyersanyag Krtya Lefordtst ignyli. Sikeres hasznlatnl az Osztag Parancsnok Osztaga figyelmen kvl hagyhatja a Hat- s Lttvolsgra vonatkoz Negatv Mdostkat a Kr vgig.

A Ragyog Nap: Egy Osztag Parancsnok 15 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert, amelynek a hasznlata 1 Nyersanyag Krtya Lefordtst ignyli. Sikeres hasznlatnl az Osztag Parancsnok 1 Akci Pontrt vgrehajt egy Pszi Lvst a kvetkez profillal: A Tisztn Lts tja: Egy Osztag Parancsnok 15 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert, amelynek a hasznlata 1 Nyersanyag Krtya Lefordtst ignyli. Sikeres hasznlatnl az Osztag Parancsnok Osztaga +2 RS Mdostt kap a Kr vgig. Passzv: Szdt: A sablon alatt lv, Kis talpas, ellensges Modellek Elkbulnak. Aktv: Elszdt: Amennyiben a Ki Er megksrlse eltt lefordtasz egy tovbbi Nyersanyag Krtyt, a sablon alatt lv, Kis s Kzepes talpas, ellensges A Villm Srkny Robbansa: Egy Osztag Parancsnok Modellek is Elkbulnak. 20 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert. Sikeres A Vihar Harapsa: Egy Osztag Parancsnok 20 pontrt hasznlatnl az Osztag Parancsnok Osztagnak minden megkaphatja ezt a Ki Ert, amelynek a hasznlata 2 fegyvere Robbans Tpus lesz a Kr vgig. Nyersanyag Krtya Lefordtst ignyli. Sikeres hasznlatnl az Osztag Parancsnok 2 Akci Pontrt vgrehajt egy Pszi Lvst az albbi profillal. A Vihar Harapsa Pszi Lvs rendelkezik az Elnyom Tz (Suppression Fire) Specilis Kpessggel a Kis s Kzepes Talpas Modellekkel szemben.

SHIRII TEMPLOM (Tech Hadr) A Nagyobb J: Egy Osztag Parancsnok 10 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert, amelynek a hasznlata 2 Nyersanyag Krtya Lefordtst ignyli. Sikeres hasznlatnl az Osztag Parancsnok Osztagbl brmely Aktivlt Modell felldozhatja a lelkt a nagyobb j rdekben. Vedd le a Modellt. A levett Modell 1,5es krzetn bell minden Modell elszenved egy St 10-es s AVV 3-as automatikus tallatot. Az eltallt Modellek Pncl rtke (AV) felezdik.

A Szamurj Elkszlete: Egy Osztag Parancsnok 20 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert, amelynek a hasznlata 1 Nyersanyag Krtya Lefordtst ignyli. Sikeres hasznlatnl az Osztag Parancsnok Osztaga AVV:2-t kap a Tvolsgi s a Kzelharci fegyverihez is a Kr vgig. Az AVV:2 semmilyen mdon nem nvelhet tovbb.

A Tmegek Elnyomsa: Egy Osztag Parancsnok 20 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert, amelynek a hasznlata 1 Nyersanyag Krtya Lefordtst s 1 Akci Pont felhasznlst ignyli. Sikeres hasznlatnl a kivlasztott ellensges Osztagnak azonnal tennie kell egy Beszoruls (Pinning) Prbt -3-as Mdostval. A Fanatikus Kitartsa: Egy Osztag Parancsnok 25 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert, amelynek a hasznlata 2 Akci Pontot ignyel. Sikeres hasznlatnl az Osztag Parancsnok Osztaga megkapja az thatolhatatlan Pncl (10) szablyt a Kr vgig.

A Tolvaj Lelemnyessge: Egy Osztag Parancsnok 15 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert, amelynek a hasznlata 2 Akci Pontba kerl. Sikeres hasznlatnl Visszafordthatsz 1 Nyersanyag Krtyt. Ez a Ki Er nem ignyel WP Prbt. A Ninja Portyzsa : Egy Osztag Parancsnok 10 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert, amelynek a hasznlata 1 Nyersanyag Krtya Lefordtst ignyli. Sikeres hasznlatnl az Osztag Parancsnok Osztaga megkapja a Vadsz (Ranger) Klnleges Kpessget a Kr vgig.

Mrnki Tuds: Egy Osztag Parancsnok 20 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert, amelynek a hasznlata minden ksrletnl 1 Nyersanyag Krtya Lefordtst ignyli az Osztag Parancsnok Aktivlsnak kezdetn. Sikeres hasznlatnl minden lefordtott Nyersanyag Krtya utn egy barti, AV rtkkel rendelkez modell, amely hattvolsgon (ami a mdostatlan LDvel egyenl) bell van, megksrelheti megjavtani a legutbb elvesztett SP-jt. Ehhez dobj D20-al s 1-8ig az SP javtsra kerlt. Modellenknt csak 1 SP javthat minden krben ezzel a mdszerrel.

A Bolond Hibja: Egy Osztag Parancsnok 25 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert, amelynek a hasznlata 1 Nyersanyag Krtya Lefordtst s 1 Akci Pont felhasznlst ignyli. Sikeres hasznlatnl helyezz el egy 30mm-es Ki Sugr Jelzt az Osztag Parancsnok

15-es krzetn bell. Brmely Modell, amely a Ki Sugrtl 3-en bell fejezi be az Aktivcijt, elszenved egy St 10 AVV 2-es Automatikus (plazma) tallatot. A jelzt le kell venni annak a Krnek a vgn, amelyben okozott egy Sebet vagy SP vesztesget. Minden tovbbi, hattvolsgon belli, Ki Sugr Jelz utn az automatikus tallat +1 Mdostt kap az St s az AVV rtkhez is. Az sk Ereje: Egy Osztag Parancsnok 10 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert, amelynek a hasznlata 1 Nyersanyag Krtya Lefordtst ignyli. Sikeres hasznlatnl az Osztag Parancsnok 1 Akci Pontrt vgrehajt egy Pszi Lvst az albbi profillal:

Passzv: Egyestett Er: A Pszi Lvs Ereje St 5 s +1 Mdost az Osztag Parancsnok Osztagnak minden tovbbi Modellje utn (nem szmolva az Osztag Parancsnokot). A Tiszteletteljes Hara-kiri: Egy Osztag Parancsnok 0 pontrt megkaphatja ezt a Ki Ert. Az Osztag Parancsnokot brmely Aktivcija kezdetn ingyen fel lehet ldozni (eltvoltani a jtkbl), hogy az Irnyt Jtkosa Visszafordthasson legfeljebb 3 Nyersanyag Krtyt. Ez a Ki Er nem ignyel WP Prbt. Az gy eltvoltott Modellek beleszmtanak a Hullk Szmba (Body Count Value).

NOZAKI FTBORNOK
Passzv: Fekete Rzsa Kzssg: Amennyiben van egy osztag Ebon rsg abban a seregben, ahol Nozaki a Hadr, k lesznek a Titkos Rendrsge, a Fekete Rzsa Kzssg. A Fkete Rzsa Kzssg tagjai megvdhetik Nozakit (hasznld az rztt [Guarded] specilis szablyt), ha 4-en bell vannak tle. Passzv: Nozaki Nagysga: Nozaki brmely barti Modellt clba veheti 6-en bell, ha a Nagyobb J Ki Ert hasznlja. Passzv: Daimyo: Nozaki egy Samurj Vezet, akit minden alrendeltje le akar nygzni (mert flnek az elgedetlensgtl). Minden barti Modell, amely Nozaki 9-es krzetn bell kezdi az Aktivcijt, +1 Mdostt kap a RoA rtkhez a Kr vgig. Aktv: Figyel Szem: Fordts Le 1 Nyersanyag Krtyt. Nozaki Ftbornok a Kr vgig ignorl minden olyan Stratgiai s Taktikai Krtyt, valamint Specilis Kpessget, amely cskkenten a Lt vagy Hattvolsgt.

Tpus: Hadr (Tech), Kzepes Talp (40mm), Egyedi Felszerels: Hangtomptott Tambu 3-as Ronin Kzipuska, a Fekete Rzsa Prengje, Ftbornoki Harci Pncl. PNCL: Ftbornoki Harci Pncl (Nincs Negatv Fegyver Tpus Mdost). TVOLSGI FEGYVEREK

Passzv: Csendes Kivgzs: A fegyver ellen tett sikeres Pncl (A) prbkat jra kell dobni.

Aktv: Harchoz ltzve: Nozaki Harci Pnclja nemcsak egy dszes egyenruha. Valjban cscstechnolgis goly- s pengell anyagokbl kszlt s a bels vilgoknl hasznlt Gravitcis Lemezek technolgijra alapozott nano vkony lemezeket is tartalmaz. Nozaki Aktivlsnak kezdetn Passzv: Harci Btorsg: Amg Nozaki ezt a fegyvert Lefordthatsz 1 Nyersanyag Krtyt, hogy aktivld forgatja, megkapja az thatolhatatlan Pncl (13) ezeket a lemezeket. Ilyenkor a Kr vgig jra kell dobni a Nozaki ellen tett sikeres tvolsgi tmadsokat. A Kpessget a Kzelharci Tmadsokkal szemben. hasznlat utn azonban hamar lemerlnek az elemek, Specilis Kpessgek: Megvets (Contempt) (Bauhaus), gy Nozaki Jtkonknt csak egyszer hasznlhatja ezt Prbajoz (Duellist), Rettenthetetlen (Fearless), Az Esk az akcit. Becslete, Fekete Rzsa Kzssg, Nozaki Nagysga, FIgyel Szem, Harchoz ltzve, Daimyo, Nanocella Aktv: Harci Dh: a Ki Mestereknt, Nozaki elsajttotta Msol. a Sarl Rgs technikjt a Steinerrel val tallkozsa Passzv: Az Esk Becslete: Nozaki Ftbornok utn. A Harci Dh egy Kzelharci Specilis Akcinak vlaszthat egy Osztag Kibertronik Chasseurt vagy szmt, ami 1 Akci Pontba kerl s mg akkor is Pnclozott Kibertronik Chasseurt. Hasznld a hasznlhat, ha Nozaki nincs Kzelharcban. Nozakinak Kibertronik Sereg listban szerpl pontkltsgeket, 8 Harci Dh Jelzje van. Helyezz el 1 Dh Jelzt fejlesztseket s statisztikkat. Ez ao osztag Tmogat Nozaki 6-es krzetben annyi ellensges Modellen, KZELHARCI FEGYVEREK egysgnek minsl Nozaki seregben.

10

amennyin csak tudsz. Amennyiben kevesebb ellensges Modell van, mint Jelz, egy Modellre tbb jelz is kerlhet. Minden rjuk rakott Jelz utn a modellek elszenvednek egy St 14 AVV 2-es tt (Piercing) automatikus tallatot. A Jelzket vedd le, miutn ki lettek dolgozva. Nozaki immunis az Ingyen Csapsra, mikzben a Harci Dh Specilis Akcit hajtja vgre. A Harci Dh kidolgozsa utn helyezd Nozakit CCWR tvolsgon bell valamelyik tlltl (te dntheted el). Amennyiben nincsenek tllk, Nozaki nem mozdul. A Harci Dh vgrehajtsa utn Nozakinak tennie kell egy Con Prbt. Amennyiben ez sikertelen, Elkbul (Stunned) s azonnal deaktivlni kell. Aktv: Nanocella Msol: A Kibertronikus Trsasg ltal Nozakinak ajndkozva valamilyen, egyenlre mg fel nem fedett szolgltatsrt, a ritka Nanocella Msol ltszlag egy stt s si technolgia rsze.

Fordts le 3 Nyersanyag Krtyt. Nozaki a Grntok szablyai szerint (lsnek minsl) helyezhet el egy Nanocella Msolt (legfeljebb 2-t az egsz Jtk sorn). A Nanocella Msol egy 30mm-es Jelz, amely Knny Terepnek (Light Terrain) minsl AV 18-al s 4 Sp-vel s automatikusan eltalljk Kzelharcban. A Nanocella Msol 5-es krzetn belli barti Modellek megkapjk a Gygyuls (5) kpessget, amit semmilyen mdon nem lehet tovbb nvelni. Azok a barti Jrmvek, amely a Nanocella Msol 5-es krzetn bell kezdik az aktivcijukat, megprblhatjk megjavtani a legutbb elvesztett SP-jket 1 Akci Pontrt. Az SP javts egy D20-as dobsnl 1-5-ig trtnik meg. Minden ellensges Modell, amely a Nanocella Msol 5-es krzetn bell fejezi be az aktivcijt, elszenved egy St10 (tt) AVV 2-es automatikus tallatot. Minden tovbbi, hattvolsgon bell lv Nanocella Msol utn az automatikus tallat +1 Mdostt kap az St s az AVV rtkhez is.

11

HIRIKO KAPITNY
Tpus: Hadr (Tvolsgi), Kzepes Talp (40mm), Egyedi. Talp Modell, amelyet eltall a fegyver, elszenved egy St 13-as tallatot (amit nem lehet tovbb ersteni). A Pncl Prbk eltt minden Srls Hats utn a Modellnek tennie kell egy Con Prbt. Amennyiben ezek brmelyike sikertelen, a Modell Elkbul (Stunned).

Tpus: Nagyr, Kzepes Talp (40mm), Egyedi Felszerels: Tambu 17 Yumi MEsterlvsz Puska, 2x Tambu 4 Szllovas Gppisztoly, Tovbbfejlesztett Mishiman Szamurj Csatapncl. PNCL: Tovbbfejlesztett Mishiman Csatapncl (nincsenek Negatv Fegyver Tpus Mdostk). TVOLSGI FEGYVEREK

Passzv: Pisztolyhs: Hiriko ugyangy forgatja a Szllovasait, mint ms egy kardot vagy trt. Hiriko az Ells s a Hts Ltszgben is harcolhat. A Hirikoval kzd ellensges modellek nem ksrelhetik meg ellene a Rajzs (Swarm) s a Fogjtok Le (Hold Him Down) Specilis Kpessgeket. Specilis Kpessgek: Hallosztagos (Doomtrooper), Pisztolyhs Ki Erk: Kyudo, A Srosak Talpa

Passzv: Mesterlvsz: Amikor ezt a fegyvert hasznlja, Hirikot gy kell kezelni, mintha rendelkezne a Mesterlvsz (Sniper)Specilis Kpessggel. Passzv: Lass jratlts: A fegyver RoF rtke semmilyen mdon nem nvelhet. Passzv: A Sas Szeme: Amennyiben a fegyver egy termszetes 1-3 dobson tall, megkapja a Kritikus Er (2) hatst s az ellene hasznlhat Pncl (A) rtk felezdik. Ezen fell az ilyen tallatok ellen dobott siekres thatolhatatlan Pncl Prbkat jra kell dobni. Aktv: A Glya Nyugalma: 1 tovbbi Akci Pont felhasznlsval a fegyver HAttvolsga 30-re nvelhet. Aktv: Kbt Lvedk: Hiriok Aktivlsnak elejn, mg ms Akci Pontok felhasznlsa eltt Lefordthatsz 1 Nyersanyag Krtyt, hogy a fegyverbe Kbt Lvedkek kerljenek. Ilyenkor minden Kis s Kzepes

KI ERK Kyudo: A Ki Er hasznlata 1 Nyersanyag Krtya Lefordtst ignyli. Sikeres hasznlatnl a kivlasztott osztag tovbbi +2 Mdostt kap az RS rtkhez a Kr vgig.

A Srosak Talpa: A Ki Er hasznlata 1 Nyersanyag Krtya Lefordtst ignyli. Sikeres hasznlatnl a kivlasztott Kis vagy Kzepes Talp Osztag Mozgsi rtke (M) 2 lesz a Kr vgig.

12

RONIN SZAMURJ
Fejlesztsek: Az Osztag megnvelhet legfeljebb 7 Ronin Szamurjjal 13 pont/modell ron. Tpus: Kzkatona (Troop), Kis Talp (30mm) Osztag sszellts: 1 Ronin Szamurj Osztag Parancsnok s 4 Ronin Szamurj. Osztag Mret: 5-12 Ronin Szamurj. Felszerels: Tambu 1 Srtes Gpkarably, Szamurj Kard, Mishiman Harci Pncl. TVOLSGI FEGYVEREK Modellenknt 2 potrt az egsz Osztag kaphat Ki Kikpzst, amivel a WP rtkk 15 lesz. Osztag Specilis Kpessgek: Felldozhat (Disposable), Becstelen, A Becsletrt. Passzv: Becstelen: Ez az OSztag figyelmen kvl hagyja a Hall a Becstelensg Eltt Mishima Sereg Specilis Szablyt. Atkv: A Becsletrt: Mieltt az OSztag elkltene brmilyen Akci Ponto, Fordts Le egy Nyersanyag Krtyt az Osztag Aktivlsnak kezdetn. Az egsz Osztag 0-ra cskkentheti a RoF rtkt, hogy +1 RoAt kapjon a Kr vgig.

KZELHARCI FEGYVEREK

Passzv: Harci Btorsg : 1 Nyersanyag Krtya Lefordtsrt az egsz Osztag +2 Mdostt kap az AVV rtkhez.

13

HATAMOTO
Osztag Specilis Kpessgek: A Tachi-Dori Mvszete, a Tachi-ai Mvszete, Shiko Eladsa Tpus: Kzkatona (Troop), Kis Talp (30mm) Osztag sszellts: 1 Hatamoto Osztag Parancsnok s 4 Hatamoto. Osztag Mret: 5-10 Hatamoto. Felszerels: Tambu 1 Srtes Gpkarably, Ritulis Kard, Mishiman Kote Erpncl. PNCL: Mishiman Kote Erpncl (-1 tt) TVOLSGI FEGYVEREK Passzv: A Tachi-Dori Mvszete: Amikor egy Modell kzelharci tmadst intz egy Hatamoto ellen, elszr egy Con Prbt kell tennie minden olyan tovbbi Hatamoto utn, amelynek benne van a CCWR tvolsgban. Sikertelen prbnl a RoA rtke 1-el cskken (legfeljebb 1-ig). Passzv: A Tachi-ai Mvszete: A HAtamoto pnclozott testnek a tmege miatt, ha sikeres Roham Akcit hajt vgre, minden tovbbi mellett +1 Mdostt kap a Roham Bnuszhoz. Aktv: Shiko Eladsa: 2 Nyersanyag Krtya Lefordtsrt egy Hatamoto modell vgrehajthatja Shiko Eladst. Ilyenkor a tle 6-en belli (barti s ellensges) Modellek Knny Terepben lvnek szmtanak (csak mozgs szempontjbl) a Kr vgig vagy amg a Hatamot Modellt el nem tvoltjk az asztalrl.

KZELHARCI FEGYVEREK

Passzv: Harci Btorsg: Brmely Hatamoto Modell, amely egy Riutlis KArdot forgat, megkapja az thatolhatatlan Pncl (10) Kpessget kzelharci tmadsok ellen. Fejlesztsek: Az Osztag megnvelhet legfeljebb 5 HAtamotval 17 pont/modell ron. Modellenknt 3 potrt az egsz Osztag kaphat Ki Kikpzst, amivel a WP rtkk 16 lesz. Ebon rsg: Egy pontosan hat fs Hatamoto Osztag felfejleszthet Ebon rsgg 24 pontrt. Ilyenkor ugyanazokkal a Specilis Kpessgekkel, Felszerelssel s Fegyver Opcikkal rendelkeznek, mint a Hatamotok. Az Ebon rsg egy Tmogat Vlaszts s a kvetkez profillal rendelkezik:

14

MEKA
1-10 Ha SP=0 vagy kevesebb, a Jrm Elpusztult, de jtkban marad Nehz Terepknt. 11-14 Ha SP=0 vagy kevesebb, a Jrm nem hasznlhatja a f fegyvert. 15-18 Ha SP = 0 vagy kevesebb, a Jrm nem tud tbbet mozogni vagy forogni. 19-20 Ha SP=0 vagy kevesebb, a Jrm felrobban! A Jrm Testtl mrt D20/2 tvolsgon belli Modellek elszenvednek egy St 14-es tt tallatot egy 1-15 dobs esetn.

Tpus: Knny Jrm (Knny Lpeget), 50mm-es Talp Osztag sszellts: 1 Meka Osztag Parancsnok Osztag Mret: 1-2 Meka Felszerels: Lsd a Fejlesztseknl PNCL: Meka Rtegezett Higany tvzet Pncl (-2 tt) FEJLESZTSEK Egy tovbbi Meka is hozzadhat az Osztaghoz 150 Pontrt. Mindegyik Meknak vlasztania kell egyet a kvetkez f fegyverek kzl ingyen: F FEGYVEREK

MSODLAGOS FEGYVEREK

Passzv: Minden Jrm, amit ez a fegyver tall el, 2 SP-t veszm minden rontott AV Prba utn. Passzv: Visszahzs: A Meka visszahzhatja a pengjt, hogy az Elektromos Mega klt hasznlhassa helyette.

Specilis Kpessg: Flelem (Fear) (3), Hatalmas Elrenyomuls, Zz Elrenyomuls Passzv: Lass Tlts: A fegyver RoF rtke nem nvelhet semmilyen mdon. Passzv: Hatalmas Elrenyomuls: A mrete miatt a Meka rendelkezik az ttr (Pathfinder) Specilis Kpessggel. Aktv: Zz Elrenyomuls: 1 Nyersanyag Krtya Lefordtsrt a Meka ignorl minden Mozgs Mdostt a Kr vgig. Ezen fell abban a Krben, amelyben aktivlta a Zz Elrenyomuls Kpessgt, a Meka minden RoA-jhoz megkapja a Roham Bnuszt.

15