You are on page 1of 1

E-K PRESS

www.e-kaleidoscope.com

Page 3

E-K PRESS

www.e-kaleidoscope.com

Page 6

Eveniment cultural

Vienna Classic Christmas

O clip de celebritate
n luna noiembrie Ansamblul Folcloric Bucur al colii noastre a participat la cea de a XII a ediie a Festivalului Internaional de Folclor din Praga (Cehia). Printre rile participante s-au numarat: Rusia, Indonezia, India, Polonia, Grecia, Turcia, Suedia, Italia, Croaia, Ungaria, Spania, Portugalia, Moldova, Ucraina i altele. Eu fac parte din acest ansamblu de trei ani, participnd la multe spectacole, festivaluri de folclor n Bucureti sau n rile partenere din Proiectul Comenius My Folks of Folks File, dar acest festival ne-a fcut s ne simim celebri sub lumina reflectoarelor. Ansamblul Foloric Bucur, condus de doamna profesoar Aurelia Beruc, a susinut dou momente artistice: dou melodii populare interpretate de grupul vocal i Cluul. Cele dou momente au fost primite cu mare entuziasm de ctre public, copiii au fost aplaudai frenetic. Scoala nostra a primit diploma de excelen. Dup terminarea festivalului am fost felicitai de persoane pe care nu le cunoteam, dar care au fost impresionate de programul prezentat. Sunt tare mndr ca fac parte din acest grup care a reprezentat nu numai coala noastr, ci Romania. A fost o ocazie minunat de a cunoate oameni pasionai de muzic, dans, tradiie, de a ne face prieteni. Dac atunci cnd am plecat de acas eram ngrozit c drumul va fi prea lung, am realizat c, de fapt, a fost foarte scurt. Am reuit s i cunosc mai bine pe colegii mei de la clasele mai mici i s leg prietenii cu ei. Miam dat seama c nu vrsta conteaz, ci pasiunile comune pe care le avem. Pe drumul de ntoarcere am cntat, ne-am jucat i ne-am mprtit impresiile despre oraul Praga. Cred c este unul dintre cele mai frumoase orae din lume, de fapt este cel mai mare complex medieval din Europa. Am vizitat Catedrala Sfntul Vito, Podul Carol, Castelul Praga, strada de aur, Turnul Jindrisska, Primaria cu ceasul astronomic, centrul vechi i, nu n ultimul rnd, Gradina Zoologic. Sper ca pe viitor s fim i mai buni i s impresionm cu prestaia noastr pe toi cei care iubesc folclorul i tradiiile noastre. Abia atept s participm la alt festival internaional, poate n 2014. Este att de plcut s promovm cntecul i dansul popular romnesc pe scenele Europei, noi, nite simple elevi din Bucureti, simpli, dar talentai i ndrgostii de folclor! (vezi foto n
pag. 6) Yasemin Koc, cls. VII C

Personalitatea cultural a lunii Stela Popescu


n. 21 decembrie 1935, n loc. Bli, Basarabia

O adevrat stea

Dragi prieteni, am participat vineri, 20 dec., la un eveniment cultural deosebit: un concert de Crciun n ritm de vals sustinut de Strauss Festival Orchestra Vienna cu participarea extraordinara a sopranei Felicia Filip si a tenorului Robert Nagy. Evenimentul s-a desfurat n cadrul proiectului naional-cultural Arta contra drog 2013, iniiat de Centrul Internaional Antidrog. Concertul a avut rolul de a arta publicului c arta, de orice gen te poate face s te simi bine i c drogurile sunt duntoare corpului i personalitii noastre, aa cum a declarat unul dintre reprezentanii proiectului: Drogurile nu sunt ilegale, drogurile sunt ilegale deoarece sunt periculoase! M-am simit purtat de farmecul muzicii, am ascultat Sanie cu zurgli ntr-o alt interpretare dect cea popular, Felicia Filip dnd o nou valoare melodiei. Orchestra din Vienna vine pentru al cincilea an consecutiv n Romnia i abia acum am descoperit ct de plcut poate fi s intri n atmosfera srbtorilor purtat de magia muzicii clasice. Mulumim organizatorilor pentru aceast ans i mulumim Strauss Festival Orchestra Vienna pentru c exist i ne ofer aceast srbtoare Vienna Classic Christmas!
Silviu Pencu, cls. VII C

O adevrat Doamn a teatrului romnesc, o stea care nu se va opri niciodat din strlucire! Am urmrit-o duminic, 15 decembrie 2013, n Spectacolul Revista revistelor n Sala Savoy a Teatrului de Revist Constantin Tnase din Bucureti. Cu respiraia aproape oprit am ateptat s-i fac apariia. Strlucitoare i vesel, Stela a cucerit sala din clipa n care a fcut primii pai pe scen. Este uimitor cum nc mai are puterea s ne fac s rdem cu un talent nc neegalat! E uimitor cum, dup aproape cinci decenii, mai are acel farmec cu care ne cucerete de fiecare dat! Stela Popescu, actri de teatru i film, este una dintre cele mai ndrgite actrie din Romnia. Generaii ntregi au admirat-o i pe marile ecrane, n producii de marc pentru cinematografia romneasc. Cu o carier strlucit n televiziune, Stela Popescu a cucerit definitiv pn i pe cel mai tnr spectator. A fi vrut s-i iau un scurt intervi, dar acum sunt prea mic pentru un lucru att de important.
Deaconu Ruxandra, cls. VI

O clip de celebritate
Ansamblul Folcloric Bucur al colii, la Praga a XII-a ediie a Festivalului Internaional de Folclor