SĂRBĂTOAREA ZILEI DE NAŞTERE

. În fiecare an se face o sărbătoare în cinstea mea. se apropie din nou data zileI mele de naştere. şi cred că şi anul acesta va fi sărbătoare.Aşa cum ştiţi deja.

. televiziune.In aceste zile lumea face foarte multe cumpărături (le numeşte cadouri de Crăciun).. radio.. şi aproape că nici nu se vorbeşte despre altceva. sunt chiar şi anunţuri publicitare.

se distrează. Dar astăzi aş spune că puţini mai ştiu pentru cine se sărbătoreşte această zi de naştere... au început să îmi sărbătorească ziua mult mai devreme decât pe 25. Odată..Mă simt bine să ştiu că măcar odată pe an cineva se gândeşte la mine mai mult. mai demult.. parcă se bucurau oamenii de această sărbătoare şi chiar mi se părea că au şi înţeles-o…. . Lumea se adună. dar nu mai ştie despre cine este vorba. Aşa precum vezi deja.

. . sărbătoarea era pentru mine.Îmi amintesc bine cum s-a întâmplat anul trecut: de ziua mea au făcut o sărbătoare imensă. dar nu sau gândit să mă invite. decoraţiuni pretutindeni şi multe. multe cadourie. . . eu eram sărbătoritul. cu multe feluri de mâncare. chiar şi prăjituri…Erau mesele super pline. Dar…ştiţi ce s-a întâmplat? Nimeni nu m-a invitat.

. mi-au închis uşa. .Chiar când a venit ziua cea mare.. pe mine mau lăsat afară.

.Drept să spun.. am intrat pe ascuns şi stăteam într-un colţ să văd şi eu cum e… Ciocneau pahare. …în ultimii ani cam toţi îmi închid uşa. nu prea m-a surprins pentru că …. câte unul chiar s-a „pilit”. Pentru că nu m-au invitat. râdeau. vorbeau gălăgios. ce să mai spun…o sărbătoare de pomină … .

..ca şi cum sărbătoarea era pentru el…! ...Şi în culmea sărbătorii a sosit un … caraghios moşneag cu un costum roşu şi barbă albă care gesticula şi râdea…părea cam…oricum era prea vesel… S-a tolănit pe un fotoliu şi toţi l-au înconjurat cu îmbrăţişări. „Moş Crăciun! Moş Crăciun!”.

toţi au început să se îmbrăţişeze…şi eu mi-am întins braţele să… Dar nimeni… nici o îmbrăţişare pentru mine! Apoi au început cu toţii să primească şi să dea cadouri…am tot aşteptat să primesc şi eu ceva…dar pentru mine… nimic!!! .Pe la miezul nopţii.

e din ce în ce mai rău. Am ieşit încetişor. de cadouri… iar de mine atât de puţini îşi amintesc!!! .Cum te-ai simţi tu în ziua ta de naştere să vezi cum toţi îşi fac cadouri şi numai tu nu primeşti nimic? Ţie nu îţi dă nimic!? …când am văzut aşa. fără să fac nici un zgomot Cu fiecare an. Lumea nu-şi aminteşte decât de mâncare. n-am mai putut.

de Crăciun.Cine ştie dacă în acest an. să-ţi reînnoiesc viaţa! . nu o să pot intra la tine!!!??? În viaţa ta…poate tu îţi aminteşti că am venit în lume acum 2000 de ani ca să îmi dau viaţa pentru tine.

M-am gândit că dacă atât de mulţi nu mă invită la sărbătoarea lor. voi face eu însumi o sărbătoare mare şi spectaculoasă. ba chiar grandioasă. . aşa cum nimeni nu îşi poate imagina.

refuzaţi mereu. cei care nu se simt iubiţi. la masa mea! . cei care sunt singuri.. Pentru ca să se bucure cu mine de ZIUA MEA. Voi invita pe toţi. chiar şi pe cel care nu vrea să vină pentru că e prea ocupat cu „sărbătoarea sa”. bolnavi. Îndeosebi îi voi chema pe cei pe care nimeni nu îi invită niciodată.

Am început să trimit invitaţiile. bine-nţeles am unul special pentru tine. …Te aştept la sărbătoare! Tu vei fi cel mai aşteptat! . şi. mai am doar câteva.

. .Mă vei recunoaşte cu uşurinţă: Un copil care are nevoie de toate!..

PENTRU CĂ AI VENIT! . MULŢUMESC.12). aşezat într-o iesle (Luca 2. ISUSE.Acesta este semnul după care îl veţi recunoaşte: veţi găsi un copil înfăşat în scutece.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful