Mierea acest deliciu de culoarea chihlimbarului, dulce, vascos si cu o valoare nutritionala deosebita trebuie privita ca un dar de pret al albinelor

si apreciata mai mult de catre noi toti. Aceasta ierahie complexă a organizarii lor in stup si tot procesul care are loc de la flori la miere este uluitoare. Proprietăţile terapeutice pe care le are sunt o sursa de sanatate si bunastare de aceea mierea nu ar trebui sa lipseasca din nici o bucătărie şi din cosmetică.
Ca medicament mierea a devenit cunoscuta in locuri cu incarcatura mistica si spirituala aparte. Locuri in care existau initiati sau lideri ai omenirii care au ghidat, impulsionat si inspirat diferite civilizatii pe care le-am avut: vechea civilizatie indiana, vechea civilizatie persana, civilizatia greco-romana, civilizatia egipteana si babiloniana. Li Shih Chen, în Materia Medica chinez , caut s explice originea cuv!ntului miere spun!nd c are acela"i sunet ca # închis$ sau #secret$. Si intradevar mierea %coapta$ in faguri inca detine multe secrete care se ascund in complexitatea ei de peste 400 de substante organice. Astfel mierea este unul dintre cele mai puternice energizante naturale cunoscute. Substantele pe care le contine sunt extrem de usor de asimilat de catre organism si faciliteaza o mai buna performanta fizica, confera rezistenta la oboseala si de asemenera, ofera un mai bun randament metal. Sunt recunoscute actiunile sale: expectorante, antioxidante, emoliente, antibacteriene, imunostimulatoare, regeneratoare si remineralizante. Mierea este singurul aliment care, in stare naturala, nu se strica niciodata. & dovedesc recipientele cu miere descoperite in mormantul faraonului Tutankhamon unde, substanta veche de peste ''(( de ani inca era comestibila. )cestea fiind spuse inainte de a va indulci ceaiul sau sucul natural cu o lingurita de zahar, ar fi bine sa va mai ganditi odata. Mierea este inzestrata cu virtuti terapeutice pe care nu le gasim in zahar. Ca sa nu mai vorbim de respectul pe care il datoram albinelor, care pentru a produce un singur borcan de miere viziteaza milioane de flori, iar prin aceste vizite acestea polenizeaza si asigura vitalitatea naturii si implicit hranei noastre.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful