P. 1
teka-teki dan jawapan

teka-teki dan jawapan

5.0

|Views: 76,657|Likes:
Published by Shares_Together
koleksi cerita dan teka-teki lucu lucah lawak
koleksi cerita dan teka-teki lucu lucah lawak

More info:

Published by: Shares_Together on Sep 12, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/11/2014

pdf

text

original

Teka-teki & Jawapan 1) Minyak ape yang disukai oleh lelaki?

Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak 2) Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar? Answer: Kuih salah bikin.

3) Binatang ape power Karate? Answer: Kuda belang.cube kira brape black belt dia ade.

4) Siape yang menemukan dompet kulit? Answer: Yang menemukan dompet kulit tersebut tolong pulangkan kepada saye.

5) Saya ade 3 kepala, 4 tangan dan 5 kaki...siapakah saya? Answer: Pembohong... 6) Apa dia 'Jauh di mata, dekat di hati'? Answer: Usus 7) Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala? Answer: Kutu rambut 8) Knape lelaki jarang kene penyakit anjing gila? Answer: Sbb lelaki ni kan 'buaya' 9) Ape beza secretary baik ngan secretary kurang baik? Answer: - secretary baik..................'Selamat pagi tuan' Secretary kurang baik...........'Dah pagi ni tuan' 10) Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson? Answer: Dua-dua tak kenal korang...hehe 11) Ape persamaan kain jemuran ngan telefon? Answer: Dua-dua kalau dah 'kringgg' boleh diangkat... 12) Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang? Answer: Mestilah kene tebang, sape nak cabut pokok kelapa ...gile ape... Teka-Teki Gelak Ketawa

1. "Kenapa lelaki perlu beristeri tiga... ." Jawapannya kerana : kerana kalau kawin satu isONE kalau kawin dua isTWO kalau kawin tiga barulah isTERI... .. 2. SENYUM pada orang tua tanda sayang. SENYUM pada kanak-kanak tanda kasih. SENYUM pada kekasih tanda cinta. SENYUM depan telefon tanda gila, masih SENYUM lagi... memang sah GILA! 3. " Manusia jatuh CinTa??Tak heran... " Kuda makan RuMpuT?? Tak aneh... MONYET pandai picit TETIKUS?? HEBAT!!!! ( MOUSE ) MASIH PICIT?? LUAR BIASA!!!! 4. "Cinta..ibarat kentut... " makin dipendam makin gelisah... bila di lepaskan ... ... . ahhhhhhh lega rasanya... ... . 5.Aku terpaku dek renungan matamu, hatiku tertanya-tanya, BENARKAH ini? nafas ku tertahan, kau tunduk SEGAN.. lalu ku bertanya, "kau..kentutkan?" 6. "... bila hidupmu dlm kegelapan, " maka berdoalah; dan apabila selesai berdoa, jika kegelapan masih mengelilingimu maka bayarlah bil letrik yang tertunggak tu!! Soalan Bodoh selau sangat orang tanya kat kite menda yg bodo2 nie.. so apa kata..la nie kita siapkan jawapan yg power lagi berbisa utk soalan bodo cam nie..ahakkkkssss SOALAN BODO 1. Anda berader di stesen bas dan rakan anda ternampak sambil bertanyer: "Tunggu bas ke per?" Anda harus menjawab: "Taklah aku tengah tunggu helikopter, lambat plak ari nie ye" 2. Anda hendak pergi ke bilik mandi untuk mandi dan rakan sebilik anda bertanyer: "Kao nak mandi ke per?" Jawab : "Taklah aku nak pi main lelayang

kejap, kao nak join?" 3. Anda sedang menulis surat dan rakan anda menegur: "Aik? tulis surat nampak?" Jawab : "Oh ye ke? aku tak prasan ah... tangan aku bergerak sendiri" lepas tu jotos dia dgn jotosan yg berpower lagik brutal dan sambung "ah tu kan dia jln sendiri, aku tak tahu tao" 4. Anda sedang makan nasik dan orang tegur: "Makan nasik?" Jawab : " Mater kao buter ke per? Kan aku tengah minum teh ais nie?" 5. Anda baru pulang dari kerja dan jiran anda bertanyer" "Baru balek dari kerjer?" Jawab : "Taklah, saya dari rumah, nak pi kerjer lah nie... opis saya dah pindah kat rumah..dan rumah saya dah pindah pat opis" 6. Anda sedang sibuk buat kerja dan rakan sepejabat menegur: "Eh kau sibuk ke per?" Jawab : Takyah jawab, peratikan muker dia pastu kompang siket pipi dia. 7. Anda sedang menonton tv ceriter melayu, rakan anda datang lalu bertanyer: "Eh citer melayu ke per?" Jawab : "Bukanlah, nie kan citer Otromen Toro menentang Raksaser dari Planet X... kao tunggu jap nanti otromen kuar". Teka teki lawak 1. Tempat apa ni... ... peserta dia pakai uniform, peserta dia selalu bertambah & tak berkurangan? 2. Banyak2 bunga, bunga apa yg warna hitam? 3. Badannya hijau, matanya merah dan berjalan mengundur, taik warna kelabu taik anjing. apa dia... ? 4. Emak Alang ada 5 orang anak. Tuah, Jebat, Lekir, Lekiu. Yang ke 5 siapa? 5. Negara apa yang banjir dulu lepas tu baru hujan 6. Kalau kancil ngan rusa berlaga, sapa mati?

Jawapan: . . . . . . . . 1. Tempat perkuburan... ... .ish... .ish... insaf aku... ... 2. Bunga tayar laaa... ... . 3. ubat nyamuk Fumakilla 4. Alang laa.. 5. Bahrain 6. Pemandunya laaa yg mati... ... kan ke kalau keta kancil ngan rusa berlanggar... .mati laaa org tu, kan-kan? Teka teki lawak 1.Banyak-banyak mi, mi apa yang boleh makan ngan ais MILO AIS 2.Ade sorang makcik,die thn teksi..pas 2 makcik 2 nak byr duit dulu..driver taxi tu xnak.nape?? Sebab duit dulu mane laku

3.Binatang ape name die ade dua huruf? UDANG ( U dan G ) 4.Kenape org gali kubur tak pakai spender?? sebab org gali kubur pakai cangkul la

5.5 ekor semut campur dgn 2 ekor semut same dgn brape??? 0 la...semut mane de ekor

6.Ape persamaan Micheal Jackson dengan Micheal Jordan?? Dua2 x knl korang... Teka-teki lawak Teta teki lawak sempena "mood raya" ni..betul ke produktiviti kurang masa dah lastlast Ramadhan ni? lu fikir la sendiri.. 1.Ada seekor monyet dikejar seekor harimau. Monyet ini memanjatlah satu pokok ni. Bila dah sampai half-way, rupa-rupanya ada seekor ular sawa kat atas pokok tu. Camna monyet tersebut ingin menyelamatkan dirinya? 2.Banyak-banyak tempat, di manakah air tidak pernah cerah? 3.Buta apakah yang boleh nampak? 4.Banyak-banyak ikan, ikan apa yang slalu sakit perut? 5.Apa dia: Bila kecik dia itam, bila besar dia jadik putih? 6.Banyak-banyak singa, singa apa yang tak makan daging? 7.Kenapa idung lembu berair? 8.Burung apakah yang paling penyayang? 9.Kenderaan apakah yang paling tua di dunia? 10.Lembu apakah yang selalu dicari?

11.Kalau seorang, sendiri tau. Kalau berdua, dua-dua sama tau. Bertiga, tiada siapa yang tau kecuali orang yang buat. Kalau berempat, lagilah tak tau... apa dia? 12.Bom apakah yang tak pernah meletup? 13.Kereta apa yang orang tak pernah panggil kereta? fikir... fikir... fikir... fikir... fikir... fikir... fikir... fikir... fikir... fikir... fikir... jawapannya adalah seperti berikut...dah agak dah ko mesti terus scroll down. 1.tak payah korang pikir camna monyet tu nak selamatkan dirinya, banyak lagi masalah korang kena pikir... umpamanya mana nak carik duit cover belanja raya ni 2.air hitam. 3.buta hati & buta perut. 4.ikan kembung. 5.michael jackson. 6.singapura. 7.lembu tak tahu kesat idung dengan tisu... lagi satu bau tuan dia... 8.burung belatuk... sebab dia bela atuk. 9.motosikal & basikal... sebab dia ada tongkat. 10.lembu yang hilang. 11.kentut. 12.bomba & kuih bom. 13.teksi

Perbezaan Perempuan Dan ... ANTARA PAHLAWAN DAN PERAWAN

Soalan: Antara seorang pahlawan dan seorang perawan, mereka mempunyai satu perjuangan yang sama... Apa Dia? Jawapan: 'Darah'... Pahlawan berjuang hingga ke titisan darah yang terakhir, manakala perawan pulak berjuang hingga ke titisan darah yang pertama... huhuhu

ANTARA PEREMPUAN DAN ANGKASAWAN Soalan: antara orang perempuan dengan angkasawan perempuan apakah perbezaan dan persamaannya... ? Jawapan: Perempuan= Datang Bulan. Angkasawan Perempuan=Datang Ke bulan. Kui... Kui... Kui...

Teka teki lawak Teka teki 1 Kalau korang pandai math, 5 orang cina tolak 3 orang india , jadi apa? orang india tu jatuh lah.... keh keh keh!!!

Teka teki 2 Ada 3 biji limau kendian di bahagi kepada 3 bahagian..lepas tu di bagi pulak pada 3 org..baper seorang dapat ?...kes kes kes kes korang mesti lemah IQ kan .. jawapannya sorang dapat sebiji limau ler..sbb sama gak ko potong atau tak...hehehhe mesti dapat sorang sebiji Teka teki 3 benda apa kalau naik tak turun dah? jwpn dia umur .ish...ish...

Teka teki 4 KENAPA TAYAR BELAKANG KENDERAAN SELALU BOTAK DAHULU DARIPADA TAYAR HADAPAN? SEBABNYA IALAH DIA SELALU MEMIKIRKAN KENAPA DIA TIDAK DAPAT MEMECUT TAYAR HADAPAN

Teka teki 5

Seorang pemandu teksi terkejut besar apabila dicuit oleh penumpangnya dari belakang lantas memberi amaran supaya tidak melakukan dmikian lagi. Katanya ini adalah hari pertama beliau memandu teksi setelah 30 tahun jadi driver kereta jenazah... faham faham aje lah.

Teka teki lawak Banyak -banyak binatang... binatang apa keluar haid.. jwpn:kura-kura... ala tu pun tak tahu... keluar HEAD..tak paham jugak.ala kepala le.. dlm banyak2 binatang... binatang apa yang bertelur dan beranak... kira 2 alam la niii..ha jwp2... siput babilaaaa... ye la siput bertelur babi beranak... kalau anda ni semuanya pandaiii cuba teka,banyak2 sungai,sungai apa yang paling berat jawapannyer ialah Sungai Besi... dalam banyak2 pokok,pokok apa yang baik hati? jwpn dia pokok pisang sebab dia keluarkan jantung dia. ni ada satu lagi teka teki dari aku..huruf jawi apa yang ada angin? huruf TA dan YA laa... .kan jadi TAYAR tu.. kasut apa yang paling keras? kasut batu... salah maa..kasut BATA laaa... antara huruf A hingga Z,banyak2 huruf tu,mana huruf yang boleh kawin..ahh sape dapat jawapannyer ialah... huruf i ngan u lerr... heheheheee,nih antara pasangan bercinta lerr hehehe...

Mana peginyer duit lagi singgit ??? Ada 3 orang member kamcheng pegi becuti kat pulau tioman... Sampai kat sana, dia orang pun pegi laa cari resort tempat persantaian dia orang barang semalam... Riki punya riki.... last-last dapat laaa satu resort yg sewanya cuma RM30 satu malam.... Since dia orang ni member kamcheng giler..depa pakat nak sewa satu bilik je & tanpa banyak soal..masing2 keluarkan sorang RM10...kira tong-tong 3 org laaa..... So bila dapat kunci jer...depa tanpa membuang masa terus jer pegi bilik..... Lepas depa blah pegi bilik..... minah cun kat front office tu baru teringat yg laaa ni

resort dia tengah buat promotion...so satu bilik cuma RM25 je... Minah ni pun panggil bell boy suruh pulangkan balik lagi RM5 kat mamat 3 org tu... On the way nak pulangkan duit tu..si bell boy ni tepikir yg duit belen ada RM5... Mamat tu ada 3 org... camna nak bagi duit tu sama rata kat diaorg..??? Pikir punya pikir last2 mamat ni dapat idea...dia pulangkan sorang RM1 kat mamat tu... Then belen lagi RM2... dia ambik buat beli jajan... Maknanya.... Mamat 3 org tu cuma bayar duit hotel sorang RM9.... Total depa bayar....RM9.00 x 3 =RM27... Mamat bell boy tu amik RM2...so total semua sekali RM27 + RM2 =RM29 Mana pegi lagi singgit....?????????????

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->