ACHIZIȚIONARE

1. Înainte de a decide ce cameră să achizi ționa ți, căuta ți clipuri pe youtube filmate cu acele camere. Ignorați clipurile de prezentare care sunt filmate în cele mai bune condiții (pe la prânz așa ). ăutați filmări !home made" în diferite situa ții# cu soare în față. Majoritatea camerelor de pe piață nu știu să se descurce când au soarele în ochi . În general imaginea este întunecată și nu se distinge nimic. E important pentru că, în general, plecați către birou când soarele răsare și vă ntoarceți acasă când soarele apune. !or fi cele mai întâlnite situații "e înserat. Majoritatea camerelor nu știu să se descurce în condiții de lo# light. $ăutați pe %outube& — model camera — low light. 'oaptea. În general aici de(astrul este cel mai mare. $a în ca(ul de mai sus căutați pe %outube& — model camera — night. $. %ezoluția. &ici multe camere ieftine au în specifica ții 'ull (). *ita ți+,ă cu aten ție la claritatea imaginilor de pe youtube. -+ar putea să a,e ți surpriza ca rezolu ția să nu fie 1./.p chiar dacă fișierul generat este sal,at în această rezolu ție. ăuta ți detaliile din imagine. 0. *nghiul de filmare. %ecomand un minim de 11.2. )e ce3 4entru că ma5oritatea timpului ,i+l petreceți în localitate și probabilitatea este mai mare să se+ntâmple ce,a lângă ,oi. *n unghi mai larg acoperă mai mult. 6. 7pțiunea de a sal,a !întâmplarea". *nele camere au această op țiune. -e întâmplă ce,a, apeși pe un buton și se sal,ează 6. de secunde de înregistrare în alt folder (pentru a nu fi rescris). 8ste util și pentru a regăsi mai u șor o fază după o săptămână sau la sfârșitul zile. 89istă și în alte ,ariante în care camera face loc: pe fi șierele respecti,e pentru a nu fi rescrise. În momentul în care sunteți satisfăcuți de raportul calitate;pre ț sunte ți liberi să ,ă cumpărați camera.

FOLOSIRE
1. *tilizatorii au tendința de a ridica;pozi ționa camera astfel încât să cuprindă cât mai puțin din bord. 8ste cea mai greșită poziție a camereie. amerele de acest gen î și reglează luminozitatea în funcție de ce găsesc în centru camerei sau de imaginea predominantă. În cazul în care camera este îndreptată în sus, în centrul imaginii ,a fi cerul care este foarte luminos. &sta înseamnă că luminozitatea ,a fi redusă automat de către cameră și imaginile ,or ieși e9trem de întunecate. &m ,ăzut foarte des această greșeală în filmele de pe trafictube. %ecomandarea este să înclina ți u șor camera în 5os

Dumea nu prea prelucrează imaginile și e. 4e trafictube.eți filma mare parte din bord= merită. &colo se duce lupta grea între camere.ată în imaginile filmate cu soarele în fa ță. În rest happy hunting. amera sal. referitor la camerele <ico m+a întrebat cine.a mai la distanță de .a ce recomandări de utilizare am.ita ți folosirea acestei opțiuni pe înserat sau noaptea. -+ar putea să a. C)% pe normal ziua și C)% pe high noaptea. Ignorați faptul că . 1. în aceea și imagine.ează automat fi șierele în alt folder pentru a le prote5a la rescriere.em un schedulle unde putem a. Imaginea este clară și în zonele întunecate și în zonele luminate puternic. -enzorul @. Ducru destul de u șor de realizat deoarece a. )iferența între ele este că A'> are unghi de filmare de 11. . 'aptul că shutter+ul (electronic) se deschide de mai multe ori pe secundă înseamnă că stă și mai pu țin deschis și a șa captează și mai puțină lumină.eți trezi (în %omânia) că . 8. %ecomand setarea acestuia pe sensibilitate minimă. el mai bine tehnologia poate fi obser. În afara localită ții se întâmplă unde. În localitate posibilitatea să se+ ntâmple ce. eu folosesc op țiunea 8< (e9posure) pe auto.ă a filmării.2 și 16.eți în specificațiile camerei 6. )acă a.a inutil la fiecare gropi ță și dâmbule ț.astfel încât centrul imaginii să fie sub linia orizontului. &ltfel . comunitatea a decis că cele mai bune sunt camerele !ico )*+ și )*+. În trafic ne înt lnim foarte des cu această situație.oi.in cu sfatul de a căuta întâi pe youtube imagini !home made". TEHNOLOGIA WDR 8ste o tehnologie ce permite camerei să înregistreze imagini de bună calitate în orice condiții.eți opțiunea pe cameră. <e ți constata o îmbunătă țire semnificati. folosiți în localitate un unghi de filmare mai larg și când plecați la drum folosiți un unghi mai îngust.a în apropiere este mai mare.2.a sal.ă .ita ți astfel să fiți păcăliți de un filmuleț de prezentare filmat în condi ții optime de lumină. -unt testele cele mai reale. Tehnologia Wide Dynamic Range permite înregistrrea simultană. *til în caz de impact.2 iar A'>B are unghi de filmare selectabil între 1$.. &m testat până acum camerele de la <osonic și de la <ico. >. a o paranteză.ation. a zonelor luminat intens și a celor întunecate sau în umbră. %e. Cea mai cunoscută situație este aceea în care filmăm înspre soare. 8 util să filma ți cu multe cadre pe secundă pentru un slo? motion ulterior dar când e lumină suficientă afară. de cadre pe secundă ('4-).ea setări diferite în func ție de perioada zilei. $. 4e lângă cele de mai sus.

&nghi de filmare configurabil de '()* sau '+)* .Tehnologia !D "oise Reduction #!D"R$ produce imagini clare și cu un contrast incredibil în condi ții de luminozitate foarte scăzută. În perioada testelor am constatat că uneori imaginea de pe cameră cuprindea mai multe detalii dec t ce puteam %edea noi în realitate.

. Bstfel %om a%ea un fi șier separat cu e%enimentul care %om fi siguri că nu %a fi șters de filmările ulterioare. În general. . camera înregistrează peste fi șierele %echi #in loop$.ilmarea la +) cadre pe secundă ne permite să surprindem mai mult detalii într5un timp foarte scurt.4 cu deschidere largă pentru a capta mai multă lumină pe senzor 5. &til în Rom nia unde nu e bine să ne lăsăm lucrurile la %edere. 1utem reduce %iteza de redare la 6umătate și să a%em în continuare o imagine fluentă #slo7 motion$. un incident în trafic durează c te%a secunde. 5&n sistem rapid de montare a camerei ce ne permite instalarea și dezinstalarea acesteia în c te%a secunde.12$ dar și 34)1 la +) de cadre pe secundă.4..&-. 5senzor C<=2 de generație nouă de !<1 pentru imagini de calitate pe timpul zilei și al nop ții 5posibilitatea de a personaliza 7atermar>5ul direct pe înregistrare 5buton de ?@mergency recordA 0 camera %a sal%a într5un folder separat imaginile cuprinse în perioada de cu !) de secunde de dinainte și !) de secunde după apăsarea acestuia. Dacă 2D card5ul se umple.Camera filmează .D 5unghi de filmare de '()* sau '+)* #configurabil$ 5rezistă la temperaturi de p nă la 3:*C 5tehnologii a%ansate de procesare a imaginii8 WDR .4+( 0 standard folosit de ma6oritatea ser%iciilor de %ideo online #youtube de e9emplu$ 5. 2pecificații8 5compresie .ilmare fără întrerupere între fișiere.&-. !D"R 5lentilă . ..D #')/)p 0 !).

acti%ează automat butonul de ?@mergency recordA descris mai sus Prestigio Roadrunner 530 .cameră DVR cu filmare de calitate În general. !om vedea în continuare cu ce altceva ne a impresionat. schimbarea rapidă a setărilor și pentru redarea filmelor de pe card #util în cazul în care %reți să re%edeți pe loc imaginile în cazul unui incident$ 5senzor C care.i.osele din mama /usia.i o calitate a imaginii peste medie. . iar cea mai mare -ară din lume nu se mai află în topul celor mai de(voltate tehnologic.ină cu dotări avansate . &til pentru poziționarea camerei. dacă ne gândim la . nu putem spune că avem ceva de învă-at de la ru. în cazul unui impact. ne apucă durerile de cap. /ela-iile istorice nu au fost printre cele mai bune. "restigio /oadrunner 123 este o cameră video pentru filmare din ma.5display mare de 4.(A. însă foarte mulţi îşi dotează maşinile cu un gadget similar cu cel de mai jos . Mai mult. Ei nu pot fi e0emple pentru noi.oferii de pe .

9istemul de prindere pentru /oadrunner 123 este unul din cele mai bune pe care le am vă(ut până acum. !entu(a se fi0ea(ă prin rotirea capacului e0terior.i un slot pentru card micro96. *inisajele de calitate se regăsesc peste tot.i asta se vede u. $onectorii sunt amplasa-i pe laturi. . un buton de /eset. $ablul alimentatorului din pachet este destul de lung pentru a fi ascuns pe sub bord . cu acela.i la jo%stic4 ul de control de pe spate. .or din calitatea materialelor folosite pentru carcasă.i una mini 56M7.iri video. iar cel argintiu de pe margine este bine finisat. $amera de la "restigio oferă două ie.i amperaj de 1 A. iar pe acesta se găse. una analogică .m putut s o conecte( însă direct la cameră. El este optimizat pentru a fi folosit pe parbrizul înclinat şi include sistemul de alimentare pentru cameră. Mufa sa este suficient de sub-ire pentru sistemul de prindere. o mufă mini 89: pentru alimentare . inclusiv în jurul obiectivului . "lasticul negru are o te0tură fină la atingere.inii. iar patina din zona superioară este folosită pentru ataşarea la sistemul de prindere în parbriz .m încercat să folosesc un alt alimentator.te mufa micro89: pentru alimentare.ină Construcţie /oadrunner 123 nu face parte din camerele ieftine ale producătorului . . însă mufa a fost prea groasă pentru conectorul sistemului de prindere.i pe lângă unul din montan-ii frontali ai ma.(oom in"restigio /oadrunner 123 cameră video pentru ma.

mbarella . "pecificaţii • • • • • • • • • • • • "enzor# 2 M". ma0. Ea este suficientă pentru o cameră de ma. >?2@. >+B30E+3 CF3 fpsD $ormat# M=!. =biectivul are o deschidere de >+3 de grade.ator în modul foto.i poate fi folosit pe post de declan.(oom in"restigio /oadrunner 123 sistemul de fi0are în parbri( "restigio /oadrunner 123 are un <E6 lângă obiectiv. El este pu-in îngropat în carcasă pentru a nu fi deranjant noaptea. cablu de date Altele# <E6 . fi preferat mai mult. Ţinând cont de faptul că ecranul se stinge automat după un anumit inter al de tip! este bine ca şoferul să ştie dacă aparatul mai filmează sau nu.E@ Card# micro96.+FG %ezoluţie foto# +1F30>A+3 &rocesor# .ină. amplasat în stânga ecranului. însă măsurată pe diagonală. în ciuda faptului că a. $M=9 $ilmare# >A+30>3B3 C23 fpsD.u. 5. Mai jos găsi-i o listă cu principalele specifica-ii ale lui /oadrunner 123. suport cu ventu(ă. 8n <E6 ro. :utonul de pornire se află pe latura superioară . FG H: )icrofon# mono Accesorii# încărcător. El ar trebui să ajute atunci când vre-i să face-i o po(ă pe timp de noapte. indică acest lucru.1923 'esc(idere obiecti # >+3 grade CdiagonalăD "tabilizarea imaginii# digitală Ecran# +.

-.te automat atunci când contactul este pus .h 'imensiuni# AB 0 12 0 2B mm +reutate# A3 g $acilităţi (oom in"restigio /oadrunner 123 ecranul .230.i butoanele $amera de la "restigio bifea(ă facilită-ile minime pentru filmarea din ma. pi2eli . . :ateria din dotare este folosită atunci când este activat modul de detectare a mi. "orne.• • • *aterie# 133 m. . $u cât sunt mai multe cadre înregistrate. În practică. Ea filmează ciclic în segmente de două! cinci sau zece minute! cele mai ec(i clipuri din directorul dedicat de pe card fiind şterse automat. punctul forte al lui %oadrunner . este filmarea cu /.vantajul unei filmări mai fluente este mult mai mare decât cel dat de o re(olu-ie superioară. filmarea full 56 pare să fie alegerea potrivită pentru a ob-ine cât mai multe detalii în cadru.te posibilitatea de a găsi unul cu numărul clar al ma. <a prima vedere. cu atât cre.inii pe lângă care ai trecut.ină.te odată cu motorul.cării.i se opre. de cadre pe secundă la rezoluţie de 101.

. detaliile se văd destul de bine. "roducătorul vorbe. .ină.cesta este capitolul la care /oadrunner 123 se pre(intă cel mai bine. dar filmea(ă bine pentru o cameră de ma.lte camere vin cu un accelerometru ce controlea(ă această func-ie. 6acă utili(atorul dore. 7maginea nu are o plajă dinamică e0cep-ională. cât . În afara ora. 8n model similar. vite(a poate fi imprimată pe clip în timpul filmării.i la câ-iva (eci de metri în fa-ă. denumit /oadrunner 123H"9 vine cu un modul H"9. Calitatea imaginii .tean sunt resim-ite atât vi(ual. Într un ora. cu care /oadrunner 123 să păstre(e clipuri în care se întâmplă un eveniment important. denivelările din carosabilul bucure. 'u.hile pentru camerele 6!/ accesibile ca pre-. ce poate calcula vite(a de deplasare.cesta este de obicei călcâiul lui .m fost foarte curios să văd cum se comportă pe timp de noapte. chiar .ului.ina are schimbări bru. 6in contră. .te. ea nu va concura cu modelele Ho"ro.i auditiv la vi(ionarea clipurilor.te de traiectorie. detaliile capturate vor depinde mult de cât de bine luminea(ă farurile. luminat decent. .(oom in"restigio /oadrunner 123 încărcătorul conectat la suport Ce4i lipseşte camerei de la &restigio5 . păstrând clipurile în care ma.r fi fost util un mod Emergenc%. dar este suficientă pentru filmat nocturn în capitală.te despre un sistem digital de stabilizare a imaginii! însă acesta nu are un efect izibil asupra filmării . Ii aici camera de la "restigio are o presta-ie bună.

i oferă acces facil la op-iunile camerei. iar po(i-iile verticale controlea(ă (oom ul digital.i >G3 M:. 8n clic4 spre dreapta al jo%stic4 ului activea(ă <E6 ul frontal. butonul de deasupra jo%stic4 ului poate fi folosit pentru oprirea sau pornirea înregistrării. clic4 ul spre stânga activea(ă sau de(activea(ă microfonul. Meniul este liniar . În modul de filmare. Concluzie .i meniu. $lipurile de două minute ocupă între A3 M: . iar pentru filmarea full 56 cu 23 fps este folosită o rată de A Mbps.. )eniu şi control $amera "restigio /oadrunner 123 are trei moduri de func-ionare& filmare.m apreciat faptul că unghiul de filmare nu se schimbă atunci când este modificată re(olu-ia. Ele sunt accesibile cu ajutorul butonului de sul jo%stic4. redare . lei.. &reţ şi disponibilitate (oom in"o(ă reali(ată cu /oadrunner 123 "restigio /oadrunner 123 ar trebui să fie disponibilă pe piaţa românească începând de săptămâna iitoare! la un preţ de . "entru filmarea E+3p cu F3 fps este folosită o rată de compresie de B Mbps..

$amera 6!/ "restigio /oadrunner 123 se adresea(ă celor ce doresc o calitate mai bună a imaginii. însă ea ar putea fi suplinită de un card de memorie de 2+ H: sau FG H:. "erforman-ele sunt bune în timpul (ilei. "re-ul nu este scă(ut. cu detalii destul de bine re-inute . însă reflectă calitatea construc-ie .i performan-ele video.te func-ia Emergenc%. <ipse. *ilmarea cu F3 fps va fi cu siguran-ă apreciată. însă func-ia de stabili(are digitală a imaginii nu pare să aibă vreun efect. camera de fa-ă oferă aproape toate facilită-ile necesare. 6in punct de vedere al func-iilor.i sunt decente în ca(ul filmării nocturne. (oom in"restigio /oadrunner 123 cardul de memorie .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful