1.

Introducció L’accés
L’accés al servei de blocs del Departament , és a la barra d’eines de La meva. XTEC

A continuació ,a la pantalla que s’obre, cliquem a la barra superior l’opció “entra” i introduim el nostre usuari i contrasenya .

Després de validar-nos, l’entrada als blocs del nostre centre o altres que nosaltres hem creat es troba a l’apartat “els meus blocs”.

La barra d’eines
NOM DEL BLOC Comentaris
Nom de l’usuari

REGISTRAT PESTANYES Tauler : mostra el contingut i les característiques del bloc Temes : per escollir la plantilla d’aparença del bloc Personalitza : permet fer canvis ràpids a l’aparença Ginys : per afegir aplicacions a la barra lateral Menús : per modificar la configuració ,enllaços i altres característiques Fons : per fer modificacions a l’aparença Capçalera : per fer modificacions a l’aparença 1 Usuari PESTANYES Article Multimèdia Enllaç Pàgina

La gestió dels nostres blocs
L’enllaç al tutorial,per gestionar els nostres blocs ,el trobareu a la barra superior

Ajuda XTEC.blocs
Les millores que s’han introduit aquest curs s’expliquen a la pàgina Migració a WordPress 3.5

3. Exemples de millores de la Migració a WordPress 3.5  L’aparença del lloc .

A la barra d’eines superior , clicant les pestanyes de l’opció “Personalitza” del nom del bloc, podeu fer fàcilment canvis a l’aparença del bloc (Tema ). Aquestes opcions permeten penjar imatges personalitzades a la capçalera i als fons del bloc i modificar els colors.

Imatge de fons Personalitza

 Càrrega de fitxers multimèdia via “arrossegar”
L’opció de la barra d’eines superior serveix per crear els nostres articles ,noves pàgines, penjar arxius multimèdia i també per convidar a altres companys a participar al nostre bloc. Amb l’opció “penjar arxius multimèdia” nosaltres podem afegir ,arrosegant del nostre ordinador a la Mediateca les imatges o altres arxius. que després inclourem als articles.

Per modificar la imatge

2

Així per afegir al nostre article un arxiu que hem desat abans a la mediateca cliquem “ insereix un fitxer multimèdia” i l’escollim de la Mediateca.

Creació de galeries d’imatges
També ,amb les imatges que hem penjat a la nostra Mediateca ,podem crear una galeria per afegir als nostres articles. A més es pot escriure a sota de cada image un comentari, editant la galeria.

3

Inserció de ginys
Recordeu que per inserir el codis html de les aplicacions o ginys cal premer l’opció Text de la barra d’eines. Per tal de que no es perdi part del codi d’algunes aplicacions , generalment és millor publicar l’article i no retornar a l’opció Visual , abans de publicar-lo.

Per saber-ne més...

La jerga de wordpress WordPress.org Català
VII Premis Espiral Edublogs 2013

4

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful