1.

Anturaj nou

Mergeti acolo unde nu ati mai fost niciodata ori unde intrati foarte rar. Acesta poate fi un nou parc mare sau magazinul din sectorul vecin. “Creierul se uzeaza atunci cand nu este folosit”- Bernard Werber
2. Noi arome

Cumparati flacoane cu uleiuri eterice ori alte obiecte aromate. In fiecare dimineata, imediat cum va treziti, inspirati noul miros – acest procedeu va ajuta la “trezirea” creierului.
3. Ochii inchisi

Seara nu aprindeti lumina in apartament – mergeti prin camera dupa memorie. Acest exercitiu va va spori atentia si concentrarea. De asemenea, puteti face dus cu ochii inchisi. Cum nu veti mai vedea nimic, brusc se vor activa celelalte simturi.
4. Schimbati mana pe care o folositi de obicei

Spalati dintii cu mana care e mai putin activa, de exemplu daca sunteti dreptaci, curatiti-i cu stanga, daca sunteti stangaci – cu dreapta. Schimbati cu cealalta mana folosirea mouse-ului.
5. O garderoba noua

Purtati diferite lucruri. Oamenii de stiinta au demonstrat ca, in functie de vestimentatie, omului i se schimba nu doar senzatiile, ci si felul de a gandi.
6. O bucatica dintr-o limba noua

Nu e neaparat sa “chinui” limba pana la nivelul avansat (daca nu aveti nevoie de asta). Puteti sa va limitati la fraze standard: salutari, intrebari simple, raspunsuri. Daca veti putea spune aceste lucruri in 5-7 limbi, acest lucru va stimula foarte mult memoria dumneavoastra. Si mai ales ca, intotdeauna, sa inveti o limba straina la nivel de baza este simplu si interesant.
7. Un drum nou

Mergeti la serviciu (etc) pe un drum nou, necunoscut. Chiar daca aceasta noua cale este mai lunga, nu e nimic grav. Nu numai ca se va reflecta in mod pozitiv asupra siluetei, dar va va si scapa de “cretinismul topografic”.

Asta cere multa concentrare. acceptati. Raspunsuri atipice Raspundeti la intrebarile standard ne standard. 11. 15. obligati-va sa faceti totul fara graba. Daca nu o sa placa deloc.8. Creierul se activeaza. Monedele Invatati-va sa diferentiati monedele de diferite valori numai cu degetele. cumparati o revista dedicata economiei. Daca o sa faceti acest exercitiu impreuna cu prietenii se va primi destul de comic si interesant. Nu e neaparat sa va preocupati de ceva nou. incercati sa reproduceti dialogul ori monologul. 12. 13. 9. Chiar daca va propune cineva un loc de munca la care nu va pricepeti. Chiar si la intrebarea “Ce faci?” put eti sa raspundeti cu zeci de diferite raspunsuri – respingeti stereotipurile. Timpul trece mai repede si asteptarea nu mai este asa de apasatoare. Noi reviste Alegeti revistele si ziarele la care de obicei nu atrageti atentia. 10. Increderea de sine Fiti mai increzatori in sine. Acest exercitiu este benefic sa-l faci cand astepti ceva sau pe cineva. puteti sa plecati in orice moment. daca va place moda. Un ritm nou Acest exercitiu poate fi facut intr-o zi libera. atunci data viitoare mergeti la plimbare in natura. Nu va place sa ascultati muzica? Mergeti la un concert muzical – veti primi o multime de senzatii noi. O odihna diversificata Daca la sfarsit de saptamana mergeti in oras. Daca nu puteti sta locului nici o clipa. Daca de obicei faceti totul lent. De exemplu. e destul din cand in cand sa schimbati subiectele pe care le cititi. cand nu stiti exact ce trebuie sa faceti. incercati sa mariti ritmul de doua ori. 14. Glume . Televizorul fara sunet Opriti volumul televizorului si uitandu-va la imagini.

Nu numai ca va stimula activitatea mintala. .Compuneti noi glume si anecdote – este foarte folositor si antrenant pentru creier. dar va va dezvolta si abilitatea de a gandi creativ.