Inima artificială

Bătăile inimii, privite la tomografie prin rezonanţă magnetică

sau permanent inlocuite in caz ca transplantul este imposibil. Inimile artificiale sunt folosite de obicei pentru a prelungi timpul in cazul unui transplant cardiac.• Inima artificiala este un dispozitiv mecanic care inlocuieste inima. . Prima inima artificiala a fost Jarvik-7. proiectata de Robert Jarvik.

• Un inlocuitor sintetic pentru inima ramane ca fiind mult cautatul potir al medicinei moderne.Beneficiul evident al unei inimi artificiale functionale ar fi sa reduca nevoia transplanturilor de inima din cauza ca cererea de organe depaseste foarte mult oferta. .

intruchipeaza subtilitati care sfideaza emulatia simpla cu materiale sintetice si surse de alimentare.Aceste complicatii limiteaza durata de viata a beneficiarilor la ore sau cateva zile.• Desi inima este conceptual simpla (un muschi care functioneaza ca o pompa). .Consecintele acestor probleme severe includ respingerea corpul strain si bateriile externe care limiteaza mobilitatea pacientilor.

iar proteza nu are nimic de-a face cu o pompă mecanică" Philippe Pouletty. prin senzori care permit accelerarea inimii. creşterea debitului. . decelerarea. debitul scade. scăderea debitului.12.Prima inimă artificială autonomă implantată în Franța (18. atunci îl măreşte. Dacă bolnavul doarme.2013) • Ea imită în totalitate o inimă umană normală cu două ventricule care mobilizează sângele aşa cum o face muşchiul cardiac. Dacă bolnavul urcă scările. cofondator al companiei.

un material biocompatibil trebuie să îndeplinească următoarele cerinṭe: » să nu fie toxic ṣi să nu conṭină produṣi filtranṭi » să nu provoace efecte alergice. cancerigene.Indiferent de aplicaṭia medicală. teratogene (generate de anomalii morfologice) » să nu provoace fenomene de respingere de către organism » să nu modifice compoziṭia sângelui ṣi să nu perturbe mecanismul coagulării (să fie hemocompatibil) » să nu modifice pH-ul biologic » să nu provoace sedimentări în țesuturi ṣi biodegradări » să nu conțină site hidrofile sau hidrofobe care să favorizeze pătrunderea ṣi aderenṭa celulară .

com/watch?v=GQlGiM _2Nsg .Bibliografie • http://www.org/wiki/Biomaterial • http://www.ro/stiintasanatate/premiera-mondiala-in-medicinao-inima-artificiala-implantata-miercuri-infranta-11804570 • http://ro.mediafax.youtube.wikipedia.

Grupa 5 .Prezentare realizată de Vlasie Petronela An I.BIM.