AVANTAJELE SI DEZAVANTAJELE CASATORIEI

Căsătoria e cea mai palpitantă provocare, cea mai riscantă aventură pe care o poate gusta omul. E cea care îţi oferă cel mai mult în ce priveşte încurajarea, mângâierea, împlinirea, camaraderia, creativitatea, formarea caracterului, mai mult decât oricare altă relaţie pe care ar încerca-o omul.

Avantaje...pai il ai alaturi pe sotul pe care il iubesti si va fi numai al tau love struck, aveti casa voastra totul minunat. Daca exista si intelegere puteti lucra amandoi, ceea ce inseana un avantaj in plus. O suma mai mare de bani nu strica niciodata. Dezavantaje...mai incolo daca apare plodul, se incheie capitolul distractie din viata, se termina serviciul, chiar daca e doar pentru o perioada mai mica de teimptot se simte. Deja intervine schimbarea ai alte preocupari sau chiar e nevoie de un alt service, daca lucrezi in conditii mai grele sau prea periculoase.

In primul rand trebuie sa te ocupi de copil si de asemenea vin certurile cu sotul din cauza copilului, n-o sa mai ai timp sa iesi cu prietenele, gata cu petrecerile, sotul n-o sa mai aiba timp de o bere cu tovarasii si multe altele. Avantaje : Ai mereu o persoana langa tine care sa iti fie alaturi de tine, cu care sa comunici, care te iubeste neconditionat, care vrea sa te faca mereu fericita, pentru barbati au mereu o masa calda cineva care sa aiba grija de ei, pentru ca ei sunt precum copii mici trebuie sa ai grija de ei ca sunt delicati si neajutorati.

Dezavantaje: poate unul din ei are vreun obicei care pe tine te deranjeaza sau un tic (sforaie noapte, e dezordonat), are prieteni bagaciosi care suna tot timpul, vin neinvitati acasa la tine, poate sunt amandoi orgolisosi si nu cedeaza, ar putea fi multe dar daca este intelegere, respect si loialitate se trece peste tot.

Avantaje: Te mentii departe de tentatiile din jur, pentru ca nici unul nu mai conteaza atunci cand ti-ai gasit sufletul pereche. Scapi de tachinarea colegilor de munca ca inca nu te-ai maritat/insurat sic a n-o sa te mai accepte nimeni… Dezavantaje: ca iti doresti sa ai un loc de munca iar el nu este deacord cu asa ceva. Iar si mai grav in cazul in care ai un salariu mai mare considera ca-l subestimezi, ca-i calci orgoliul in picioare in loc sa se bucure ca putea fi si mai rau. Daca-ti doresti ceva trebuie sa spui si celuilalt, pe cand daca esti singura se merita sa mai tai putin de aici, putin de acolo sis a iti iei ce-ti doresti.

Dezavantaje: daca-ti doresti o cariera este foarte greu de realizat.pote si ce-l de langa tine isi doreste acelasi lucru. Seti dispus sa cedezi ? Avantaje : se spune ca asa esti considerat matur, sau cum se mai spune,, ai intrat in randul
lumii!’’.

Dezavantaje: Ti-ai gasit nasul! Ori ce service ai avea pentru soacra nu o sa fie destul de bun. Daca esti secretara …mai bine erai doctora, daca esti politest… mai bine erai avocat… si tot asa! Casatoria nu este un targ in care sa cauti avantaje si dezavantaje, o faci pentru ca asa simti!