lauraadam ache .

ro

http://www.lauraadamache.ro /2009/03/trufe.html

Trufe

Din migdalele f olosite la biancomangiare am f acut truf e cu ciocolata alba si neagra. Au iesit 54 bucati asa ca am dat o parte din ele ca erau prea multe.

Ingrediente trufe negre: 200 gr ciocolata neagra 100 ml frisca lichida 75 gr migdale pudra (eu am folosit migdalele de la biancomangiare) 2 linguri whisky/coniac

luam craticioara de pe baie si lasam amestecul sa se raceasca. Mixam vreo 4-5 minute si apoi bagam compozitia la f rigider pentru 5 minue. mixam din nou si iar dam la rece pentru 5 minute. Mixarea se va produce in 3 reprize. mixam pt a treia oara pana se deschide si se umf la dupa care o lasam inca 15 minute la rece. Cand este caldut spre rece. adaugam alcoolul si incepem sa mixam. daca este tot inchisa la culoare. O scoatem. Daca dupa a doua mixare crema s-a deschis la culoare si este umf lata si puf oasa nu o mai mixam a treia oara.Ingrediente trufe albe: 200 gr ciocolata alba 100 ml frisca lichida 75 gr migdale 2 linguri whisky esenta vanilie Topim la bain marie ciocolata amestecata cu f risca lichida nebatuta si migdalele. Cand ciocolata s-a topit. Crema f inala trebuie sa aiba aceasta culoare: .

.Formam bilute mici pe care le dam prin codite de ciocolata. La f el procedam si cu truf ele albe numai ca pe el le tavalim la f inal printr-un mix de zahar pudra vanilat. praf migdale si nuca de cocos.

.Truf a neagra sectiune.

Si truf a alba. Pof ta buna!! . Sunt atat de f ine si aromate.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful